Genre: Actie / Thriller
Geregisseerd door: Oxide Chun Pang en Danny Pang
Met onder meer: Nicolas Cage, Shahkrit Yamnarm en Charlie Yeung
Releasedatum: 4 september 2008
Plot Bangkok Dangerous
"There's only one way out."
Een professionele huurmoordenaar (Nicolas Cage) verblijft in Bangkok om een aantal klussen af te handelen. Maar dat blijkt lastiger dan gedacht, en hij ondervindt de nodige tegenwerking. Dan valt hij ook nog eens voor een lokale schoonheid en moet hij een van zijn weinige vertrouwelingen te vriend zien te houden.
- Trailer (YouTube)
- Bangkok Dangerous (MusicMeter)
briek
Mijn genre film, maar van deze had ik meer verwacht, bij mometen was de film saai en Nicolas Cage kon mij toch niet steeds overtuigen als professionele huurmoordenaar. Toch deede de cast en de regie het behoorlijk voor mij en de spanning zat er na enige tijd ook goed in. Het was dan wel geen Collateral of The Jackal maar toch een goede film en zeker geen afrader.
Car-freak
gatuso123
gister in bios gezien.. wel vette film(H) nja misschien niet echt heel bijzonder mja.. wel vermakelijke film;)
queenie
teleurstellend......film begint saai en kan je niet boeien. Terwijl Nicolas Cage toch een van mijn favorieten is.
droelofs
Persoonlijk vond ik dit nu niet een film waarvan je zou moeten zeggen van "Nicolas Cage? deze moet ik in de bioscoop zien!!".
De aktie in de film, dat deed me niet zo veel.. het verhaal, er even vanuit gaand dat ik niet het origineel ken en dus deze remake heb gekeken vond ik wel goed genoeg.
In iedergeval werd de beleving van een huurmoordernaar en zijn regels leuk neergezet en dat als je de regels niet handhaaft, ook al lijken ze juist door positieve dingen verbroken te worden je in de problemen zal kunnen gaan brengen.
Kortom, een film die je enigzins bezig kan houden dan ook wel het gevoel geeft van "wanneer is het afgelopen?" want het is best een vrij transparant verhaal en als je teveel films hebt gezien en voorbarige conclusie's durft te trekken heb je de kans dat je het aardig goed hebt.
Berty
daar ben ik het wel aardig mee eens.
vond het zeker geen waardeloze film, zelfs best goed, snap alle reacties en het cijfer dan ook niet helemaal.
FunkStarr
- 1922 berichten
Hmz als ik al de recencies hier lees wordt ik er niet echt vrolijk van, denk dat ik niet naar deze film hoef te gaan dan, toch wel handig zo'n site als mm
Even door de kritieken heengelezen, maar veel wijzer wordt ik er niet van.
Meer dan een belegen "het origineel was beter" is er vaak niet te vinden. Lijkt me ook meer kritiek uit gewenning dan uit overtuiging. Heb zelf het origineel (uiteraard) ook gezien, deze remake blijft een overtuigend Pang product dat weinig onderdoet en voldoende afwijkt van het origineel om nog steeds te overtuigen.
Grootste verschil zit in het visuele. Waar de Pangs bij de originele film nog volop met vanalles en nog wat aan het experimenteren waren, is duidelijk dat ze hier een veel vastere stijl hanteren en heel wat geleerd hebben uit hun eerdere films. Met name de stijl van C+ Jing Taam komt hier sterk in terug. Persoonlijk hou ik iets meer van de los experimenterele aanpak, maar visueel staan de Pangs er gewoon weer.
Erg sterk kleurgebruik, mooi duistere tinten, typisch veel groen. Verder ook bij momenten sterke editing. Typische Pang stijlkenmerken, die hoewel iets minder edgy en eigen, toch makkelijk het Hollywood schuurpapier overleven. Veel hoeven de broertjes niet in te boeten.
Soundtrack is de opvallendste verandering. Iets waar de Pangs normaal gezien nogal wild mee omspringen. Iets subtieler en passender in de remake, op zich niet eens zo slecht.
Cage doet het verder best aardig, ziet er lekker sleazy uit en is verder eigenlijk geboren voor rollen als deze. Redelijk op automatische piloot, maar doet wat hij moet doen wat veel meer is dan wat van de meeste remakes gezegd kan worden. (Watts, Alba, Gellar).
Aan het verhaaltje is verder wat gesleuteld maar de keypoints zitten er nog steeds in, er is genoeg veranderd om het interessant te houden voor mensen die het origineel al hebben gezien, verder zitten alle belangrijke elementen er nog in zonder compromis. Mooi ook dat de romance ook in de remake goed tot z'n recht komt. Tilt de film een eind boven de middelmaat uit, al is het misschien iets minder prominent in deze film.
Misschien iets minder leuk is de iets te nadrukkelijke Thailand promo, met sommige locaties die net iets te touristisch aanvoelen, anderzijds levert het een aantal leuke scenes op, zoals het dinertje. Thais kan inderdaad onverwacht pikant zijn en nogal hard toeslaan
Verder is vooral het einde een welkome verrassing, was een beetje vrezen tot het allerlaatst maar mooi dat ook Cage zich hier van kant maakt. Een van de zaken waar de Pangs absoluut niet aan mochten raken, gelukkig deden ze dat ook niet. Apart trouwens dat de vriendin hier op het eind niet nog net komt aandraven, zelfs minder sentimenteel als het origineel.
De Pangs demonstreren hoe een remake goed kan gemaakt worden. Hun eigenheid gaat niet verloren en met van het extra geld maken ze goed gebruik om bepaalde elementen wat extra in de verf te zetten. Mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar het origineel, iets experimenteler qua vorm, maar verder tonen de broertjes hun klasse weer.
PS: dacht trouwens ook héél even de hoofdrolspeler uit het origineel gezien te hebben, net voor het einde, wanneer de politie Cage staat op te wachten. Niet veel langer dan een seconde, kan me dus makkelijk vergissen, maar die vent heeft toch best een typisch hoofd.
ralfsjam
doorsnee actie filmpje. jammer van de trage stukken en het romantische lijntje. sfeer en stijl was okay., maar het bracht niets nieuws. een 3tje
aerts007
Die dode marmot op het hoofd van Cage......,geef dat beest een oscar!
Cat1971
Vond hem wat tegenvallen! Totaal niet spannend ofzo. "Gewoon wat aktie en weinig conversatie".
Ik heb bijna het idee dat "Nicolas" even snel wat rolletjes tussendoor doet. Hij kan zich beter op 1 á 2 rolletjes per jaar focussen en kiezen voor de wat betere scripts. En voor het geld en roem hoeft hij het niet meer te doen. want zijn naam is toch al vereeuwigd bij het rijtje "beste acteurs ever". De acteerprestaties zijn eerder te wijten aan de "snelle manier" van werken, de hoeveelheid takes en de coaching, denk ik. Weet niet hoelang ze aan deze film gewerkt hebben, maar ik schat zo dat hij wat "afgeraffeld is'
En "het lijkt bijna desinteresse van Cage zoals hij zich soms profileert". Met een diepe zucht "ooo ik moet weer"
Misschien gaat Cage wel "beter" acteren wanneer het team eromheen profi is zoals in zijn "goede films". Waarom is er dan zoveel verschil tussen de ene aktiefilm en de andere waarin hij speelt?
Next en national treasure vond ik bijv. stukken beter dan "Ghost rider" en "world trade center"
Deze film mag dus snel in de aanbiedingbak belanden, in de hoop dat "we" hem maar snel vergeten en ons op kunnen maken voor de "volgende waarin Cage speelt"
Kink fm
Ik begrijp absoluut niet waarom die dove meid in die film moest!!!
Dat remde de film ten eerste gigantisch af, en kwam ten tweede ook zeeeer ongeloofwaardig over. Alsof een huurmoodenaar daar tijd voor heeft, en neemt, en daarmee een van zijn belangrijke regels overschrijdt zoals hijzelf aangeeft.
En wat moet zo'n lekker ding met zo'n gigantische LELIJKE (hoe goed Cage ook is) vent?????
Slaat voor mij gewoon nergens op.
Die "dove meid" is de kern van de film. Zonder haar is er geen Bangkok Dangerous.
Zo kan je je ook afvragen wat het hele huurmoordernaar gebeuren in de film komt doen ...
Kojakske
We zijn het onder de pauze afgebold,da zegt genoeg zeker.En die 1 geef ik omdat m met ne ferme moto reed.
xzaz
Een vermakelijke actie film geen gezeur, gewoon boom dood en volgende. Verhaal is flinterdun maar daar ga je ook niet voor naar deze film.
Ik begrijp absoluut niet waarom die dove meid in die film moest!!!
Slaat voor mij gewoon nergens op.
Kijk hem dan nog eens want dan heb je de film niet begrepen. Even goed bekijken.
Henkebart
Simpel verhaal. Het acteerwerk greep me niet en sommige stukken vond ik echt overbodig, bijv. de liefde voor die chinese vrouw. Ik vond de film erg chaotisch in elkaar gezet kwa muziek, actie, rust, personages. En weinig tot geen spanning. Dit vind ik meer een Van Damme achtige film.
Koekblik
Zat al een tijdje op deze film te wachten en mijn verwachtingen waren hoog, houd persoonlijk wel van die Cage films. Echter bij deze film heb ik tot op de allerlaatste seconde zitten wachten op het begin van de actie, kon het niet geloven dat hij zichzelf omver legt en dat daarmee de film over was. Is me erg tegen gevallen, ik geef een 2.
Maphesta
Deze film gaat basically over de regels die een huurmoordenaar moet behouden om z'n werk te kunnen doen en er mee weg te kunnen komen.
Ik geef de film 3 sterren omdat hij me heeft vermaakt, maar het had een hogere score kunnen zijn! De screenplay en acteerprestaties zijn zeer goed, namelijk. Het einde was naar mijn mening te ineens. De hele film leek ergens naar toe te werken maar eindigde uiteindelijk met een grote anti-climax.
Jammer.
Hans68
Je moet niet te diep in gaan op de recensies van deze site , je weet smaken verschillen , ik heb ook wel eens een film gezien die hier hoog werd aangeschreven terwijl het een bagger film was en ook wel eens anders om .
Het is maar gewoon waar je van houd , gewoon eerst de film kijken.
Niet meer dan een aardige Actie / Thriller. Cage speelt best aardig en het doffe meisje doet het ook aardig. Maar echt bijzonder is het niet allemaal. De bootscene deed me een beetje denken aan een oude James Bond film. Leuk om eens gezien te hebben echter deze film ben je zeer snel weer vergeten.
Nasty
Een aardige film , die de moeite waard is om te kijken .
Het verhaal is zwak , de actie leuk , en het camera werk wat matig .
Nicolas Cage maakt een boel goed ,in ieder geval zo veel dat ik tot het eind ben blijven klijken .
Al met al een 12 in een dozein film waar je je prima een avondje mee kunt vermaken .
Wel boven het gemiddelde vandaar 3 * van mij .
Raffael77
Een half puntje voor Cage, maar voor de rest is dit een film om snel te vergeten.
N_SANE
Ik had al best hoge verwachtingen van deze film, maar wat viel hij tegen! Erg teleurgesteld was ik er dan ook na.
Er komt wat actie in voor dat nergens spannend wordt, de sfeer is te simpel, special-effects gaan nergens over en heeft meer weg van een B-film en zo kan je wel door gaan.
Telkens wilde ik het uitzetten, maar hoopte toch op wat spanning. Helaas ..
2* voor de moeite en de bij vlagen scenes die er mee door konden.
qwatje
Lekkere film, persoonlijk zie ik Cage altijd graag in films. Sfeer en special effects zijn gewoon goed. Verhaal een beetje mager, dat heb je wel vaker bij dit genre.
Al met al lekkere film 3,5*
Nohands
Ik ben het geheel eens met N_SANE.
Wat een verschrikkelijke b-actie film zeg, zo één van 20 jaar geleden...echt verschrikkelijk saaie actie, geen spanning, een flinterdun kinderlijk verhaal.
Gewoon om te janken......als je deze in de bioscoop heb gezien zal je bijna hetzelfde gedaan hebben als Cage aan het eind van de film. (had hij beter in het begin kunnen doen om ons van dit drama te kunnen onthouden)
hub_011
Echt een slechte film het lijkt wel of Cage de kant van steven seagal opgaat met films
xzaz
Wat was er slecht aan?
crack1
Wat vond ik dit een treurig schouwspel.Het hoe,en waarom onze brave man Cage (met kapsel dat zelfs Seagal zou doen likkebaarden in z'n vroege jaren!) op dit pad verzeilt is geraakt...,joost mag het weten! Acteerprestaties ver beneden peil en aktiescene's om het zuur van te krijgen.
Vind ook Cage volledig niet passen in deze rol,staat daarbij te acteren of hij het allemaal zelf niet ziet zitten.
En dan dat arme dove schaap(lief kind by the way!),hebben ze die er ingeschreven om te laten zien dat hij ook gevoelens heeft,hoe koelbloedig hij ook is? Mmmm, niet echt geslaagd.
Ga even op blaadje sabbelen,spijsvertering ligt overhoop.
Mat_
Wat was er dan mis met die actiescènes? Ik vond die scènes alleszins beter dan 90% van de actiescènes uit Hollywood

Scratch
Documentaire, 2001