Genre: Drama / Komedie
Met onder meer: Ryan Gosling, Emily Mortimer en Patricia Clarkson
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 27 maart 2008
Plot Lars and the Real Girl
"The search for true love begins outside the box."
Na enige jaren van eenzaamheid komt Lars (Ryan Gosling) via internet in contact met Bianca. Lars is helemaal weg van haar en nodigt haar uit om zijn familie te ontmoeten. Eenmaal op deze ontmoeting krijgt de familie de schrik van hun leven, Bianca is namelijk geen echt persoon maar een pop. Maar Lars ziet haar als een echte partner. Op aanraden van een hulpverlener gaat de familie mee in zijn spel en dat levert de meest vreemde situaties op.
Lars Lindstrom
Mr. Shaw
Mrs. Schindler
Mrs. Petersen
Betamax
Aardige film. Prima acteurs.
Allen af en toe wat aan de langzame kant.
Einde zag je al van verre aankomen..
Punkette
Leek me een interresante film, en inderdaad het is er ook één. Een orgineel onderwerp. Maar ik vond hem wat saai in sommige delen. Ik vond hem niet echt grappig, eerder dramatisch. 3* sterren
lindakroes
Wat een waardeloze film...
Heel flauw, weinig humor, kan dit echt geen komedie noemen.
Yugnav
Mooie en interessante en vooral ook orginele film. Voor iedereen die hem nog gaat kijken, verwacht geen komedie waarbij je helemaal in een scheur ligt! En verwacht ook niet dat dit lijkt op de andere film van Gillespie; Mr. Woodcock. Deze film is compleet anders en naar mijn mening ook 10x beter... Krijgt van mij 3,5*
Yash100
Ryan Gosling wordt een van de beste.Het is een kwestie van tijd voordat hij oscars wint.
mooie film!
Safri
Ook een kwestie van tijd voordat Patricia Clarkson eens wat wint. Die heb ik nog nooit minder dan perfect zien acteren.
roy7477
Een hele boeiende, interessante en met tijden een zeer humoristische film.
smeetsm
wat zou de wereld er mooi uit zien, als iedereen, zoals in de film gebeurt meer dan 100% begrip zou hebben voor mensen met afwijkend gedrag. Helaas is de werkelijkheid wreed anders. Lars and the real girl is een soort sprookje waarin je moet geloven.Dan is de film heel aardig. Ben je echter te realistisch tja dan...............
kanjertje
Wat een flauwe tegenvallende film.
Had het eigenlijk al moeten weten toen ik de korte inhoud las.
Heb me echt moeten forceren om hem uit te kijken en hij werd er alleen nog saaier op.
Heb al veel betere drama's gezien en de humor lag me helemaal niet. Blijkbaar zijn er toch wel verscheidenen die hiervan houden als ik de gemiddelde beoordeling bekijk.
Voor mijzelf was hij waardeloos
1,5 dus
maxcomthrilla
Leuk concept wordt de nek omgedraaid door volledig te leunen op dat ene leuke uitgangspunt en er vervolgens niets mee te doen. Op zich kan het geweldige humor opleveren als iemand op een feestje verschijnt met een pop. Hier blijft het daarbij en komt iedereen Lars wel erg ver in zijn wensen tegemoet. In het begin is het nog wel even leuk als je een pop voor een levende probeert aan te zien. Maar wat er uit voortkomt is noch geen geslaagd of aandoenlijk portret van iemand die zijn kijk op de realiteit kwijt is, noch een komedie die bol staat van venijnige dialogen, zwarte humor of andere momenten waar je echt om kan lachen.
Voor een feel - good komedie komt deze film veel tekort. Geen interessant hoofdpersonage op wat voor een manier dan ook, geen boeiende muziek en op cinematografisch gebied wordt er al helemaal niets gepoogd. Wat rest is een loser die helaas niet weet te entertainen, zijn omgeving evenmin. Haast geen kritische noot gehoord over het gedrag van Lars. Vrijwel alleen maar mensen gezien met goede bedoelingen jegens Lars. En als het feel - good element dan niet werkt, dan gaat dit vreselijk storen al die zoetsappigheid. Krappe 2,5*
Malick
Interessant kijkje van een jongeman die zijn gevoelens niet durft te uiten. Daarbij denkt hij hulp te vinden in een vrouwelijke opblaaspop. Iedereen in het dorp speelt het spelletje mee zodat hij uiteindelijk uit zijn fase kan komen en zijn gevoelens durft te uiten. Ryan Gosling zet zijn personage met respect neer. De kraaktrekjes, de kledij, de manier hoe hij tegen zijn (opblaas)vriendin communiceert. Pure klasse! Prachtig om deze acteur bezig te zien waarschijnlijk met een andere acteur zou dit geëindigd zijn in een slapstickkomedie. Gelukkig dat de regisseur er net zo over denkt als Gosling. Want de film is nergens echt een komedie meer een rustig opgebouwd drama dat door de gevoelige muziek naar een hoger plan wordt getrokken. In tijden niet zo fascinerend gekeken naar een relatiedrama als deze film. Dus een ontroerend kijkje op een wereld waar wij mensen geen benul over weten.
Trouwens de film voelt onafhankelijk aan misschien wel tegen het filmhuisachtig aan en dat is goed. Tijd dat Amerika open gaat staan voor dit soort projecten en er een niet al te kleverig moraal aan plakken. Gelukkig blijft dat verre van dat en is dit een aanrader maar verwacht geen komedie zoals zovele dat doen!
Hectometerpaal
Een beetje van bijna alles eigenlijk. Een beetje humor, een beetje emoties, een beetje orgineel, een beetje filmhuis, een beetje serieus, een beetje absurd, een beetje triest, een beetje ontroerend, een beetje amerikaans en een beetje weinig sterren.
Spider
Is dit een anti hokjes-geest film? Of heb ik de film verkeerd begrepen?
Moet wel zeggen dat Lars een hele mooie pop heeft uitgekozen.
Acteurs zijn wel erg goed op dreef. Gosling speelt niet irritant en
Kelli Garner speelt een meisje om verliefd op te worden.
.Fee.
Ryan Gosling heeft zichzelf, vooral na deze film, tot een van mijn favoriete acteus gemaakt. Wat speelde hij dit geweldig.
Het verhaal vond ik ook erg interessant. Leuk en ontroerend tegelijk.
4 sterren.
Frank V
Vanavond, pardon, gisterenavond gezien. Erg mooie film, ik heb ervan genoten.
Erwinner
Een bizar verhaaltje wat omslaat in serieuze setting en nergens pretendeert om grappig te zijn om grappig gevonden te worden.
Een film die duidelijk in de arthouse hoek geplaatst mag worden en daar was ik enigszins op voorbereid. Toch heb ik vooral in het begin van de film behoorlijk gelachen om bijv. de kennismaking van de pop en het verzorgen ervan. Hilariteit die op een gegeven moment serieus werd. Goede acteurs, melodramatische score die tot voldoende inlevingsvermogen leiden.
Toch jammer dat het einde van de film te zoet werd. Totaal ongepast en het leek meer op zieltjes winnen. Dat laatse stuk snel vergeten en er blijft een zeer mooi ingetogen filmpje over.
SaNDuTjE
Het originele verhaal en het acteerwerk van Ryan Gosling maken dit een film die mij bij blijft. Mooi is dat het in het begin (ook door de personages in de film) als komisch wordt ervaren en naarmate de film vordert je eigenlijk inziet dat het heel triest is.
Wat een prachtfilm.
3.5* voor mij
stephan73
Wat een sympathieke film is dit.
Ryan Gosling is perfect gecast als Lars, een eenzame jongen die behoorlijke problemen heeft van een gevoels/psychische aard.
In het begin zijn de scenes met hem en de pop grappig, maar naarmate de film vordert worden ze meer en meer gevoeliger en begin je Lars te begrijpen.
Vanaf het begin wist ik al hoe de film zou eindigen, maar de weg daarnaar toe was lief en (bij tijd en wijle) emotioneel.
Een aanrader!
Geestig uitganspunt, zeker omdat ik een tijdje terug nog een documentaire over dit onderwerp zag, waar mensen op eenzelfde manier 'doorgedraaid' waren als Lars hier.
Gek genoeg wordt het nauwelijks echt ongeloofwaardig. Je pikt vrij snel dat Lars een pop als vriendin heeft en dan zijn omgeving zijn best doet om hem hierin zo goed mogelijk te steunen. Wellicht eindigde die voor sommigen een beetje flauwig; ik vond het uitstekend werken. Leuk om te zien dat het zelfs de grootste tegenstanders van The Real Girl in het begin veranderen en het zich aan trekken als ze overlijd.
Ralf81
Had de film een stuk komischer verwacht. maar het serieuze drama viel ook niet verkeerd. Intrigerend verhaal!
Freud
Hilarische en tegelijk erg ontroerende film
Niet door het realisme, dat is ver te zoeken (hoewel alles geloofwaardig blijft), maar door de totaal absurde relaties die deze film kenmerken. Schitterend hoe Bianca niet alleen Lars van de eenzaamheid redt, maar tegelijk het hele dorp iets geeft om voor te leven - of hoe een beetje gekte niet alleen in ieder hoofd te vinden is maar ook haast noodzakelijk wordt om te kunnen overleven.
Sergio
Een paar grappen zijn leuk, die worden gemaakt op het werk van Gus (de broer van Lars), zoals "heeft ze geen zuster" , maar verder is het geen komische film, dit is gewoon een drama over een iemand met een waanvoorstelling.
Mijn cijfer is gebaseerd op het goede acteerwerk
PepijnS
Deze film heeft me echt positief verrast. Het is geen komedie waarbij je lachend van je stoel rolt. De grappen hebben een subtiliteit van een glimlach en dat past mooi in dit verhaal. Het karakter Lars maakt een mooie ontwikkeling mee door de film heen. Erg goed acteerwerk van Gosling. Zijn pop en de manier waarop de gemeenschap hiermee omgaat staan hier symbool voor. Daarom zijn er eigenlijk geen overbodige scènes. Sfeervolle film met goed uitgekozen muziek. Einde is inderdaad een beetje voorspelbaar, maar dit is de film er ook niet naar voor een verbazingwekkende plottwist. Zeker een aanrader.
Jt*
Alleen het einde is wel grappig. Verder weet ik het niet, want ben in slaap gevallen.. was langdradig en werd bijna ook niet in gesproken
Ant
Wanneer de film begint word je nogal verrast door zijn nieuwe vriendin. Maar daarna is het niets in mijn ogen.Vond de reactie van de omgeving ook nogal raar. Ach ja.. 1 punt voor het concept, wel slecht uitgewerkt en een punt voor het acteren.

'Lars and the Real Girl' krijgt schitterende verzamelaarseditie: 'Het zwarte randje maakt het eigenlijk alleen maar leuker'

Little Miss Sunshine

Cashback
Drama / Komedie, 2006

Ghost World
Komedie / Drama, 2001
shynesswisconsinlone wolfsterven en doodverliesdelusionpopgeestesziekteblow up doll tragicomedytragicomedy