• 9.374.577 stemmen

Geregisseerd door: Denzel Washington

Met onder meer: Derek Luke, Denzel Washington en Joy Bryant

Gesproken taal: Engels en Japans

Plot Antwone Fisher

"Antwone Fisher is at war... with himself."

De film begint wanneer Antwone Fisher vierentwintig jaar oud is, en naar een marine-psychiater gestuurd wordt vanwege zijn woede-aanvallen. De analist ontdekt dat hij in zijn jeugd misbruikt is.

avatar van Macmanus

Macmanus

Weet iemand hoe dat liedje heet dat in die trailer zit?

En wil Denzel weer een oscar, dit lijkt me namelijk echt zo een film die een oscar wil.

avatar van Jordy

Jordy

las er iets over in nl.kunst.film toevallig

avatar van Macmanus

Macmanus

vriendelijk bedankt

avatar van Diam0nD

Diam0nD

een mooie film van denzel washington. als je van erg sentimenteel houd is het iets minder. als je van een mooi verhaal houd zonder actie maar zeer goed acteer werk en meeslepend rood draad is dit zeker een leuke film om bijvoorbeeld samen met het vrouwtje te kijken.. Heb deze movie in maimi bekeken lauwheid

avatar van Mik

Mik

Diam0nD schreef:

Ik dacht dat dit juist WEL erg sentimenteel was? Of ligt het nu aan mij?

avatar van Volimtez

Volimtez

Goeie film dit, maar waarom is de release datum voor de bioscoop op eens verdwenen, komt hij niet meer in de bios??

Eerst zou hij nog begin februari in de bios komen, toen werd het maart, en nu helemaal niet meer??

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Mooie film en een zeer geslaagd regie debuut van Denzel Washington. Samen met George Clooney de beste nieuwkomer wat betreft regisseurs

avatar van Bandit

Bandit

Prachtige film met zeer goede acteerprestaties. Vier sterren.

avatar van stinissen

Hele mooie film,, hoe belangrijk is de jeugd van een kind... een dikke 8 dus 4*

avatar van dttom

dttom

Er wordt idd erg goed geacteerd, maar ik kreeg soms toch het gevoel dat er wel erg werd geprobeerd je medelijde op te wekken, het was wat te geforceerd af en toe. Maar verder dan dat een erg goede film.

avatar van FisherKing

FisherKing

De recensie over deze film in de NRC was uitermate positief.

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

ik ben ook positief over de film. Omdanks het hier en daar rammelende verhaal, vind ik het toch een goed eindresultaat. Vooral als je weet dat het de eerste keer was dat Denzel regiseerde en de hoofdrolspeler totaal geen acteerervaring had.

avatar van patjenmgn

patjenmgn

Ik heb de film 3 sterren gegeven aangezien ik de film af en toe wat traag/langdraderig vond maar over het algemeen kon de film mij wel boeien!

avatar van marcskie

marcskie

De film gaat over de verhouding tussen een marine-psychiater en een snel ontvlambare marinier(Antwone Fisher). Je komt steeds iets meer over Antwone's verleden te weten en te begrijpen waarom hij zo geworden is. En hoe hij langzamerhand de stappen onderneemt om het juk van zijn schouders af te werpen. Goed geacteerd en rond het einde best ontroerend. Ik heb bijna een traantje weggepinkt;). 4 sterren geef ik 'm.

avatar van bobleeuw

bobleeuw

Geweldig verhaal en dito acteerwerk. Denzel Washington en Derek Luke spelen de sterren van de hemel. Het verhaal is goed en net lang genoeg. Het is volgens mij niet mogelijk je tranen te bedwingen bij deze film.

avatar van Sjoerd

Sjoerd

Goed regie debuut van Washington... Sterk spel en vlot verteld. Derek Luke zet een goede rol neer en Denzel is zoals gewoonlijk zeer degelijk.

Mooi... 4*

avatar van Dalwinnie

Dalwinnie

Eindelijk weer eens een mooie film. Heerlijk om bij te huilen. En soms een happy end ook heerlijk. Ik vind hem een echte aanrader. Bijna net zo mooi als Good will hunting.

avatar van bobleeuw

bobleeuw

Beter dan Good Will hunting is mijn mening. Geweldig acteren van Denzel. Van Derek Luke was ik helemaal onder de indruk. Voor mij was hij nog een onbekende acteur. Als hij zo doorgaat wordt het een grote.

avatar van wackyboy

wackyboy

Snap eigenlijk niet dat deze film zulke goede reacties krijgt hier. De film trekt schaamteloos en zonder enige subtiliteit aan de tranen en beter als Good Will Hunting? Dat vind ik bijzonder overdreven.

Dit is allemaal eerder en beter gedaan.We blijven hier een beetje zitten met een oversentimentele draak.

avatar van flicks

flicks

Echt een prima film, eerst dacht ik dat hij misschien een beetje tegen zal vallen omdat denzel washington de psychiater van de hoofdpersoon was en dat je alleen maar een verhaal kreeg tussen deze twee maar dit was zeker niet het geval... Het verhaal ontwikkelde zich heel anders dan ik dacht, gelukkig in positieve zin. Het was een hele goede drama-film. Eerst zat ik te twijfelen tussen 3.5 en een 4 maar na het eind was het zeker een viersterrenfilm... Alleen wat ik niet begreep van de korte inhoud was:"De film vertelt het verhaal van een screenwriter die ooit als een beveiligingsbeambte werkte bij Sony". Hier had ik in de film niks van meegekregen.... Iemand uitleg?

avatar van marcskie

marcskie

flicks schreef:

Na zijn loopbaan bij de marine is ie eerst beveiligings beambte bij sony geworden en daarna is ie screenwriter geworden en heeft z'n verhaal opgestuurd naar Dezel Washington. Zo zat het meer geloof ik. Maar wat van deze informatie nou de toegevoegde waarde is? Mischien is ie wel door sony uitgebracht ofzo. Of proberen ze hiermee te benadrukken dat ie toch nog 'goed' (in de zin van het loslaten van z'n verleden) terrecht is gekomen ofzo...Nutteloze info maar gewoon een goede film dus dat maakt het dan wel weer goed.

avatar van flicks

flicks

Is inderdaad een beetje vreemde informatie... maar ik had toch helemaal niks meegekregen van dat sony-gebeuren het kan best waar zijn... maar ik vind het niet echt info voor bij de korte inhoud maar daarentegen wel idd een goede film

avatar van V

V

Hele mooie film, met sterk spel van Derek Luke. Denzel Washington doet gewoon zijn kunstje, maar dat is (bijna) altijd goed. De dialoog op het einde vond ik weer iets te, vooral het I salute you stukje. Toen kwam er toch wel wat omhoog.

Normaal heb ik het niet zo op dit soort sentimentele films, maar ach, ik was in the mood, dus 4*

avatar van damon

damon

leuke film met helaas een paar zwakke scenes

avatar van Oosie

Oosie

van mij krijgt 4* , het is waargebeurd ook nog , LEUKE FILM !!!!!!!

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Schitterende film! Fisher's verhaal is echt heel mooi in beeld gebracht (al weet ik natuurlijk niet of alles zo is gegaan als de film laat zien.). Vanaf het moment dat ie weer eens iemand op zijn bek slaat tot het moment dat ie zijn familie heeft terug gevonden! Zeer goede acteerprestaties van vooral Derek Luke,die ik na deze film toch wel meer in de gaten zal houden.

4,5 ster

avatar van E V

E V

Goed acteerwerk van Denzel Washington en Derek Luke. Mooi drama, maar het blijft niet echt hangen.

avatar van Pablo2

Pablo2

Het is een fantasch mooie film met uitstekend acteerwerk en een prima en boeiend verhaal. Van mij 4 *.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Meestal heb ik het niet zo op van die "zeikfilms", maar deze film is het kijken waard. Mooi verhaal, goed acteerwerk, gewoon top!

avatar van jorn77

jorn77

goede acteurs met mooi opgenomen beelden. Maar het script kon me nergens echt verassen. Ik heb ook wel genoten van een beeldschone Joy Bryant.

3,5