Genre: Drama / Romantiek
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 20 maart 2008
Bekijk via Videoland
Plot Zomerhitte
Fotograaf Bob (Waldemar Torenstra) ontmoet tijdens een broeierige zomer op Texel de geschiedenisstudente Kathleen (Sophie Hilbrand). Wanneer hij haar later weer tegenkomt in de disco, waar ze een zomerbaantje heeft, ziet hij dat ze wordt opgehaald door een oude man bekend als "De Mummy". Dan maakt Bob kennis met Federici, die net als hij onder de indruk is van de mooie Kathleen. In de daaropvolgende dagen ontstaat er een geheimzinnige band tussen de twee mannen. Bob - inmiddels in de ban van Kathleen - volgt de ontmoetingen tussen Kathleen en De Mummy, die niet helemaal betrouwbaar lijkt nauwgezet. Wie is hij, en wat doet hij eigenlijk op het eiland? Wanneer Bob met de hulp van Federici de raadsels rond De Mummy en Kathleen ontrafelt, stuiten ze op een levensgevaarlijk en ingewikkeld complot. Het is de vraag of de liefde tussen Bob en Kathleen hier tegen bestand is.
J.Bell
Zo! wat een lage score zeg! Is dit nou echt zo slecht? Ik zou denken dat Sophie wel verfrissend zou zijn. Ik moet hem nog gaan kijken, ben wel benieuwd.
White Trash
Nog niet gezien ben wel benieuwd...ook wel naar Sophie Hilbrand haha.
mister blonde
Heb gelezen dat er veel seks in zit. Typisch Nederlands.
JP
Geen oordeel nog, want alleen de trailer pas een paar keer gezien.
Misschien valt het mee maar in de trailer ergerde ik me erg aan het acteerspel van Sophie H. Kwam af en toe redelijk houterig en niet al te soepel over.
Overdrijf ik hier? (Ik hoop van harte dat 't mee blijkt te vallen)...
Montorsi
Geen oordeel nog, want alleen de trailer pas een paar keer gezien.
Overdrijf ik hier? (Ik hoop van harte dat 't mee blijkt te vallen)...
vond ik ook, en ook die Waldemar vind ik echt zo'n toneelacteur..
Quido
Ga de film nou maar kijken en laat je verrassen, niks mis met het acteerwerk van beiden.
Mr_White
- 2067 berichten
Ik kan ook niet zeggen dat de trailer me hoop geeft. Elk cliché is erin gepropt (seks, geweerschot, gevloek) en de dialogen lijken me ook niet echt geweldig.
"Realiseer jij je wel in welk gevaar je verkeert?"
Als je ooit iemand zo op straat hoor praten, zou je ze bijna een knal voor hun harses geven!
neo
Ik pik even 1 van jou clichés eruit; gevloek. Wat is daar een cliché aan?
Roel-
- 1978 berichten
al 25 stemmen en pas Vanaf 20 maart in de bioscoop |
al een tijd illegaal te verkrijgen op diverse sites...
Jefferson019
al een tijd illegaal te verkrijgen op diverse sites...
ow? wist ik niet ben er zelf ook wel een beetje in to the downloaden maar heb deze nog nergens gevonden, nou maar evve weer kijken dan, *update* evve op nieuwsgroepen gekeken en No results found, ben benieuwd waar die te vinden is
Mr_White
- 2067 berichten
Ik pik even 1 van jou clichés eruit; gevloek. Wat is daar een cliché aan?
Dan heb ik het over het gebruik in trailers. Zo'n typische combinatie van zaken die de jongeren 'tof' vinden, oftewel seks, geweren en gevloek. Wellicht geen cliché als het in de film gebruikt wordt, maar oh zo typisch voor Nederlandse films om er mensen mee proberen binnen te halen.
neo
Er zijn al sinds vorige week voorpremiere voorstellingen door het land.
Jefferson019
Zomerhitte is een piepkleine waakvlam (Nrc.next)
*__ANIME__*
Ik heb em ook nog niet kunnen vinden
. Heb iedere site die ik ken afgezocht.
Mochizuki Rokuro
Oef, als je het stuk leest is zelfs die piepkleine waakvlam al zo ongeveer uit. Na de trailers en andere publiciteit had ik er al niet veel zin in. Maar als ik dit lees dan laat ik m zeker links liggen.
Klopt het dat het Van de Ven's regiedebuut is? Ze heeft toch al eens een Telefilm geregisseerd met Olivier Tuinier. Mama's Proefkonijn of zoiets? Kan me niet herinneren dat dat een korte film was eigenlijk, maar dat zal dan wel.
neo
Dit is haar speelfilm regiedebuut. Mama's Proefkonijnen was een tv-film, geen telefilm. De Telefilm reeks startte pas in 1998.
Mochizuki Rokuro
Volgens Linssen rommelt er wel meer dan alleen het scenario. Ze heeft het bijv. ook over de mislukte freeze frame techniek met de snapshots. En er is ook geen chemie tussen de twee hoofdrolspelers. Dat vind ik meer dan alleen het scenario.
Zag van de week Mr. & Mrs. Smith met Pitt en Jolie. Ik weet niet of die al een setje waren bij die film op dat het daar wat is geworden, maar daar zag ik wel heel duidelijk die click op het scherm.
Macmanus
De grootste kritiek in het stuk is ook niet op de naaktheid als je goed leest trouwens. Acteerwerk leek ook nergens naar van wat ik zag. De stem van Hilbrand is gewoon niet goed genoeg voor het grote doek evenmin die van Waldemar.
Quido
Ze begint en eindigt haar stuk ermee, laat het een significant deel uitmaken van d'r betoog. Vandaar dat ik het eruit pik en plaats in de context van andere media die eveneens nogal een punt maken van het bloot. Gister bij Pauw en Witteman ging het ook 85% van de tijd over het naakt. Ik zie ook wel dat Linssen nog meer kritiek heeft (ik zeg ook nergens dat ze dat niet heeft of dat het de grootste rol speelt). En wat het scenario betreft deel ik die, maar de rest niet.
Mochizuki Rokuro
Dus in dit geval staat de mening van Linssen tegenover de mijne. Maar jij gelooft haar al bij voorbaat en gaat uit van een slecht product, zonder de film gezien te hebben?
Ja, het is haar woord tegen het jouwe. 't Is hard!
Ik weet hoe ik Linssens smaak kan duiden in vergelijking met de mijne, bij jou heb ik dat (nog) minder*. Ik lees (en hoorde) Linssen regelmatig. Ik krijg het idee dat jij ten opzichte van de Nederlandse film ook niet helemaal onbevoordeeld bent toch? Maar corrigeer me als ik fout zit.
Ik ook niet trouwens. Ik zie er ontzettend veel, ook in de bios. Omdat het niet zo slecht en 'typisch Nederlands' is als men zegt, want dat is flauwekul. Vorig jaar twee NL-se producten in mijn Top 10 van 2007. Dus daar zal het niet aan liggen. Ik zal de andere papieren media (muv. De Volkskrant) ook nog afwachten.
* in de zin van 'nog niet' (edit)
Macmanus
Mwa, je zegt; "als mensen de ogen sluiten voor al dat andere moois". Dan leek me daarmee ook te doelen op Linssens die dat dus niet doet, alleen dat "moois" niet met je deelt.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime