• 9.370.277 stemmen

Met onder meer: Bracha van Doesburgh, Hadewych Minis en Sanne Wallis de Vries

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 20 december 2007

Plot Moordwijven

Kitty, Estelle en Nicolette zijn drie miljonairsvrouwen die baden in luxe. Hun enige zorg is de strijd die ze voeren tegen het ouder worden. Hiervoor gaan ze wekelijks op bezoek bij hun plastisch chirurg. Maar plots stort het rimpelloze leventje van Kitty in, want ze vermoedt dat haar man vreemd gaat. Het vooruitzicht om van een alimentatie te moeten leven doet haar steigeren. Samen met haar boezemvriendinnen besluit ze om Evert-Jan uit de weg te ruimen. De hautaine dames dalen af naar de Amsterdamse walletjes en gaan er op zoek naar een huurmoordenaar.

avatar van MovieMenaCe

MovieMenaCe

Ik dacht bij mezelf, voor deze film ga eens lekker voor zitten..

....blijven zitten bleek dus het moeilijkste te zijn van de avond...

Enige waarvoor je blijft zitten is of die gast vermoord gaat worden " ja of te nee " het gaat wel gepaard met tandenknarsend en tenenkrommend soundtrack van Dick Maas

tot uiteindelijk dat je het niet meer volhoudt en opstaat en wat anders gaat doen...ik weet nog steeds niet of die gast dood gaat, mááár ik heb wel een groot vermoeden.

Als je moet kiezen tussen deze film kijken of staren naar het plafond, kies dan voor het laatst. Je fanatsie zal je een onvergetelijke avond geven. Dat laatste kan niet gezegd worden van Moordwijven

avatar van DVD-T

DVD-T

Een beetje een tegenvaller. Ik had wat meer harde humor verwacht en een wat boeiender verhaal. Snel verandert de film in een erg standaard werkje, wat nergens echt interessant wordt. Acteerwerk is vaak niet om aan te zien en de film is lelijk geschoten. Toch werken enkele grappen wel en daar kon ik gelukkig dan ook nog een beetje om lachen. Verder was het niet heel bijzonder.

avatar van erreper

erreper

Droge humor, een melig en luchtig verhaal met 3 verveelde gooische dames die af en toe heerlijk zwartgallig uit de hoek kunnen komen.

avatar van ILDIB

ILDIB

Ik vond m prima te pruimen. Verders niks over te zeggen.

avatar van riefenstahl

riefenstahl

Humor staat of valt met de timing; de teksten en situaties zijn leuk genoeg maar het komt helaas niet goed uit de verf; ligt denk ik grotendeels aan de actrices [en dan met name de voor de rol te jonge van Doesburgh] en ondanks dat we wel [heel] even de borsten van de knappe Bracha krijgen te zien -een aangename verrassing- wordt dit niet gecompenseerd door veel blootscenes wat Maas voorheen wel altijd deed.

Een Loes Luca in de hoofdrol was waarschijnlijk een enorme verbetering geweest qua humor/timing [als je dan toch geen naaktscenes in je film stopt neem dan een ras-actrice ].

De best grove 9-11 grap is in potentie een giller maar kwam totaal niet uit de verf, jammer toch.

De details en decors zijn als vanouds bij Maas dik in orde [de roze Hummer...] en hebben ze echt een Maybach gecrashed voor de film?

In potentie had dit een nwe Flodder [indertijd een enorm terecht succes] kunnen zijn, maar dat is dus helaas -ondanks de vaak sterke humoristische teksten- niet het geval.

avatar van Dk2008

Dk2008

riefenstahl schreef:

Heh die niet alsjeblieft.

Dick Maas, had wel betere (ervaren) actrices kunnen nemen dat zeker, maar gezien het onderwerp van de film kan ik wel begrijpen dat menig actrice daarvoor bedankt.

avatar van Poppe

Poppe

Duidelijke Dick Maasje, die noch boeit noch verveeld.

avatar van SzJoowNiejCah

SzJoowNiejCah

ik heb vorige week bijzonder genoten van dit filmpje.

heerlijk brute nonchalance. ben persoonlijk fan van Hadewych Minis en zij komt weer heerlijk uit de verf in deze rol.

geen slecht acteerwerk, aangenaam geschreven en neergezet.

goed over de top en dat mag. moet bedat zelfs.

mooie 4

avatar van Grendel

Grendel

Kom op mensen... deze film verdient wel meer dan een vijfje. Het is lang geleden dat ik zo om een (Nederlandse) film heb gelachen. Ik verwacht overigens niet dat hij in de US of A goed valt

avatar van Esp

Esp

Normaal hou ik niet zo van Nederlandse films, maar deze was prima te doen.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Een vrij vermakelijke film van de hand van Dick Maas. In al die jaren, na Flodder, heeft hij nog niets ingeboet aan banaliteit, maar daar staat tegenover dat de glamour wereld best leuk geportretteerd is en de moorden wel geinig zijn.

Geen bijtende komedie, maar gewoon grappig in de zin dat het bv. bij de Gooische Vrouwen ineens in de mode is om een huis, tuin, neuk en keukenneger in huis te hebben en vervolgens is weer iets anders in de mode waarna het hele Gooische matras elkaar daar weer mee de ogen probeert uit te steken.

Een onderhoudende film waarin Bracha van Doesburgh de show weet te stelen. Het ziet er allemaal ook best kleurrijk uit, al lijkt het soms ook net op plastic. Vrij hersenloos vermaak, wat er prima in gaat na een dag werken. 3*

avatar van Whunter

Whunter

Stephanovic schreef:

Het moest denk ik grappig zijn, maar ik snapte 96 minuten lang de grap niet.

Je moet stoned zijn om deze film te kijken. Succes verzekerd!

avatar van canciser

canciser

@Whunter

Hip!

Vond deze film gewoon vermakelijk. Je moet wel begrijpen dat dit gewoon niet voorkomt en de clichés zeer overdreven zijn. Dat maakt de film zo goed als slecht.

avatar van Pafnes

Pafnes

Matig verhaal en slecht acteerwerk, maar desondanks goed gelachen

avatar van gorelover

gorelover

Leuk filmpje voor 1 x, maar meer niet.

Zijn andere films vind ik stukken beter.

Wacht nu al met smart op Sint (dat genre films trekt me van Dick Maas toch meer)

avatar van Rodger

Rodger

In de nachtdienst gekeken, met een paar collega's

leuke humor, en inderdaad verstand op 0 komma 0... dan is het wel een leuke komedie..

avatar van sander.h

sander.h

Vond het een grappig filmpje, lekker over de top, en een en ander wordt goed gebracht door de 3 hoofdrolspeelsters.

Het verhaal is tamelijk voorspelbaar, maar de setting en de constante foute grappen houden de boel amusant.

Kortom, een aardige film voor op een vrijdagavond met een biertje erbij.

avatar van Elineloves

Elineloves

Kom op Dickie, je kunt beter dan dit!

Ach, het is geen vervelende film. Af en toe een dosis zwarte humor, maar je blijft het gevoel houden dat je kijkt naar een lange aflevering van "Gooische Vrouwen" of "Desperate Housewives''. Blij vlagen is het amusant. Lekker vlot, geen moeilijker verhaallijn en de typische Nederlandse platte humor. Luxe locaties, mooie kleding, dure accessoires en natuurlijk de oogverblindende knaloze Hummer.. Paar verwende en sarcastische dametjes erbij en het feest is compleet. Nouja, feest..

De vaart wordt er soms flink uitgehaald, de dialogen duren net iets te lang en de actiescènes weten ook niet écht te overtuigen, maar het is allemaal net acceptabel genoeg om door te kijken.

Af en toe een flinke knipoog naar Flodder, dat zorgt dan wel weer voor een glimlachje.

avatar van harm1985

harm1985

Vermakelijk, maar er had meer ingezeten.

avatar van sarah--

sarah--

hahaha, ik vond hem best geniaal!

ik geef hem geen héél hoge rating want het is natuurlijk niks bij 'goede films', maar ik vond hem zéér vermakelijk!

daarnet op vtm gezien was nog af en toe lachwekkend

avatar van Bassle

Bassle

Ik vond het een zeer vermakelijke film, natuurlijk hoort die niet bij de toppers, maar was zeker goed te doen, en heb toch flink vaak gelachen.

voldoende, een 6je dus 3*

avatar van juliegirlxoxo

juliegirlxoxo

Grappige film en een goede cast hoewel ik me soms aan bepaalde dingen stoorde zoals de neus de van die engert niet was afgewerkt vanboven,als je goed keek zag je dat er een doort klei op was gedaan en de kogelshot in de hand was ook echt goed gedaan het leek meer of ze een stuk onzichtbaar maakte.

Alles bijeen,een goede stanaard film

avatar van Thera.

Thera.

Dit is zo'n film die met opzet fout is gemaakt. Nergens pretenties. Leuke film!

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Ik vond hem leuk en vermakelijk ... maar ook typisch Nederlands, dat is dan ook meteen de keerzijde van het medaille in dit geval.

avatar van missl

missl

Enigzins grappige stukjes die afgewisseld worden met hele flauwe grappen.

avatar van Fryce

Fryce

Heb mij wel vermaakt, maar geen hoogstaande film.

Er zitten een paar glimlach-opmerkingen in de film. Verder bar en boos.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1918 berichten

Flauwe humor maar niet slecht voor een Nederlandse film.

avatar van gorelover

gorelover

gister ook weer gezien, en moet mijn cijfer bijstellen naar een 2*5.

dick maas kan toch beter blijven bij horror en actiefilms a la amsterdamned, de lift en sint.

vond vooral de huurmoordenaar een ontzettend slecht personage.

alleen hadewych minis zorgt er voor dat het 2.5 * word.

echt een lekker vrouwtje