Genre: Drama / Horror
Alternatieve titel: Jack Ketchum's The Girl Next Door
Geregisseerd door: Gregory Wilson
Met onder meer: Blythe Auffarth, Daniel Manche en Blanche Baker
Plot The Girl Next Door
"In this town, murder became the neighborhood game."
Nadat hun ouders in een ongeluk omkwamen, worden de zusjes Meg en Susan in het huis opgenomen van hun tante Ruth en haar drie zonen. Ruth wil de meisjes discipline bijbrengen door ze flink te straffen. Uiteindelijk wordt het oudste meisje, Meg, vastgehouden en gemarteld in de kelder door Ruth en haar zonen. De andere kinderen in de buurt gaan ook meedoen. Alleen de buurjongen David, die bevriend is geraakt met Meg, ziet de ernstigheid in van deze martelingen.
Meg Loughlin
Ruth Chandler
Homeless Man Hit By Car
Donny Chandler
Knisper
Horror is het shockeren van mensen en het tonen van overdreven details.
Daarom zei ik ook shockerend. Denk aan The Shining die eng wilt zijn. Of It. Etc.
serpico
Het gaat er mij om dat je bij deze film van te voren al wist dat het er best wel eens heftig aan toe zou kunnen gaan. En als je er dan niet tegen kunt (tegen geweld) dan kijk je hem toch niet. Dat je dus depressief geworden bent van deze film ligt aan je zelf want je kan niet tegen zulk geweld en toch kijk je hem ?
Of je kunt expres een film kijken die je niet aanstaat, om welke reden dan ook. Als het maar geaccepteerd wordt dat je dan als argument kunt aandragen dat de film deprimerend is. Want dat is gewoon een prima argument. En natuurlijk ligt dat aan jezelf, maar ligt een beoordeling niet altijd aan jezelf?
"The Shinning", daar wordt iemand gemanipuleerd door overleden mensen (geesten of demonen) om zijn gezin te vermoorden. "It", daar vermomd een buitenaards wezen zich als clown om kinderen te vermoorden. Of te wel het moorden in deze films wordt aangedreven door iets boven menselijks en is het dus een Horror.
In deze film wordt het moorden juist aangedreven door een gestoorde vrouw. Dit is niets boven menselijks en dus gewoon een drama. Wat de vrouw met het meisje doet is natuurlijk vreselijk maar het is geen horror.
Hando
Wat maakt het uit? Zo'n definitie is slechts een kwestie van afspraak. Het gaat erom dat je begrepen wordt. Soms is het woord horror voldoende en soms moet je grijpen naar specifiekere termen zoals 'Slasher' of 'Haunted house'. Als je maar begrepen wordt.
Donvado
Het eerste deel van de film kon me niet zo boeien. Maar op het moment dat de gruwelheden beginnen laat deze film je toch niet koud. Je denkt dat je alles al gehad hebt, maar er blijven steeds meer martelingen komen. Deze film heeft zeker indruk op me gemaakt omdat het zo schokkend was! Daarom 4 sterren.
Zelfde gegeven als in de film American Crime, An , hoewel ik die ietsje sterker vond, dat neemt niet weg dat deze productie ook de moeite waard is.
jstinissen
echt een goede film
blijft ook de hele tijd spannend
en die oude tang had ik allang gesloopt als ik zag wat zei allemaal deed hehe
Phantasm
Film komt wel wat traag op gang, maar als er ook wat gebeurt, dan geloof je toch bijna niet dat een mens zo ver kan gaan met haar martelingen.
Inderdaad een goede benaming:oude tang, nog beter:oude sadistische tang, bah!!!
Alittleromance
Er zijn wel een paar verschillen tussen deze wrede film en An American crime. Deze was ook wreed, maar niet zo wreed dan deze. Wat ik wil zeggen, vragen.. Welk is nu het echte verhaal, deze film of An American crime. Zelf zal ik zoeken op internet welk het juiste verhaal is. Ik was er niet goed van na deze film te zien. Ik zie al jaren film. Welk ziekenlijke mensen kunnen zo iets aan doen, ba...
Joyy
iemand een id waar ik deze kan bestellen? (nederlands)
bol.com levert hem niet
Rutte
Intens trieste film die je met een roes achterlaat.
Je treft hier inderdaad meer drama aan dan horror, met toch wel enkele wrede scenes.
Het acteer werk vond ik niet slecht, maar het geheel had een beetje een rommelig aanzien.
Dus zeker geen film om vrolijk van te worden, maar voor de liefhebbers kan ik deze wel aanraden.
Bovendien moet je dan "An American crime" zeker ook zien, die vind ik persoonlijk iets sterker dan deze.
3,5 sterren
SpooXxX
Deze film plaats ik in de categorie LB. Ik word er namelijk niet warm of koud van.......
Zeer sterk drama met puike acteerprestaties en een intimiderend verhaal. Zeker niet voor tere zieltjes is dit op waarheden gebaseerde griezelverhaal. Langzaam knijpt deze film de kijker zijn keel dicht. Schokkend maar zeer goed.
opa_paul
Nou als dit je niets doet dan moet je echt van steen zijn! Snap dat nooit zo goed, maar ieder z'n gevoel bij een film!
Ik heb de film gisteravond zitten kijken en vind 'm absoluut een hoge waardering waard. Er zijn van die films die blijven hangen om de schokkende gebeurtenissen of om een bepaald persoon. Zo heb je 'The Green Mile' met die kwal van een 'Percy', 'One Flew Over The Cuckoo's Nest' met onze geliefde zuster, maar ook 'Saw' met de schokkende scene's. Ik vind deze film daar absoluut bij horen.
De film pakte me. De film nam me helemaal mee in het verhaal. Zat ook echt op de bank denkende 'neeeeeeh, dit kan toch niet', 'Oooh heb zo'n hekel aan deze films...' 'Ga gvd naar je ouders rotjong!'
Maar helaas, het mocht niet baten. Vond de martelscenes 1 van de ergste misselijkmakende die ik gezien heb. Hoewel dat ze in andere films ooit wel erger zijn, maar nooit zo pakkend als deze. Dat misselijk wijf van een tante..., gruwelijk! En het zinnetje, waargebeurd verhaal, dat verergerde m'n gevoel daar nog veel meer door. Naar mijn idee 1 van de meest verschrikkelijke, angstaanjagende, gruwelijke en misselijkmakende films ooit gezien. Een film die ik ook nooit meer zal vergeten en wel zal aan raden aan mijn kennissen. Echter niet voor de -16 jarige weggelegd.
Wat ik echt minder vond aan de film is de uitwerking. Matige diepgang in de personages en een gruwelijk slecht einde. De politieagent die in eerste instantie al niet betrokken wordt bij het verhaal. Waarom zie je zijn kant van het verhaal niet? Waarom merken de ouders van David niets? Je merkt het toch wel als je kind een nacht niet thuis is en zoiets dergelijks doormaakt? En het einde... tja... waardeloos. Die politieagent loopt daar maar door die kamer rond, zonder echt naar het meisje te kijken? (medisch gezien, had ze nog gered kunnen worden?) Is de tante dood? (dat voelt hij even snel in haar keel?) Wat gebeurt er met de kinderen? Wat gebeurt er met David? De ouders van David?
Naar mijn mening hadden ze dit veel beter kunnen uitwerken en vooral met zo'n plot. Dit had met de juiste regie en promotie een TOP film kunnen worden! Erg jammer. Desondanks is het toch een goede film waar ik echt nog wel over na zal gaan denken!
Antonev
Een gruwelijk drama dit. Vooral als je je bedenkt dat het (gedeeltelijk) waar gebeurd is. Ik had de hele film een akelig gevoel en heb op sommige momenten gedacht de dvd-speler uit te zetten. Heb de hele film zitten ergeren dat het buurjongetje zijn ouders niet waarschuwde, maar ja je kan je dan wel boos maken je verandert toch niks meer.
rotem
Deze film is zeer goed in zijn genre. Het zuigt het bloed uit je hoofd van ellende. Niets voor mij................
Kuwiel
Als dit echt waar gebeurd is !!!
een schokkende film , wel de moeite waard.
Moet je zelf alleen in de stoel vast houden om Moeders niet aan te vliegen !
De Meester
Gruwelijk verhaal waarbij het showen van de gruwelijkheden niet geschuwd wordt. Ik was zeer onder de indruk en zat me een naar gevoel deze film te kijken. Door het laten zien van de gruwelijkheden vind ik deze net iets beter dan An American Crime, die in de basis over hetzelfde verhaal gaat. 4*
Black Identity
Ik begrijp de reacties van sommige mensen hier gewoon niet, te kinderachtig voor woorden. Dit is wel dergelijk een waargebeurd verhaal. En dit gebeurd vaker dan mensen denken. Ik beschouw deze film niet als een Horror of een Triller, waarom niet? omdat het in mijn ogen geen film is. Een film is er voor ontspanning. Deze film is geen ontspanning maar laat zien wat voor gestoorde mensen er op de wereld leven en wat er werkelijk gebeurd wat heel veel mensen niet weten. Het is goed dat ze zulke docu films maken. Dit zal ook heus wel in NL voorkomen. Maar ja Nederlanders denken alleen dat dit in Amerika voorkomt, Nederland is een softy land mensen zijn niets gewend hier. Gestoorde mensen heb je overal in elk land ook in Nederland
Deze docufilm bewijst dat nog eens. het kan me ook niet veel schelen of er slecht of goed geacteerd word, of het beschouwd wordt als horror of triller mij interesse ging meer uit naar het verhaal.
Ik had ook niet meer van de martelingen hoeven zien, je zag al genoeg. Als je horror wilt kijken kijk dan Nightmare on Elmstreet ofzo. Deze film valt niet in een hokje te duwen van horror of triller of weet ik veel wat. Het moet mensen beseffen dat dit werkelijk gebeurd het kan namelijk ook bij je buren gebeuren.
Als dit echt waar gebeurd is !!!
een schokkende film , wel de moeite waard.
Moet je zelf alleen in de stoel vast houden om Moeders niet aan te vliegen !
ja dit is waar gebeurd, wat denk je dan dat dit niet waargebeurd zal kunnen zijn? Denk toch eens na of kun je dat niet meer. Ik word gewoon misselijk van reacties hier als is dit waargebeurd? ja duhu
dit is waargebeurd ja. Het kan namelijk ook bij jou naast gebeuren. Er lopen niet alleen gestoorde moeders rond, maar ook een hele hoop gestoorde kinderen en gestoorde vaders. Dit gebeurd helaas vaker dan je denkt, alleen veelal wordt het in de doofpot gestopt.
Kijk dan lekker pokemon de volgende keer, blijkbaar vind je wat je zag heel normaal. Of je zegt gewoon iets om iets te zeggen en om stoer te doen Reageer dan gewoon niet.
De martelingen zelf zijn nauwelijks belangwekkend. The Girl Next Door een film die een gemiddelde van meer dan drie en een halve ster absoluut niet waard is.
Jou reactie is geen drol waard, als je op zoek bent naar een dosis wat ik uit je reactie lees dan denk ik dat je de verkeerde film hebt gekeken, bovendien begrijp je er werkelijk niets van van de hele docu-film niet, met je de martelingen zijn nauwelijks belangwekkend, moet dat dan, wat wil je zien? Bloed? dan zit je echt naar de verkeerde film te kijken..
En voor de mensen die denken dat dit niet waargebeurd is kijk hier dan maar eens naar. en reageer dan nog maar eens, maar dan fatsoenlijk
paradis
Net an american crime gezien en ik kom toevallig hier langs aangezien het over hetzelfde gaat. Tijdens en na het kijken had ik echt een brok in mijn keel. Ik wist dat het een heftige film zou worden maar dit had ik toch echt niet verwacht. Ongeloof.
Ik weet niet of je zo'n film wel kunt beoordelen met een cijfer.
r0mana
Wat een zieke film zeg!! Maar alsnog goed gemaakt. Maar wat een agressie wekt dat op!
nogmaals voor de mensen die niet houden van kindermishandeling en dagen lange frustratie.
kijk deze film dan niet!
MuchTheSame
Heb hem nog niet gezien maar ik vond An American Crime erg goed...
An American Crime , is ook op het ware verhaal gebaseerd op het langdurige misbruik van het 16 jarige meisje Sylvia Likens dat op 26 oktober 1965 overleed aan gevolgen van o.a. hersenen bloedingen , uitdroging, shock toestanden .
Dit allemaal door langdurig in elkaar slaan, brandwonden aanbrengen op de huid en uithongering.
The girl next door schijnt op hetzelfde verhaal losjes gebaseerd te zijn en hierdoor wil ik deze dus ook zien.
Check de links voor het afschuwelijke verhaal van dit meisje:
Sylvia Likens
In memory of Sylvia Likens
marissaheinrich
Wat een film zeg, dit doet je echt wel wat.
Ik heb sommige stukjes haast niet durven kijken van boosheid, ik ben een persoon die me dit soort dingen heel erg aantrekt.
Ik kon die vrouw wel iets aandoen! En die jongens, echt onvoorstelbaar dat ze op zo'n jonge leeftijd al zo gestoord bezig zijn.
Ik vond het heel erg goed geacteerd, daarom heb ik deze film ook een 5 gegeven. Het verhaal is sterk en je leeft helemaal mee met het meisje. Ook van ik de acteur die David (davey) speelde er overtuigend en echt overkomen.
Het is echt de moeite waard om deze film te gaan kijken!!
luckyluuk
Zeer shockerende en spannende film vond ik. Ik heb me geen moment verveeld. Maar is het werkelijk zo supershocking en misselijkmakend als iedereen het hier beschrijft? Nee. Het was echt heel shocking en gewoon afschuwelijk wat er allemaal gebeurde, begrijp me niet verkeerd, maar ik voelde me naderhand niet misselijk en ook niet depressief.
Maar goed even over het verhaal.
De film begon een beetje als een romantische en grappige film, maar telkens werd het erger en ineens was het grappige en romantische weg en werd het een horrordrama. Het duurt wel lang voordat de "horror" (ik zet het tussen aanhalingstekens omdat de meningen daarover verdeeld zijn) begint, dus als je zoekt naar een film die meteen begint met de actie moet je niet hier zijn. Toch is het begin niet saai of zo.
Daarna begint het echt en gebeuren er ook gruwelijke dingen.
Aunt Ruth lijkt eerst nog wel een grappige maar wel zeer strenge vrouw, maar later blijkt toch wel hoe ziek ze gewoon in der hoofd is.
De kinderen idem. Die weten gewoon niet beter, het is ze met de paplepel ingegoten. Alleen het ene jongetje David is normaal.
Die Ruth geniet gewoon van het martelen en vooral als de jongens met hun eigen spelletje aan de gang gaan. Het gruwelijkste vind ik nog wel dat dat kleine jongetje gewoon met het idee komt om is even lekker in der te snijden. En ook hoe er daarna een jongen op haar tekeer gaat terwijl iedereen erbij staat en of het allemaal nog niet erg genoeg is wordt der hele boeltje nog is dichtgebrand ook.
Het einde is inderdaad een beetje slap. Politieagent komt (hoe kan het ook anders
) precies op tijd binnenvallen, maar laat een jongetje met een meisje alleen die op sterven ligt? En ik snap ook eigenlijk niet waarom ze niet eerder hebben geprobeerd die Ruth neer te meppen, maar goed.
Over dat er veel onbeantwoord blijft, tja. Waarom deed ze het nou allemaal? Misschien is ze zelf vroeger wel mishandeld? Of door haar vroegere man? Wat gebeurd er met dat gehandicapte zusje? Wat gebeurd er met alle jongens? We kunnen alleen maar gissen, maar ja misschien is dat wel goed ook, dan is er tenminste nog veel waar je over kan nadenken, maar ik ben het eens dat er wel wat meer dingen beantwoord had kunnen worden. Ik had bijvoorbeeld wel wat meer over Ruth willen weten.
Maar goed al met al is het een zeer goede film die je echt vasthoudt tot het einde. Zeker ook shockerend dat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal.
Ik geef de film welverdiend
Ralf81

opa_paul
Je leest continu ' het is een waargebeurd verhaal' terwijl dat het gebaseerd op een waargebeurd verhaal is! Dat is toch echt heel wat anders. Het is namelijk een verhaal wat opgepikt is door Jack Ketchum, die er toen een 'Horror' boek over schreef. Daarvan is toen weer deze film van gemaakt. Dus of dat het nou echt allemaal zo waargebeurd is.......
An American Crime komt veel dichter in de buurt van het daadwerkelijk echte verhaal. Hoewel dat deze film mijn inziens wel veel indrukwekkender en beter is.
Halcyon
Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, maar veel ongeloofwaardiger dan dit krijg je het niet.
Maar goed, een film met enorm veel potentie die er totaal niet uitkomt omwille van de verkeerde accenten. Enige pluspunt is de uitstekende vertolking van de jongen die David speelt.

Vijf horrorfilms gebaseerd op een waargebeurd verhaal

Vijf bizarre films die zijn gebaseerd op een waargebeurd verhaal

An American Crime
Misdaad / Biografie, 2007