• 9.376.883 stemmen

Geregisseerd door: Ben Affleck

Met onder meer: Casey Affleck, Michelle Monaghan en Morgan Freeman

Releasedatum: 17 januari 2008

Plot Gone Baby Gone

"Everyone wants the truth... until they find it."

Patrick Kenzie (Casey Affleck) en Angela Gennaro (Michelle Monaghan) zijn privédetectives in Boston. Beide zijn door schade en schande wijs geworden en hebben de stad op vele manieren leren kennen. Als er een vierjarig meisje gekidnapt blijkt te zijn, willen ze de zaak aanvankelijk niet aannemen. Maar haar tante blijft smeken en de detectives geven toe. Ze raken verwikkeld in een web van misdaden en blijken alles op het spel te moeten zetten.

Patrick Kenzie

Lionel McCready

"Cheese" Jean Baptiste

avatar van _Casper_

_Casper_

opzich sterke film met een ontzettend goeie verrassend einde/plotwending

toch misde ik een beetje meer spanning in de film

maar toch een mooie 3*

avatar van rick 04

rick 04

Met de twee vorige berichten deels eens. Er zit veel spanning in de film, die op de goede momenten loskomen. Zelf had ik het einde liever anders gezien, omdat dit iets wat voor de hand lag na eerder behaalde resultaten. Verder was het acteer werk zeer goed, alleen vind ik Casey Affleck niet sterk in deze film, hij straalt geen zelfvertrouwen uit, wat ik als detective wel graag zie. Maar dat is ook wel weer verrassend.

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Redelijke film. Wel erg traag en bij vlagen rommelig. Het einde geeft dan wel weer voer voor discussie.

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

Geweldig verhaal met goede acteurs. Af en toe schokkend, en niet overdreven Amerikaans verhaal. Weinig- tot geen clichés en wat speelt Ed Harris toch weer zijn rol briljant (Andere ook trouwens, maar Ed Harris steelt toch echt de show). Wat mij betreft een van de beste acteurs in de filmgeschiedenis. In A History Of Violence vond ik hem ook al steengoed.

Verder had de film niet heel veel actie, maar de film werd op geen één punt saai. Het verhaal blijft je ook boeien.

Als Ben Affleck met een volgende film nou weer zoiets levert, denk ik dat ie maar beter regisseur moet blijven.

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

shockdog schreef:

Prachtige film. Casey Affleck was nóg beter als in The Assasination... Jammer van het gemakzuchtige einde, dat eigenlijk de hele film ontkrachtigd.

4,5

Het einde is juist wat het prachtig maakt. Ik snap namelijk nu niet waarom je een 4,5* hebt gegeven.

avatar van Spetie

Hele aardige film van Ben Affleck, die ik persoonlijk een waardeloze acteur vind, maar als regisseur brengt hij het er gelukkig wat beter vanaf. Ik ben het hier met de meerderheid eens dat het eerste uur duidelijk het beste gedeelte van de film is. Het tempo is traag, maar alles wordt mooi opgebouwd, waarbij Casey Affleck een prima rol neerzet. Er zitten een paar sterke momenten in, waarbij het moment dat Affleck het dode jongetje in bad vindt en daarna genadeloos afrekent met de moordenaar voor mij het sterkste moment is in de film.

Daarna gaat het langzaam bergafwaarts met de film, vooral na de twist, waarna in het laatste half uur de film behoorlijk aan geloofwaardigheid inboet. Vooral het idee dat Freeman als jarenlange ervaren agent een meisje ontvoerd zou hebben, gaat er bij mij totaal niet in. Verder kon ik op zich wel leven met de afloop, al blijft het jammer dat de film in het tweede gedeelte zoveel aan kracht inlevert. Dankzij het sterke eerste gedeelte kom ik echter nog altijd makkelijk op een voldoende uit.

avatar van Sportingerke

Sportingerke

In tegenstelling tot velen hier had ik het niet zo voor de acteerprestatie van Casey Affleck, al is dat deels te wijten aan de rol die hij vertolkt en slechts deels aan de manier waarop hij ze vertolkt.

De rol van een schriele privé-detective met babyface die overal eens lekker de stoere boy gaat uithangen waarbij hij een stelletje tweederangscriminelen en ander gespuis eens gaat 'verhoren' waarbij ze nogal gauw naam en plaats noemen spreekt me echt niet aan.

Zelf werkt Affleck er ook niet aan mee om deze rol te versterken omdat hij zeker in het begin met een quasi emotieloos gelaat (of misschien is het zijn stem) voor weinig intensiteit zorgt.

Naarmate de film vordert komt Affleck er wel beter en beter door, maar dan maken zijn acteerprestaties plaats voor een weinig doordachte plottwist die de film degradeert tot een 13 in een dozijn filmpje. Op deze manier komt het drama dat in de film aanwezig is veel minder tot zijn recht.

Al bij al zeker geen afknapper, maar een aanrader zou ik het toch ook niet echt noemen.

En @ Amerika: misschien toch eens werk maken van een goede kinderbescherming.

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Dit was voor mij 1 van DE films van dat jaar. Niet zozeer het acteerwerk, dat kon mij ook niet echt bekoren, maar wel de kwestie die voorgelegd wordt. Ik denk dat de film uiteindelijk bij de kijker een mening tevoorschijn haalt over deze kwestie en dat menigeen er anders over denkt. Dan zet je de kijker aan het denken en dat maakt het voor mij een zeer goede film!

4.5

avatar van Djaxx

Djaxx

Films was vrij ok. Bij momenten ging het wel erg traag en zoals eerder beschreven vrij rommelig. Ook het hoofdpersonage kon me niet echt beroeren en had voor mij persoonlijk een vrij irritante stem (mannelijke detective). Zeer leuke plotwending die voor mij de film toch wel gered heeft van net niet naar net wel. Al bij al zeker de moeite eens waard om te bekijken.

avatar van Mambojambo

Mambojambo

Lijkt me een topper deze film, ga hem vanavond kijken. Ik meende dat morgan freeman er ook in speelde

avatar van Tyoom

Tyoom

Goede film, ik raad je aan vanavond naar veronica te tunen

avatar van ILDIB

ILDIB

De achterliggende gedachte is echt goed. Indringend en laat veel discussievoer achter. Daarom hoger punt, want inhoudelijk vind ik het wat rommelig en weinig overtuigend.

Kenzie komt wel totaal niet geloofwaardig over als stoere man.

Wat ik niet snap is hoe ze ineens bewijs hadden tegen lionel. Hoe wisten ze dat die loog?

avatar van Loki87

Loki87

ILDIB schreef:

Kenzie komt wel totaal niet geloofwaardig over als stoere man.

Dat wisten/vermoedden ze omdat hij de foute agent kende, en bewijs hadden ze toen niet. Hij is later natuurlijk veroordeeld omdat alles naar buiten kwam

Mooie film, onrealistisch plot. Ethische dilemma's maar ik had precies hetzelfde gedaan. Daarmee is alles gezegd.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Best een aardige film. Jammer dat Ben zijn broer Casey deze rol heeft toegeschoven. Ben Affleck is al niet best, maar zijn broertje gaat hier nog even overheen. Hij praat irritant en is absoluut niet geschikt als harde detective. Normaal zou hij overal waar hij met zijn babyface aan kwam zetten hard worden aangepakt, maar goed.
Terug naar de film. Mooi om zo'n unit die voor kinderen opkomt eens als onderwerp te zien. Met good old Freeman aan het hoofd en verder een sterk acterende Harris. Ik haalde hem heel soms door de war met Viggo Mortensen met die baard en zo.
De muziek was een sterke factor door de film heen. Beetje misterieus, maar daar houd ik wel van.
Ik voelde wel de hele film dat het niet echt gemaakt is door een door de wol geverfde regisseur. De antwoorden kwamen te makkelijk uit de betrokkenen. Het had eigenlijk onopgelost moeten blijven, maar natuurlijk wou Affleck nog even wat vuurwerk door met zijn plot te komen. Het plot was overigens prima hoor(alleen de weg er naartoe dus niet) en ik ging zelf ook nadenken wat ik zou doen als ik Kenzie zou zijn. Ja en dan de wrange laatste minuten, die misschien toch wel willen zeggen dat Kenzie de verkeerde keus heeft gemaakt. Maar aan de andere kant hoort een kind bij haar moeder he? Onderwerp was dus zeker prima, maar aan de uitwerking ontbrak het een beetje vond ik.

3 sterren.

avatar van Thomas83

Thomas83

Een film die bol staat van de sfeer en met een onderwerp dat me erg aanspreekt. Helaas is het allemaal niet zo goed als het had kunnen zijn. Het sentimentele begin was daar een mooi voorbeeld van. Ik kreeg er gelijk zo'n Morgan Freeman-gevoel van. Die speelt ook in de film mee, net als het broertje van debuterend regisseur Affleck en Michael K. Williams, ook wel bekend als Omar Little uit The Wire. Beadie uit The Wire overigens ook, zij ook daadwerkelijk met een vrij grote rol.

Het eerste uur van de film is vrij goed. Wat me erg aanspreekt aan de film is de sfeer. Sommige shots zijn prachtig, maar het wordt vaak veel te overdreven, waardoor het juist lelijk wordt. Ook vind ik de film wat warrig af en toe. Dat is het eerste uur al af en toe zo, daarna wordt het wel heel bont en verandert de film een beetje in een complottheoriefilm met corrupte agenten en twists etc.

Sommige van die plotwendingen waren wel heel aardig, maar vaak vond ik het allemaal iets te. Gelukkig is het uiteindelijke slot dan weer van hoog niveau. De morele dillema's en twee kanten die al een paar keer zijn getoond komen dan het beste tot zijn recht. En gelukkig eindigt de film niet toch met een happy end, met een Helene (Ryan is onherkenbaar in vergelijking met haar rol van Beadie, wat haar acteerprestatie dan ook kenmerkt) die gelukkig niet opeens verandert en haar dochtertje een beter leven geeft. Een dikke 3.0* vooralsnog.

avatar van Rosicky

Rosicky

Heel aardig misdaaddrama. Ben Affleck stelt niet teleur bij zijn regiedebuut en diens jongere broer overtuigd zelfs in de hoofdrol. Het is jammer dat Gone Baby Gone ruim een half uur voor het einde nogal uit de bocht vliegt met een onnodige en onrealistische twist, want daarvoor was de film erg professioneel en sfeervol in elkaar gestoken.

De personages zijn interessanter dan in menig andere film. Het is een verademing om eens geen bikkel in de hoofdrol te zien. De onderkoelde, haast slaperige Kenzie die Casey Affleck hier neerzet is erg sterk. Ed Harris maakt indruk als de ruige agent (eeuwig zonde van die plottwist.) en ook de kleinere rollen - waaronder die van Morgan Freeman - zijn stuk voor stuk prima. Negatieve uitzondering hierop vormt Michelle Monaghan. Haar personage loopt wat versuft door het beeld, zonder dat ze ook maar één functie heeft.

De morele kwesties die deze film oproept zijn interessant, maar niet geheel uniek. Het is wel fijn om te zien dat veel personages hierover een andere mening hebben. Persoonlijk zou ik tegen het einde dat meisje mooi bij ome Morgan laten.

Ik wil er nog een scene uitpikken. Ergens halverwege valt Affleck samen met Harris en diens maat een huis met drie viespeuken binnen. Deze scene eindigt met schokkende, vaak op zwart springende beelden, en dat zag er erg goed uit.

Bovengemiddeld vermaak en een prima debuut voor Ben Affleck als regisseur. Sfeervol en interessant, maar niet zonder de nodige foutjes. Ik kijk mede dankzij deze film wel erg uit naar 'the Town'.

avatar van ace leader

ace leader

Casey Affleck is juist prima gecast, hij acteerde prima. De enige miscast was Morgan Freeman wel. Het was waarschijnlijk beter geweest als ze een minder bekende acteur hadden gekozen.

Verder was de film redelijk goed uitgewerkt. Het verhaal is prima en het einde is onverwacht. Dit is een goed regiedebuut van Affleck. Ik had alleen af en toe moeite met het matige camerawerk en simpele beelden. De muziekscore is ook vrij simpel.

Toch een 3.5*

avatar van David Aaronson

David Aaronson

Film waarin Casey Affleck en Michelle Monaghan mijns inziens totaal 'miscast' zijn. Voor de rest een bijzonder chaotische, onevenwichtige film met een redelijk begin (eerste kwartier) en een redelijk eind (laatste tien minuten).

Donkerwoud

Mooie hardboiled thriller over ontvoerde kinderen en een web van mensen die erbij betrokken zijn. Casey Affleck zet zeer overtuigend een detective neer die zichtbaar geroerd is door wat er op zijn pad komt. Wat de film wel tegenwerkt is dat het iets teveel lijkt te bestaan uit verhoren. Ergens over de helft begint het te vervelen, om uiteindelijk toch weer met een klapper eruit te gaan.

avatar van Saaimen

Saaimen

Gister voor het eerst gezien en genoten!! Niet zo voorspelbaar al werd het op het laatst wel heel erg complot theorie, had de film absoluut niet nodig! Casey Affleck overtuigde mij ook zeer in zijn rol. Vanaf minuut 1 geboeid tot het einde!!!

avatar van ILDIB

ILDIB

Loki87 schreef:

Even nagekeken op internet:

Wordt inderdaad niet echt duidelijk, is een beetje in het midden gelaten. Maar wel andere zaken die ik had gemist, te weten dat Remy had gezegd dat ie ray niet kende en hem daarna wel noemde.

Veel belangrijker punt dat ik miste, de naam van de pop. In t begin zat ik niet op te letten, maar mama noemde hem dus mirabel ipv annabel, het was niet de fout van Kevin, maar van moeders. Niet dat dat nog veel uitmaakte voor de kijker, want dat het een butma was wisten we al. Maar wel een goede eyeopener.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

I feel like 9/11 now...

Een zwaar sentimenteel intro met dikke, lelijke dan wel door drugs aangedane mensen in beeld, zelfs twee zwarte 'gangmembers' in elektrische rolstoelen komen voorbij suizen; Affleck & Affleck hebben duidelijk getracht iets te laten zien van een soort onderkant van de Amerikaanse samenleving zonder enige verbloeming. Ook o.a. de slechte moeder, het verloop van het verhaal en de morele dilemma's geven aan dat deze film ergens over gaat (of wil gaan). Maar in de hoofdrol dan wel weer een 'knap' stelletje... De Ben van de Afflecks vind ik niet bepaald overtuigen als regisseur, ook al is het niet echt slecht allemaal. De mooiste stukken zijn wat dat betreft de scene waar Patrick Corwin afmaakt (een vrij spannende scene die mooi verwordt een dramatische scene) en het stukje waar Patrick Remy achterna gaat vanuit de bar. Al met al te karig, helaas.

Morgan Freeman voegt hier eigenlijk nul toe, net als de verhaallijn die bij zijn personage hoort. Harris' spel en rol boden nog perspectief, maar ook diens personage komt er niet ongeschonden van af. Ook Casey Affleck vond ik toch wel weer aardig spelen, maar ik wacht 'The killer inside me' af om volledig overtuigd te raken. Verder had er van mij dieper in gegaan mogen worden op het dramatische aspect i.p.v. van die twists. Ik zie het als teveel hooi op de vork en zoals zo vaak dondert de helft er natuurlijk af...

2,0*.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Gisteren even op Veronica gezien. Ik vond het wel een spannende film. Acteerwerk was wel redelijk, al had het detective duo misschien beter door iemand anders worden gecast, ze deden het naar mijn mening niet slecht. Jammer inderdaad dat de rol van Freeman niet zo groot is. Speelduur is voor zijn genre ook wel goed. Niet heel erg speciaal, maar zeker leuk dat ik deze gezien heb.

Meneer Bungel schreef:

I feel like 9/11 now...

Vond ik ook zo raar..

avatar van 606

Aardige mystery met een goed en spannend verhaal.

Acteren was ook van een goed niveau maar, niet super goed.

Tot het einde toe blijft de film wel boeiend en verlossing komt ook dan als laatste.

3,5 ster

Donkerwoud

Vond die zin '' I feel like 9/11 now'' juist wel pakkend. Maakt het allemaal extra zielig. Deze vrouw die duidelijk niet gemaakt is om moeder te zijn die zo'n bizarre uitspraak doet om de aandacht te krijgen. Had echt een ''graaaaaaaaaaaaaaagh''-moment. Maakt dat je de vrouw nog irritanter gaat vinden dan je haar al vond, en dat is best knap.

avatar van metterijks

metterijks

Ietwat overgewaardeerde film, mijns inziens. Affleck is een goede acteur maar bij tijd en weile onverstaanbaar. Zijn zoektocht naar het meisje is op zich boeiend, maar de uiteindelijke ontknoping vond ik nogal vergezocht en onwaarschijnlijk. Ben affleck is hoe dan ook een goede regisseur.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Donkerwoud schreef:

Pakkend op de verkeerde manier voor mij. Ik ken die actrice eigenlijk ook te goed van The Office US, dus dat hielp ook niet mee.

avatar van booyo

booyo

Goede film, die een stuk beter had kunnen zijn met een andere acteur dan Affleck. Hij speelt zeker niet slecht, maar ik kan zijn zeikerige stem gewoon niet zo goed aan. Het stoere personage dat hij speelt kon ik hierdoor minder serieus nemen. Verhaal was daarentegen sterk genoeg om een ruime voldoende te krijgen.

avatar van kobe bryant fan

kobe bryant fan

Zeer mooie film met voor mij de beste cast tot nu toe,Casey affleck is zeer goed gecast zeer goede bijrollen vanonderandere Morgan Freeman en Edd Harris.

De film start goed met een blik op het leven van de bewoners.
En dan komt de film op gang,met een zeer goede zaak.

Casey affleck speelt zeer goed ook Morgan Freeman,eigenlijk gans de cast .
Op het verhaal kan ik niet veel zeggen want het is toch van Dennis Lehane.De actie scenes zijn zeer goed gelukt ,er zat toch 1 schrikmoment in.
De opbouw van de film is zeer goed,op het einde geeft ieder personagezijn einde (ze is in het meer gevallen en ze is dood,als kijker denk je dan: matig[ plot.maar dan zie je het kind bij Morgan Freeman)/spoiler]Dus wat een plot .
Ben Affleck mag blijven regiseren.

Heb zeer goed vermaakt ga zeker het boek lezen.En het krijgt plaats 10 in mijn top 10.

Meneer Bungel schreef:

Ik kende haar van The Wire. Daar was ze duidelijk een betere moeder