• 9.374.112 stemmen

Geregisseerd door: Ben Affleck

Met onder meer: Casey Affleck, Michelle Monaghan en Morgan Freeman

Releasedatum: 17 januari 2008

Plot Gone Baby Gone

"Everyone wants the truth... until they find it."

Patrick Kenzie (Casey Affleck) en Angela Gennaro (Michelle Monaghan) zijn privédetectives in Boston. Beide zijn door schade en schande wijs geworden en hebben de stad op vele manieren leren kennen. Als er een vierjarig meisje gekidnapt blijkt te zijn, willen ze de zaak aanvankelijk niet aannemen. Maar haar tante blijft smeken en de detectives geven toe. Ze raken verwikkeld in een web van misdaden en blijken alles op het spel te moeten zetten.

Patrick Kenzie

Sgt. Det. Remy Bressant

Det. Nick Poole

Helene McCready

Bea McCready

Lionel McCready

"Cheese" Jean Baptiste

Na al die sterren had ik me een SUPERfilm voor gesteld viel het helaas een beetje tegen was een lekkere wegkijk film ..

avatar van lykathea

lykathea

Dit is mijn optiek alles behalve lekker wegkijken. Het verhaal wordt naar mate de film vordert steeds verschrikkelijker en de film stelt je juist steeds voor dillemma's, "wat zou jij doen"?

Nee, hier moet je met je gedachte bij zijn, anders wordt het niks.

avatar van Sirotteke

Sirotteke

heel sterk debuut van ben affleck! wat een aangrijpende film. je zit direct in de juiste sfeer en dat donkere blijft heel de tijd hangen. het verhaal krijgt steeds nieuwe wendingen en als je op het einde denkt te weten hoe het in elkaar zit, draait het weer helemaal anders uit. in dat opzicht zijn de dialogen zeer sterk. op het einde worden veel dingen pas duidelijk en begin je alle gesprekken of zinnen opnieuw te interpreteren of merk je dat de klemtonn anders was dan je gedacht had. prima acteerwerk trouwens ook van casey affleck!

avatar van kleez

kleez

Erg mooi film!! Vooral het 'tweede stuk' vond ik erg goed!! Laatste

paar scene's waren ook erg goed. Wel vind ik de persoon

Patrick Kenzie een beetje dom!! Echt een goed voorbeeld van

iemand die nog erg weinig meegemaakt heeft!!

Iig de film is erg goed, maar vond het eerste uur toch ietwat

saai soms.

avatar van die hard

die hard

Vond het meer een televisiefilm.

Film duurde veel te lang, desondanks een goede film

avatar van morreke

morreke

Regie was ok maar vond het verhaal op sommige momenten veel te rommelig. Als op een gegeven moment de ruilactie mis loopt en het meisje zogezegd in het water valt dan ligt er een pop in het water maar het is niet duidelijk of dat die pop van dat meisje is. Dan wordt dat kind dood verklaard maar zit je zo te denken van, hey ... dat kon toch gewoon een andere pop zijn, dat meisje was daar misschien helemaal niet !! Waarom stoppen jullie nu de zoekacties, etc ... ook het verhaal daarna komt veel te plots, de verdwijning van het andere kind.

ik vraag me af waarom Patrick Kenzie zich zo stoer voordoet en zijn leven risceert, en zomaar iedereen mag afknallen terwijl hij gewoon een prive-detectieve is ? Casey speelt die rol ook wel ok, maar komt wat ongeloofwaardig (en jong) over.

avatar van djkoelkast

djkoelkast

Wat een waardeloze, saaie, rommelige film. Het is dat je geen negatief kunt geven dat deze film nog 0,5 krijgt.

Op de helft van de film (als het 2e verhaal begint zeg maar) lijkt het eindelijk spannend te worden maar dat waren ook meteen de beste paar minuten uit de film.

Duurt veel te lang, slap verhaal etc.

Al die achterbuurt figuren zijn wel briljant gecast maar helaas haalt het de film niet omhoog. Lekker laten liggen, tè slecht.

avatar van Raffael77

Raffael77

Zeer trage film dat pas aan het eind leuker wordt.

Erg jammer omdat de acteurs het goed doen.

Ben Affleck kan beter stoppen met regiseren want hij bakt er niets van.

Drama's zijn best mooi maar deze is te saai en te slecht.

1.5 voor acteer werk anders een 0.5

avatar van stinissen

Krijgt van me een hele magere zeven, ik vond het verhaal juist zeer ongeloofwaardig en een beetje rommelig overkomen...

avatar van eppo349

eppo349

aardige film, alleen de keuze die de hoofdpersoon aan het einde moest maken vind ik behoorlijk ongeloofwaardig.

avatar van lillie77

lillie77

Vond de film erg tegenvallen, had hier veel meer van verwacht. Erg ongeloofwaardig, die Patrick wist ineens dingen die hij helemaal niet kon weten m.i. en mocht steeds mee met de politie terwijl hij privedetective moest zijn???

Het stukje op het eind vond ik juist wel weer mooi, heel dubbel, daar houd ik wel van!!

avatar van De Knip

De Knip

Vooral de keuze die de vriendin maakte t.o.v. Patrick kon ik al nauwelijks geloven. Een beetje mens kiest toch voor het recht en niet voor een stelletje kidnappers die meer aan zichzelf (Freeman's kind was immers gedood) dan aan Amanda dacht. Dat had Patrick toch ook aan zijn vriendin simpel uit kunnen leggen? Bovendien had de moeder al in tranen aan Patrick verteld dat ze haar leven zou beteren. Beetje uitleg was al voldoende geweest voor z'n vriendin Angela om overtuigd te worden. . Het plot sloeg me niet om de oren en daar moet toch iets mis zijn gegaan. Te makkelijk en eigenlijk niet van mn stoel gevallen. Desondanks een aardig filmpje hoor:

***1/2

Goede film met bij vlagen geweldig acteerwerk en enkele zeer sterke scenes. Vooral het eerste uur is erg goed.

Probleem is dat er in het tweede uur een soort van conspiracy tevoorschijn komt die gewoon niet meer geloofwaardig is. En dat is best wel pijnlijk bij een film die als hoofdmoot de kijker een moreel dilemma als dit wil voorschotelen.

Wat wel een duidelijke meerwaarde heeft is de kennis van Boston, haar bewoners en omgeving die Affleck heeft.

avatar van Remy-

Remy-

Prima film. Uitstekend geacteerd door Casey Affleck en Ed Harris

Het einde had wel een overdaad aan plotwendingen, maar verder boeiende film met een paar stevige shock momenten.

avatar van rvasperen

rvasperen

Vond het een prima film om te kijken hoor, wat veel wendingen maargoed....anders dan een standaard film. Keek lekker weg, 4 sterren.

avatar van natju

natju

Duurde wel even voor ik een beetje in kon komen in deze film. Het verhaal is wel goed uitgewerkt. Had dit einde niet verwacht.

Opzich ben ik niet heel erg impressed hierdoor. Misschien teveel van verwacht. 3*

avatar van morreke

morreke

De Knip schreef:

Vooral de keuze die de vriendin maakte t.o.v. Patrick kon ik al nauwelijks geloven. [

wel dat vond ik ook, zeker voor een vrouw waar moedergevoelens zowieso al wat hoger staan.

avatar van Stefman

Stefman

Ik heb de film op oudjaarsavond gekeken moet zeggen heb met plezier gekeken al was het allemaal lijkt me niet erg realistisch maar goed daarvoor is het een film

avatar van Macmanus

Macmanus

Cassey + Ben +/-

Ben niet heel erg ondersteboven van deze film. Hoewel ik niet heel veel had verwacht van Ben Affleck, maakte de goede commentaren me toch wel benieuwd. En na het zien van de film snap ik ze ook wel, dit is een typische Hollywood film die een oscar mee naar huis wil (en waarschijnlijk ook gaat) nemen. Het is allemaal netjes gemaakt, net als Mystic River waar deze film me het meest op deed lijken, aardig acteerwerk etc. Het is allemaal niet vreselijk. Maar ik wil meer, dit ken ik al te goed en doet me zeer weinig. Cassey Affleck laat gelukkig wel zien dat hij een acteur is die een film kan dragen.

Wat me ook tegenviel en het aantal sterren op een zeer kleine 3 sterren houdt. Is het einde. Ze hebben dus een cocaïne verslaafde vrouw die nooit thuis is, haar kind ontvoerd. Om haar zo in een goed/beter gezin terecht te laten komen. Oke, maar volgens mij is het niet extreem moeilijk om een moeder die zo nalatig is haar kind weg te nemen op legale manieren.

Toch wat teleurgesteld, gelukkig zit er in het midden (ongeveer) van de film een hele sterke scene met dat dode jongetje in het huis die me er toch 3 sterren van laten maken.

Prachtige poster overigens!

avatar van Norma Jean

Norma Jean

Goede film met verrassende plotwendingen. Ik vond het einde alleen wat mager.

avatar van Charmbracelet

Charmbracelet

Niet echt mijn genre, naar mijn smaak erg vage en niet boeiende film

Had ik met Michael Clayton ook

avatar van SubbiE

SubbiE

Schitterende film. Magistraal script. Steengoede soundtrack. Erg degelijk acteerwerk. Meer heb je niet nodig om een oscarwaardige film te maken. Te lang? niets van. Steeds hoopte ik bij het kijken dat hij nog wat langer mocht duren...

Wie van Mystic River houdt zal deze zeker kunnen smaken.

avatar van Richard C

Richard C

Schitterende film idd, zeker een grote oscarwaardige film, ik verbaas met over de niet al te positieve reacties hierboven. De film is ontroerend en staat vol van het goede acteerwerk. Is de 5 sterren waard. De eerste film in 2008 die ze krijgt.

avatar van Shagma

Shagma

Zeer goed film. Mooi opgang gebracht door de hoofdrolspeler, die eerst een aanloop doet door een verhaal te vertellen. Ook mooi gedaan door midden in de film dit wederom te doen, het lijkt hierdoor net of de film is afgelopen.

Maar dit is zeker een van de betere films die de laatste tijd is uitgekomen.

avatar van Tabossi

Tabossi

Begint sterk. Goede sfeer van een typisch volksbuurtje in Boston (hoewel ik daar nooit gweest ben ) en de ietwat lompe ondervragingstechnieken van Affleck beloven een amusante zoektocht. Helaas zakt de film mijns inziens in het tweede deel (na de flink spannende scene waarbij hij dat gastje in de badkuip vindt) als een kaartenhuis in elkaar. Bah, heel vervelende moraliserende boodschap en een slecht gecaste Freeman. Bovendien ging ik me snel ergeren aan het gemompel van Affleck, die wel goed speelt, maar mij niet geweldig weet te overtuigen. Dan vind ik Mystic River (muv van het einde) stukken beter.

avatar van tal1b

tal1b

neemt je mooi mee in het verhaal.

Leuke zus heeft Ben, alleen mocht ze wat meer van haar zelf laten zien.

mja wat langdradig werd het op een gegeven moment.

wel grappig einde, gewoon goeie film

avatar van smennO

smennO

Lekker film. Lekker weg te kijken, vooral het eerste uurtje. Na het eerste uurtje iets te, maar leuke ontknoping. Vond Casey Affleck prima acteren.

Van mij vier sterren.

avatar van Zany

Zany

Heb net de film gekeken en ik vond het een interessant en goed te volgen verhaal. Maar aan het eind werd alles wel heel snel duidelijk hoe het nou was gegaan.

De film krijgt van mij 3 sterren.

avatar van jay73

jay73

Prachtige film. Integer. Mooi geacteerd.

avatar van Touchwood

Touchwood

Boeiend. Mooi klein neergezet (een detective die opgegroeid is in de buurt waar de misdaad heeft plaatsgevonden). De rol van zussie vond ik wat vaag en de ontknoping wat onwaarschijnlijk.

Had meer ingezeten maar zeker een veelbelovende debuutfilm.

Laat de volgende maar komen Ben.