• 9.380.120 stemmen

Met onder meer: Jack Nicholson, Morgan Freeman en Sean Hayes

Releasedatum: 27 maart 2008

Plot The Bucket List

"Find the joy."

Miljonair Edward Cole (Jack Nicholson) en arbeider Carter Chambers (Morgan Freeman) ontmoeten elkaar op een speciale kanker-afdeling in een ziekenhuis. Beide mannen zijn terminaal ziek en hebben niet lang meer te gaan. Toch hebben ze beiden nog genoeg dingen die ze willen gaan doen. Op een dag besluit het oude tweetal om uit het ziekenhuis te ontsnappen om de lijstjes met dingen die ze ooit nog hadden willen doen te gaan uitvoeren.

avatar van Wheely5

Wheely5

Wij vonden hem gewoon goed. Gepaste stiltes her en der en her en der een mooi stukje diepgang, terwijl dat toch 'luchtig' gebracht werd.

avatar van Richard C

Richard C

Goed acteerwerk van beide hoofdrolspelers maken dit 1 van de betere films van dit jaar.

avatar van Neelix

Neelix

prachtige film! mooie dialogen tussen twee geweldige acteurs. Echt een aanrader!

avatar van dre4you

dre4you

Misschien moet je iets ouder zijn dan een jaar of 30 om deze film goed te begrijpen. Het is een schitterend verhaal dat met een luchtigheid en ironie gebracht wordt dat bij oudere mensen past. Dat gevoegd bij twee van de beste acteurs van die generatie levert werkelijk een schitterende film op van twee mensen die een eigen verleden hebben en ook een eigen perceptie van de geringe toekomst die ze nog hebben. En toch zorgen de omstandigheden er voor dat ze elkaar beter begrijpen dan in welke voorgaande levensfase mogelijk zou zijn. Uiteindelijk blijken de meeste simpele waarden van het leven het belangrijkste te zijn en dat wordt gebracht zonder moralistisch te zijn. Soms of mischien vaker dan iedereen denkt blijkt het namelijk zo te zijn.

avatar van doeshnormal

doeshnormal

Mooie film, geweldig geacteerd. Vond het wel jammer dat je het duo niet zag ontsnappen uit het ziekenhuis, had wel leuk kunnen zijn denk ik. Einde was ook erg mooi in elkaar gezet.

avatar van Reticulated

Reticulated

Dit is een film zoals ie moet zijn, meesterwerk!

avatar van mishad

mishad

Zeer oubollig aandoend filmpje, met aan het roer Rob 'gehaktbal' Reiner. De beste man was in de jaren 80 en 90 verantwoordelijk voor een rijtje meesterlijke films, maar na verloop van tijd is er iets fout gelopen. Ik denk dat de tijd Rob heeft ingehaald. Dit blijkt toch wel uit zijn nieuwste ongeïnspireerde drama boordevol clichés, zoetzappigheden en zeer zwakke CGI-beelden. Als je het dan ook nog eens voor elkaar krijgt om 2 van 's werelds beste acteurs af te laten gaan als een gieter dan is de maat vol. Jammer, maar deze melodramatische draak is terminaal ziek...

avatar van dulcinea

dulcinea

Geslaagde film met een perfect evenwicht tussen drama en komedie. Jack Nicholson en Morgan Freeman zijn beiden onweerstaanbaar, het verhaal aangrijpend zonder overdreven veel drama te verkopen.

Net geen 4* omdat ik sommige stukjes toch iets te langdradig en saai vond maar toch een aanrader, vooral door de acteurs.

avatar van girl in the moon

girl in the moon

Een oude cliche in een nieuw jasje maar nog steeds very true!

De tegenpolen in deze film met hun overeenkomsten geven het juiste karakter als een oude druivenstok van een bijzondere wijn!

avatar van Betamax

Betamax

Prachtige film.

Nicholson speelt de sterren weer van de hemel.

avatar van Lad

Lad

Gisteren deze film opnieuw bekeken. En ik blijf bij mijn hoge score want deze film is stiekem bijna brilliant te noemen! Een meesterwerkje, die deze score van mij dik verdiend!

De acteerprestaties zijn schitterend te noemen, en het verhaal is erg goed neergezet. Ook de humor zat goed en het einde van de film was echt ontroerend.

avatar van james_cameron

Sympathieke film, met een simpel maar doeltreffend verhaaltje. De twee hoofdrolspelers tillen het magere gegeven makkelijk naar een hoger plan. Het script ontvouwt zich op voorspelbare en sentimentele wijze, maar gelukkig zijn er voldoende rake emotionele momenten. De film dreigt halverwege te ontsporen bij het uitvoeren van de bucket list-wensen; deze zijn soms erg flauw en/ of ansichtkaartachtig in beeld gebracht. Het ontroerende einde maakt één en ander weer goed. En die stem van Freeman blijft prachtig.

avatar van G.1Rl

G.1Rl

Eigenlijk had ik hem 3 sterren willen geven, omdat ik hem wel mooi vond, maar de echte diepgang toch wel een beetje miste.

Over het algemeen vond ik dat de punten op de lijst elkaar een beetje te snel opvolgden en dat Jack Nicholson zo af en toe een hele vervelende gemaakte stem had.

Maar het einde vond ik wel heel mooi, dus toch nog de 3,5*

avatar van supradyn

supradyn

3.5

Mooie film. Een 3,5 omdat de film soms wat langdradig aanvoelde, miste op sommige momenten net de diepgang. Verder zeer mooi opgezet.

avatar van iGeO

iGeO

Heerlijke film met 2 ouwe rotten die hier een beide een glansrol spelen.

4****

avatar van voetbal

voetbal

Mooie film met twee topacteurs die elkaar mooi aanvullen. Het verhaal schetst een prachtig beeld van de schoonheid en minder mooie momenten of (onverwachte) ellende die het leven in petto heeft voor eenieder van ons. Deze zit dicht tegen mijn top 10 aan! 5 pnt

avatar van Zinema

The Bucket List is een aanrader voor iedereen. Waarom? Omdat er zelden een film wordt gemaakt met het thema kanker dat je op een prettige manier bij de strot grijpt zonder je te doen ontaarden in een gevoel van leegheid.

Nicholson en Freeman zijn erg aan elkaar gewaagd en dragen de gehele film, misschien is dat het enige minpuntje. Maar hoe kan je in vredesnaam klagen als Jack met zijn bizarre blik de ene one-liner na de andere op je loslaat en Freeman, droger dan droog, ons allen vertegenwoordigt?

Dit is cinema van de bovenste plank, misschien wel net iets te veel in orde om ons te doen besluiten dat het hier om een meesterwerk gaat. Maar gehuild hebben we.. en ook heel veel gelachen. Een film die dat kan verdiend het predikaat goed. En dat is precies wat deze film is.

Zinema

avatar van Keane1983

Keane1983

Hoe een zwaar thema toch goed en bespreekbaar gemaakt kan worden is in deze film een feit.

De film is erg zwaar, maar door de mooie humor en dialogen komt het allemaal heel erg goed op zijn plaats.

De lokaties van het filmen waren erg mooi en het verhaal was prachtig.

Een top film met een top cast die (vindt ik) in deze film de sterren van de hemel spelen.

avatar van Hanna01

Hanna01

Met een lach en een traan heb ik erg van deze film genoten!!

Geweldige acteurs in een mooie film! Ik vind ''de dood'' altijd zo moeilijk en ook angstaanjagend en ik vond het een erg mooie film daardoor. Super!! dikke 5*

(het was trouwens niet 1 traan maar flink wat meer;) haha)

avatar van patjuhhh

patjuhhh

Heb in tijden niet zo aandachtig naar een film gekeken als deze. Ondanks het zware thema van een terminale ziekte kan je het niet laten om de hele film met een glimlach te bekijken. Subliem acteer werk van twee oude rotten.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Eigenlijk drijft het in zijn geheel op de charme van zowel Jack Nicholson als Morgan Freeman. Daar is natuurlijk niets mis mee, want de twee heren zijn een genot om naar te kijken. Het eerste uur van de film - waarin de twee stervende mannetjes nader tot elkaar komen - is verreweg het sterkste door de simpele schoonheid ervan. Zodra ze de bucket list uit de titel gaan afhandelen, komt het iets meer in het vaarwater van de standaard feel-good drama. De nadruk gaat dan wel erg liggen op ongeloofwaardige dingen als skydiven en racen. Dat leverde voor mij geen toegevoegde waarde aan het ijzersterke uitgangspunt waarmee het begon. Maar aan het einde moest ik toch wat traantjes uit de ogen wrijven, dus als tearjerker is de film geslaagd.

avatar van marion22

marion22

Geweldige film. Nicholson speelt volgens mij gewoon zichzelf. Heerlijk! Zakdoeken bij de hand! 4*

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Topfilm! Nickelson was echt zeer goed, en Freeman vind ik altijd al een topper. Eigenlijk kon het al bijna niet meer misgaan. Mooie humor, mooie gevoelens en mooi verhaal!

avatar van tom de filmman

tom de filmman

leuke film, egt zo'n film waarbij je de hele film lang een brede glimlach op je gezicht hebt, egt leuk, ik heb me kostelijk vermaakt.

avatar van cales77

cales77

klinkt leuk, mede door de leuke cast natuurlijk..snel eens huren dus

avatar van gortdroog

gortdroog

Prachtige film!! De rol ligt beide heren goed! 4.5*

avatar van maarten_d

maarten_d

Nickelson en Freeman in een film en je hebt al wat, doe er nu nog een prachtig verhaal bij... 4.5*

het halve sterretje verliezen ze omdat alles heel snel wordt gebracht (misschien is dit omdat het eigelijk een groot drama is wat eigenlijk dagelijks voorkomt en om het verhaal wat luchtig te houden), maar prachtig verhaal. Wat ook wat ontbrak was de muziek, er had wat meer muziek in mogen zitten maar:

Maar het blijft een aanrader...

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Goede film. Ik moet zeggen ik had er niet meer en niet minder van verwacht. Morgan Freeman en Jack Nicholson zetten beiden een top prestatie neer als uit-vliegtuig-springende oudjes. Verder vind ik de racescene erg goed en het einde viel vond ik wel te verwachten, ik vind deze film niet echt een geweldige topper maar wel zeker een aanrader, mooie dramafilm.

avatar van JasperH

JasperH

Ik vond het begin een beetje langzaam. Maar het werd al snel leuk., en dat werd niet minder. Meestal neem ik in een film ff een pauze voor eten/drinken etc. Maar dat heb ik bij deze onbewust overgeslagen. Zeer boeiend en erg leuk. Maar idd de muziek zit er niet veel in. Maar dat heb ik eigenlijk ook niet erg gemist

avatar van bas5

bas5

Goede film gespeeld door twee top spelers.

De lange monologen zetten je aan het denken en dankzij de komische momenten word de film ook niet al te tragisch.