• 9.375.082 stemmen

The Transformers: The Movie (1986)

Animatie / Sciencefiction | 84 minuten

Genre: Animatie / Sciencefiction

Alternatieve titels: Transformers: The Movie / Transformers - De Speelfilm

Oorsprong: Verenigde Staten / Japan

Geregisseerd door: Nelson Shin

Met onder meer: Judd Nelson, Leonard Nimoy en Orson Welles

Gesproken taal: Engels en Japans

Plot The Transformers: The Movie

"Beyond good. Beyond evil. Beyond your wildest imagination."

De bekende televisieserie van de jaren tachtig kreeg een avondvullende speelfilm met de stemmen van bekende acteurs. In 2005 is de grote oorlog tussen twee groepen van robots - de Autobots en de Decepticons - volop aan de gang. De Decepticons proberen een magisch wapen te vernietigen, zodat ze de Autobots kunnen uitschakelen en de wereld kunnen veroveren.

Hot Rod / Rodimus Prime (stemrol)

Optimus Prime (stemrol)

Megatron / Soundwave / Rumble (stemrol)

Galvatron (stemrol)

Pkunk

Vroeger wastie heel leuk. Voor de zekerheid toch maar 2,5*

avatar van soboer

soboer

De serie was beter en mijn favoriete decepticon; Soundwave kwam er haast niet in voor.

I.c.e Motion

Transformers.. Robots in Disguise...

Ben n dus kan er niks aan doen. Jammer dat er van Beast Wars nooit een film is gemaakt. Had ie ook op de site gekunt. Beast Wars is toch wel de beste serie die er gemaakt is tot nu toe qua plot.

I.c.e Motion schreef:

Transformers.. Robots in Disguise...

Ik vind Beast Wars niet eens in de buurt komen van de originele serie. Dat komt voornamelijk doordat het tegenwoordig allemaal zo doordrenkt met moreel moet zijn.

I.c.e Motion

Beast Wars heeft betere karakter vorming dan de originele toon om maar eens mee te beginnen. Er zijn nauwelijks animatie errors.

En jij wou beweren dat er in de originele toon geen moraal zat?

Padd0

Natuurlijk zat er wel een beetje moraal in. Ik heb er alleen problemen mee dat het tegenwoordig bijna je strot ingeduwd wordt, vroeger ging het veel subtieler.

I.c.e Motion

Tja.. nu bij Armada is t nog vele malen erger. Bij RiD ook maar dat is niet altijd even serieus te nemen.. "Skybyte, Skybyte that's me"

Padd0

Ik vind RiD dus echt een hele trieste serie. Het is zo lelijk geanimeerd en zo flauw. Die serie is een schande voor de transformers.

I.c.e Motion

Nauwelijks errors. Dat weer wel (Armada stikt ervan) en de RiD toys zijn gewoon cool dus helemaal een schande is t nu ook weer niet.

En de cartoon ervan. tja.. gewoon niet serieus nemen

avatar van ToNe

ToNe

Kan iemand dit verifiëren?

Ik zag deze film voor het eerst op de Duitse RTL en volgens mij zag ik een groep Decepticons die ik normaal niet in de serie zag.

Nu ben ik in bezit van deze film en ik kan het niet terug vinden.

Het waren [mythisch-afgeleide] beesten die draakachtiger waren dan de Dinobots. In die scene worden zowel Autobots als Decepticons op een planeet gecrushed door Unicron.

Is dit soms een Japanse versie met figuren die in het Westen nooit zijn uitgebracht?

Of had ik teveel Chocomel zitten drinken?

avatar van Tommeh

Tommeh

Fantastisch vind ik dit. Al die transformers series die erna gekomen zijn halen het bij lange niet!

Pure jeugdsentiment

avatar van Mischa

Mischa

Heb de film een paar jaar geleden in Amerika bekeken, en sindsdien heel wat afleveringen gedownloaded. Kan sindsdien de series met Rodimus Prime en Galvatron een stuk beter waarderen dan vroeger. En RC is natuurlijk een ont-zet-tend lekker Robowijf!

avatar van GerwinF

GerwinF

Mischa schreef:

En RC is natuurlijk een ont-zet-tend lekker Robowijf!

LOL!

avatar van AHWA

AHWA

Voor mij is het ook puur jeugdsentiment. Dit was vroeger mijn favoriete tekenfilmserie. Ik vond het echter pas echt cool worden toen de serie vorderde en er meer robots kwamen die uit meerdere bestonden, i.e. the protectobots, aerialbots, destructicons, etc...

avatar van Halve_ZOL

Halve_ZOL

Vroeger heb altijd de tekenfilms hiervan gekeken, maar nog nooit de film. En gisteren kwam ik de DVD tegen in een budget bak.

Ik ga hem zo ff kijken

avatar van bluekatt

bluekatt

ToNe schreef:

Kan iemand dit verifiëren?

Nu ben ik in bezit van deze film en ik kan het niet terug vinden.

Of had ik teveel Chocomel zitten drinken?

weet je zeker dat je niet naar zone heb zitten kijken ?

de enigste andere dinobot achtige die ik ken zijn de monsterbot pretenders maar die komen alleen in transformers victory voor (japanse serie)

beast wars en beats machines zijn de beste in verhaal en krakter vorming

rid is bagger dat is triest gewoon om na beast machines rid te krijgen in plaats van het serieuse beastwars is rid een rammelend takke zooitje waar ik spontaan kots neigingen van krijg

armada is in het nederlands al niet beter

en over energon heb ik nog geen oordeel ( de comics zijn wel goed )

de orginele serie is ook niet veel meer maar van dat stel is serie 3 ( met rodimus ) wel het beste voor al dark awakening

oh ja de film

geweldige film natuurlijk ook l is het alleen maar om dat ik een tf fan ben van het verhaal klopt geen moer de meeste dingen zijn plot devices bedoelt om nieuw speel goed te pushen en er zitten zo veel fouten in dat het een hobby is om ze te spotten maar dat wil niet zeggen dat hij niet leuk is

3,5

avatar van MWX

MWX

op zich was de film zeer diepgaand voor een kinderfilm maar als je de film tegenwoordig bekijkt is het toch wel erg slecht dan maar jeugdsentiement en voor de fans van het genre de licenties van de transformers zijn verkocht aan fox voor een life action transformers movie deze film gaat 2005 in productie en word gemaakt door het team van Van hellsing en de regiseur van de Xmen dus dat kan nog wel wat beloven

as

Angry Films chief Don Murphy (whose next film is "The League of Extraordinary Gentlemen") and writer-producer Tom DeSanto ("X-Men" and "X2: X-Men United") have teamed to produce a feature-length, live-action movie based on the popular brand.

Niet de regisseur van X men gaat hem regiseren maar de producers van die film gaan hem produceren.

as

Weer een nieuwtje: Robert Zemeckis wordt getipt als de regisseur van de nieuwe Transformers film. Ook keren de mensen, die de stemmen van de oorspronkelijke serie inspraken, terug.

producer Tom DeSanto let it slip that Oscar-winner Robert Zemeckis will direct The Transformers. The site also claims that New Line Cinema will distribute the live-action feature version of the 1980s toy line and cartoon series.

Zemeckis has previously been acknowledged as one of several contenders for the director's chair.

Furthermore, IESB reports that The Transformers "won't be ready until at least late 2006, most likely a December release." They also claims that the TV series' voice actors Frank Welker and Peter Cullen will reprise their duties for the new film.

IGN FilmForce ran all this past our trusty Transformers source who asserted that "not a word of any of it is accurate" with the exception that New Line Cinema is one of the studios considering the property.

LOL!!

avatar van MWX

MWX

as schreef:

sorry Foutje moet kunnen nietwaar. ik hoorde ook maar wat hahaha

avatar van bennie jolink

bennie jolink

hopelijk mag Stan Rush weer de soundtrack voor de nieuwe film maken!

avatar van AHWA

AHWA

Ik hoop dat er een film komt. Ik kijk er nu al naar uit. Hopelijk wordt het net zo goed als de cartoon.

Ik hoop dat de Protectobots ook meedoen.

avatar van Mischa

Mischa

bennie jolink schreef:

hopelijk mag Stan Rush weer de soundtrack voor de nieuwe film maken!

Als dat dezelfde man is die deze film van muziek heeft voorzien, dan mag deze oelewapper wat mij betreft thuisblijven! Dit is typisch fiolmmuziek die de tand des tijds NIET kan doorstaan. Humoristsich, dat wel ja, maar tegelijkertijd irritant als de pest: you got the touch is alleen te pruimen bij Boogie Nights.

Dan nog het puntje Respect: las zojuist dat Chris Latta, de man die Starscream van een stem voorzag (voor de die hards: hij deed ook Cobra Commander van GI Joe), niet meer onder ons is. Ik zal zijn gekrijs tijdens de nieuwe film terdege missen

avatar van WiLL

WiLL

Mischa schreef:

Ik herinner me zijn stem nog goed

Inderdaad jammer .... Starscream, de steeds muitende decepticon, was 1 van mijn favorieten samen met Megatron

Wist niet dat hij ook Cobra Commander in had gesproken, leuk om dat weetje nog even te lezen

avatar van SUPERSONIC

SUPERSONIC

ik vind het echt geweldig dat ze de transformers gaan verfilmen op het almachtige grote doek, waarschijnlijk verwacht ik er te veel van, maar dat maakt me voor als nog niets uit...

tja jeugdsentiment. op de basisschool in de middagpauze, onder het genot van een kopje thee en drie boterhammetjes met pindakaas, zat ik gekluisterd voor de buis, wachtend op de strijd tussen de autobots en de decepticons

mijn favoriet: SOUNDWAVE (de decepticon, rechterhand van megatron, die in een stereo kon veranderen en di cassette bandjes weg kon schieten die veranderde in de roofvogel laserbeak en één of andere panter waarvan ik de naam niet weet. ghehehe geweldig!!!

avatar van cell

cell

heey lui

transformers zijn top ik heb veele transformers mogen zien behalve de echte eertse sirrie van mijn helden. mijn favoriete zijn starscream en megatron

ik kan soms echt wel eens huilen en natuurlijk ook lachem om deze sirrie maar nu ben ik over al op zoek naar deze film als jullie het weten waar je die kunt kopen huren of wat dan ook willen jullie mijn dan een mailtje sturen naar [email protected] al vast bedankt

avatar van C.Freire

C.Freire

Als Transformer collector moest ik wel een 5 geven.

En Terrecht!!

avatar van De GeuS

De GeuS

Jeugdsentiment; 3*

avatar van Wingspan

Wingspan

Geweldige Film! Ik heb hem op DVD!

*Rumble, Frenzy, Revage, Ratbat eject operation interference!

www.newcybertron.nl Dé TF-fansite van Nederland

Daar stond laats nog een Devastator gifset op onze forum advertenties voor €30,- die heb ik gekocht!

Micheal Bay over de Transformers film: