• 9.223.111 stemmen

Brideshead Revisited (2008)

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Julian Jarrold

Met onder meer: Matthew Goode, Emma Thompson en Ben Whishaw

Gesproken taal: Engels, Arabisch, Frans, Latijn en Italiaans

Releasedatum: 18 september 2008

Plot Brideshead Revisited

"Every temptation has its price."

Op de universiteit van Oxford ontmoet Charles Ryder bij toeval Sebastian Flyte, zoon van Lord Marchmain. Ze raken bevriend en Sebastian nodigt Charles uit voor een bezoek aan het familielandgoed: Brideshead Castle. Daar wordt Charles bij binnenkomst bedwelmd door de extravagantie en luxe van de Britse high society. Maar eenmaal gewend aan zijn nieuwe omgeving merkt hij dat behalve veel geld en een titel, de Marchmains de nodige complexe familieproblemen hebben. Hij raakt verstrikt in het tragische lot van deze familie.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van Ayres

Ayres

Ik was zeer onder de indruk, maar na venetië vond ik het minder. Toen Sebastian weg wasvond ik het kaal, ik miste hem.
Maar toch een mooie film.

avatar van james_cameron

Wanneer je de tv-serie uit 1981 reeds kent voegt dit niet veel toe, behalve een veel hoger tempo, maar op zich is deze uiterst verzorgde versie van het boek van Evelyn Waugh redelijk geslaagd. Een degelijke cast, fraaie locaties en het verhaal blijft natuurlijk mooi en meeslepend. De tv-serie blijft superieur, maar dit is een goed alternatief wanneer je geen tijd hebt om tien uur te investeren.

avatar van nadrin

nadrin

Best aangenaam maar waarom deze film bij Telenet de kwotering 16 jaar meekreeg is me een raadsel

avatar van Movsin

Movsin

Niet zo overtuigend als dat we gewoonlijk van de Britten mogen verwachten wanneer ze gaan grasduimen in een met obstakels gekruid romantisch verhaal van een pak jaren terug.

avatar van judithtjed

judithtjed

Ondanks de goede cast met name vooral Emma Thompson, kon het verhaal me toch niet in de ban houden , ik vond het erg langdradig en verloor toch wel een beetje de interesse van deze film

avatar van Dominootje

Dominootje

Na herziening kleine verhoging, intrigerend!

avatar van BBarbie

BBarbie

Het is volgens mij ondoenbaar het epische boek van Evelyn Waugh in het keurslijf van een reguliere speelfilm te persen. Regisseur Jarrold doet een lovenswaardige poging, maar in weerwil van de lange speelduur is het noodzakelijkerwijs grote stappen, gauw thuis. Jammer. Jammer ook dat de regisseur nogal in de steek wordt gelaten door de cast, van wie sommigen maar matig presteren. Een uitzondering geldt voor de altijd degelijke Emma Thompson. Deze Engelse literaire klassieker verdient beter, maar of dat mogelijk is betwijfel ik.

avatar van Ayres

Ayres

BBarbie schreef:

De tv serie!! Die vind ik vele malen beter dan het boek. De tv serie is perfectie.

avatar van K. V.

K. V.

Het boek noch de serie kende 'k, maar me wel eens aan de film gewaagd. 'k wist eigenlijk niet wat te verwachten, maar 'k vond het toch een boeiend verhaal. De film duurde iets meer dan twee uren, maar gelukkig werd het nooit saai en er viel toch genoeg te gebeurden.

Het acteerwerk was prima en de film zag er goed uit.

'k vreesde nog dat het een saai kostuumdrama ging zijn, maar dit viel reuze mee en vond het toch de moeite om eens gezien te hebben.

avatar van lezertje

lezertje

Prachtige verfilming van Evelyn Waugh’s gelijknamige roman drama over een broer en zus uit de betere kutholieke kringen die beide verliefd worden op een atheïstische studiegenoot van de eerste, uit de lagere klasse. Sterke, maar kleine rol van Emma Thompson als de zeer religieuze moeder van de twee.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Kortgeleden de TV-serie gezien, en die was toch wel zodanig intrigerend en boeiend dat het boek van Evelyn Waugh hier nu op de stapel ligt. Toch had ik ook wel mijn bedenkingen, want in die 600 minuten werd er zóveel overhoop gehaald dat ik me op een gegeven moment ging afvragen of alles wel nodig was, of al die elementen wel iets bijdroegen aan het geheel, of in sommige dialogen niet ook hetzelfde zou kunnen worden gezegd met half zoveel woorden in de helft van de tijd. Déze film balt dan juist alles samen in een kwart van de speelduur van 1981, waarbij sommige gebruikers hier het alsnog saai vinden terwijl het voor anderen juist te snel gaat.
        Ik zit daar zelf tussenin: de belangrijkste punten van het verhaal worden efficiënt aangestipt en het tempo daarbij is uitstekend, zodat ik het gevoel heb dat dit een waardige filmbewerking is. De rollen zijn ook prima gecast, met uitzondering van Ben Whishaw die niet het voor Sebastian benodigde charisma heeft (zoals Anthony Andrews dat wèl had), en visueel is het een plaatje.
        Natuurlijk komen sommige zaken en personages nu minder uit de verf (waar met name Bridey onder heeft te lijden), Sebastian verdwijnt wat te snel uit het verhaal, en de manier waarop zijn moeder buiten beeld wordt afgevoerd vind ik niet erg elegant, maar al met al kan ik met deze versie best vrede hebben. (Maar of dat na het lezen van de roman ook nog zo zal zijn weet ik natuurlijk niet.)

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

Emma Thompson steelt de show in deze film. Helaas is ze weinig in beeld.

De jonge cast doet het prima, maar het is allemaal wel erg braafjes. Er gebeurd eigenlijk bijna 'niets'. En dan toch meer dan 2 uur blijven kijken.

Dat is wonderbaarlijk. Komt dit omdat de film steengoed is? Nee, de oudheid en het landhuis zijn interessant. Verder niks bijzonders. Het is niet slecht, maar zeker ook niet heel goed.