• 9.378.849 stemmen

Met onder meer: Jack Nicholson, Morgan Freeman en Sean Hayes

Releasedatum: 27 maart 2008

Plot The Bucket List

"Find the joy."

Miljonair Edward Cole (Jack Nicholson) en arbeider Carter Chambers (Morgan Freeman) ontmoeten elkaar op een speciale kanker-afdeling in een ziekenhuis. Beide mannen zijn terminaal ziek en hebben niet lang meer te gaan. Toch hebben ze beiden nog genoeg dingen die ze willen gaan doen. Op een dag besluit het oude tweetal om uit het ziekenhuis te ontsnappen om de lijstjes met dingen die ze ooit nog hadden willen doen te gaan uitvoeren.

avatar van rikkie_90

rikkie_90

Goede film. Bij tijd en wijle humoristisch, maar vooral ontroerend. Nicholson en Freeman spelen zeer overtuigend en ik vond het leuk om deze twee grote acteurs samen in een dergelijk verhaal te zien spelen. Nicholson is de uitgesproken, flegmatieke van de twee, en Freeman uiteraard de wijzere en rustigere. Ze vullen elkaar perfect aan en het leverde in mijn ogen een prima film op.

Ook een compliment voor de soundtrack van John Mayer op het eind, met 'Say'

Al met al, goede film met geweldige acteurs die niet teleurstellen.

avatar van BennyZ1991

BennyZ1991

Ik ging met toch wel grote verwachtingen kijken naar "The Bucket List"dit door in mijn ogen twee van de allergrootste acteurs aller tijd. Maar hij heeft het wat mij betreft helemaal waar gemaakt. Ik vond het een hele mooi film en een verhaal waar ik nog nooit eerder een film van gezien had. Met die heerlijke stem van Morgan Freeman die zo nu en dan dingen verteld (zoals Freeman eigenlijk vaker doet in zijn films) tijdens de film.

avatar van 13woutie13

13woutie13

het aller ontroerendste was nog wel:

het mooiste meisje van de wereld kussen

Prachtige film.

Freeman en Nicholson halen echt alles uit deze film.

Zoveel mooie, ontroerende momenten in deze film. Maar toch hier en daar wat luchtiger gemaakt met een grappig moment.

Vooral de bril vond ik geweldig.

Een film die iedereen wel eens gezien zou moeten hebben.

avatar van Arie18

Arie18

Mooie en ontroerende film.

De uitspraak die centraal staat in de film ' Find the joy in your life ' maakte wel indruk op me en zet je aan het denken... Het komt ook doordat Morgan Freeman weer met z'n geweldige stem inspreekt.

Echt mooi die droge humor van Nicholson.

avatar van d--ap--hn--e

d--ap--hn--e

Mooie film, Freeman & Nicholson spelen echt goed in deze film en de tranen kwamen echt op het eind uit. Geweldig echt waar!

x

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Leuke film, maar niet iets bijzonders. Het acteerwerk was weer van hoog niveau en het verhaal is wel leuk, maar niet echt bijzonder. Het is wel leuk bedacht moet ik zeggen en levert ook wel mooie scenes op zoals de skydive scene met de humor van Jack Nicholson.

avatar van Scarlett2

Scarlett2

Prachtige film, enorm sterk acteerwerk van de twee rotten in het vak.

Kan uit eigen ervaring meespreken over het thema van de film en vond de humor erg herkenbaar. Vooral het snel naar de wc rennen omdat Nicholson moet kotsen na het eten van zijn dure maaltijd. Het overkomt de beste, hilarisch.

Ik huil niet snel, maar ook hier moest ik aan het einde een traantje wegpinken bij de grafrede. Ik vond het trouwens ook leuk om Jack uit Will en Grace (Sean Hayes) eens een serieuzere rol te zien spelen.

Handsome Bill

Ik heb hem na een kleine drie kwartier afgezet.

Kon me totaal niet boeien dit.

Je kon wel zien dat het acteerwerk op hoog niveau staat in deze film.

avatar van Masterkeeltie

Masterkeeltie

Een prachtige film.. ontroerend maar met humor.

het laatste stuk heeft me echt ontroerd..

mooie film. met geweldige acteurs Freeman. kan altijd zo mooi vertellen. in een film..

5.0 *

doodah schreef:

Te sentimenteel of..?

neuh het verhaal kan me gewoon niet boeien.

avatar van DeCol

DeCol

Mijn tweede Jack Nicholson van de avond en deze viel me een héél klein beetje tegen.

Begrijp me niet verkeerd want ik heb zeker wel genoten. Het verhaal is goed en ook zo uitgewerkt. Er zitten een aantal prachtige scenes die mij eigenlijk een goed gevoel gaven. Skydiven, racewedstrijd, piramides, enz. Eigenlijk overal waar ze kwamen was het leuk met erg sterke dialogen. Dit kwam natuurlijk ook door het ijzersterke duo. Nicholson en Freeman, beide toch een klasse apart doen het heel erg goed.

Wat mij dus een klein beetje tegenviel was dat het mij niet echt raakte. Voor mij was er bijna geen één scene echt onroerend. Een aantal zaten er wel tegenaan maar het was allemaal toch net niet. Terwijl ik dit toch meer had verwacht. Op een of andere manier doet een ontroerende gebeurtenis net wat met mij waardoor ik een film nog meer waardeer.

Als geheel toch een mooie film met erg leuke gebeurtenissen.

Voorlopig 3,5*

avatar van moviemarloes

moviemarloes

Prachtige film die mij oprechte boeide & ontroerde.

avatar van Theunissen

Verwachte er weinig van maar achteraf gezien was het toch wel een aardige film met een zeer goede en leuke Jack Nicholson. Morgan Freeman was ook aardig maar Jack Nicholson stal toch de show.

Het einde was natuurlijk te verwachten maar was wel mooi.

Nee, niet mijn ding.

Deed me af en toe zeker wel lachen, daar niet van. Want Nicholson is gewoon briljant als brompot. Maar al dat sentimentele gedoe rondom kanker vind ik toch slecht uitgewerkt en misplaatst.

En dan nog die Hollywood-actie-pief-paf-poef ik-kan-opeens-heel-goed-autoracen-scene.... Nee toen ben ik afgehaakt.

Maar ik moet bekennen dat ik niet afhaakte omdat ik de film zat was, maar omdat ik weg moest, dus dat scheelt weer. Dus wie weet vrommel ik deze binnenkort nog eens in de dvd-speler, om er achter te komen wat voor malle toeren onze jolige zieke vriendjes in het tweede deel van de film uithalen.

Ik denk dat het naar de 3-3,5 gaat, maar mijn stem volgt later.

avatar van Reinbo

Saai clicherijk filmpje over oude mannen, die iets wilds willen doen. Verder dan wat toeristische attracties afvliegen komen ze niet.... Erg gezapig allemaal.

Krappe 2,5*

avatar van Frank_1989

Frank_1989

zojuist gezien en k vind het een prachtige film..

de boodschap vind ik zeker sterk hierin. prachtige film gewoon klaar.. goed geacteerd en ik vind dat iedereen ze leven zo moet eindigen...

doodah

Ja, dat is natuurlijk wel een mooie manier om "te eindigen".

Maar jammergenoeg is het niet voor iedereen weggelegd. Als je niet om een centje moet kijken, zal dat waarschijnlijk wel gaan, als je fysieke conditie goed is tenminste. Maar als je nogal krap bij kas zit, kan je je dat allemaal niet veroorloven...

avatar van zaanone

zaanone

Wat een geweldige film! Het verhaal is super, heel emotioneel verhaal en op de goede momenten wat komische stukjes er doorheen. Vooral het einde van de film wist me sterk te ontroeren. De acteerprestaties van Jack Nickelson en Morgan Freeman zijn ook zeer goed. (het eerste half uur vond ik deze fim matig, maar wat werd hij daarna geweldig.) Ik heb deze film dan ook bij mijn profiel op nummer 1 staan.

Zeker 5 sterren *****

Een aanrader.

avatar van ssk

ssk

Ik kreeg echt een brok in myn keel van deze film, heel mooi gespeeld met een goed en reele boodschap en twee top acteurs die het verhaal echt sterk en mooi overbrengen, ook de humor parts waren goed gespeeld. Zeker een must watch movie, en daarom ook een welverdiende 5 *****

avatar van DVD-T

DVD-T

Erg geforceerd sentimenteel filmpje.

Uitgangspunt is leuk, 2 mannen die wachten op hun dood en nog een keer goed willen leven, door dingen te gaan doen die ze altijd al hadden willen doen. Jammer dat dit vervalt in een standaard clichérijk Hollywood filmpje. Sentiment wordt te forceerd gebracht, de regisseur dwingt je gewoon om met de karakters en de situatie mee te leven. Eerst krijg je een dikke drie kwartier aan ziekenhuis scènes met twee twee mannen die saaie gesprekken voeren, bijna over de zin van het leven. Ook de manier waarop het ziek zijn in beeld gebracht word, wekte bij mij geen enkele symphatie op. Kanker vind ik de ergste ziektes die er is en een mens kan krijgen, begrijp me dus niet verkeerd, maar het is iets "té" in beeld gebracht.

Als ze de lijst dan gaan afwerken wordt het toch nog wat leuk. De dingen die ze gaan doen zijn echt heel leuk om te volgen. Zorgt voor een aantal mooie plaatjes van locaties rondom de wereld, maar er wordt hier ook te weinig mee gedaan. Helaas vervalt de film hierna weer in een cliché dramafilmpje die bij mij niets los wist te maken. Nicholson en Freeman spelen ook een beetje op de automatische piloot. Het einde was wel weer erg mooi.

avatar van Aapje81

Aapje81

Heel prettig filmpje waar de twee hoofdrolspelers elkaar goed in evenwicht houden. Enig nadeel was dat de film iets te fragmentarisch is uitgewerkt om echt een grote indruk te maken. Nu bleef het vooral sentimenteel, maar daar is op zich niets mee. Dit is gewoon een fijne film voor tussendoor maar niet het statement dat het had kunnen zijn.

Handsome Bill

En wat had dat statement dan moeten zijn ?

avatar van Aapje81

Aapje81

Wat ik bedoel te zeggen is dat alles even kort wordt aangestipt en geen duidelijke keuze wordt gemaakt. In deze film had het denk ik goed gewerkt als voor een thema was gekozen en dit zorgvuldig was uitgewerkt zodat de film op lange termijn meer indruk maakt. Nu ontstaat een beetje het gevoel van een leuke feelgood film terwijl de makers hier en daar toch de indruk willen wekken dat ze dat niet willen doen.

Met een statement bedoel ik iets dat onlosmakkelijk met de film is verbonden en blijvende indruk maakt. Door het sentimentele karakter van de film wordt deze mogelijkheid weggenomen.

Ik geef dan toch liever de voorkeur aan een film als Away from her.

leidsehoodie schreef:

Nee, niet mijn ding.

Ik denk dat het naar de 3-3,5 gaat, maar mijn stem volgt later.

Nou ik heb hem afgekeken, en het viel me toch allemaal wat tegen hoor. Goedkoop sentiment, de humor zakte gedurende de film in. Verder was het merkwaardig uitgewerkte verhaal meer een excuus om op lekker vreemde locaties te schieten, en dan werden die locaties ook nog allemaal half afgewerkt.

Ik vind het eigenlijk goedkoop scoren met kanker. Oooh, aah, wat zegt ie nou?!! Ja, lees het nog maar eens, dat dus. Behalve dat er twee mensen in rondhuppelen die aan kanker lijden had deze film mij minder te bieden dn ik had gedacht. Leuk voor alle kijkers die er wel natte oogjes van kregen, maar voor mij hadden ze de humor mogen inperken, grappen en grollen alsmede de doldwaze actie eruit, en die Morgan Freeman moest eens ophouden met zijn wandelende encyclopedie gedoe. Als ik wil weten welke farao de grootste penis had, dan zoek ik dat wel op.

Kortom: een gemiste kans, maar wel aardig om te kijken hoor.

Dus een 2.5 of 3. Maar in het leven moet je keuzes maken dus ik kies voor de 2.5.

doodah schreef:

Te sentimenteel of..?

Nou, dat had ik van tevoren dus gedacht. Maar als ik deze film op één punt de mist in vind gaan, is het wel dat er te weinig sentiment in zit. En dat hoor je mij niet vaak zeggen/als er iemand gaat huilen in films krijg ik meestal spontaan neigingen te kijken of er nog bier in de koelkast staat. Maar hier pakken ze een serieus onderwerp, met een serieus uitgangspunt, en maken ze er een hollywood achtbaan van. (Mijn mening)

avatar van semmie12

semmie12

lijkt me geweldig.

allebei goeie acteurs.

doodah

Je moet hem zeker eens zien, als je daar de kans toe krijgt. Echt de moeite!

avatar van dalma

dalma

gewoon eens leuk om te zien. heb mij wel geamuseerd. niet de topper van het jaar, maar er zit humor in en levenswijsheid.