• 9.376.808 stemmen

Kingsman: The Golden Circle (2017)

Actie / Avontuur | 141 minuten

Gesproken taal: Zweeds, Engels en Italiaans

Releasedatum: 21 september 2017

Plot Kingsman: The Golden Circle

"A proper spy movie."

Vervolg op 'Kingsman: The Secret Service'. Eggsy en Merlin vertrekken naar de Verenigde Staten, wanneer bij een aanslag het hoofdkwartier van de 'Kingsman' wordt verwoest. Daar aangekomen ontdekken ze een Amerikaanse variant van hun organisatie, onder de naam 'Statesman'. Een organisatie die wordt geleid door een brute, succesvolle cowboy die Champagne heet.

avatar van Illum Sphere

Illum Sphere

In Film > Nieuws > Kingsman 2: The Golden Circle (2017):

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het min of meer officieel : Kingsman: The Secret Service krijgt een sequel en die verschijnt op 16 juni 2017 in de Noord-Amerikaanse bioscopen. De plot verhuist nu ook van Groot-Brittanië naar de Verenigde Staten omdat het deze keer over de Noord-Amerikaanse afdeling gaat. En ook neemt Taron Egerton de taak over van Matthew Vaughn.

Bron: Kingsman: The Secret Service Sequel Gets a Release Date - heyuguys.com

avatar van The Oceanic Six

Ze verAmerikaniseren de film dus. Blegh.

avatar van freek_93

freek_93

Julianne Moore gecast als villain in Kingsman 2

Vanaf 16 juni 2017 in de bioscoop

avatar van Decec

Decec

Ah benieuwd, volgende jaar wachten...

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Zijn ze al begonnen met filmen hiermee?

avatar van Nick Theunis

Nick Theunis

jacobine_rodijk schreef:

Zijn ze al begonnen met filmen hiermee?

Ja, bron.

avatar van The Oceanic Six

Jeff Bridges heeft rol in nieuwe Kingsman-film | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Dit gaat echt hartstikke gaaf worden. De cast was al top, maar met de nieuwe aanvullingen helemaal.

avatar van Kondoro

Kondoro

Gaaf!

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Colin Firth & Taron Egerton amuseren zich blijkbaar op de set

avatar van Thorongil

Thorongil

Leuke trailer, al vind ik dat er te veel spoilers in zitten.

avatar van Nicholas

Nicholas

Supergelikt. Kijk hier wel naar uit.

avatar van schram101

schram101

Ja leuke trailer van de sequel. Direct zin de eerste film weer eens te zien.

avatar van Flitskikker

Flitskikker

schram101 schreef:

Ja leuke trailer van de sequel. Direct zin de eerste film weer eens te zien.

Inderdaad. Hopen op een voorstelling met eerst deel 1 en dan dit deel.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Ooooh dit wordt smullen! Vaughn regisseert echt heerlijke actiescènes.

avatar van Kondoro

Kondoro

Ik heb hier wel weer erg veel zin in! De trailer in de bios was weer grandioos (tevens ook de derde keer dat ik hem zie).

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1985 stemmen

The Oceanic Six schreef:

Ze verAmerikaniseren de film dus. Blegh.

Dat vind ik ook een jammere zaak!

avatar van Rvdz

Rvdz

Eerste recensies beloven weinig goeds, toch best veel zin in de double bill met het origineel bij Pathé vanavond.

Rvdz schreef:

Ach, vaak doen media zurig over dit soort films, omdat het geen hele intelligente, originele arthouse films zijn, maar heeft het publiek er genoeg lol aan. Een oorsprongsverhaal zoals van de voorganger is bijna altijd leuker, maar als deze een beetje in de buurt van die titel komt dan ben ik tevreden. Meer van hetzelfde is bij dit soort films vaak genoeg.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

The Oceanic Six schreef:

Zie niet hoe ie argument werkt gezien de voorganger positief ontvangen was door de critici.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Kingsman: The Secret Service was niet alleen een groot succes, de kleurrijke, gewelddadige en komische spionagefilm smaakte ook naar meer. Dat moet Vaughn ook gedacht hebben en daarom is er nu The Golden Circle, een film die wel degelijk lijdt aan het vervolgsyndroom; de verrassing is er af. Anderzijds is er het motto ‘repareer niet wat niet kapot is’ en dus haalt Vaughn de leukste elementen uit de eerst film stuk voor stuk terug. Dus weer een hoop ongein, weergaloze actiescènes onder een vlotte soundtrack en zelfs personages waarvan je het niet verwacht komen terug. En gelukkig maar, want Colin Firth was één van de hoogtepunten uit The Secret Service.

Maar er zijn ook nieuwe gezichten, zoals Julianne Moore, die het stokje overneemt van Samuel L. Jackson als schmierende schurk. Voor de Amerikaanse spionnen worden onder andere grote namen als Halle Berry, Jeff Bridges en Channing Tatum aangetrokken, maar geen van hen krijgt echt iets leuks te doen. Eigenlijk is vooral Pedro Pascal een memorabele toevoeging, met zijn lasso creëert hij een paar uiterst vermakelijke vechtpartijen. Vauhn maakt van The Golden Circle nog meer een losgeslagen tekenfilm, bepaalde scènes zouden niet misstaan in een filmpje van Road Runner. Geloofwaardigheid en subtiliteit worden overboord gegooid, het gaat Vaughn om de gekkigheid en adrenaline. Zolang er maar lol is.

Dit resulteert vanzelfsprekend in een amusante film, maar een tekenfilm van twee en een half uur is wel teveel van het goede. Personages blijven typetjes en hoe vermakelijk dat ook is, je voelt nergens echt gevaar of spanning. Vaughn gooit er soms een plottwist of wat pogingen tot drama in, maar het kom niet echt aan; we wachten allemaal vooral op het volgende stukje spektakel. Maar zelfs tijdens de actiesequenties is het niet ondenkbaar dat je als kijker even op je horloge tuurt. Dat overdaad schaadt blijkt vooral uit de bijrol van Elton John; leuk als cameo, maar de grap wordt zo uitgesponnen dat het zijn kracht verliest. En dat is Kingsman: The Golden Circle in een notendop: goed uitgevoerde joligheid, die helaas te lang doorgaat. Dat betekent overigens niet dat Vaughn het hier maar bij moet laten, met een beetje creativiteit zit er waarschijnlijk nog genoeg leven in de Kingsman-franchise. Maar alsnog is The Golden Circle wel een stuk minder dan zijn voorganger.

3,5 sterren.

Volledige recensie: Kingsman: The Golden Circle - schokkendnieuws.nl

avatar van Shinobi

Shinobi

"It's very American."

Het vorige deel was een leuke verrassing en met Matthew Vaughn - die nooit vervolgen regisseert - had ik hier best vertrouwen in, maar het resultaat is teleurstellend te noemen.

De film gooit gelijk alle remmen los door te openen met een heuse achtervolging door de straten van Londen. Het is lekker energiek en explosief. Als kijker krijg je in no time het vertrouwde gevoel weer terug. Bovendien lijkt de samenwerking tussen de Engelse en Amerikaanse divisie een gouden greep te zijn om de bad guy te stoppen, maar het is slechts ijdele hoop.

Het verloop biedt namelijk een hoop geneuzel waar je je doorheen moet worstelen. Weliswaar worden er een aantal interessante dingen opgezet, maar er wordt simpelweg niets bijzonders meer mee gedaan. Ik had graag meer te weten willen komen over de Statesman, echter merk je al gauw dat ze er maar een beetje bijhangen; over een ongeïnspireerde sterrencast gesproken. Alleen Taron Egerton en Colin Firth kunnen de boel nog enigszins redden.

De speelduur speelt 'The Golden Circle' duidelijk te parten. Het gevolg is dat je te lang moet wachten voordat de actie weer losbreekt, terwijl je ondertussen gerecyclede momenten en geforceerde humor voorgeschoteld krijgt. Een cameo van Elton John zou bijvoorbeeld een leuke vondst moeten zijn, maar het grappige is er snel weer af. Uiteindelijk zijn de spaarzame actiescènes gelukkig nog de moeite waard.

Al met al een tegenvallend vervolg dat gerust compacter had gekund, om daadwerkelijk te kunnen vermaken.

2,5 Sterren.

Shinobi schreef:

"It's very American."

Niet om het een of ander hoor, maar hoe vaak loop jij nou echt tevreden de bioscoop uit? Ik lees je reviews best regelmatig omdat je aardig schrijft, maar ze zijn bijna altijd negatief en met lage cijfers. Maar je bent geloof ik wel bijna altijd in de releaseweek naar nieuwe films toe, dus de interesse in die titels is er zeker.

avatar van Shinobi

Shinobi

Gelukkig vaak genoeg Ajax&Litmanen1. Misschien ben ik gewoon te kritisch ingesteld, maar ik blijf altijd de hoop erin houden dat ik positief verrast word door een film. Vandaar dat ik elke week een trip maak naar de bios.

avatar van Morice80

Morice80