Moordwijven (2007)
Met onder meer: Bracha van Doesburgh, Hadewych Minis en Sanne Wallis de Vries
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 20 december 2007
Plot Moordwijven
Kitty, Estelle en Nicolette zijn drie miljonairsvrouwen die baden in luxe. Hun enige zorg is de strijd die ze voeren tegen het ouder worden. Hiervoor gaan ze wekelijks op bezoek bij hun plastisch chirurg. Maar plots stort het rimpelloze leventje van Kitty in, want ze vermoedt dat haar man vreemd gaat. Het vooruitzicht om van een alimentatie te moeten leven doet haar steigeren. Samen met haar boezemvriendinnen besluit ze om Evert-Jan uit de weg te ruimen. De hautaine dames dalen af naar de Amsterdamse walletjes en gaan er op zoek naar een huurmoordenaar.
Kitty Kroonenberg
Hoerenloper
Dr. Bilderberg
Marilou Bilderberg
Stephan
Harrie "een cue is een cue" Wiesenhaan.
Leuke annekedote dat helaas een broodje aap was.
thebeequeen
Suffe film zeg. Voorspelbaar 'grappig'. Ik heb mijn tijd zitten verdoen hiermee. En nee, hij was niet grappig. Kom op zeg.
wouter mentink
soms grappige en vermakelijk maar soms ook wel gewone hele erge lompe humor maar wel over het algemeen aardsig 3 sterren vamn mij
Katharina
Deze film was zo over de top belachelijk dat je hem niet meer slecht kan noemen
maar ik heb me wel vermaakt!
Naduah
Ach...aardig filmpje....niet bijster bijzonder, maar kijkt wel redelijk weg. Leuk om gezien te hebben.
Earth
Echt een afknapper, ik vond de films van Dick Maas altijd wel wat hebben, al was het over the top. Nu kon ik er echt niets van bakken, je herkent nog wel de momenten dat je zogenaamd moet lachen, nou ik niet. Ik heb hem na 35 minuten uitgezet.. jammer.
Dick Maas is een kundige filmmaker, ik hoop dat een volgende film beter is.
Quido
Ik heb hem na 35 minuten uitgezet.. jammer.
markie1978
Film viel me 100% mee, ik was niet van plan deze film te kijken, de promo's vond ik niet leuk en over de top, maar na het bekijken van de gehele film moet ik zeggen dat ik de film erg leuk vind, De kleuren zijn erg sterk en fel, Ook vond ik het leuk om de buurman van Kees (uit flodder) weer te zien.
Mobilemel
Ik vond de acteer prestaties het meest teleurstellend van deze film.
Ik heb m niet uitgekeken omdat er te weinig vaart in zat. Daarnaast is het verhaal niet komisch gebracht maar ongeloofwaardig. Geen chemie tussen de acteurs en weinig overtuiging. Misschien vonden zij het net zo ongeloofwaardig als ik en een beetje acteur heeft er dan denk ik moeite mee om dat goed over te brengen. 2*
Simon Smith (crew films)
Als je m niet hebt uitgekeken, waarom stem je dan?
Sjan
Een pijnlijk matige film. Het lijkt wel of die Maas in de jaren
'80 is blijven hangen. Slechte dialogen, een slecht en voorspelbaar script en dan die muziek...misschien moet Dick Maas zich op één ding richten en niet alles tegelijk willen doen. Er zijn zeker wel een paar grijnsmomentjes en héél soms een heus lachmoment, maar die zijn zo schaars, dat het allemaal niet echt een naam mag hebben. Ik geef er een lekkere 1.5 ster voor.
mishad
Compleet op vergane glorie gedraaid misbaksel van de hand van een man die echt is blijven steken in de jaren 80. Het is echt mooi geweest dickie, neem wat tijd voor jezelf en stop a.u.b. snel met het maken van films en val me niet meer lastig met dit soort onzinnige humorloze, spanningsloze, en op de Flodder formule gebaseerde dertien in één dozijn filmpogingen. Ben ik nu in de war of ruik ik hier toch echt één of meer gouden uien?
XxDangerousxX
Deze film bewijst maar weer dat het met Dick Maas nooit meer goed zal komen. Hij mag nu wel stoppen.
En ik wil nog even kwijt dat ik meeste (misschien 1 of 2 uitzonderingen) Nederlandse acteurs talentloos vind (geldt ook voor de regisseurs/producenten/schrijvers).
Als deze film iets duidelijk maakte is het wel dat er blijkbaar nog steeds een groot publiek voor de films van Maas is.
rose
Een uitspraak duidelijk gebaseerd op een handvol geziene films...
Leland Palmer
Geweldig, deze film! Ik kan me best voorstellen dat deze film bij velen niet in de smaak zal vallen, maar ik heb erg vaak slap gelegen van het lachen. Erg leuke dialogen, heerlijk sfeertje, goed camerawerk, leuke actiescenes en alle personages - ook veel bijrollen - worden prima ingevuld. Bracha van Doesburgh is de beste (en mooiste) van het stel, maar opzich weten alle drie dames te overtuigen. Heerlijke nonsens dit! Dikke voldoende dus.
ArcovandenBroek
Bracha van Doesburgh is de beste (en mooiste) van het stel
Waar zaten jouw ogen tijdens de film?
Hadewych..

rustugan
Moordwijven.... een prulwerkje van Dick Maas. De film kon me totaal niet boeien. Aan de overacting van alle 3 de vrouwen (vooral Bracha) ergerde ik me kapot aan. En dan natuurlijk nog de vele 'onmogelijke stunts' die Dick Maas weer uit de kast haalde, maar die mij totaal niet kon boeien. En dan lees ik dat dit een komedie is... volgens mij heb ik nog meer gelachen bij een B actiefilm.
Quido
Armin
Haalt nog niet het niveau van een gemiddelde aflevering van Flodder. En dat zegt genoeg..... TRIEST 1*
bozzy
ik heb hem na een halfuur uitgezet.
te slecht gewoon.
of heb ik hem te vroeg uitgezet?
twistie
Goed neergezette film, beter dan dat rommelige alles is liefde.
De vergelijking met deze mensen ( super overdreven rijke stinkerds) .is erg goed .
En de humor voor een hollandse film, boven gemiddeld !
Keane1983
Ik vond het voor een nederlandse film best wel leuk, gewoon melig.
Het werk van dick-maas haal je er wel degelijk uit hoor.
Een beetje dezelfde humor als je in flodder ziet.
Het acteerwerk was daarin tegen een beetje minder, te-over-act!!
Maar voor een leuk filmavondje kijkt hij lekker weg. Vond het zeker niet tegen vallen
Van mij een 3.0
Imper
Niet veel bijzonders, leuk om een keertje te kijken en indd heeft een beetje weg van Flodder
charlotte97
best een leuke film !!!
maar had hem veel en veel leuker verwacht!!!
ik geef een 2,5
alec
Een film die het meer moet hebben van de (luxueuze) vorm dan van de inhoud. Die vrij ver gaat in details dan dat het de diepte in gaat. De dialogen lijken wel op sketches van Wim T. Schippers terwijl de acteurs hun best doen om de film overeind te houden.
Pluspunt: de leuke kleine rollen van vele bekende acteurs.
Een *2.5

Het Meisje met het Rode Haar
Oorlog / Drama, 1981

Michiel de Ruyter
Avontuur / Historisch, 2015
huurmoordenaartrophy wifeplot to killkiller babes