• 9.374.549 stemmen

Met onder meer: Al Pacino, Robert De Niro en 50 Cent

Gesproken taal: Engels, Russisch en Spaans

Releasedatum: 8 januari 2009

Plot Righteous Kill

"Most people respect the badge. Everybody respects the gun."

Twee ervaren New Yorkse rechercheurs (Al Pacino en Robert De Niro) proberen de link te leggen tussen een recent gepleegde moord en een zaak die ze jaren geleden hebben opgelost. Betekent dit dat er een seriemoordenaar vrij rond loopt? En hebben ze destijds de verkeerde man achter de tralies gezet?

Detective Tom 'Turk' Cowan

Detective Dave 'Rooster' Fisk

Karen Corelli

Detective Simon Perez

Detective Ted Riley

Lieutentant Hingis

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Vondt het tot het einde toe de vraag wie het nou gedaan had.

Toch verassend op het einde, aardige film.

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Een film met Al Pacino en Robert de Niro. Nou, dat kan best nog wel eens wat worden dacht in vooraf gaan aan de film. Aangeziek in het geweldige Heat deze combinatie voor vuurwerk zorgde.

Achteraf is dit gewoon een 13 in een dozijn politiefilm. De twist op het einde was dan ook maar matig, vond ik. De twee grootheren doet het eigenlijk nog uitstekend. Maar jammer genoeg redden zij de film ook niet echt. Verder is wel 50 Cent ook een grote mislukking in deze film. Hij kan echt voor geen meter acteren.

Leuk voor één keertje omdat de film nog wel redelijk vermakelijk is. Verder zijn er ook geen hoogtepunten over deze film op te noemen.

Krappe 2,5*

Q Jones

Er zitten twee goede acteurs in deze film, 2 van de allerbeste wordt beweert. Nou dat denk je niet meer als je deze film ziet de tijd die Pacino in De niro samen hebben dat zijn de enige leuke stukken en dan alleen maar als ze grappen maken, maar als ze samen serieus gaan doen verprutsen ze het. De grootste boosdoener is toch het verhaal er klopt geen zak van, het verhaal is ook veel te min voor deze acteurs. De enige leuke rollen is van 50 cent en van Carla Gugino, en zeg nou eerlijk Gugino en De niro als film koppel dat is al een lacher.

avatar van powerman

powerman

Erg spectaculair in het begin, althans zo lijkt het, dan wordt het wat saaier allemaal, maar het einde is toch wel weer een beetje verrassend. Ondanks de best dikke cast helaas geen topper.

avatar van murtcelP

murtcelP

Met twee grootheden in een film liggen de verwachtingen natuurlijk erg hoog, maar dat kon deze film helaas niet waarmaken.

Het begin vond ik erg warrig, ik kon moeilijk in het verhaal komen. Daarna had ik eigenlijk al snel door hoe de vork in de steel zat. De film bleef wel onderhoudend, maar nergens wordt het echt heel spannend.

Verder wel een degelijk gemaakte film met mooi camerawerk, maar absoluut geen topper! ***

avatar van pieterhot

pieterhot

zeker geen topper erg teleurstellend deze film!!

avatar van Film Pegasus

Toch wel een teleurstelling deze film. Regisseur Jon Avnet slaagt er opnieuw in, net als in 88 Minutes, om een steracteur als Al Pacino binnen te halen en daar zo weinig mogelijk uit te halen. Pacino en De Niro missen alle passie uit de vorige films. De humor in het begin van de film van 2 hechte ouwe vrienden is met momenten zelfs irriterend. Tegen het einde aan komt er ietwat sfeer in de dialoog tussen Pacino en De Niro, maar als climax is dat nog altijd pover. Dit is zeker geen rol voor de 2 heren, ook al doen ze nog zo hun best. Haal hen weg en je krijgt een B-film voor 1 euro in de bakken van Mediamarkt.

Nochtans zit hier wel wat potentie in. Leuk verhaal, figuren die beter kunnen uitgewerkt worden, ... Misschien niet voor een topfilm, maar leg hier wat meer sfeer in de film en een vlotter tempo en je bent vertrokken. Een gemiste kans en Jon Avnet kan beter een job in de catering gaan zoeken of zo.

avatar van afcamarco

afcamarco

Vond het wel een redelijk film, ik zat juist steeds met de gedachten dat robert de niro de moordenaar was... 2,5 ster!!

Maar ben eerlijk het is geen waardige film voor Pacino en De Niro

avatar van Driello

Driello

Tja,heel iets anders danwat ik verwacht had toen ik deze uit de schapen trok. De Niro en Pacino samen in een film,dat belooft wat,denk je dan. Belofte niet waargemaakt. Aardig tussendoortje, niet meer dan dat (hadde de heren waarschijnlijkzelf ook bedacht.)

Q Jones

Ik vraag me nog steeds af waarom ze dit hebben gemaakt. Geen waardige film voor beide groot heren

avatar van TrickySmalls

TrickySmalls

Vermakelijk filmpje, meer niet.

De Niro en Pacino in een film, dat kan niet beter zou je denken.
Helaas, schijn bedriegt. Het verhaal is nou niet echt denderend goed en de reden dat deze film nog enigszins scoort komt door beide heren. Jammer ook dat de film ongeloofelijk voorspelbaar is.

avatar van vincent01

vincent01

Goeie film,

Zeker de moeite waard om hem te zien.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Bizar slechte MTV variant op misdaad-films waarbij ze hopen te scoren met de rollen van De Niro en Pacino en zogenaamde interessante dialogen. Dat deze dialogen veelal niet bij de personages passen en de montage het verhaal vooral in de weg zit dan "cooler" maakt, schijnt een bijzaak te zijn. De film heeft geen enkel benul van een verhaallijn en is alleen maar bezig om haar sterrencast one-liners uit te laten spreken. Tsja, dat is nou eenmaal geen goede basis voor een film en begint helaas al heel snel te vervelen. Righteous Kill is filmisch zwaar mislukt en denkt dat haar enige truc namelijk one-liners en haar hoofdrolspelers, wel voldoende zijn voor een film. Niet dus, en zodoende werd dit heel snel saai.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Film Pegasus schreef:

Haal hen weg en je krijgt een B-film voor 1 euro in de bakken van Mediamarkt.

Daar ligt ie al hoor. 1 euro 66, als ik me het goed herriner.

avatar van wess16

wess16

Hoe kun je zo'n film maken met deze twee topacteurs? Zonde van het talent.

avatar van zegmaarmaarten

zegmaarmaarten

Drs. DAJA schreef:

Daar ligt ie al hoor. 1 euro 66, als ik me het goed herriner.

Klopt, 6 voor 10 euro, maar deze is wel iets beter dan Outlaw, uit diezelfde bak, in bepaald opzicht een vergelijkbare film van mensen die het niet eens zijn met het rechtssysteem en dus maar het recht in eigen handen nemen.

Het slot is toch nog wel een beetje verrassend, heel de film krijg je kennelijk de verkeerde indruk. Ik zal nog eens lezen hier, zal best beschreven staan. Misschien had ik het moeten zien, maar ik zat niet echt super geboeid te kijken.

2,5 sterretjes

avatar van Minotaures

Minotaures

Mijn 2de film met De Niro en Pacino samen in een script.

't Verhaal is niet zo nieuw. Er zijn meerdere films die een wraakverhaal hebben, The Boondock Saints en Dirty Harry bijv. Wat ik wel knap vindt is hoe het uitgewerkt is. Vol met ingewikkelde aanwijzingen en twists. Naast Robert en Al, spelen ook nog een handjevol - wat minder bekend maar kwalitatief goede - acteurs mee, zoals Dennehy en Leguizamo. Dat forensisch onderzoekster en advocate maakten de film ook niet op minder.

De moorden die hierin gepleegd worden is niet echt iets geniaals of interessants, gewoon een act of vengeance manier; kogel doorheen en klaar. Niettemin werd het simpel, maar professioneel afgehandeld.

Met twists heb ik het dan over 't einde, wanneer De Niro niet de moordenaar blijkt te zijn. Dat had ik nou net niet verwacht; goed en netjes gedaan.

Acteerwerk was goed, bekende acteurs, prima verhaal; gewoon een goed en redelijk interessante misdaadfilm.

avatar van TimZor

TimZor

Had nog weinig tot geen reacties gelezen en had gehoopt op een echt spannende film en dan nog eens niemand minder dan Pacino & Niro erin wat wil je nog meer dacht ik.

Was dat nog eens een tegevaller ik keek hem uit en heb wel eens slechtere films gezien hoor haha maar het was er saai en traag en spanning was nergens te bekennen als je het mij vraagt.

avatar van scorsese

Op papier zou een film met Robert DeNiro en Al Pacino samen voor vuurwerk moeten zorgen. Helaas gebeurd dat hier niet. Kort gezegd is dit een B-politiethriller met A-acteurs. Het verhaal is niet bepaald boeiend en ook de bijzonder rommelige montage versterkt dit alleen maar. Spannend wordt het al helemaal niet en ook de twist op het einde is teleurstellend en te gemakkelijk. Toch nog een 2.5, omdat ook ik niet om deze twee grootheden heen kan.

avatar van TheSpecialOne

TheSpecialOne

Van top tot teen is deze film slecht. Acteerwerk van het laagtste niveau. Dit is gewoon een b/tv film met 2 grote acteuren (wat je in deze film niet merkt). De Niro die te dik is voor zijn rol, Pacino die de grapjas wilt uithangen en meneer Cent waar ik geen 1 woord van heb kunnen verstaan. En ik zie hier paar berichten dat ze het heel spannend vonden, en dat ze niet wisten wie het had gedaan. Ik zeg juist het omgekeerde, wat een voorspelbare film was dit.

avatar van The Almighty

The Almighty

Redelijke film met een leuk einde. De enige 2 die hier goed acteren zijn de Niro en Pacino, wat 50 cent hier doet is me een raadsel.

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Goede film. Een uitstekend verhaal. Het verhaal had aan het eind een leuke ommekeer, wat je totaal niet zou verwachten. Acteerprestaties waren goed, behalve 50 cent dat vond ik echt een drama.

avatar van dinhus

dinhus

Ik vind dit echt een wanvertoning. Dit is werkelijk een smet op de prachtige filmografie van beide heren; ze presteerden beiden ondermaats, met in het specifiek Pacino. Het enige pluspuntje was nog 50 Cent, die overtuigend en op bepaalde momenten wanhoop uitstraalde.

Het verhaal was niet ondermaats, maar absoluut niet denderend. Al met al toch reddend voor de gevreesde 1*.

avatar van nachtschade

nachtschade

Aardig om een keer gezien te hebben, maar morgen ben ik `m vergeten. Had van een film met Pacino en deNiro meer verwacht.

avatar van Metalfist

Metalfist

Most people respect the badge. Everybody respects the gun

Toen er voor het eerst sprake was van Righteous Kill was ik ontzettend geïntrigeerd want Pacino en De Niro samen in één film, dat moest vonken geven. Maar dan kwamen de reacties en die waren niet echt positief. Mijn broer daarentegen was er wel erg over te spreken en toen ik de film tegen kwam voor 3 euro in de Blokker heb ik hem toch maar meegepakt. Geen idee wie ik moest geloven maar na de aftiteling overheerste één gedachte: zo slecht was dit toch allemaal niet?

Oké, het is minder dan wat beide heren in hun hoogdagen zouden hebben afgebracht want Righteous Kill is qua plot niet echt zo hoogstaand. Hoewel, het is wel een degelijk verhaal maar ik had er meer van verwacht als beide acteurs hierin willen meespelen. Avnet liet al een goede indruk achter met 88 Minutes en laat hier ook genoeg zien om een vermakelijke film te maken. Natuurlijk weet je van in het begin al dat er ergens iets niet gaat kloppen (geen enkele regisseur gaat zijn climax zo verneuken door in het begin de dader te laten bekennen) en je begint daardoor meteen naar achterpoortjes te zoeken. Ik kwam nogal snel uit bij Pacino maar was niet zeker van mijn stuk. Toch is dit een film die je niet teveel moet gaan ontleden want dan is het leuke er natuurlijk al snel af. Avnet zorgt voor een vlot verlopende film die eigenlijk nergens verveelt, al komt dat natuurlijk omdat hij twee grootheden tot zijn beschikking had.

En wie die grootheden zijn? Dat moet ik nu niet echt gaan uitleggen. Het is de derde film waar Pacino en De Niro samen spelen en hoewel ze een serieus stuk zijn verouderd, doen ze het toch nog altijd wel leuk. Vooral De Niro weet meestal zijn gloriedagen terug te doen herleven maar Pacino is toch wel iets te oud aan het worden heb ik de indruk. Ik zie hem het liefste in zijn rollen waar hij alle aandacht naar zich trekt maar hier heeft hij iets komisch en het werkt niet echt. Ik kan er niet juist mijn vinger op leggen waar het juist mis gaat maar het was meer een algemene indruk. In het begin vroeg ik me af waarom Curtis Jackson, oftewel 50 cent, was gecast. Mijn indruk was dat hij eens werkelijk niet kan acteren maar ik moet toegeven, hier doet hij het aardig. Hij heeft gelukkig een kleinere rol dan ik had verwacht (en daar ben ik blij om) maar hij komt nog geloofwaardig over in de meeste scènes en dat had ik niet zien aankomen. Ook leuk natuurlijk om John Leguizamo nog eens in een film te zien verschijnen. Dat is zo'n typische acteur die je altijd goed vindt, die je vaak tegen komt maar die precies nooit een hoofdrol weet te strikken, of toch niet veel. Soit, vooral de scènes tussen hem en De Niro zijn vaak van een goed niveau en in combinatie met Donnie Wahlberg wordt het allemaal erg leuk. Alleen jammer dat ze geen betere actrice voor de rol van Karen Corelli hebben kunnen vinden. Carla Gugino doet het niet echt slecht maar moet toch onderdoen voor de rest.

Niet zo slecht als de meeste commentaren doen vermoeden maar natuurlijk niet de geniale film waarop iedereen had gewacht. Had men dit een aantal jaren eerder gedaan met een iets minder voorspelbaar plot, dan had je een ware klassieker gehad. Nu heb je een vermakelijke film met 2 erg sterke acteurs.

avatar van mnrk

mnrk

Een redelijke misdaad/politie film....

De film wordt gedragen door 2 uitstekende acteurs: Al Pacino en Robert de Niro en aangevuld met andere prima acteurs ( Donnie Wahlberg en John Leguizamo )... De rol van 50 Cent was precies genoeg voor deze film.

Het verhaal is ook redelijk, en gelukkig gebeurt er genoeg in de film waardoor de film prima wegkijkt.

avatar van 606

Prima filmpje die je goed op het verkeerde been zet gedurende de hele film, tot de uitkomst aan het einde van de film.

Goed in elkaar gezet verhaal dat voortreffelijk wordt gedragen door 2 top acteurs.

3,5 ster

avatar van wittie5

wittie5

Leuke weg kijk film met klasse acteurs dus altijd genieten. Dader lag er wel redelijk dik bovenop maar al bij al 4 sterren van mij! (geef graag hoge scores, sta positief in het leven en niet zoals de meeste azijnpissers hier)

avatar van DBTim

DBTim

Erg slecht, verhaal is echt slecht uitgewerkt. De Niro & Pacino die op de automatische piloot 'acteren', het lijkt echt nergens op in deze film Laten we het over Curtis '50 Cent' Jackson maar niet hebben. Jezus zeg. En heb me ook helemaal groen en geel zitten ergeren aan het verschrikkelijk irritante camerawerk. Grrrr