• 9.374.749 stemmen

Lars and the Real Girl (2007)

Drama / Komedie | 106 minuten

Genre: Drama / Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Craig Gillespie

Met onder meer: Ryan Gosling, Emily Mortimer en Patricia Clarkson

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 27 maart 2008

Plot Lars and the Real Girl

"The search for true love begins outside the box."

Na enige jaren van eenzaamheid komt Lars (Ryan Gosling) via internet in contact met Bianca. Lars is helemaal weg van haar en nodigt haar uit om zijn familie te ontmoeten. Eenmaal op deze ontmoeting krijgt de familie de schrik van hun leven, Bianca is namelijk geen echt persoon maar een pop. Maar Lars ziet haar als een echte partner. Op aanraden van een hulpverlener gaat de familie mee in zijn spel en dat levert de meest vreemde situaties op.

avatar van Daana

Daana

ik vond 'm echt zielig, hij geloofde echt dat ze echt was

avatar van losbandig

losbandig

Fascinerende film, erg idealistisch maar het acteerwerk van Ryan Gosling is buitengewoon.

Achteraf bleef de film me bezig houden, intrigerend ..

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Op zich wel een leuk idee om een film mee te maken: een sneue jongeman die met zo'n pop een 'relatie aangaat'. Toch werd hier helaas te weinig mee gedaan en bleef de echte humor achterwege. Ook vroeg ik me af wanneer iemand nou eens met een mes in die pop zou gaan snijden en Lars uit zijn waanwereld zou helpen. Helaas, er was iets te veel ongeloofwaardig aandoende meelevendheid met hem, wat tegelijk ook deze film wel weer heel aandoenlijk maakt. De omgeving en de suffe aankleding van de verschillende personen uit dat suffe dorp was wel goed gevonden.

avatar van Erwinner

Erwinner

Best vreemd dat dit nog niet ge-released wordt door iemand.

avatar van necromancer

necromancer

Ik vond het een vreselijke film. Het concept zelf kan grappig zijn, maar het is totaal niet goed ingevoerd in deze film. De karakters zijn verwarrend. Is Lars nou autistisch? Is hij gewoon gek? Ik had persoonlijk geen feeling met de personages en ik was blij dat de film voorbij was.

avatar van Gorillaz

Gorillaz

Ik vond Lars and the Real Girl een goede film door de eenvoud van de film. Het verhaal wordt heel vlak gehouden zodat je als kijker jezelf goed kan invoelen met de personages, vooral Lars en zijn familie natuurlijk. Hierdoor vallen de kleine ontwikkelingen in het gedrag van Lars al snel op. Ik vond het een erg ontroerende, gevoelige film.

Ik begrijp wel dat mensen vinden dat het gedrag van de dorpsgenoten erg onrealistisch is, maar ik vond het wel goed passen in het verhaal en ik heb me er ook niet aan gestoord.

avatar van james_cameron

Sober, bizar liefdesverhaal dat helaas een beetje blijft steken in zijn goede bedoelingen. Gosling is prima in de hoofdrol als de zonderlinge en eenzame Lars, maar het script laat hem uiteindelijk in de steek. Vooral wanneer de hele gemeenschap zich met zijn relatie met de pop gaat bemoeien verliest de film zijn geloofwaardigheid en begint het meer weg te hebben van een sentimenteel sprookje. Er zijn sterke scenes en boodschap van de film is positief, maar ik vond het allemaal iets te simplistisch en gekunsteld.

avatar van danuz

danuz

Ryan Gosling is toch een fijn acteur aan het worden. Na z'n erg goede rol in .. zet hij hier weer overtuigend een net niet geheel heldere, wat immature, maar wel oprechte jonge neer. Film zelf vond ik echter net niet werken. Het onderwerp wordt wat vreemd aangepakt, wat geknutseld en humor komt net niet lekker uit de verf. Alle goede bedoelingen van de gemeenschap die zich om de pop ontfermt ten spijt, het voelde mij niet altijd even authentiek 'geloofwaardig' aan.

avatar van Sarasani

Sarasani

• 1924 stemmen

De film zelf geef ik 3 sterren maar door de overtuigend rol van Ryan Gosling geef ik deze film toch 4 sterren.

avatar van boombastic

boombastic

Wat een prachtige stukje cinema is dit. De grootste verrassing in een hele tijd.

Het acteerwerk is ijzersterk waardoor de kijker mee wordt gezogen in de onwerkelijke wereld van Lars. Het was een heerlijke rollercoaster waarin de kijker een paar fantastisch loops en scherpe bochten neemt.

Het vele commentaar op het script vind ik onterecht in de zin dat veel karakters goed worden uitgelicht. Elk karakter in de film heeft een andere relatie met de hoofdpersoon, zij gaan dan ook verschillend met dit 'probleem' om wat het voor de kijker weer interessant maakt.

Kortom: een waanzinnige goede film.

avatar van boombastic

boombastic

Met recht een voorbeeld voor vele drama-komedies!

one of a kind. Toch had Bianca best een plekje verdiend in de aftiteling...

avatar van Miezz

Miezz

3,5 *.

Degelijk acteerwerk met een weloverwogen plot. Persoonlijk vond ik het tempo net iets te laag liggen om continu te blijven boeien. Maar zeker de moeite van het kijken waard.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Daana schreef:

ik vond 'm echt zielig, hij geloofde echt dat ze echt was

Lol, dat is een van de redenen dat ik deze film graag nog eens wil zien

avatar van Tag84

Tag84

ik vond de film erg sterk, maar ook wel zielig.

avatar van _Daan_

_Daan_

Ik had meer verwacht wat was dit een saaie film zeg!

avatar van Resh

Resh

Goeie film, op de dvd stond feel-goed movie, maar dat vond ik zeker niet. Ik vind de acteerwerk van Ryan Gosling zoals gewoonlijk weer erg erg goed! Je ziet dat wanneer hij Bianca ontmoet, hij zijn problemen enzo verwerkt en dat hij beter met mensen omgaat en alles. Zeker een goeie film maar wel beetje eentonig er zit geen hoogtepunt in.

avatar van White Trash

White Trash

Had meer humor verwacht het is meer een drama film geworden. Ook komt het nogal onrealsistisch over dat iedereen meedoet zodat het meer op een sprookje gaat lijken. Matig geheel.

avatar van _Daan_

_Daan_

White Trash schreef:

Idd 99,9% Drama boring

avatar van je80roen

je80roen

Mooi ingetogen drama over een contact-gestoorde jongeman. Verwacht niet in een scheur te liggen van het lachen, maar een zeer sterk geacteerd drama. Aangenaam verrast door deze film!

avatar van the new guy

the new guy

Eigenlijk een hele goede film. Jammer dat de makers net niet goed de beslissing tussen komedie en drama hebben kunnen nemen. Je wordt op het begin op het verkeerde been gezet waardoor verwachtingen niet worden waargemaakt. Je gaat de film waarschijnlijk met de verkeerde insteek kijken en dan zit je al snel in de verkeerde sfeer, ik kan het gelukkig händelen maar mijn vrienden niet echt.

avatar van WB

WB

Leuke film. Ryan Gosling speelt voortreffelijk. Hoewel de film redelijk drama is, heb ik af en toe wel moeten glimlachen.

Patricia Clarkson vond ik in het kleine rolletje die ze had erg goed spelen, evenals Emily Mortimer.

Het nadeel was dat de film op het eind ietwat aan vaart verloor, waardoor het een beetje langdradig werd, maar heb genoten van deze film.

avatar van homerjay

homerjay

Sterke film. Verwacht idd geen komedie die je met vrienden kan kijken, maar een drama met zwart-komische elementen. Heel erg origineel en goed uitgevoerd. Af en toe wat sloom en saai, maar dat gaf ook wel de juiste sfeer aan de film

avatar van Figo

Figo

Bijzondere film die meerdere onderwerpen aansnijdt. Niet alleen komen de persoonlijke/psychologische problemen van Lars aan de orde maar krijgen we ook een les in de gemeenschapsgeest. Het wegstoppen van mensen in ´instituties´ is niet de oplossing. In ieder geval niet in deze context. De gemeenschap vangt Lars op en biedt hem een warm bad aan waarin hij zijn innerlijke demonen kan wegdrijven. Sereen, vredig en toch herkenbaar.

De hoofdrol gaat naast Lars uit naar Bianca, waarmee weer een nieuw stukje filmgeschiedenis wordt geschreven. Bianca speelt met haar glazen blik in ieder geval veel CGI animatiepoppetjes van het scherm.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Leuk uitgangspunt, zeer matige uitwerking. Eens met Figo dat er interessante psychologische en gemeenschappelijke kwesties worden aangesneden (zowel Bianca als Lars staan symbool voor uitgeslotenen), maar deze worden doorheen de film bijzonder eenzijdig behandeld. Alleen door Lars' broer wordt een klein beetje tegengas gegeven, maar dit is niet genoeg om van Lars and the Real Girl een interessante studie in de menselijke geest te maken. In plaats daarvan is Lars and the Real Girl een opeenhoping van moraal. Nergens uitdagend of prikkelend, helaas, want op papier had dit zeker een hoop te bieden. Flinke misser van Craig Gillespie, die er met Mr Woodcock trouwens ook al behoorlijk naast zat. Cinematografisch is het wel prima in orde, wat de film van een dikke onvoldoende redt. Verbaast me weer niks dat dit voor een oscar is genomineerd.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Overduidelijk een drama. Jammer dat de film zich als je de hoes en de synopsis bekijkt wil profileren als een komedie. Hierin slaagt hij allesinds niet.

Wel is het mooi uitgewerkt hoe ver waanbeelden kunnen gaan. Zelfs de omgeving doet mee. Het einde was voorspelbaar, maar ideaal om de illusies te beeindingen.

De psyche is goed doorgrond. Film bleef soms wat hangen, maar ja had ook een lichte komedie verwacht.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Wow wat gooit deze film uiteindelijk z'n eigen ruiten in!!

Film begint als verrassend sterke tragi-komedie en die ondanks het gegeven (man begint relatie met opblaas-lovedoll en neemt haar overal mee naar toe) nergens plat of banaal wordt.

Maar dan in het tweede gedeelte gaat het drama de overhand nemen en wordt het een standaard Hollywood tearjerker.

Daarmee verdwijnt ook alle charme uit het eerste deel en wordt het een cliché-liefdesdramaatje.

avatar van _Casper_

_Casper_

GEWELDIGE film, echt unieke film !! die je gezien MOET hebben

3.5-4 sterrenwaard zekerssssssssss

avatar van Vic Mackey

Vic Mackey

Grandioos geacteerd door Gosling, één van mijn favoriete acteurs. Erg onderschat trouwens; hij excelleerde ook al in Half Nelson. Bijzondere film die je vaak doet glimlachen en waar je tegelijkertijd ook ontroerd door raakt.

Verrassend sterk.

Het is niet vaak dat ik een Amerikaanse comedy met echt droge humor zie. Het zwarte randje maakt het eigenlijk alleen maar leuker.

Maar Lars is meer. Een mooie tragicomedy met een heerlijk feel-good sfeertje. Het drama werkt, dankzij Gosling's meer dan aardig acteerwerk. Op zich geen al te moeilijk personage (veel maniertjes) maar halverwege is hij al ver boven z'n eigen cliché uitgestegen. Supporting cast is ook gewoon sterk.

Visueel is het niks en de soundtrack is ook pover, al zijn beiden wel functioneel en maken ze ook wel deel uit van de grijze, droge sfeerzetting. Normaal een belangrijk punt maar deze film is zo'n uitzonderlijk gevalletje dat qua drama en humor sterk genoeg is om zich daarover te zetten.

Leuk, grappig, mooi en innemend. Zeer welgekomen verrassing, zo zie ik ze graag meer van Amerikaanse bodem.

4.0* en een uitgebreide review

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

Enorme verrassing, al heeft de film buiten de heerlijke combinatie van drama en humor niet zo veel te bieden.

Maar die combinatie is juist zo sterk dat je al snel over de rest heen gaat kijken. Gosling levert prima acteerwerk, net als de rest van de cast.

Het dramagehalte werkt erg goed en het heerlijke feel-good sfeertje maakt het compleet.

Simpel, maar erg aardig en leuk.

Graag meer van dit.

4 *