Genre: Thriller / Drama
Met onder meer: Tim Robbins, Elizabeth Peña en Danny Aiello
Releasedatum: 13 juli 1995
Bekijk via Prime Video
Plot Jacob's Ladder
"The most frightening thing about Jacob Singer's nightmare is that he isn't dreaming."
De New Yorkse postbezorger Jacob Singer probeert zijn leven op de rails te houden: zijn dagen zijn gevuld met flashbacks van zijn eerste huwelijk, zijn overleden zoon en zijn tijd in Vietnam. Zijn nieuwe vrouw probeert Jacob te helpen om zijn grip op de realiteit te bewaren, maar de lijn tussen werkelijkheid en illusies wordt voor Jacob steeds vager.
Sjan
Blij dat ie komt, de videotheek heeft 'm niet. Nu eerst kijken en daarna (als de film de moeite waard is) maar eens aanschaffen.
BoordAppel
Yes, vrijdag 8 augustus op bbc 1!!! Ik ben erg benieuwd.
Altijd al eens willen zien deze film. Komt zeker wel op een onchristelijk tijdstip?
EmDee
zul je altijd zien.. heb net de dvd van play.com binnen. Ach ja, die was maar 5,99 pond (inlc. nl-subs)...
petey
- 1901 berichten
ik heb hem gisteravond zelfs besteld, na het bericht gelezen te hebben.
Deze DVD mag toch in geen enkele verzameling ontbreken.
EmDee
ik heb hem gisteravond zelfs besteld, na het bericht gelezen te hebben.
martijn77
Verontrustend mooie film
is het iemand wel eens opgevallen dat de hoofdrolspeler op Henk Westbroek lijkt.. Voor mij was dat een enorme spoiler;)
petey
- 1901 berichten
na welk bericht?
5,99 pond incl. subs I guess...

Totaal niet. En nog steeds niet.
narva77 (crew films)
Hoelaat komt ie eigenlijk op de BBC? De Vara-gids zegt 01.55, maar zegt ook dat er om 01.45 een andere film begint...
Vond em stiekum ook iets weg hebben van Henk Westbroek
- 1985 berichten
Wat een sinister sfeertje hangt er van begin tot eind aan deze film... Het verhaal is m.i. op een paar manieren uit te leggen (mede naar het lezen van een aantal spoilers hierboven) maar zit uitstekend in elkaar. De vertolking van Jake door Robbins is uitmuntend (hij is hier veel beter op dreef dan in bijv. Shawshank Redemtion)... Alles is erg mooi (donker donkerder donkerst
) in beeld gebracht, waarbij je je regelmatig afvraagd of je nu weer in een droomwereld van hem zit, of dat hij een stukje dichter bij de waarheid komt dat hij inmiddels (zo goed als) dood is . Meesterlijk werkje... vooralsnog de volle 5 sterren. Ga 'm zeker nog een keer kijken en denk niet dat dit invloed heeft op de highscore die ik nu uitdeel.
Pitbull
Tja dat wordt dan maar opnemen, alleen niet mogelijk om ondertiteling bij te krijgen, maar Engels is toch niet de moeilijkste taal om te volgen.
BTW: NIET aanbevolen door de Vara-gids, toch hoogst opmerkelijk vanwege zijn zeer hoge waardering (hier althans).
narva77 (crew films)
Hij staat wel niet in rode letters aangeduid in de VARA-gids, maar het verhaaltje bij de film is wel degelijk erg positief, nietwaar?
mister blonde
veel gidsen bespreken alleen de films op Nederlandse zenders.
dttom
In mijn gids staat dat deze film om 0.50 komt en hier staat om 1.55 dus wat wordt het?
Hobbes
in de vara gids staat ie om 1.55 geprogrammeerd..
tvgids.nl en filmsoptv én bbc.co.uk hebben um op 0.50 staan.
zal 't meteen even aanpassen
vdc
Af en toe goed scary gebracht, maar ik vond het verhaal wat dunnetjes.
US-leger experimenteert met drugs ; nevenwerking zijn hallucinaties ; de film toont zo'n hallucinatie van Singer vanaf zijn verwonding tot z'n dood. Om de film wat boeiend te houden gaat het in die hallucinatie dan weer juist over de zoektocht naar die geheime plannen. Beetje sentiment erbij met dat overreden zoontje dat ie ontmoet wanneer hij effectief sterft...
Ja, de verwachtingen lagen hoger. 2*.
Edit : beetje te streng oordeel, verhoogd naar 2,5*
U-96
- 2064 stemmen
Ik had echt iets veel anders verwacht van deze film. Het verhaal is ronduit ongeloofwaardig en raar. Tim Robbins akteerde best goed, maar dat is ook echt het enige pluspunt van de film. Het verbaasd me echt heel erg dat deze film een plaats heeft in de Top100. Ik geef hem 1.5*
Jildou
Goeie film, erg goeie film zelfs, maar wat vindt (bijna) iedereen hier zo eng aan?
Ik schrok alleen een beetje toen die man zijn nek 'goedzette' om het zo maar even te zeggen, dat zag er niet zo plezierig uit
Maar wel 4,5 * omdat het gewoon een hele goede film is.
vdc
Vond vooral die vervormde gezichten die uit de trein keken heel eng. Goed afgekeken trouwens van Pink Floyd's The Wall.
U-96
- 2064 stemmen
je geeft aan dat je iets anders verwacht; prima, je geest aan dat je niet snapt dat ie in de top 100 staat; prima... maar wat vond je nu precies zo slecht aan de film?
Wat ik zo slecht aan de film vond is dat het zo inhoudloos is. Je ziet telkens maar van die flashbacks en van die vreemde dingen. Ik zat na 1.5 uur de hele tijd te denken "Wanneer komt het einde nou eens in zicht?". Ik vind het geen superslechte film, maar ik zie er niet echt het nut van in om zo'n film te maken.

Goodfellas

Onibaba
Drama / Horror, 1964

Happiness
Drama / Komedie, 1998
new york cityvietnam veteraanpost-traumatische stress-stoornisjaren 70metroexperimentparanoianachtmerriehallucinatiecar bombrouwgeheugenchemistgewelddemonbrooklyn, new york citypsychological horrorpostal workerfigment of imaginationoneiricchiropractorptsd