• 9.373.531 stemmen

Geregisseerd door: Erik Skjoldbjærg

Met onder meer: Christina Ricci, Michelle Williams en Jason Biggs

Gesproken taal: Duits en Engels

Plot Prozac Nation

"Where do you go when you've gone too far?"

De 19-jarige Elizabeth verlaat haar ouderlijk huis om aan Harvard te gaan studeren, ze wil namelijk schrijver worden. Het gaat haar goed: haar werk wordt gewaardeerd, Rolling Stone neemt haar aan als freelancer en ze ontmoet zelfs Lou Reed. Ook maakt ze vrienden en heeft ze een vriendje. Dan wordt ze depressief, en slaat haar leven volledig om...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Alleen de naam al...

Ik denk dat het erg lijkt op Girl, Interrupted

avatar van Pierre1

Pierre1

Is deze film in de bioscoop (geweest)?

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

nee

avatar van Pierre1

Pierre1

Ok thnx, wel ergens op video/DVD te zien?

avatar van hugohei

hugohei

Heel merkwaardige, eigenzinnige & intrigerende film. Ik kreeg 'm te leen in een soort Hongkong-versie, zonder te weten wat het was, met titels in het mandarijnchinees (geloof ik).

Ricci is hierin geweldig. Veel details heb ik niet begrepen - maar ik ga 'm onmiddellijk herzien als ik de kans krijg.

Bloompje

Wat belachelijk dat deze film nooit in de bios is gekomen. Het boek heeft me geweldig aangetrokken. De trailer zag er heel goed uit (vooral het nr van Air). Ik zag de DVD in Boudisque in Utrecht staan in de Zweedse of Noorse taal. Hopelijk komt de gewone versie er ooit eens aan.

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

Bloompje schreef:

Wat belachelijk dat deze film nooit in de bios is gekomen. ..

Zal wel komen doordat de film geweldig geflopt is.

petey schreef:

Zal wel komen doordat de film geweldig geflopt is.

Zal wel zijn omdat de wereld niet klaar is voor een goed verhaal over Prozac.

FisherKing

Ik denk eerder dat het US filmpubliek een actie-film had verwacht.

FisherKing schreef:

Ik denk eerder dat het US filmpubliek een actie-film had verwacht.

Maar er zijn toch wel problemen geweest, niet? ook 9/11 enzo...

FisherKing

Sterker nog, er was helemaal geen US-release. En die komt er ook niet.

Veel gedoe eromheen mbt Release-Date

Straight to Video.

FisherKing schreef:

Sterker nog, er was helemaal geen US-release. En die komt er ook niet.

Veel gedoe eromheen mbt Release-Date

ja, ik dacht al zoiets. die Greg van Yahoo Movies is echt goed.

Wel, geen release in Amerika brengt de dvd dan toch hopelijk naar Europa.

avatar van Phoenix

Phoenix

hugohei schreef:

Heel merkwaardige, eigenzinnige & intrigerende film. Ricci is hierin geweldig.

Eens, ik wilde nog even de goede Jessica Lange noemen en als minpunt Jason Biggs die een beetje plompverloren rondloopt. Het einde vond ik ook niet helemaal perfect maar toch scoort de film 3,5*.

Ik zag de DVD in Boudisque in Utrecht staan in de Zweedse

Zweedse subs neem ik aan. Maar 37 € is een hoop geld (zie ook Boudisq )

Mister_Pink

De trailer laat me een cliche verhaaltje zien. Het is dat Christina Ricci erin zit en er een aantal leuke bijrollen zijn voor acteurs waar ik wel graag naar kijk, anders keek ik er waarschijnlijk niet naar om. Nu nog een manier zien te vinden om aan de film te komen.

Bloompje

tegenwoordig is niet moeilijk meer blijkbaar.

Bloompje

In de volkskrant cultuur bijlage van vandaag staat een bespreking van de dvd. De dvd is alleen in importversie te verkrijgen uit Scandinavie met Deens, Zweeds, Noors en Finse ondertitels...

avatar van Dopke

Dopke

Na het zeer aardige Insomnia was ik wel benieuwd naar deze film.

Wat we echter voorgeschotelt krijgen is een redelijk standaard rtl4 dramawerkje dat mede door de korte duur best onderhoudend is, maar nergens bijzonder wordt. Mevrouw wordt depri, stoot alles en iedereen van zich af en alles komt uiteindelijk weer goed.

Alles wordt vrij klinisch gebracht, sympathie of begrip opbrengen voor de hoofdpersonage werd hierdoor haast onmogelijk en de radicale beslissingen des te onbegrijpelijker. Je snapt rationeel ergens wel waarom ze zo doet, maar het interesseert je emotioneel geen reet dat haar omgeving zich van haar loswurmt, en dat zal niet de bedoeling geweest zijn.

Een 1,5 en, vooruit, een halfje extra voor Ricci der borsten die even voorbij komen

Mister_Pink

Hoe is Michelle Williams?

avatar van Dopke

Dopke

Heeft weinig indruk op me gemaakt, een redelijk standaard vriendin-van-hoofdpersoon rolletje voor zover ik het me goed kan herinneren.

Ik zie haar liever in een rol als in The Station Agent, waar ze ultiem schattig en lief overkomt.

*zwijmel*

Bloompje schreef:

tegenwoordig is niet moeilijk meer blijkbaar.

Klopt! Ik heb hem maar gedownt. Vanavond maar bekijken.

Mister_Pink

Matige film. Goede rollen voor Williams, Lange en Ricci, maar het verhaal kon me niet interesseren.

2,5 sterren

avatar van bisse

bisse

Deze film past inderdaad in het straatje van girl interrupted maar deze is vele male beter dan de eerstgenoemde. Dit komt voornamelijk door de geweldige acteerprestatie van Ricci die haar psychische problemen erg goed weet over te brengen naar het publiek. Winina ryder bakt daar helemaal niks van in G.I en wordt compleet door angelina weggespeelt.

De kritiek in de voorgaande recencies hier kan ik me helemaal niet in vinden. Deze film is zeker niet standaard en heeft al helemaal geen rtl4 gehalte.

Dit is zeker wwn ijzersterke film over het onderwerp en hij wist mij zeker te raken.4 ster

Matig dramatje.

Zoals Dopke al aangeeft, heeft teveel weg van een TV film. Slecht op bepaalde momenten weet het verhaaltje iets dieper te gaan, maar het merendeel blijft goedkoop sentiment waar best waardige acteurs hun tijd aan verspelen.

Verhaaltje met teveel dramatische lijnen om te boeien, of om in ondergedompeld te worden. Audiovisueel matig, en dan blijft er niet genoeg over voor een voldoende. 2*

avatar van Jollie22

Jollie22

Ik vond het een goede film, vooral om te zien hoe mensen zich voelen als ze depressief zijn.....

goed geacteerd ik geef het een 3,5

avatar van 93.9

93.9

Niet slecht. Niet slecht.

avatar van The_Game

The_Game

Mooi drama, dat wel wat aan de korte kant is. Ricci zet hier een goede rol neer, maar dat had ik ook wel van haar verwacht. De bijrollen waren ook allemaal vrij sterk, alleen blijf ik Jason Biggs matig vinden.

avatar van james_cameron

Teleurstellend drama, oppervlakkig en geforceerd. Ricci doet erg haar best in een moeilijke, onsympathieke rol, maar de vele hysterische scenes en huilbuien zijn te hoog gegrepen voor haar. Lange komt als beste uit de bus. Matig, flets camerawerk en een niet overtuigend script.

Prozac Nation is een vrij oprechte film over depressie.
Ok, er zitten wat cliché's in het verhaal (een afwezige vader, niet kunnen omgaan met plotselinge roem, losbandigheid die leidt tot depressie), maar toch, de film gaat wel ergens over.

Ricci is geweldig. Ze weet die achtbaan aan emoties steeds goed te brengen. Ik vond haar wel een geloofwaardig personage.
Jammer van het geforceerde happy end. Hoe de film dan wel had moeten eindigen weet ik niet.
Heel goed geregisseerde film. Het is aan de film af te zien dat er veel energie in is gestoken en de montage is ook erg goed.

Gelukkig heel anders dan ik had verwacht, wellicht vanwege de nogal uitgesproken titel waarbij ik een (opgedrongen) visie op het fenomeen Prozac verwachtte. Prozac komt pas in het laatste kwartier van de film aan de orde en wat bleek; daar gaat de film niet echt over; de woorden Prozac Nation komt voorbij in de voice over van Ricci, en ja ze slikt de medicijnen om weer beter te (kunnen) worden, maar verder is het geen big deal.

Interessante film. Ruime 3,5 sterren

avatar van Moviestar

Moviestar

Dvd ligt nu in de bak bij Blokker en Bart Smit, 5 voor 5 euro.