• 9.374.678 stemmen

Lars and the Real Girl (2007)

Drama / Komedie | 106 minuten

Genre: Drama / Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Craig Gillespie

Met onder meer: Ryan Gosling, Emily Mortimer en Patricia Clarkson

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 27 maart 2008

Plot Lars and the Real Girl

"The search for true love begins outside the box."

Na enige jaren van eenzaamheid komt Lars (Ryan Gosling) via internet in contact met Bianca. Lars is helemaal weg van haar en nodigt haar uit om zijn familie te ontmoeten. Eenmaal op deze ontmoeting krijgt de familie de schrik van hun leven, Bianca is namelijk geen echt persoon maar een pop. Maar Lars ziet haar als een echte partner. Op aanraden van een hulpverlener gaat de familie mee in zijn spel en dat levert de meest vreemde situaties op.

avatar van Daan23

Daan23

Pakkende film... Ik leefde echt mee met deze karakters... Overtuigend acteerwerk van Ryan Gosling, Emily Mortimer en Patricia Clarkson.

Aanrader voor de echte filmliefhebber.

avatar van Alinam202

Alinam202

Ben aan de film begonnen, maar wat een waardeloze film, typisch weer zo'n oscar film die we over 6 maanden zijn vergeten en niemand die er dan meer over praat. Vreemd verhaal, totaal geen humor, misschien wel aardig geacteerd, meer een misser en zonde van me tijd.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

damn deze film is (naar mijn mening) echt waardeloos als komedie.

heb egt op geen enkel moment kunnen lachen.

Maar in het genre drama hoort hij wel volledig thuis.

avatar van eppy

eppy

lekkere feelgood movie die lekker wegkijkt...hij was geen moment saai.

kreeg er wel een warm gevoel bij hoe bizar de situatie ook was. want laten we eerlijk zijn het is niet elke dag dat een man een pop aan zijn familie voorstelt

kan eigenlijk nog maar een ding zeggen en dat is kijken

avatar van NeroStyle

NeroStyle

zucht.. haal het komedie maar weg.. De humor was vér te zoeken..

avatar van Kr!kke

Kr!kke

NeroStyle schreef:

zucht.. haal het komedie maar weg.. De humor was vér te zoeken..

daar ben ik het helemaal mee eens

avatar van Smith

Smith

Wil dit absoluut geen komedie noemen. Drama ten top !!

Heb vol ongeloof naar de film zitten kijken, weet niet wat ik ervan moet denken.

Ik raad m je in ieder geval niet aan.

1 ster

avatar van lordhumangus

lordhumangus

Voor welke doelgroep is deze film gemaakt ?. Deze was echt geen ruk aan.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Een film met een leuk uitgangspunt, maar naar het einde toe werd het snel vervelend.

Ik denk dat de samenleving niet zo zou reageren als hier in de film.

Zeer positief is wel Ryan Gosling, die hier nogmaals bewijst dat hij enorm veel talent heeft.

avatar van wwelover

wwelover

Hele mooie film. Verhaal is erg orgineel. En de Cast is super. En dan met name Gossling.

avatar van Kingsizerizla

Kingsizerizla

Wat een verschil van meningen hiero?

Lol zal hem wel zelf kijken wat hier zijn de comments verdeeld de 1 vindt hem goed en de andere vind hem niks, zo te lezen vind je hem goed of niks we zullen zien wat ik er van vind?

kom er nog op terug........

wibro

Ik heb deze film in de sneak gezien en hoewel de meeste bezoekers dit een erg mooie film vonden vond ik er echt helemaal niks aan. Het onderwerp sprak me gewoon niet aan. Smaken verschillen zullen we maar zeggen.

Kingsizerizla schreef:

Wat een verschil van meningen hiero?

kom er nog op terug........

Als je de film gezien hebt weet je waarom. Je vindt hem erg goed of je vind er helemaal niets aan. Een tussenweg is er in deze film gewoon niet! Mijn commentaar op deze film nadat ik hem in de sneak gezien heb was:

"Wat een stomme film! Hoe verzinnen ze zo iets?"

Maar, ga kijken! Oordeel zelf.

Legan

Drama, komedie, drama, komedie... Voor mij het een feelgood film met zowel komische als dramatische tintjes. Maar moet ik een keuze maken, dan is het toch echt komedie .

Een minpunt is dat de film realistisch wil zijn maar dat niet echt is. De reactie en ervaringen van de samenleving zijn te onrealistisch. Ook de muziekkeuze en camerawerk had beter kunnen zijn. Het principe is gewoon dat het idee goed is, maar de uitwerking laat nog wat te wensen over. Alles is te mainstream (en voorspelbaar).

Meer drama/humor en scherpere emoties. Meer passie en vuur. Meer durf, ... Dat is wat deze film mist om oprecht op te vallen.

Maar toch, deze film heeft de verwachtingen meer dan overtroffen.

7,4 uit 10 (3,5*)

Legan schreef:

Maar toch, deze film heeft de verwachtingen meer dan overtroffen.

7,4 uit 10 (3,5*)

Dat jij dit ziet als een komedie begrijp ik eigenlijk niet zo goed.

Komisch was hij alleen in de eerste 20 minuten. Toen vond ik het nog wel leuk, daarna werd het pas een drama en werd het verhaal voor mij ook volkomen ongeloofwaardig, Vandaar mijn lage score.

Legan

Enkele voorbeelden. Het bowlen. Was dat soms een dramatische scène? Het feest. Was dat soms ook een dramatische scène? Waar een stel hem loopt af te kraken van een afstand waarna door een simpele opmerking zijzelf ruzie krijgen. Dit zijn de makkelijkere herkenbare scènes. Maar ook andere als bijv. waar Bianca dood gaat. Ik kon niet zeggen dat ik er nou van moest huilen. Natuurlijk zitten er ook dramatische scènes in waar helemaal geen humor inzit. Tenslotte is het komedie/drama (of andersom) en niet alleen komedie of alleen drama. Een film waarbij ik een 'happy' gevoel krijg van binnen is in mijn ogen echt geen drama.

Ik zie dat je lekker bezig bent met stemmen . In dit tempo ben je voor april al voorbij de 1000 stemmen.

avatar van moveme

moveme

Gezien tijdens het iffr als suprise film.

Het is aardig om even stil te staan bij het kijken naar mensen als objecten. Of anders hoe mensen met objecten om gaan...

Sterk acteer werk dat de film een goede lading mee geeft waar hij anders bespottelijk zou worden.

***

avatar van The Oceanic Six

De film is een drama (soort...niet als oordeel ) met een zwart komisch randje zo nu en dan. Maar denk niet dat je veel lachen zal want dan zit je mis.

Legan schreef:

Even een toelichting op jouw laatste opmerking;

Dat zou goed kunnen. Ik sta sinds 11 maart j.l. pas geregisteerd. Maar daarvoor heb ik al zo ongeveer 2500 films gezien, die ik in Excel registreerd heb met waarderingscijfer. Dus ik heb dus nog heel wat te stemmen op deze site.

wibro schreef:

Even een toelichting op jouw laatste opmerking;

Dat zou goed kunnen. Ik sta sinds 11 maart j.l. pas geregisteerd. Maar daarvoor heb ik al zo ongeveer 2500 films gezien, die ik in Excel registreerd heb met waarderingscijfer. Dus ik beb dus nog heel wat te stemmen op deze site.

Je bent niet de enigste . Mijn excelletje heb ik recentelijk naar access getransporteerd. Bijna 350 gedaan en nog meer dan 2000 te gaan . En dat zijn nog diegenen die ik mij kan herinneren .

avatar van JellyEye

JellyEye

De film is inderdaad geen komedie. Ik denk dat de poster een verkeerd beeld geeft van de film.

JellyEye schreef:

Raar, op mij heeft het wel dat effect. Een feelgood tragikomedie. Even een vraagje uit nieuwsgierigheid. Wat verstaan jullie dan onder komedie?

wibro

[[/quote] Even een vraagje uit nieuwsgierigheid. Wat verstaan jullie dan onder komedie?[/quote]

Volgens Wikipedia is een komedie - als we het hebben over film dus - een film met als doel het publiek te amuseren en de mensen aan het lachen te maken.

Maar dit is dus heel subjectief, want het betekent gewoon dat, als ik om een film, - hier dus "Lars and the real girl" - niet kan lachen, het voor mij gewoon geen komedie is.

Maar voor diegenen die er wel om hebben kunnen lachen, zou het dus wel een komedie zijn.

Kort samengevat; voor de een treedt in deze film meer de tragiek op de voorgrond en voor de ander meer het komische

Dus, denk ik, kan deze film het beste omschreven worden als een tragikomedie. Althans, vanuit mijn oogpunt.

avatar van Naduah

Naduah

Inderdaad...geen komedie, maar eigenlijk een dramatisch verhaal. Hoewel ik soms echt kostelijk heb kunnen lachen om reacties van Gus. Het verhaal is eigenlijk erg triest en schetst een beeld van een psychiatrisch ziektebeeld. De vraag is in hoeverre dit op waarheid berust zou zijn. Ik zou me kunnen bedenken, dat iemand met wanen ook medicatie krijgt, maar daar komt in de film niets van terug. Neemt niet weg, dat ik dit toch een bijzonder innemende film vind!

avatar van missl

missl

film komt echt heel traag op gang. er gebeuren ook enkele dingen waarvan ik niet helemaal begrijp waarom ze gebeuren. het leuke van deze film is dat je op de een of andere manier sympathie krijgt voor lars terwijl het aan de andere kant best ziek is allemaal.

avatar van ange21

ange21

damnnnn

wat een dumper, ik was heel erg enthousiast om deze film te zien

maar wat een TEGENVALLER ZEGG

1 ster waard

avatar van GrayFox

GrayFox

Vond het toch wel een komische film. Als het niet je type humor is dan kan ik het begrijpen, maar dan hoef je het nog niet direct als drama te bestempelen.

Zo zijn er ook mensen die Napoleon Dynamite niet grappig vinden , maar die film is ook gewoon een komedie.

Zo vind ik films van Lesley Nilson totaal niet grappig, maar het blijft wel een komedie.

avatar van OlafK

OlafK

Heel sterk geacteerd. Hoewel ik hem nog altijd niet als echte topper beschouw, acteert Ryan Gosling weer erg sterk. In The Notebook was hij erg goed, in Fracture deed hij het ook aardig en nu weer vervult hij zijn rol met verve. Een goede film die behoorlijk meeslepend is.

avatar van A-star-is-born

A-star-is-born

Geweldige film. Vanaf het begin "in" de film, sterk geacteerd. ook de humor ontbrak niet, terwijl het verhaal toch aangrijpend is.

avatar van crimson

crimson

Grappige film met wat meer subtiele humor. Geen dijenkletser maar absoluut het kijken waard.