• 9.375.099 stemmen

Geregisseerd door: Diane English

Met onder meer: Meg Ryan, Eva Mendes en Annette Bening

Releasedatum: 27 november 2008

Plot The Women

Mary Haines is een vrouw die geliefd en gerespecteerd is bij haar vrienden. De grote vriendenkring komt in gevaar als Mary's echtgenoot vreemd blijkt te gaan en sommige vrienden wellicht niet noemenswaardig als vriend zijn.

avatar van Elineloves

Elineloves

Leuke film, voor een gezellig girls-avondje. Keek lekker weg, niet teveel nadenken.. en leuke actrices. Jammer dat de kerel niet in beeld kwam.

avatar van alexussess

alexussess

Het was echt een vrouwen film. Niet slecht daarvoor drie sterren

En meg ryan speelt altijd wel leuk

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ja, leuke film om naar te kijken. Niets meer en niets minder. Geen geweldige dialogen of schitterende visuele beelden. Het acteerewerk is eigenlijk ook wel gewoon gemiddeld.

Maar je kan je er wel lekker in meeleven. Heel apart om te kijken naar een hele relatie dat de afgrond in gaat en alle scheidingsperikelen eromheen zonder ook maar iets van de man te zien of mee te krijgen.

Ja, lekker een film om in mee te leven, genieten van het sfeertje en gewoon over je heen te laten komen. Niet denken, gewoon kijken.

avatar van Aapje81

Aapje81

Hele vervelende en vermoeiende film. Alles is veel te geforceerd en niemand is sympathiek en het is toch juist de bedoeling dat je met iemand mee kan leven in z'on film maar hier is de ene nog irritanter dan de ander.

Waardeloos.

avatar van voskat

voskat

Afgrijselijke Cosmopolitan-slavin-vriendelijke rotzooi.

Een belediging voor zowel man als vrouw.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Een wijvenfilm in de puurste zin van het woord: er komt namelijk geen enkele man in voor. En o ja, het is een beetje 'n vervelend geheel bij elkaar ook - niet in de laatste plaats vanwege het vervelende botoxhoofd van Meg Ryan. Typerend voor The Women is de scène ergens in het midden waarin een van de hoofdpersonen - een succesvolle redactrice, uiteraard, die maar weinig van mannen moet hebben - haar pogingen het niveau van haar tijdschrift op te krikken moet staken omdat dit eenvoudigweg niet verkoopt, en zichzelf moet degraderen tot redactrice van een tweederangs modeblaadje over uitgekauwde, oppervlakkige onderwerpen. Zo is het met deze film ook: er is geen enkel spoortje intelligentie te vinden, sterker nog, het lijkt een excuus om de vrouw alleen maar meer in haar rolpatroon te duwen (modekoningin, moeder, etc.): als je maar vrouwelijk bent, lijkt de boodschap wel. Wat dat betreft mag deze film dan ook een belediging worden genoemd voor het zelfdenkende publiek. Echter, als pretentieloos vermaak à la Sex & The City - waar The Women overigens wel opvallend veel op lijkt - is dit prima te verteren, zo is de bevallingsscène aan het eind best vermakelijk. Dat behoedt de film dan toch nog voor een al te diepe onvoldoende.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Een typische vrouwen film. Alle clichématige ingrediënten worden voorgeschoteld. Maar voor de vrouwen zal het allemaal niet hinderlijk zijn . De actrices zijn trouwens niet slecht aan het werk. Maar desondanks verdient deze film van mij niet meer dan een 2,0.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Het wil heel graag het hippe en eigentijdse van Sex and the City evenaren maar het verzandt al gauw in oeverloos geleuter. De geforceerde komedie werkt niet en wordt op den duur tergend vervelend. Met zo´n sterrencast zou je er veel meer uit moeten kunnen halen.

avatar van scorsese

Tegenvallende film waarin een vrouw erachter komt dat haar man vreemd gaat, maar gelukkig heeft ze haar vriendinnen nog. Een leuk gegeven dat er geen enkele man in deze film voorkomt (zelfs niet op de achtergrond). Het geheel komt soms nogal chaotisch over en de dialogen missen scherpte. Ondanks de leuke cast weet de film al snel niet meer te boeien.

avatar van blurp194

blurp194

Als je naar deze film kijkt krijg je haast de indruk dat alle vrouwen iets in de mode- en modebladenwereld doen, en dat het ontwerpen van je eigen collectie de enige manier is om succesvol te worden. Daartussendoor een heleboel overspannen gekibbel en gedoe. Je wordt er al moe van als je er naar kijkt.

Dan moet ik me maar bedenken dat ik niet bij de doelgroep hoor, maar desondanks vond ik het een wat tegenvallende film.