• 9.374.138 stemmen

Met onder meer: Al Pacino, Robert De Niro en 50 Cent

Gesproken taal: Engels, Russisch en Spaans

Releasedatum: 8 januari 2009

Plot Righteous Kill

"Most people respect the badge. Everybody respects the gun."

Twee ervaren New Yorkse rechercheurs (Al Pacino en Robert De Niro) proberen de link te leggen tussen een recent gepleegde moord en een zaak die ze jaren geleden hebben opgelost. Betekent dit dat er een seriemoordenaar vrij rond loopt? En hebben ze destijds de verkeerde man achter de tralies gezet?

Detective Tom 'Turk' Cowan

Detective Dave 'Rooster' Fisk

Karen Corelli

Detective Simon Perez

Detective Ted Riley

Lieutentant Hingis

avatar van wwelover

wwelover

Goede film. Het verhaal is niet echt heel speciaal, maar Robert de Niro en Al pacino zetten twee zeer sterke personage's neer. Helaas vallen de bijrollen tegen. Hoe kunnen ze in vredesnaam 50 Cent in een film met die 2 helden neerzetten!

Soms is het verhaal wat saai, maar het is opzich boeiend en niet voorspelbaar.

Zeer opvallend eind, dat Pacino het uiteindelijk bleek te zijn

net aan 4*

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Vrij matige film, net zoals Avnet's 88 Minutes een erg standaard whodunnit thriller met hoofdrollen wiens carriere inmiddels zo'n beetje uitgeblust zijn. Zoals verwacht is het enige wat dit het kijken nog waard maakt is De Niro en Pacino bij elkaar te zien na 13 jaar. 2,5*

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Lieve help, WAT een anticlimax.

13 jaar na het ge-wel-di-ge "Heat" zijn De Niro en Pacino weer samen te zien. Maar vanaf het begin is het al mis. Beide heren zijn te oud voor de rol die ze spelen zodat het nergens echt geloofwaardig wordt. De vertelstructuur is op zich niet te moeilijk, maar wel erg rommelig uitgevoerd. Het springt van de hak op de de tak waardoor de eerste 30-40 minuten slecht te volgen zijn.

Voeg daar een vreselijk voorspelbare plottwist en obligatoire shootout aan toe en wat je overhoudt is een hol karkas van een film die enkel omhooggehouden wordt door de grote namen die erin spelen. Zonder hen lag deze film allang waar hij hoort: achteraan in de videotheek.

Brr, gauw vergeten.

avatar van Zinema

De enige reden waarom dit, van kleine foutjes voorziene, rommelige verhaaltje de moeite waard is, zijn Pacino en DeNiro. Ondanks de vaak magere dialogen blijft het altijd weer een klein feestje om ze aan het werk te zien. Ookal zijn ze hier een klein beetje miscast en staat de film bol van de cliché's. Redelijk.

avatar van Materny

Materny

Righteous Kill.

Heb toch bijzonder lang uitgekeken naar deze film. De 2 beste acteurs van de wereld die na het succes van Heat samenkomen om wedermaal een topfilm te creeëren. Laat er geen misverstand over bestaan dat Righteous Kill een bijzonder aantrekkelijke film is. Alleen het feit al dat deze grootmeester de hoofdrollen voor hun rekening nemen, met aan hun zijde 2 zeer getalenteerde acteurs zegt genoeg over wat je kunt verwachten kwa acteerprestaties. En dat maken ze dan ook allemaal waar.

Dankbaar zijn we dat de rol van 50 cent '' '' beperkt is gebleven. Achteraf kun je wellicht stellen dat hij het niet eens zo slecht deed, maar het was allemaal een beetje oppervlakkig. Een raadsel waarom Avnet zo'n gelimiteerde acteur'' '' naast zulke grootheden aan het werk zet. John Leguizamo presteerde weer eens optimaal, die man gaat het nog verder schoppen dan dat hij momenteel al heeft gedaan. Zo'n fantastische acteur waar ik al jaren zeer van gecharmeerd ben.

En jah, de film zelf dan. Men moet ophouden deze film te vergelijken met Heat alleen maar omdat Pacino en De Niro in beide schitterden. Het zijn 2 totaal verschillende films, en vrijwel het enige wat ze in gemeen hebben is dat ze beide een dikke voldoende scoren. Want Righteous Kill verdiend een dikke voldoende, daar mag absoluut geen discussie over ontstaan hier. Het plot is geen kunstwerk, en doordat ik al wist hoe de film zou gaan aflopen kan ik ook niet oordelen of de uiteindelijke verrassing wel zo'n grote verrassing was

Een vermakelijke film met uitmuntend acteerwerk. Maar voor de Top 250 is deze eigenlijk te min op teveel vlakken.

avatar van Quentin

Quentin

Waardeloos product, nog nooit zo'n slecht script gezien. Gelukkig spelen de twee leads prima, een ster voor ieder.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Pff wat een sof.

Avnet bewijst zich een incapabele regisseur. Hij weet totaal geen stempel op zijn produkt te drukken waardoor dit een dertien in een dozijn actie thriller wordt. Het enige wat dit onderscheidt van het gros is DeNiro en Pacino samen te zien in een film die heel wat beter had moeten zijn met ditzelfde feit in gedachte. Zonde is het enige wat in mij opkomt. Ze doen het goed hoor maar het omhulsel had heel wat anders moeten zijn. Jammer ook voor Leguizamo die ik sterk vond acteren.

Visueel niets te bieden en het scenario ontpopt zich tot een werkelijke ramp. De kijker wordt een trucje voorgehouden die echt elke vorm van intelligentie mist. Een farce.

Ik ben blij in ieder geval nog uit te kunnen kijken naar een rol van DeNiro in Michael Mann's 'Frankie Machine'. Dit is om te vergeten.

avatar van lobeko

lobeko

Deze filmliefhebster vindt het ook een vetgave film. Eindelijk een goed verhaal, goed gespeeld en erg boeiend. Kijk uit naar meer van deze klasse.

avatar van otherfool

otherfool

Armetierige buddy-cop film diept alle clichés zonder gêne op. Werkelijk geen draadje originaliteit is hier te vinden. Pacino voldoet, Gugino in een wat dubieuze rol ook en Dennehy is zelfs prima, maar het script is flauwtjes en inspiratieloos. Verder valt De Niro tegen en mag die neppe reppert zich voortaan weer met nonmuziek gaan bezighouden. Voeg dit allemaal bij de meest waardeloze finale denkbaar en je hebt al met al een hoop ellende bij elkaar.

Avnet maakte al de slechtste film van 2007 en het enige positieve wat ik eigenlijk over Righteous Kill kan zeggen is dat hij exact 3x zo goed is als 88 Minutes...

1,5* derhalve.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Dat nou net de grootste sukkel in deze film de heerlijkste quote op zijn naam mag schrijven. Erg leuk die Hannibal Lecter en Jodie Foster grap, nogwel uitgesproken door die halve dollar. Direct ook het enige wat die vent goed heeft gedaan in deze film. Owh jah, de scéne dat-ie voor zijn kop word geschoten is dan ook wel goed, maar vooral belangrijk dat we vanaf dat moment van hem af zijn. Lijkt me erg duidelijk dat grootheden Robert De Niro en Al Pacino dé dragende krachten zijn in deze matige film. Regisseur Avnet mag maar blij zijn met de twee, want voor de rest overtuigd de film - op een enkele scéne na - simpelweg niet.

Na het lezen van dit script moet een acteur als De Niro of Pacino toch niet echt de wil hebben om toe te happen lijkt me, maar dit was op één of andere manier dus wel zo. Wat hun hiertot gedreven heeft weet ik dan ook echt niet, maargoed... ze waren weer 'even' bij elkaar. Het script is dus wat mij betreft te vergelijken met een zeef en ook de manier waarop alles gebracht word vind ik maar rommelig. Op het einde denk je dan ook; hé dit heb ik al vaker gezien. Regisseur Avnet pakt een doos vol standaard ingrediënten, komt eigenlijk geen moment met iets nieuws en dus word de één na de andere cliché aan het licht gebracht. Visueel is de film nou ook niet geweldig te noemen, maar opzich vermaakt het wel een beetje. De beide grootheden doen het zoals eerder gezegd gewoon erg goed, al spelen ze op de automatische piloot. Ze produceren dan ook een paar erg leuke momenten. Jammer dat de climax tegenvalt en ik kreeg ook daar weer het gevoel het eerder gezien te hebben.

Heb eigenlijk nooit echt vertrouwen gehad in deze film. Wel leuk om - een keer - gezien te hebben, maar dit was nou niet echt uitnodigend voor een herziening. Toch hou ik het op twee en een halve ster, want bij vlagen heb ik me vermaakt en de tijd ging aardig snel voorbij. Ik hoop echt nog een keer te mogen genieten van een topfilm met De Niro of Pacino in de hoofdrol, want dat blijft toch genieten geblazen.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

De film kon me in het begin maar niet boeien, vooral door de matige dialogen. Zo rond de helft dacht ik even dat De Niro de film nog probeerde het redden was, tot aan die zwakke standaard wending. Ongelovelijk, want de film begon juist interessanter te worden omdat het bijna leek als of er geen wending ging komen. Verder kent de film nog een ontzettende miscast in 50 Cent. Ook Al Pacino (kleurloos) en De Niro (niet slecht, maar toch) hebben hun beste tijd wel gehad en kunnen beter met pensioen. Matig script en kleurloze regie.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Tweede samenwerking Pacino-DeNiro.

Toch wel een licht ontgoochelende film, vooral wat het verhaal betreft. Het moment waarop DeNiro zijn collega's wil afhouden van de piste van de agent als verdachte hield bvb geen steek, rekening houdend met het vervolg van de film.

Rommelig en nooit echt spannend.

Inderdaad, het einde zie je niet afkomen, en de filmkenners zullen een leuke parallel kunnen trekken met "Heat" maar dat blijft het enige goede aan deze matige thriller. Toch nog een 3* voor het anders deftige acteerwerk.

Ik vind het een goede film.

Goede actie scenes, spannend verhaal, en een verassend einde.

avatar van gotti

Tja.

Leuk om De Niro en Pacino weer eens samen te zien, maar echt vuurwerk wordt het helaas nooit. Daarvoor spelen de twee te veel op de automatische piloot en daarvoor valt vooral het matige scenario tegen.
Vooral de flauwe gimmick aan het einde werkt totaal niet, als je erachter komt dat die vriendschap tussen de twee niet zoveel heeft voorgesteld. Ik had het dan ook mooier gevonden als De Niro er zelf mee was doorgegaan, in plaats van dat slappe gedoe nu...

2,5(

avatar van Denveen

Denveen

Al Pacino en Robert de Niro geven deze film kleur, maar door het magere verhaal en de slechte bijrollen van de overige acteurs wordt het verhaal nooit echt spannend of echt aangrijpend. Film druppelt dan ook mager door naar het einde, waar ik persoonlijk zelf voor een kleine verrassing stond, maar wat voor de ietwat meer oplettende kijker niet als een schok aan zou moeten komen. Mager: 2,5.

avatar van OlafK

OlafK

Ach, dat Righteous Kill een enorm clichématige politiethriller is, mag geen verrassing meer heten. Pacino en De Niro zijn twee rasacteurs. Het lijkt erop dat deze twee klasbakken niet slecht kúnnen acteren. Maar twee geweldige acteurs maken een film nog niet geweldig. Righteous Kill is een vermakelijk tussendoortje, waarin sommige scènes helaas ook iets te lang door worden gevoerd; vooral op het einde leken sommige scènes eindeloos te duren. Het was toen al volledig duidelijk hoe de vork in de steel zat. Jon Avnet maakt daarin gewoon een foute keuze, net als de keuze voor 50 Cent een verkeerde is. Er zijn toch wel andere acteurs te vinden die zijn rol met veel meer verve kunnen spelen? Righteous Kill kijkt lekker weg, maar is geen film die zal onthouden zal worden. En als Pacino en De Niro niet de hoofdrollen hadden gehad, had niemand dat erg gevonden.

avatar van timbo_

timbo_

Overdrijven is ook een kunst bewijzen de laatste reacties maar weer. Oke het is natuurlijk geen Heat maar zo slecht als sommigen het hier doen voorkomen is het natuurlijk ook niet. Ben erg benieuwd wat het gemiddelde van deze film was geweest zonder die twee.

Dan de film zelf een cliche thriller die echter vakkundig gemaakt is en die twee prima acteurs in de hoofdrol heeft. Het is alleem niet bijster verassend of origineel maar slecht is het ook nergens. Daarom een dikke voldoende voor dit vermakelijke wegkijkfilmpje.

avatar van Niveath

Niveath

Matige misdaadthriller met twee van de beste acteurs uit de vorige decennia. Het verhaal is ontzettend voorspelbaar en helaas niet super spannend, daarom levert het helaas geen vuurwerk op tussen De Niro en Pacino.

De gelegenheid dat deze twee topacteurs nog één keer een film maken, daar had veel meer uitgehaald kunnen worden.

Aardig, maar wat mij betreft een gemiste kans.

avatar van Paatje

Paatje

Ik vond de film behoorlijk tegen vallen. Van deze 2 zwaargewichten mag je meer verwachten. Het kwam op mij over alsof er niet genoeg budget of tijd was om een goed script in elkaar te zetten. Daarnaast leek het alsof zowel De Niro als Pacino gewoon geen zin hadden om een goed staalte acteerwerk neer te zetten.

En als je dan helemaal wil dat de film niet serieus wordt genomen dan moet je 50 cent er naast zetten.

Iedereen wachtte na Heat op een film waarbij De Niro en Pacino naast elkaar zouden schitteren en dat is bij deze compleet verknald!!

Enige positieve is de verrassing aan het einde..

toch ben ik erg telleurgesteld

van mij 2 sterren..

avatar van aboemba

aboemba

de niro en alpacino onderzoeken een aantal geheimzinninge moorden.

niro is een heet hoofd en wilt doormiddel van geweld 8ter antwoorden komen en pacino houd zich rustig op de achtergrond..

helaas deed 50 cent niet veel meer in de film als dat hij

dagelijks doet in zijn life of the rich and famous..hij heeft een kleine rol wat best hopeloos was met karakteristieke eigenschappen die niet

veder kwamen dan zijn eigen voordeur. hij word nog een paar x

gesmackt door de niro.. die gozer heeft gewoon zijn standaard baard laten staan,

vond wel een redelijk matige film met een twist.

met zulke flinke namen verw8 je meer..

en heelmaal van 50 omdat hij met zulke groote namen zit

d8 ik dat hij wel wat zou laten zien ,

niet dus ,.

avatar van schram101

schram101

Tja, had toch wat meer verwacht van deze film. Het script is saai en langdradig. Het acteerwerk is daarintegen wel goed, maar we kunnen niet anders verwachten van deze twee! Ook het camerawerk viel mij positief op! Maar op een slecht verhaal kan geen goede film worden gebouwd, en zo ook hier niet.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Weer een mooie comeback met Al Pacino en Robert deNiro in een film waar ik al zowat anderhalf jaar naar uitkeek. Vele zeggen dat Righteous Kill tegenvalt maar dat was bij mij niet het geval. Ik vond het toch weer een vermakelijke politiefilm en Pacino en deNiro doen het op hun oude dag nog uitstekend als vanouds. Het verhaal is inderdaad wel standaard maar toch wel verassend. Zo begint het bv bij dat je denkt Nou weet ik al dat Robert deNiro de dader is van al die moorden (door die camerabeelden) maar dat weet ik ook nog niet zeker. En uiteindelijk schijnt Al Pacino de dader te zijn en Robert deNiro probeerde verdacht te maken door hem op te nemen. En dan toch in de film zijn ze allebij (vooral Pacino) zo onverdacht bezig dat het toch nog wel puzzelen geblazen is. Wat ik ook zo mooi vind is als je deze film naast Heat legt dat de rollen uiteindelijk zijn omgedraait: Robert deNiro was in Heat een schurk en Pacino een politieagent en in Righteous Kill is het omgekeerd maar toch denk je eerst dat Pacino de goodguy is. Ook het einde heeft heel wat weg van het einde van Heat. Dat deNiro dit keer Pacino beschiet en dan nog voor Pacino gaat sterven even goede vrienden zijn. Wat in Heat ook weer omgekeert was. Ja, toch is Righteous Kill wel een weerspiegeling van Heat.

Ook de kleine rol van 50 cent kon der wel mee door.

Toch nog weer een geslaagde film van de duo Robert en Al. Absoluut geen tegenvaller en beslist de moeite waard om hem te proberen aangezien deze nogal veel kritiek kreeg. Maar dat valt allemaal wel mee. Met het goede acteerwerk en stijl kan je je avond wel vullen met Righteous Kill.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik ging helemaal verheugd voor de buis zitten. En film met Robert de Niro èn Al Pacino. Dat kan alleen maar geweldig worden.

Het spel tussen de twee mannen is dat ook. Ze waren weer magistraal. Maar het verhaal vond ik zo rommelig. Halverwege de film hadden we al door hoe de film zou eindigen. Eigenlijk werd het pas vanaf dat moment voor ons spannender want we waren heel benieuwd hoe wanneer en hoe de waarheid nou naar boven zou komen en hoe Turk hierop zou reageren. Als we het plot niet door hadden gehad, dan denk ik dat we de film nog wat saaier hadden gevonden.

Het lijkt wel of de regiseur het verhaal ondergeschikt heeft gemaakt aan het acteerwerk maar met 2 topspelers alleen kom je er niet. Het was gewoon een simpel, flinterdun verhaal. Jammer !

avatar van Erwinner

Erwinner

Al Pacino die grappig probeert over te komen. De man heeft totaal geen gevoel voor humor en speelt daarom waarschijnlijk extra veel met zijn wenkbrauwen om cool en stoer en slim te zijn. Nee, hij is wel goed als ie een heersend personage speelt ,die rol had hij hier wel enigszins maar moest anders ingevuld worden waardoor hij niks beter is als een DeNiro die hier iets dichter tegen zijn beste rollen aanleunt.

DeNiro speelde dus als van ouds en speelde Pacino bij tijd en wijlen finaal weg. Het lijkt erop dat Pacino na 88 minutes gezien te hebben, meer ingetogen rollen opzoekt en dat pakt wat mij betreft niet goed uit. Toch geeft het een extra meerwaarde dat men twee grootheden uit de filmgeschiedenis 100 min. weer eens wat van zich laten zien en waardoor je tóch op een andere manier naar een film kijkt , voor de verandering ervoer ik dat als prettig.

De soundtrack is kil en zoutloos. Visueel is het TV film waardig en mag je concluderen dat je dáárvoor deze film niet hoeft op te zetten. Verder ook weinig actie gezien.

Wat rest is standaard politie filmpje die rommelig begint maar ondanks alle negatieve punten, niet eens verveelde en nog onverwacht eindigde ook.

avatar van Jeewee

Jeewee

Slecht, slecht slecht. Het script is in zowel de verhaallijn als de details (-we never had this conversation. -what conversation?)
inspiratieloos en voorspelbaar.
Daarbij moet je wel heel slecht regisseren om de twee sterren Pacino en deNiro slecht kunnen laten acteren, en dat is deze regisseur gelukt! DeNiro zei z'n zinnetjes gewoon maar op en Pacino probeerde zijn smartlook en -talk eruit te persen
maar dat lukte niet.
En die wijsneusgesprekken tussen collega's op een crimescene hangen me echt de keel uit, maar het schijnt bij zo'n standaard script te horen, ofzo.
Zoals ik al had verwacht, kan meneer Een Halve Dollar ook niet acteren, dus ik vind het vrij jammer dat hij het toch moest doen.

Ik krijg het idee dat scriptschrijvers van dit soort films totaal geen idee hebben van de regels, wetten en normale gang van zaken
in politieland want meestal (en ook weer in deze film) krijg je een situatie waarin de hoofdpersoon iets verkeerds zou hebben gedaan. Scriptschrijvers schrijven dan veel te makkelijk om zo'n moeilijke situatie heen door zijn personages die gewoon te laten negeren.
Neppsychologie is het sleutelwoord van deze film, met als voorbeelden die stomme politiepsycholoog die alleen maar onzin zit uit te kramen en Pacino met z'n wijze praatjes.

De twist zit er heel erg aan te komen.En na de twist moeten ze ook nog eens laten zien hoe slim ze wel niet zijn met allemaal
flashbacks die laten zien ( waarom Rooster toch de moordenaar is. Alles in de hele film wordt zo neergezet om Turk verdacht te maken, en als je eenmaal 'weet' dat hij het niet is, slaan al die verdachtmakingen nergens meer op.)
Ongeveer alles uit deze film is zwak, slecht uitgedacht, uitgekauwd en al in minstens twintig films eerder voorgekomen.

avatar van mister blonde

mister blonde

The Godfather II, Heat en eh tja Righteous Kill. Beetje lelijke eend in de bijt (leuk om gezegdes te combineren) natuurlijk. Ik ben het eigenlijk volledig eens met de gematigd kritische reacties hier. Te standaard over het algemeen, de plottwist is geforceerd en het geheel valt dan ook tegen.

Het acteerwerk van Pacino en de Niro benoemen kom je niet om heen. Hoewel het echt nu wel tweede oude mannen beginnen te worden en het niet het gehoopte vuurwerk oplevert, vind ik ze nog steeds beter dan de meeste nieuwe ‘talenten’. Ze hebben nog steeds een screen-presence en het enige echt interessante aan deze film is natuurlijk de aanwezigheid van deze twee acteerkannonen. Jammer dat het kruit al meer dan 10 jaar wat vochtig is, want zo lang is het geleden voor beide sinds hun laatste echt goede rol (Jackie Brown en Donnie Brasco).

Ook jammer dat er een matige regisseur (nog steeds het belangrijkste voor artistiek succes) en scenarioschrijver aan te pas moesten komen. Had allereerst gehoopt op een old school politiethriller met een hoop bullittime. Daar krijgen we veel te weinig van. In plaats daarvan worden we verveeld met een standaardthriller verhaaltje. Dat verhaal komt veel te nadrukkelijk op de voorgrond en had als kapstok moeten dienen voor schieten, achtervolgingen en twee oude mannen die zich gezellig keuvelend daardoor heen bewegen (of zo iets). Nu is het de focus geworden en daar is het gewoon niet sterk genoeg voor.

Gelukkig is het niet echt slecht en ik heb me tot op zekere hoogte ook wel vermaakt. Zodoende kan ik hier nog 3 sterrentjes aan kwijt.

avatar van Aapje81

Aapje81

Warrig scenario met redelijke acteerprestaties is bijelkaar een matige film die ik over een week weer vergeten ben.

avatar van rep_robert

Vermakelijk filmpje, al moet ik toch zeggen dat het best een hap, slik, weg verhaaltje was.

Niks in de film is echt slecht, maar heel erg spannend of uitmuntend wordt het ook niet. Gewoon redelijk! De Niro en Pacino doen deze klus ook op routine en wat je overhoudt op het ietwat verassende einde na is een standaardwerkje dat leuk is om een x te bekijken!

Het gemiddelde rechtvaardigt de film ook.

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Een film met Al Pacino en Robert de Niro. Nou, dat kan best nog wel eens wat worden dacht in vooraf gaan aan de film. Aangeziek in het geweldige Heat deze combinatie voor vuurwerk zorgde.

Achteraf is dit gewoon een 13 in een dozijn politiefilm. De twist op het einde was dan ook maar matig, vond ik. De twee grootheren doet het eigenlijk nog uitstekend. Maar jammer genoeg redden zij de film ook niet echt. Verder is wel 50 Cent ook een grote mislukking in deze film. Hij kan echt voor geen meter acteren.

Leuk voor één keertje omdat de film nog wel redelijk vermakelijk is. Verder zijn er ook geen hoogtepunten over deze film op te noemen.

Krappe 2,5*

avatar van Q Jones

Q Jones

Er zitten twee goede acteurs in deze film, 2 van de allerbeste wordt beweert. Nou dat denk je niet meer als je deze film ziet de tijd die Pacino in De niro samen hebben dat zijn de enige leuke stukken en dan alleen maar als ze grappen maken, maar als ze samen serieus gaan doen verprutsen ze het. De grootste boosdoener is toch het verhaal er klopt geen zak van, het verhaal is ook veel te min voor deze acteurs. De enige leuke rollen is van 50 cent en van Carla Gugino, en zeg nou eerlijk Gugino en De niro als film koppel dat is al een lacher.