• 9.375.163 stemmen

Geregisseerd door: Denzel Washington

Met onder meer: Derek Luke, Denzel Washington en Joy Bryant

Gesproken taal: Engels en Japans

Plot Antwone Fisher

"Antwone Fisher is at war... with himself."

De film begint wanneer Antwone Fisher vierentwintig jaar oud is, en naar een marine-psychiater gestuurd wordt vanwege zijn woede-aanvallen. De analist ontdekt dat hij in zijn jeugd misbruikt is.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Innemende en ontroerende film met fantastisch acteerwerk van Derek Luke. Washington toont zich als regisseur en acteur bijzonder vakkundig in dit meeslepend meesterwerk. Veruit het beste drama van de laatste jaren.

avatar van helleke

helleke

Wederom een superfilm waarin Denzel Washington niet alleen in acteert maar ook nog eens de regie voor zijn rekening neemt.

De acteerprestaties van zowel Denzel als Derek Luke waren subliem.

Ik ben de film onlangs op het spoor gekomen door op zoek te gaan naar films waarin Denzel in meespeelt want die staan voor mij garant voor schitterende films.

Het was dan ook genieten van begin tot einde.

Daarom verdient de film zeker 4 sterren

avatar van Tarkus

Tarkus

Mooi regiedebuut van Denzel Washington, al is de film wat langdradig, hij had wel korter gekund.

Maar het is wel een goed, tragisch verhaal (waargebeurd).

Het is een hedendaags thema (hoewel: dit is van alle tijden, maar wel zeer actueel in België de laatste jaren (Dutroux)) dat in deze film wordt getoond, kindermishandeling, seksueel misbruik.. en de invloed daarvan op het latere leven.

Prachtig geacteerd van beide hoofdrolspelers Derek Luke en regisseur Denzel Washington.

De echte Antwone Fisher was verantwoordelijk voor het scenario.

avatar van darkjaap

darkjaap

aan het verhaal te zien lijkt het me een prachtige film

ga hem zeker kijken

avatar van PollyPeachum

PollyPeachum

Ik vind het erg moeilijk om deze film te beoordelen.

Het is geen saaie film, het verhaal blijft boeien, maar ik mis iets...... Gevoel? Diepgang?

Nee, ik weet het niet, derhalve 3*

avatar van Vaig

Vaig

Ik vond het wel een aardige film, maar ik mis inderdaad ook een stukje spanning. Het verhaal zit wel goed in elkaar, maar het was toch te weinig om een echte topbeoordeling te ontvangen.

Derhalve toch 3 sterren

Maruk_17

Mooie film!

avatar van ikkelaura

ikkelaura

echt een super mooie film

goed acteerwerk

zeker voor herhaling vatbaat.

en derek luke is echt helemaal super 5*

avatar van Le Edzel

Le Edzel

Prachtige film!

4 sterren.

avatar van Waku

Waku

Goed geacteerde en realistische speelfilm naar aanleiding van de ware gebeurtenissen rondom de personage Antone Fisher.

Een jonge knul die beschadigd is door traumatische ervaringen in zijn jeugdjaren.

Ook psychiater Denzel Washington heeft ondanks hij de rust zelve is zijn eigen problemen en zo krijgen we een film die boordevol inhoud zit en boeit van begin tot eind.

avatar van jobbybx

jobbybx

Mooie film over een man die verloren loopt en uiteindelijk zijn leven terug vindt.

na redelijk lang uitstelllen toch de film maar eens gekeken

en zo'n film had ik dus niet verwacht

sterk acteerwerk,goed verhaal

en zeker voor herhaling vatbaar

bij deze 4*

avatar van Savatage

Savatage

Goede film, knap verhaal en sterk acteerwerk. 4*

avatar van brielen

brielen

Vond het een goede, vakkundig gemaakte, emotionele speelfilm.4.

avatar van Frankeermachine

Frankeermachine

PollyPeachum schreef:

Ik vind het erg moeilijk om deze film te beoordelen.

Nee, ik weet het niet, derhalve 3*

Ik heb hetzelfde. De film weet me nergens echt te raken. Ik de film halverwege uitgezet en de volgende dag afgekeken. Scoort toch nog een voldoende voor de goede acteerprestaties.

avatar van magic32

magic32

Film raakte me wel!(hoewel t verhaal vrij voorspelbaar was)

Vind ik t toch 4**** waard.

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Schitterend drama. Deze film hield mij de volle twee uur geboeid en heeft de tranen over mijn wangen laten vloeien. Enorm mooie acteerprestaties. De hele film wordt in een zeer speciale sfeer gezet en blijft ondanks de grote voorspelbaarheidsfactor toch interessant.

Zeker een film die ik meermaals ga bekijken!

avatar van kanjertje

kanjertje

Prachtfilm.

Hou van dit genre en deze was ook zeer goed geacteerd

4,5

avatar van Mescaline

Mescaline

Mooie ontroerende film die een rustige opbouw heeft.

Denzel Washington acteerd zoals gewoonlijk weer gewoon goed! en het verhaal is op een goede en realistische manier in beeld gebracht

4 sterren voor deze film! met een mooi en emotie vol einde

avatar van stef89

stef89

Prachtige film, met weer een goede Denzel Washington. Hij blijft toch mijn lievelingsacteur.

Maar goed, de film boeide van begin tot eind, ik heb ook geen ene keer de neiging gehad om de film niet af te kijken.

Ik vond ook de hoofdrolspeler erg goed acteren en er was eigenlijk niemand die benenden niveau acteerde. Alles klopte gewoon, ik heb ook geen grote fout kunnen ontdekken.

Nogmaals, prachtige film dus.

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

Prachtig.

Het verhaal opzich is misschien niet echt origineel maar de uitwerking vind ik echt, écht goed.

Maarja, ik verwachtte eigenlijk niets anders van Washington.

Hij is gewoon top, zowel als acteur als als regisseur, dat heeft hij met deze film toch wel bewezen.

Bij sommige films kunnen flashbacks me wel eens irriteren, vooral omdat ze je dikwijls 'uit het verhaal halen'.

Maar bij deze film had ik dat gevoel absoluut niet.

Het voegde zeer zeker wat toe aan de film.

Ook Antwone Fischer vond ik een zeer mooi personage.

Je zou denken dat je hem zou gaan haten vanwege zijn woede aanvallen. Maar het tegendeel is waar. Ik kreeg juist enorm veel sympathie voor die man.

De moed die hij had om verder te gaan... én hulp te zoeken... mooi.

Het acteerwerk was dus zeker en vast ook van hoog niveau.

Jep, dit was toch wel een toppertje.

Nu ben ik nog meer benieuwd geworden naar The great debaters.

avatar van nachtschade

nachtschade

Ik vond de film maar langzaam op gang komen. Heb mezelf moeten dwingen om de film af te kijken, en maar goed dat me dat gelukt is! Met name de laatste drie kwartier vond ik meesterlijk, met geweldige acteerprestaties. Maar ik mis de vaart in het eerste uur een beetje.

avatar van Basso89

Basso89

Wat een mooie film zeg, heb echt genoten! Goed acteerwerk van Denzel Washington en Derek Luke en een mooi boeiend verhaal.

avatar van EliasZ

EliasZ

Sterke Drama

Goede Cast

Toch vond ik het geen topper..

Wel een dikke voldoende off course!

avatar van scorpie-oentje

scorpie-oentje

Geweldige film, kan niet anders zeggen. Alleen door de topacteurs? nee, ook door het prachtige verhaal. Aanrader? Absoluut de moeite waard, maar ga er niet naar kijken als je niet in de stemming bent om te geduld op te brengen. Voor deze film ga je zitten en genieten...

avatar van missl

missl

Rustig vertellende film met goed acterende mensen, het verhaal is ook wel interessant al mist het net wat, al kan ik niet zeggen wat. Diepgang? Emotie?

Al met al toch een mooi verhaal.

avatar van gauke

gauke

Ik heb begrepen dat het scenario van dit waargebeurde coming of age verhaal door de hoofdpersoon zelf geschreven is en de film is het regiedebuut van Denzel Washington. Het sociaal drama wordt conventioneel, voorspelbaar en sentimenteel verteld en is bij tijden mierzoet, maar absoluut ook integer, roerend, inspirerend, overtuigend, geloofwaardig, indrukwekkend en emotioneel. Critici zullen het niet refecterend genoeg vinden en kritiekloos, maar ik ben vanaf de eerste minuut geboeid geweest. De cast is geweldig, in het bijzonder Derek Luke en Denzel Washington spelen met overtuiging.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Boeiend drama over een jongen die geboren is in de gevangenis en vervolgens in een opvangtehuis terecht kwam waar hij mishandelt werd. Zijn psychiater in het heden probeert deze littekens open te halen zodat zijn driftbuien niet alleen een verklaring kunnen hebben maar wellicht ook kunnen worden voorkomen. Hij is toe aan opheldering en probeert het allemaal op een rijtje te zetten. Alhoewel enigszins sentimenteel met simpele bijrollen en voorspelbare uitkomsten wist het zeker te overtuigen en het moraal lag er niet te dik bovenop.

avatar van XanderJ

XanderJ