Genre: Drama / Komedie
Geregisseerd door: Peter Hedges
Met onder meer: Steve Carell, Juliette Binoche en Dane Cook
Releasedatum: 17 april 2008
Plot Dan in Real Life
"Something's happening to Dan. It's confusing. It's awkward. It's family."
Dan Burns is een alleenstaande vader en daarnaast een succesvolle columnist. Zijn drie kinderen en werk vormen zijn bestaan. Maar dan ontmoet hij tijdens de jaarlijkse familiereünie Marie. Marie blijkt de vrouw van zijn dromen te zijn, maar geheel toevallig ook de vriendin van zijn broer. Dat levert een gecompliceerde situatie op.
Dan Burns
Cara
Lilly
Clay
Hankert
Steve Carrel schitterd weer als vanouds!! Heerlijke film met zowel drama als humor als romantiek. Zoiezo vind ik het leuk als er van die grote gezinnen in films voorkomen. Heerlijk feelgood!!
timburton
Carell en Binoche zijn de perfecte cast voor deze film. Terwijl Carell ervoor had kunnen zorgen dat dit een 'Meet The Parrents'/genante film had kunnen worden, zette hij een man neer waar je meteen met gaat meeleven!
Pauluschhh
Mwah, erg matig verhaal.
Wel een aantal malen gelachen, maar absoluut niet dubbel gelegen.
Donkerwoud
Deze relatiekomedie met Steve Carell en Julliette Binoche weet maar niet de juiste toon te krijgen. Het probeert hilarisch te zijn zonder dat het dat ook is. Het wil een stuk ''volwassen'' drama over relaties tonen maar doet dat zo onsubtiel dat het vooral kluchterig lijkt. Echt een chemie tussen Binoche/Carrel is er ook niet, dus als pure liefdesfilm schiet het ook tekort. En allejezus wat is het allemaal voorspelbaar, in zo'n 10 minuten had ik de grote lijnen al wel uitgevogeld. Daarmee is nog niet gezegd dat het een rampzalige film is, want ik heb me er best mee vermaakt zolang het duurde. Maar uiteindelijk blijft er een gevoel hangen dat het een wat inwisselbare, niet-leuke film is.
soom
Love is not a feeling, it's an ability.
Wow, dat was een mooie quote.
You are a murderer of love!
En dat was er nog eentje.
Kon deze 2 quotes echt niet laten liggen, waren echt mooie uitgesproken zinnen vond ik.
Steve Carell is natuurlijk echt wel goed, en ook zijn dochters waren goed bezig. En Juliette Binoche is erg goed en sprankelt als Marie. Emily Blunt en Dane Cook waren ook wel op dreef. Lekker romantische film, met mooie ontroering en dus uitstekend acteerwerk.
Fran
- 1953 berichten
Een heerlijk romantische film. echt waar !!! Helemaal in mijn straatje !!! Leuk om Steve Carell eens in een redelijk normale rol te zien. Dat had ik nog niet meegemaakt. Ik vond de combinatie Carell en Binoche wel verassend maar ik vond dat er een lekkere klik tussen de twee was. Dat maakte wel dat ik me meer in het verhaal rond die twee kon inleven.
Deze film heeft ook een lekker gemoedelijke sfeer. Gewoon gezellig. Lekker met de gehele familie in één huis. Iedereen bij elkaar op de lip. Dat gevoel werd erg sterk neergezet.
Tja, wat kan ik zeggen. Het is gewoon een heerlijke film om je in onder te dompelen. Lekker meeleven in het romantische verhaal. Maar ook humor komt natuurlijk aan bod in deze film. Alhoewel voor mij het romantische deel zwaarder woog dan de humor. Als je deze film puur kijkt omdat je een humorfilm witl zien dan zal je hem misschien iets minder vinden dan als je hem kijkt omdat je naar een romantische film wilt kijken.
peruaansefilm
Echt een leuke familiefilm vond het zo lachen toen hij op date was en zij (de vriendin van zijn broer) haar favoriete specialiteit ging maken en toen moest die het eten, hoe zij dat maakte en deed en op het bord gooide: geniaal ook bij dat bowlen met z`n 2, lekker z`n hele familie die toekijkt enz. Ja erg leuke familiefilm, heerlijk gewoon...
notorious_kim
Het is wel een leuk verhaaltje, 13 in een dozijn, maar desondanks toch zeer entertainend. Zoals reeds verteld is de grote voorspelbaarheid een beetje een bummer, maar niet uitermate storend.
Leuke cast, deze Steve Carell zie ik veel liever spelen dan een Jim Carrey. Ook de rest van de cast was zeker niet mis!
Inbeeldzetting is de basis inbeeldzetting voor komedies, en ik vind het altijd wat spijtig dat ze hier niets originelers mee aanvangen.
Genoten van deze komedie, maar om hem weer gaan op te pakken en te herbekijken niet, er zijn er betere.
horrorfreak23
Deze film is leuk om s'avond eens op te zetten. Lekker doorzakken in de zeten. Je pinkt eens een traan weg bij een andere scène kan je dan niet ophouden met lachen. Je leeft wel mee met de kerel. Hij moet zijn liefde onderdrukken. Dat heb je nog in vele films maar hier wordt het heel realistisch in beeld gebracht. Ik vind het ook heerlijk om te zien hoe de hele familie een hele week spelletjes en dergelijke speelt.
Kortom een leuke, romantische en toch wel ontroerende film
*3.5
stoffel75
Had hier toch meer van verwacht; 2,5 sterren voor de film, een halve ster extra voor Carell want dit doet hij weer bijzonder goed. Af en toe een glimlach op het gezicht maar echt lachen heb ik niet gedaan. Alles blijft me toch wat te oppervlakkig en het einde te makkelijk en te bruusk. Binoche is hier vooral irritant en Cook blijft een verschrikkelijk slechte acteur. Zoals gezegd, een sympathiek filmpje; jammer genoeg niets meer dan dat. En een toch wel zeer ongeloofwaardige familie, vind ik. Wel een leuk klein rolletje van Emily Blunt.
Bij het bekijken van deze film had ik iets zeer vreemds, ik had het gevoel dat ik deze film reeds had gezien :-s. Terwijl ik met zekerheid weet dat ik deze film nog niet heb gezien want sinds 2005 hou ik een lijst bij van de films die ik zie, dus dan zou deze er zeker ingestaan hebben. Dit is dan voor mij de grootste zwakte van deze film: de voorspelbaarheid. En ik denk dat er ook al veel van de toffe stukken in de trailer worden verraden, want ondanks dat het twee jaar geleden moet zijn dat ik deze trailer zag, had ik een woord voor woord déjà-vu..
Gouden tip: Nooit trailers kijken. Doorspoelen of in de bios wegkijken helpt altijd. Trailers bevatten vrijwel altijd de hoogtepunten. Je brein zal de hoogtepunten in je onderbewustzijn opslaan en tijdens het, desnoods vele jaren later, kijken van de film deze hoogtepunten met elkaar verbinden. Waardoor het hele verrassingseffect weg is.
Naast het feit dat ik al decennia lang geen trailers meer kijk, lees ik nooit filmomschrijvingen op de DVD-hoes. Probeer maar eens, het beleven van de film wordt er echt veel leuker door.
Aapje81
Redelijke film die het vooral van het acteerwerk moet hebben. De humor was hier en daar erg geslaagd maar over zijn geheel genomen liep de film niet lekker en was meer mogelijk geweest.
sander.h
Eigenlijk vooral een lieve film.
Om dit een komedie te noemen gaat me eigenlijk wat te ver, want echt moeten lachen heb ik niet echt, al is dat stomme logeerkamertje wel grappig.
Maar prima geacteerd door Carrell en de mooie Binoche. Daarnaast een speciale vermelding door de mooie gitaar/piano begeleiding.
DeCol
Zeer geslaagde film. Enerzijds heb ik echt veel moeten lachen, aan de andere kant was het soms ook wel ontroerend. Alleen Steve Carrel zijn knullige verschijning al is mooi om te zien. Als hij dan ook nog wat dingen fout gaat doen kan het niet meer op. De relatie tussen hem en Marie was sterk neergezet en ook heel overtuigend. Ik ging ook echt meeleven met Dan en dacht na over wat ik in dergelijke situaties zou doen. Natuurlijk voorspelbaar en helemaal niet nieuw, maar zeker leuk!
nightbreed
Nogal een truttige en niet grappige film. Ik vind dit gewoon een speelfilm a la Disney ipv een Drama/Komedie. Het verbaasde me ook niet dat ik aan het einde van de aftiteling zag dat de distributie van deze film door Disney is gedaan. Ik ga niet zeggen dat deze film slecht is, maar ik behoor gewoon niet tot de doelgroep van deze film. Ik werd zelfs een beetje misselijk van die overgelukkige familie die 3 dagen lang leuke spelletjes deden en elkaar maar al te leuk en lief vonden (over ongeloofwaardig gesproken). Het deed me denken aan de blik in de ogen van Jehova's die wel eens aan de deur komen, very creepy!
BoordAppel
Zo leuk en gezellig was alles nu ook weer niet. Gewoon een vrij normale familie.
Thom1994
Leuke, gezellige, erg vrolijke film. Echt ervan genoten.
Het acteerwerk is alleen niet bepaald goed. Jammer. Als het acteerwerk evengoed als de rest van de film was geweest, had hij van mij een 5* score gekregen.
Conclusie: Een leuke, maar geen supergoede feel-good film, 3*
sandokan-veld
Het einde had intenser en minder voorspelbaar gemogen, maar verder geen klachten over deze sterke bedachte, ontroerende en soms hilarische speelfilm.
Opvallende stelling, vooral gezien het feit dat de film zeker geen overdreven Cosby Show-achtige familie laat zien. Dit zal allicht afhankelijk zijn van de ideeën over familie en zoetsappigheid van de individuele kijker.
Ninto
Leuke film met een aantal grappige stukjes. Als ie uit dat raam kneitert is echt te mooi voor woorden
Thom1994
Toch heb je het in woorden kunnen uitdrukken. Mijn complimenten
Blokland
Carell en Binoche zijn een charmant stel, maar de film is per saldo matig.
Aardig, maar niet meer.
Lijkt wel een verplichting voor die "komische" acteurs. Allen moeten ze hun serieus rolletje in semi-indie achtig werkje gespeeld hebben. Toegegeven, Carell doet het hier meer dan aardig en weet zich perfect te redden in deze rol.
Verder een klein en charmant filmpje, lijkt wel een goede verwachting bij Hedges, maar weet toch nergens echt te overtuigen. Af en toe wel grappig, soms aandoenlijk, maar vooral vaak nogal doorsnee.
Enkel die soundtrack, die is gewoon onnoemelijk ruk. Steeds weer die wenende gitaartjes in zogenaamd "breekbare" liedjes. Ik begin er stilaan echt genoeg van te krijgen. Dood aan dit soort zeemlapperij.
Al is de film verder sterk genoeg om dat euvel te overleven. Maar daar blijft het dan ook bij. Melige einde incluis. Enkel het middendeel had even een interessante opleving, toen Carrell achter die andere vrouw ging. Had zelfs een erg leuke twist geweest, maar dat zat er blijkbaar niet echt in. Iets te gedurfd waarschijnlijk.
C_Movie
Kvond deze film eigenlijk wel grappig ,, er waren een paar grappige stukken in ,, als je ook maar een beetje van komedie hou zou ik deze film zeker zien !
Avitas Sibannac
Best vermakelijk.
Soms grappig, soms licht aandoenlijk maar verder niet meer dan een doorsnee genrefilm.
Het middenstuk was duidelijk de climax van de film, het einde daarentegen was gewoon teleurstellend melig.
Carell doet het aardig en het merendeel van de cast mag er ook wezen.
Stevige 3 *
_Casper_
wat een ontzettend mooie en leuke film is dit, leuk gespeeld en nooit overdreven zoet ofzo..
heeft me vanaf het begin dat het einde erg geboeid
mooie 4*
dikke aanrader
Q Jones
Dit is echt z'n film die je als je hem gezien hebt meteen op nieuw wil zien, want het sfeertje in deze film is zo leuk en de film raakt je ook echt, je leeft echt met het personage van Carell mee.
Carell is echt in topvorm met geslaagde grappen en ook geslaagde emotionele stukken ook Cook is in goede vorm. het verhaal zit ook wel snor en ja wat is eigenlijk niet goed aan deze film als iemand het weet wil ik het graag horen

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Phoebe in Wonderland
Drama, 2008

Jin Ling Shi San Chai
Drama, 2011
bookshopdochterrelatieweduwnaarshoreadvice columnist alleenstaande vaderduringcreditsstinger