• 9.370.277 stemmen

Met onder meer: Bracha van Doesburgh, Hadewych Minis en Sanne Wallis de Vries

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 20 december 2007

Plot Moordwijven

Kitty, Estelle en Nicolette zijn drie miljonairsvrouwen die baden in luxe. Hun enige zorg is de strijd die ze voeren tegen het ouder worden. Hiervoor gaan ze wekelijks op bezoek bij hun plastisch chirurg. Maar plots stort het rimpelloze leventje van Kitty in, want ze vermoedt dat haar man vreemd gaat. Het vooruitzicht om van een alimentatie te moeten leven doet haar steigeren. Samen met haar boezemvriendinnen besluit ze om Evert-Jan uit de weg te ruimen. De hautaine dames dalen af naar de Amsterdamse walletjes en gaan er op zoek naar een huurmoordenaar.

avatar van Quentin

Quentin

Quido schreef:

Vannacht op RTL (Duitstalige zender), om 00.05 uur.

Regisseur Dick Maas treibt Klischees auf die Spitze, ist politisch völlig unkorrekt, sorgt aber auch für ein paar äußerst witzige Momente.

....

Die Story erinnert zwar an Werke wie die Geschlechterkrieg-Komödie "Der Club der Teufelinnen" von Hugh Wilson und dürfte nicht jedermanns Geschmack sein, doch die mitunter deftigen Dialoge, die gefühllosen High-Society-Schnepfen, gekonnt durch das Spiel der drei schrillen, hierzulande kaum bekannten Hauptdarstellerinnen getragen, eine Menge schräger Ideen und die vielen bitterbösen Sprüche bergen enormen.

Dk2008

In Nederlandse films wordt vaak sterk overdreven. In deze film ook maar vond het goed gelukt in combinatie met de bekakte dames. Bracha van Doesburg vond ik het meest overtuigend, helaas de andere twee iets minder. Op de overige acteurs valt verder niets aan te merken.

Het stuntwerk in deze film was trouwens ook erg goed gedaan en deze scenes duurden niet zo lang wat ik een voordeel vind want overdaad schaadt. In zijn geheel vond ik het een bijzonder leuke film. Had het eigenlijk niet verwacht maar heb behoorlijk veel kunnen lachen. Hoop cliches in deze film maar kan er verder echt niet mee zitten. Mogen ze vaker maken zulke films. Prima werk van Dick Maas zoals meerdere van zijn films

Dk2008

Slecht nieuws voor mensen die vinden dat Dick Maas er maar mee moet stoppen

PAROOL: SHOWNIEUWS - Dick Maas werkt aan 'vervolg' Moordwijven

Nou ja dat zien we dan wel weer.

Aanvankelijk had ik de dvd van deze film geleend. Het onderwerp leek me wel leuk maar wist eigenlijk niet eens dat het van Dick Maas was want ik ben niet erg op de hoogte van allerlei nieuwere films. De keuze voor de drie hoofdrolspeelsters vind ik wel een minpuntje maar verder is het een amusante film, nog leuker dan die Flodder-reeks wat trouwens door de tv ook wel is uitgemolken.

Vandaag maar gelijk de dvd aangeschaft want diverse scenes bleven in mijn hoofd rondhangen. Lang geleden dat ik zo gelachen heb om een Nederlandse film. Vind de berichten bij deze film over het algemeen niet erg positief maar ja blijkbaar ben ik net als Dick Maas blijven steken in 1995.

avatar van GregNeck

GregNeck

Heb echt met moeite de film afgekeken en vond het één groot drama. Begrijp niet dat mensen deze film leuk vinden. Is misschien geïnspireerd door Gooische Vrouwen, maar die serie was origineel, en lang niet zo over de top als dit. Zoals de mensen daarin deden, was nog gebaseerd op hoe het er echt aan toe gaat. Dit was veel te overdreven. Heb misschien één enkele keer een flauwe glimlach op m'n gezicht gehad, maar dat was het dan ook.

avatar van rustugan

rustugan

Moest hem helaas weer terugzien...

Heb geen 1x gelachen. Wat word er toch slecht geacteerd door die bracha van doesburgh. Leek wel over een poppenkast echter over komt.

0.5 *

avatar van Legan

Legan

Moordwijven is een film die al direct vanaf het begin lekker over-the-top gaat.Het is dan ook jammer dat er zoveel mis is met de prent dat er nauwelijks van te genieten is.

De drie hoofdpersonen kunnen geen van allen acteren, maar nog erger zijn de personages die ze neerzetten.In plaats van 'echte' mensen uit het leven te portretteren, krijg je Carlo en Irene parodietypetjes voorgeschoteld die zo van het set van Kopspijkers, Koppensnellers, ... zijn komen wandelen. En hierbij spant Sanne Wallis de Vries echt de kroon. Dit doet een film als You Don't Mess with the Zohan, dat nog meer over-the-top gaat, veel beter.

Leuke scènes zijn schaars waarbij eigenlijk alleen de scène op Schiphol waar de eerste huurmoordenaar wordt aangereden door een bus (lelijk gedaan trouwens) nog voor wat gegrinnik zorgt. Het geheel bestaat teveel uit losse scènes die nog eens erg uitgerekt worden en heel erg leunen op toevalligheden. Toevalligheden die zorgen voor vaart, maar door de overdaad ervan het leuke uit de film halen en er gegaap voor teruggeven.

Nee, een nieuwe 'Flodder' is het bij lange na niet.

avatar van SchinkenKäse

SchinkenKäse

Ik zou deze film nog wel eens een keertje willen zien, ik weet niet wat ik ermee moet, iemand nog suggesties, wel/niet kijken? Is hij het waard om te kopen? Downloaden??

Nouja, oke dan

als je en suggestie hebt, quote hem maar

groeten

Hamkaas

Dk2008

Als je alle Flodders, De Lift, Amsterdamned leuk vindt zou ik hem kopen want dan blijft het echt niet bij twee keer kijken daarvoor zitten er te veel grappen in. Ik heb hem eerst gehuurd en toen gelijk gekocht zie mijn bericht boven. Hier staan niet erg veel positieve reacties maar elders op het internet las ik heel andere dingen. Het is maar wat je leuk vindt en hoe je eisen aan een film zijn.

Zo'n scene als bij het windmolenpark. Heel simpel maar toch heel mooi.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

SchinkenKäse schreef:

I Downloaden??

Kan je 'm beter jatten... het is hetzelfde principe en nog beter voor het milieu ook.

avatar van shockdog

shockdog

-Heb je al een prijs in gedachten?

+10.000 euro?

-WAT? Heb je 3 kutten ofzo?

We hebben ons doodgelachen. Ik denk niet dat ie erg grappig is als je hem alleen kijkt.

avatar van Wezze

Wezze

Best een aardige film, tot het einde.

Typisch Nederlands om er weer een belachelijke achtervolginsscene in te gooien

avatar van Wezze

Wezze

Zeker niet van het niveau Amsterdamned en Flodder

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Wezze schreef:
Best een aardige film, tot het einde.

Typisch Nederlands om er weer een belachelijke achtervolginsscene in te gooien

Ooit Taxi gezien? Ronin? Yamakasi? The Matrix Reloaded?

avatar van jipt

jipt

Deze film was dus echt huilen met de pet op.

Ooit in de bioscoop gezien, normaal loop ik niet uit bioscopen weg (zonde van het geld), ik heb het ook niet gedaan maar het had me wel goed gedaan als ik het wel had gedaan.

De film ging geen kant op, humor was afgrijselijk.

Acteerwerk evenmin.

En 1

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Gezien in de bios.

Had daarvoor stukjes van de film gezien en zagen er best goed uit. Maar de film was een flinke tegenvaller. Ook qua humor is het nergens hilarisch wat volgens mij wel de bedoeling was. Ook in de zaal heb ik nergens echt gelach gehoord. Ook bij sommige bezoekers zag je gewoon aan hun gezicht dat ze het een waardeloze film vonden en waarom ze hun geld hier aan hadden uitgegeven.

Ik heb betere films van Maas gezien ook qua Humor. 1,5.

avatar van Whunter

Whunter

Ik heb me slap gelachen... Verstand op nul ok. Niet al te serieus nemen en dan komt het wel goed schatje.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Best geinige comeback van meneer Maas. Moordwijven heeft wat moeite in het begin, maar op een gegeven moment begint het gelukkig toch lekker te lopen. Van spel tot setting en van montage (inclusief foute overgangen) tot de grappen; werkelijk alles is zo flauw en over-the-top neergezet dat het vanzelf op de lachspieren werkt. De humor is simpel en flauw en lang niet alle grappen werken, maar het algemene plaatje is zeker niet onaardig. Wel opvallend dat alle grappen die wel geslaagd zijn nooit van de drie hoofdrolspeelsters komen. Zo is Kees Boot bijvoorbeeld een stuk geestiger dan die drie karakters bij elkaar.

Al met al is Moordwijven gewoon geinige onzin; banaal, maar lekker kleurrijk en gelukkig met een vlot tempo, zodat het allemaal niet snel kan gaan vervelen. En hierdoor weet Maas ook de nogal flauwe en vaak totaal niet komische dialogen nog best goed te verbergen. De film deed me overigens opvallend veel aan Flodder denken, vooral te danken aan Maas' herkenbare muziekjes en de overdreven kakkers. Of misschien toch het feit dat onder andere Sjakie, Henkie, Kees en buurman Noteboom even voorbij komen.

3 kleine sterren.

avatar van canciser

canciser

Heb me prima vermaakt met deze film. 3*

avatar van Malibu Stacy

Malibu Stacy

Ik vond dit een hele flauwe film, had er meer van verwacht. Het verhaal had leuk kunnen zijn, ik had wel een soort 'overdrevenheid' verwacht van deze film maar dit wás te overdreven en té flauw.

avatar van Jules15

Jules15

Een goede flauwe film!
Met paar goed flauwe grappen: zoals die auto die ze het water inrijden.

avatar van Tarkus

Tarkus

Leuk filmpje... verstand op nul en dan kijkt het lekker weg..

Maar verwacht geen hoogstaand scenario...

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Matige film van Maas. Op een paar scenes na is het allemaal mega voorspelbaar en met een hoog gehalte flauwigheden die zo jaren 80 zijn dat het echt niet werkt. Op zich is het uitgangspunt wel leuk maar had misschien beter gewerkt in een serieuze thrillersetting zonder alles uit te vergroten en te overdrijven zoals nu gedaan is.

avatar van TimZor

TimZor

verstand op 0,00 en dan kan je hem wel een keer kijken. Bevat een paar erg leuke momenten maar nederland is en kan wel beter film maken dan dit.

avatar van m1701

m1701

Vond de film wel aardig.

Het leek net of de film uit allemaal kleine sketches bestond en deze aan elkaar geplakt zijn. Van het een naar de ander. Had qua verhaal soms niet zo'n vloeiende overgang.

Zitten wel wat onzin stukjes tussen. Maar de film keek heerlijk weg.

Verhaal was zelfs wel grappig! Acteerwerk was ook wel leuk. En de jurkjes lekker ordinair

avatar van White Trash

White Trash

Best een vermakelijke film met flauwe en wat lompe humor. Echt een nederlandse film. Alleen die Sanne wallis de vries wat een afstotelijk mens is dat.

avatar van Stephanovic

Stephanovic

Het moest denk ik grappig zijn, maar ik snapte 96 minuten lang de grap niet.

avatar van reentje1975

reentje1975

Vreselijke film, over voorspelbaar hoef ik het niet meer te hebben lijkt mij. En dan die Sanne wallis de vries , dat mens heeft echt letterlijk haar bek verkeerd om staan, bah.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Moest inderdaad even op gang komen, maar als je eenmaal een beetje in de flow zit zijn er best nog wel een aantal grappige situaties die dan goed worden uitgespeeld. Al is er meer mislukt dan gelukt, dat dan weer wel. De gelijkenis met Victoria Beckham (en Angelina Jolie komt ook nog even voorbij) vond ik eigenlijk nog het meest geslaagd.

avatar van Martijn1988

Martijn1988

Ontzettend voorspelbare film. Verder gebeurt er maar erg weinig in die 96 minuten. Enige wat interessant was is het spotten van acteurs uit eerdere Dick Maas films als een sjakie en Neuteboom, zo saai was het dus

avatar van Grindpad

Grindpad

toch best leuk hoor

lekker ouderwets Hollands plat

als je je daaraan niet stoort zitten er best leuke grappen in (wie van de dames kwam er voor de anusbleek?)