• 9.377.372 stemmen

Geregisseerd door: Oxide Chun Pang en Danny Pang

Met onder meer: Nicolas Cage, Shahkrit Yamnarm en Charlie Yeung

Releasedatum: 4 september 2008

Plot Bangkok Dangerous

"There's only one way out."

Een professionele huurmoordenaar (Nicolas Cage) verblijft in Bangkok om een aantal klussen af te handelen. Maar dat blijkt lastiger dan gedacht, en hij ondervindt de nodige tegenwerking. Dan valt hij ook nog eens voor een lokale schoonheid en moet hij een van zijn weinige vertrouwelingen te vriend zien te houden.

Mat_ schreef:

Wat was er dan mis met die actiescènes? Ik vond die scènes alleszins beter dan 90% van de actiescènes uit Hollywood

Gewoon B-formaat,niet meer en niet minder.Kan natuurlijk dat iemand dit realistisch vindt . Stukje met granaat......,zwaanst na ni he!!!

avatar van subwoofer henk

subwoofer henk

wat een ruk einde

Actiescenes zijn gelukkig niet realistisch, wel erg mooi gestileerd. Ook niet overdreven aanwezig.

De commentaren bij deze film blijven echt van bedenkelijk niveau. Vergelijkingen met Seagal en andere B-pulp zijn echt onbegrijpelijk.

subwoofer henk schreef:
wat een ruk einde

Vind ik het beste,zeker geen vervolg.

avatar van Mat_

Mat_

crack1 schreef:

Waarom zou onrealistische actie betekenen dat het B-materiaal is.

Mat_ schreef:

Waarom zou onrealistische actie betekenen dat het B-materiaal is.

Misschien niet goed uitgewerkt? Sommige scene's waren ronduit bedoelt voor publiek in een dorpslokaal!

Complete onzin, deze film is net heel wat stijlvoller. Getuige ook veel van de botte negatieve reacties hier. Het dorpslokaal dat al boerend mededeelt dat het niks voor hen is.

Onderhond schreef:

Kun je me dan ook even zeggen wat de point is van de frisse verschijning van die dove deerne?

De hele trigger voor Cage's downfall? De kern van de film maw.

Onderhond schreef:

De hele trigger voor Cage's downfall? De kern van de film maw.

Vind ik geen antwoord,sorry!

crack1

Aan uw uitleg te horen zit hier dan 77% van het befaamde dorpslokaal op MM,gezien de score. Boerend uiteraard!

Moet jij weten, maar het is wel zo. De vrouw is de kern van het verhaal, de trigger die alles voor Cage laat veranderen. Zonder vrouw, geen Bangkok Dangerous.

Geen idee wat voor antwoord je dan verwacht had.

Onderhond schreef:

Geen idee wat voor antwoord je dan verwacht had.

Ieder heeft natuurlijk een point voor zichzelf,maar in deze ga ik niet mee! En moest dit de point in het hele verhaal zijn,vind ik het goedkoop.

Een point voor mijzelf?

Cage leeft al jaren lang volgens dezelfde regels. De ontmoeting voor de vrouw zorgt ervoor dat hij uit het wereldje wil (en geloof ik ook een aantal keer tegen z'n eigen regels zondigt).

Je hebt de film toch ook gezien neem ik aan. Geweldig subtiel werd het ook weer niet gebracht, veel ruimte voor interpretatie is er dan ook niet. Daarbij komt het volledig overeen met de gedachte achter het origineel.

Dan vind je het maar goedkoop, maar het is wel zo.

Een point voor mijzelf?

Dan vind je het maar goedkoop, maar het is wel zo.

Klopt,maar hoeveel malen moeten we deze verhaallijn nog volgen?
Allesbehalve verfrissend.

Ik heb dan ook niet beweerd dat het verfrissend zou zijn. Lijkt mij verder ook niet zo belangrijk (en aangezien je verder ook niet vies bent van B-horror zou je je daar ook best over moeten kunnen zetten). Punt is dat deze film veel stijlvoller is vormgegeven dan de B-pulp waar Seagal zich voor leent.

crack1

Zowiezo,Seagal is niet mijn vriend.

Even toelichten natuurlijk wat men bedoelt met B-horror,daar kan ik het van verdragen.Men neemt dit zowiezo met een korrel zout.

Maar B.D is geen horror,of heb ik verkeerd filmpje opgezet?

Alleen voor het kleurenpallet deze 4* geven,of spice food lijkt me nogal raar!

BD is geen horror nee, wel gewoon een actiefilm. Ook geen genre van films die het van het verhaal moeten hebben, of ik heb een hele hoop actiefilms met geniale verhaallijnen gemist.

Waar die 4* vandaan komen kan je zelf wel lezen. Stijl en actie zijn gewoon sterk, het einde des te sterker. Meer verwacht ik niet van een film als deze.

crack1

Ieder zijn mening dan,bij deze zitten we gewoon niet op dezelfde golflengte,geen probleem.

Maar wat i s B-horror,nog nooit gezien!

Meer verwacht ik niet van een film als deze,ben benieuwd wat het geeft als het boven de verwachting gaat.

avatar van tal1b

tal1b

slappe hap deze film

en waaar slaat die romance op?

En heeel toevallig de medicijnen binnen handbereik pff goedkope shit...

Maar niet te spreken over al slappe toevalligheden bijv met die floating market, over springen naar die brommer pfff.

had veel meer verwacht van deze film, cage kwam totaal niet tot z'n recht, en speelde absoluut niet overtuigend.

maar goed, mss moest dat de uitstraling hebben van een heroine verslaafde..

avatar van tal1b

tal1b

Onderhond schreef:

Die "dove meid" is de kern van de film.

oh.. ik dacht die olifant met die slurf..

avatar van Martijnnn

Martijnnn

In actie films zitten altijd toevalligheden, in alle films zitten toevalligheden, daarom is het film...

En die romance... tja waarschijnlijk lag je te slapen omdat je hem zo kut vond...

avatar van crtxz10

crtxz10

goede actie film waar ik me mee heb vermaakt.

de romance was inderdaad wat vaag..

dus daarom 3*

avatar van Zinema

Stijlvolle aktiefilm met een film-noir randje. Enigszins voorspelbaar maar wel bijzonder smaakvol. Deze aangepaste remake is bij vlagen een visueel snoepje voor het oog. Ondanks de clichématigheid wordt er op doorslaggevende punten net even van de cliché's afgeweken. Goed.

avatar van Cfour

Cfour

Sorry maar deze film komt voor mijn gevoel maar niet op gang, lijkt wel een slomotion picture. Ook de acteer prestaties van de overdreven zwartgit geverfde haartjes heer Cages kelderen voor mij gevoel net zo hard als de aandelen van Fortis. Ik ging er echt voor zitten maar kwam echt bedrogen uit. De film is mij zwaar tegengevallen en daarom waardeer ik deze film dan ook met een schamel sterretje 2.

avatar van PrinceVegeta

PrinceVegeta

geen super film maar wel leuk om een keer te kijken op een saaie avond, is wel vermakelijk

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Zonder me al teveel voor te stellen van Bangkok Dangerous ben ik deze film gisterenavond gaan zien. De rollen van Cage vind ik sinds Lord of War steeds minder worden en het verhaal klinkt vrij uitgemolken. Het orgineel heb ik ook nog nooit gezien. Gelukkig kan de actie een hoop goed maken in dergelijke producties....

Het begint allemaal nog wel aardig, maar de film verzandt na ongeveer 20-30 minuten in ene na de andere cliché. Ongelofelijk dat Hollywood zich toch telkens weer vast moet spijken aan bepaalde 'succes'-formules. Echter zijn de resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst en dit is bij Bangkok Dangerous wederom eens het geval.

De actie zuigt keihard. Niveau uit de tijd van Con Air, maar dan veel slechter. Het verhaal met zijn protégé slaat ook nergens op. Het sluit niet aan op zijn karakter, noch op zijn doel(en). Het dunne liefdesverhaaltje wekt ook meer irritatie dan respect op. Al met al weer een 13 in een dozijn productie met een Amerikaanse actie'held' die even huis gaat houden in het Oosten. Ben benieuwd welke stad hierna aan de beurt is, of zullen alle noemenswaardige plekken ondertussen al uitgemolken zijn?

Enige pluspunt zit 'm voor mij in het visuele. Maar dit redt de film bij absoluut niet.

Begint allemaal wel aardig: grappige ontmoeting met de side-kick, erg leuke ontmoeting met apotheekmeisje en leuke dansjes in de discotheek.

Daarna wat herhaling van zetten- koffertje breng gedoe en verplicht romantiek nummertje, maar dan wordt het echt erg matig (dat hele 'he's a good man, he is like you, he helps the poor - oh, ik kan hem niet neerschieten gezever ) .

Pluspunten zijn vooral de toffe lokaties en een paar afzonderlijk mooie scenes (die in de bootjes bijvoorbeeld).

Einde is weer erg saai, vooral omdat de badguys zo nietszeggend zijn.

avatar van hub_011

hub_011

crack1 schreef:

De hele film kwam goedkoop over

Ongeloofwaardig goedkoop,inderdaad..