• 9.376.790 stemmen

Geregisseerd door: Peter Hedges

Met onder meer: Steve Carell, Juliette Binoche en Dane Cook

Releasedatum: 17 april 2008

Plot Dan in Real Life

"Something's happening to Dan. It's confusing. It's awkward. It's family."

Dan Burns is een alleenstaande vader en daarnaast een succesvolle columnist. Zijn drie kinderen en werk vormen zijn bestaan. Maar dan ontmoet hij tijdens de jaarlijkse familiereünie Marie. Marie blijkt de vrouw van zijn dromen te zijn, maar geheel toevallig ook de vriendin van zijn broer. Dat levert een gecompliceerde situatie op.

avatar van The Oceanic Six

Laat voorop staan dat deze film weinig tot niks met komedie te maken heeft. Het slot van de film geeft je wel een beetje een feel good gevoel, maar de rest is een puur drama. Op 2 manieren mag je dat interpreteren. Want ik vond het 1e uur behoorlijk slecht. De situaties waren soms pijnlijk dat ik het niet eens prettig vond ze te kijken. Je leeft mee met Dan maar hij maakt wel domme fouten in zijn leven.
Het laatste half uur is een stuk vlotter en boeiender gelukkig.
Steve Carell zet trouwens wel een geweldige rol neer. Hij weet overtuigend als een gebroken man over te komen.

Maar het einde slaat eigenlijk nergens op. Dan's broer Mitch is dolverliefd op Marie en als zij het uitmaakt is hij helemaal kapot. Hij is nog meer kapot als ie merk dat Dan en Marie aan het flikflooien zijn; hij slaat zijn broer waarmee hij een prima band heeft zelfs.
Dan vind ik het behoorlijk ongeloofwaardig als ie enkele scene's later er volledig overheen is en gaat daten met de ex-date van Dan die ze 1x hebben gezien. Lijkt me niet dat je dat dan wilt, maar goed....

De enige humor in de film kwam van de politie. Nadat ie 2x al was bekeurd in de film door de politie rijdt ie op het einde ook nog de politieauto aan. Dat vond ik dan wel weer geinig. Rijbewijs ingenomen en zijn dochter die van hem nooit mag rijden moet hem naar Marie rijden om de liefde te verklaren

Ik geef het 1e uur van de film 2* en het slot 4*. Totaal is het dan een 3*

avatar van Macmanus

Macmanus

Deed me niks, had het ook allemaal iets komischer verwacht. Maar het bleek toch nogal een saai familie drama te zijn, dat wel een stuk luchtiger is dan dat we hier in Europa gewend zijn. Maar nog steeds boeit het me geen ene reet. 2 sterren ergens na een uur werd het wel even gezellig.

Aardige film, vooral voor Carrell begrippen. Beetje zoetsappig, beetje standaard, maar wel leuk uitgewerkt.

Prima soundtrack ook.

avatar van OlafK

OlafK

Heerlijke film! Goed geacteerd, vlot verhaal en de pijnlijke situaties worden echt geweldig in beeld gebracht. Ik lees hier dat sommigen de film niet grappig vonden, ik vond de zwarte humor waar deze film mee doorspekt was juist geweldig. Er kan bij deze film inderdaad niet op de 'dijen gekletst' worden, maar de cynische humor zorgde voor een behoorlijke glimlach op mijn gezicht. Aanrader!

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Een tikkeltje voorspelbaar en wat cliche, maar ondanks dat toch een hele leuke film met toch echt wel leuke humor en zeer geslaagde grappen. Vooral de opmerkingen van Steve Carrel en de rare situaties zijn erg leuk.

Steve Carrel overtuigt goed genoeg om even te vergeten dat hij een manager van een papier handeltje is en ook de 3 kinders zetten goede prestaties neer, gelukkig bestaan zen nog, kind acteurtjes die de titel acteur ook echt verdienen.

avatar van Zinema

Met name Carell draagt deze grappige romcom die het vooral van de leuke dialogen en kluchtige momenten moet hebben. Goed.

avatar van otherfool

otherfool

Leuke, sympathieke en inderdaad charmante feelgoodfilm met een uitstekende cast. Vooral Carrell schittert als guy next door die tegen wil en dank valt voor Binoche en ondertussen zo goed en kwaad het gaat z'n kids allerlei wijze levenslessen voorschotelt... om ze vervolgens zelf allemaal te breken. Geen dijenkletsers hier (al is het gekibbel tussen Dan en z'n dochters soms bijzonder amusant), maar het is vooral de warme sfeer die van Dan in Real Life een aanrader voor het hele gezin maakt.

3,5*.

avatar van gotti

There's some rightness in our wrongness

Hedges does it again. We wisten al dat het een uitmuntend verhalen verteller was, afgaande op What's Eating Gilbert Grape (nog steeds één van de beste films van de jaren '90 - zo niet dé beste), met Pieces of April liet hij zien dat een plek op de regisseurstoel hem ook niet misstond.

En met Dan in Real Life overteft hij zelf deze Pieces of April. Opnieuw laat hij hier zien het verhalen vertellen niet verleerd te zijn. Pijnlijk grappig en ontroerend echt schetst hij in anderhalf uur het relaas van een familie rondom een beeldschone vrouw. Carrell laat zien dat hij buiten alle rotzooi waar hij in zit toch een geweldig acteur is, zoals hij ook al eerder in Little Miss Sunshine. In combinatie met Binoche zorgt dit vol échte scènes waar de strubbelingen, de hartstocht en de verlangens op je netvlies gebrand zullen zijn.

Helaas kent de film zo nu en dan wat schoonheidsfoutjes en worden er naar het einde toe net wat te makkelijke keuze's gemaakt, maar dit doet niet af van het feit dat Dan in Real Life bij vlagen het niveau van What's Eating Gilbert Grape haalt, verhaal-wise. Want een schitterend verhaal vertellen, dat kan Peter Hedges als de beste...

Gaat dat zien!!!

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Deze relatiekomedie met Steve Carell en Julliette Binoche weet maar niet de juiste toon te krijgen. Het probeert hilarisch te zijn zonder dat het dat ook is. Het wil een stuk ''volwassen'' drama over relaties tonen maar doet dat zo onsubtiel dat het vooral kluchterig lijkt. Echt een chemie tussen Binoche/Carrel is er ook niet, dus als pure liefdesfilm schiet het ook tekort. En allejezus wat is het allemaal voorspelbaar, in zo'n 10 minuten had ik de grote lijnen al wel uitgevogeld. Daarmee is nog niet gezegd dat het een rampzalige film is, want ik heb me er best mee vermaakt zolang het duurde. Maar uiteindelijk blijft er een gevoel hangen dat het een wat inwisselbare, niet-leuke film is.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Een heerlijk romantische film. echt waar !!! Helemaal in mijn straatje !!! Leuk om Steve Carell eens in een redelijk normale rol te zien. Dat had ik nog niet meegemaakt. Ik vond de combinatie Carell en Binoche wel verassend maar ik vond dat er een lekkere klik tussen de twee was. Dat maakte wel dat ik me meer in het verhaal rond die twee kon inleven.

Deze film heeft ook een lekker gemoedelijke sfeer. Gewoon gezellig. Lekker met de gehele familie in één huis. Iedereen bij elkaar op de lip. Dat gevoel werd erg sterk neergezet.

Tja, wat kan ik zeggen. Het is gewoon een heerlijke film om je in onder te dompelen. Lekker meeleven in het romantische verhaal. Maar ook humor komt natuurlijk aan bod in deze film. Alhoewel voor mij het romantische deel zwaarder woog dan de humor. Als je deze film puur kijkt omdat je een humorfilm witl zien dan zal je hem misschien iets minder vinden dan als je hem kijkt omdat je naar een romantische film wilt kijken.

avatar van Aapje81

Aapje81

Redelijke film die het vooral van het acteerwerk moet hebben. De humor was hier en daar erg geslaagd maar over zijn geheel genomen liep de film niet lekker en was meer mogelijk geweest.

avatar van DeCol

DeCol

Zeer geslaagde film. Enerzijds heb ik echt veel moeten lachen, aan de andere kant was het soms ook wel ontroerend. Alleen Steve Carrel zijn knullige verschijning al is mooi om te zien. Als hij dan ook nog wat dingen fout gaat doen kan het niet meer op. De relatie tussen hem en Marie was sterk neergezet en ook heel overtuigend. Ik ging ook echt meeleven met Dan en dacht na over wat ik in dergelijke situaties zou doen. Natuurlijk voorspelbaar en helemaal niet nieuw, maar zeker leuk!

avatar van sandokan-veld

sandokan-veld

Het einde had intenser en minder voorspelbaar gemogen, maar verder geen klachten over deze sterke bedachte, ontroerende en soms hilarische speelfilm.

nightbreed schreef:

Ik werd zelfs een beetje misselijk van die overgelukkige familie die 3 dagen lang leuke spelletjes deden en elkaar maar al te leuk en lief vonden (over ongeloofwaardig gesproken).

Opvallende stelling, vooral gezien het feit dat de film zeker geen overdreven Cosby Show-achtige familie laat zien. Dit zal allicht afhankelijk zijn van de ideeën over familie en zoetsappigheid van de individuele kijker.

Aardig, maar niet meer.

Lijkt wel een verplichting voor die "komische" acteurs. Allen moeten ze hun serieus rolletje in semi-indie achtig werkje gespeeld hebben. Toegegeven, Carell doet het hier meer dan aardig en weet zich perfect te redden in deze rol.

Verder een klein en charmant filmpje, lijkt wel een goede verwachting bij Hedges, maar weet toch nergens echt te overtuigen. Af en toe wel grappig, soms aandoenlijk, maar vooral vaak nogal doorsnee.

Enkel die soundtrack, die is gewoon onnoemelijk ruk. Steeds weer die wenende gitaartjes in zogenaamd "breekbare" liedjes. Ik begin er stilaan echt genoeg van te krijgen. Dood aan dit soort zeemlapperij.

Al is de film verder sterk genoeg om dat euvel te overleven. Maar daar blijft het dan ook bij. Melige einde incluis. Enkel het middendeel had even een interessante opleving, toen Carrell achter die andere vrouw ging. Had zelfs een erg leuke twist geweest, maar dat zat er blijkbaar niet echt in. Iets te gedurfd waarschijnlijk.

avatar van Q Jones

Q Jones

Dit is echt z'n film die je als je hem gezien hebt meteen op nieuw wil zien, want het sfeertje in deze film is zo leuk en de film raakt je ook echt, je leeft echt met het personage van Carell mee.

Carell is echt in topvorm met geslaagde grappen en ook geslaagde emotionele stukken ook Cook is in goede vorm. het verhaal zit ook wel snor en ja wat is eigenlijk niet goed aan deze film als iemand het weet wil ik het graag horen

avatar van Near_Dark

Near_Dark

De vorige film van deze regisseur: 'Pieces of April (2003)', vond ik best een aardige debuutfilm.

Ok, hier gaan we weer, een Romantische Komedie !

En dat voor iemand die enkele weken geleden nog te gortigste Horrorfilms heeft mogen aanschouwen op het BIFFF-Filmfestival...? ( www.bifff.org )

Toch wel

Ik ga zelfs beginnen met toe te geven dat ik er van genoten heb, yeah right !

Dit is zeker niet je zoveelste Tiener Komedie, maar eerder eentje die vooral gericht is op volwassen kijkers.

De beelden zien er mooi uit en de muziek klinkt héél aangenaam in de oren, technisch gezien is het dus in orde. Maar wat deze Rom.Kom. vooral goed maakt is het beeld dat getoond wordt van een warme, gezellige familie waar je zo deel van zou willen uitmaken.

Ondanks de vele minpunten vond ik het een hartverwarmende film. Volgens mij heeft elke volwassen man of vrouw op gezette tijden nood aan zulke Romantische Komedies. Ik beschouw ze als medicijnen voor het hart, dat regelmatig een opkikker nodig heeft, ook al denk je van niet.

Zoals ik reeds aanhaalde denk ik niet dat hij de jeugd zal aanspreken. Dertig jaar of ouder zijn is volgens mij een voorwaarde om van deze film te kunnen genieten. Maar voor hetzelfde geld sla ik met deze bewering de bal volledig mis, wie zal het zeggen...?

7,5/10.

Een mooie Romantische Komedie, gericht op een hoofdzakelijk volwassen publiek.

Ik heb er met volle teugen van genoten !

Ja ja, ik weet het wel ! Ik ben écht een watje als het op dit soort films aankomt, ik kan het niet helpen...

Filmsite : http://video.movies.go.com/...

avatar van 606

Toch wel een aardige film met een goed verhaal.

Het is aardig realistisch en bij vlagen komisch.

Het acteerwerk was ook goed te doen.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Aardig, niets meer en niets minder. Dan in Real Life is vrij gewoontjes en standaard met af en toe uitschieters, die eigenlijk beide kanten opgaan. Soms wordt de film wel erg voorspelbaar, zoet en sentimenteel, anderzijds bevat de film ook best wat sterke en komische momenten. Vooral Carrell is een aangename verrassing en bewijst, net als in Little Miss Sunshine, meer te kunnen dan de rol van een complete idioot. Laat hem dat maar vaker doen.

3 sterren.

avatar van rep_robert

Alleraardigste komedie met leuke vertolkingen van veel castleden en af en toe leuke woordenwisselingen. Vooral de dochters vond ik allemaal schattig. Enige wat de film een beetje schaadt is de ongeloofwaardigheid zo af en toe. Dialogen die normale mensen niet hebben en situaties die een beetje te overdreven zijn in een tamelijk ingetogen filmpje.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Weer een geslaagde komedie van Steve Carell. Ik vond hem altijd al aardig in komedies als Bruce- en Evan Almighty, Date Night en hij had een erg sterke rol zelfs in Little Miss Sunshine. Deze film is niet een overdreven komedie met over-de-top hypere typetjes, waar de meeste van tegenwoordig het van moeten hebben. Grappig is de film wel maar er zitten ook wat minder leuke stukjes tussen. Zo vond ik dat gedoe met de oudere dochter en haar vriendje erg vervelend. Ik vond het niet een heel speciale film ofzo maar ik vond het wel zeker leuk om gezien te hebben.

avatar van ibendb

ibendb

Een schattige feel-good.

Dan in Real Life heeft mij positief verrast! Steve Carell is echt top hier. Julliette Binoche vond ik ook leuk. Het verhaal is niet echt altijd even boeiend, maar door de (soms droge) hmor kwam het er wel door. 3.5*.

avatar van K. V.

K. V.

Deze ook eens geprobeerd en 'k was aangenaam verrast door deze film. 'k wist eigenlijk niet wat te verwachten qua verhaal, maar het wist me wel te boeien. Het was de eerste keer dat 'k Steve Carell in een serieuze rol zag en hij deed dit zeker niet slecht. Een echte komedie zou 'k het niet noemen, eerder een tragikomedie.

De moeite waard om te bekijken.

avatar van wibro

wibro

Aardige feel-good movie uitermate geschikt om met de kerstdagen - de familiedagen bij uitstek - uitgezonden te worden. Deze komedie die wel erg voorspelbaar was kende een hele mooie scène en dat was die scène op de golfbaan met Marie en Dan, prima geacteerd door Juliette Binoche en Steve Carroll.

Toen ik deze film jaren geleden in de sneak preview gezien had kon ik hem niet zo waarderen. Je moet voor zo'n tragikomedie of hoe je deze film ook noemen wilt natuurlijk wel in de stemming zijn. Ik zou deze film zeker niet voor de 2e keer bekeken hebben als ik deze niet voor slechts € 1,00 bij Blokker in de winkel zag liggen. Filmpjes voor zo'n weggeef prijsje hoeven dus niet altijd minder goed te zijn.

3,5* na herziening

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Een leuke film waarvan het plot ietwat verrassender was dan ik dacht. Leuke komische situaties en soms ook herkenbare dingen. Een goed geschreven comedy met een mooie mix van humor en tragedie. Niet verveeld.

3.5 sterren

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Ik vond het wel een aardige romcom. Steve Carell in een wat meer serieuze rol dan we van hem gewend zijn. De chemie met Binoche kwam goed over. Het familiegevoel en alles wat daarbij komt kijken was herkenbaar. Aardige muziek en mooie vakantiebeelden. Ik heb me niet verveeld. De humor is niet echt in grote mate aanwezig, maar het overall sfeertje geeft je uiteindelijk toch een glimlach op je gezicht.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Sympathiek drama waarin een alleenstaande man tijdens een familieuitje per ongeluk aangegrepen wordt door de vrouw van zijn broer. Wel vond ik het vreemd dat Dan helemaal niet op de hoogte was van zijn broer's relatie en opeens werd geconfronteerd toen ze na de bibliotheek in het vakantiehuisje verscheen. Vervolgens weet je eigenlijk al direct dat het een slopende worsteling zal worden met een verwachtingsvolle uitkomst. Maar het is best leuk om deze treurige Steve Carell te volgen en de humor is gelukkig beperkt gebleven want dat werkt meestal averechts; al waren de dansscènes best grappig. Ook wel aardig dat ze die politie als extra'tje hadden toegevoegd om de frustraties nog verder op te voeren maar die sleepwagen was wel erg overdreven. Kijkt lekker weg.

avatar van Movsin

Movsin

Een beetje flauwe, brave, clichématige, romantische komedie waarin Juliette Binoche, op locatie in de States, zich wel zal hebben geamuseerd.

avatar van Kondoro

Kondoro

Dan in Real Life

Deze Drama / Komedie vond ik gister avond echt niets aan. Ik denk dat ik niet in de stemming was voor een drama film maar toen ik hem net af keek vond ik hem wel aardig. Waar ik vind dat de komedie genre geschrapt mocht worden! Vond de film ook een beetje traag op gang komen en de film werd traag overgebracht. Ook hier in deze film vond ik dat de personage van Britt Robertson overgebracht werd als een tiener probleem. Steve Carell vond ik goed acteren in zijn eerste, voor mij, serieuze rol. Juliette Binoche deed het ook wel leuk. Het verhaal vond ik oké, het concept was goed. Leuke tussendoor - kijk filmpje maar niet echt mijn type film.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Een gezellig tragi-komisch filmpje over relatie(perikelen) en interactie met familie.

De ronduit ongemakkelijke situaties worden afgewisseld met voorspelbare doch leuke momenten. De cast vond ik zonder uitzondering erg sympathiek en prima spelen waardoor ik vanaf het begin direct in het verhaal werd meegezogen.

Prettige feelgood film!

avatar van Shinobi

Shinobi

"There's rightness in our wrongness."

Voor de verandering is het leuk om Steve Carell eens in een serieuze rol te zien.

Het uitgangspunt van 'Dan in Real Life' lijkt in eerste instantie interessant te zijn, maar de film speelt te veel op safe om daadwerkelijk te kunnen intrigeren. Daarvoor worden er enkele opzetjes gepresenteerd waarvan je als kijker al gauw ziet waar deze naartoe leiden; geforceerde situaties die zowat uit de lucht zijn gegrepen.

Echte comedy moet je hier niet verwachten, aangezien het geheel meer leunt op drama. Daarin schuilt gelijk het grootste mankement, omdat men problemen heeft om de juiste toon te vinden. Het resulteert zich in een langdradig begin waar je met moeite doorheen komt. Het meeste is namelijk pijnlijk om aan te schouwen.

Aan Carell ligt de taak om de boel te redden, wat hem niet onaardig afgaat. Jammer genoeg is de aard van de film te braaf om te kunnen excelleren. Bovendien wil het niet zo vlotten met de chemie tussen Dan en Marie, wier personage te perfect wordt neergezet. Het is dat er hier en daar een paar - oprecht - intieme momenten zijn, waardoor je de minpunten voor even vergeet.

Al met al een redelijke feel-good film die helaas tekortschiet vanwege het gebrek aan durf.

Kleine 2,5 sterren.

avatar van scorsese

Goeie film over een alleenstaande vader van drie dochters die een leuke vrouw ontmoet in een boekenwinkel. Een goeie balans tussen drama en komedie en ook het hele familiegebeuren waarin de film zich afspeelt is goed neergezet. Genoeg mooie, kleine momenten en mede dankzij de fijne cast kijkt het gemakkelijk weg.

In de herziening bleek mijn initiële 4.0 sterren echter net wat te hoog gegrepen.

avatar van Lavrot

Lavrot

Toch een beetje standaard romcomrommel, uhh romantische komedie, maar wel met een geweldige Binoche. Helaas is er cinematografisch helemaal niets te beleven en de verhaalstructuur is ook gewoon wc-papier. Nee, kan bij lange na niet in de schaduw staan van Eternal Sunshine Of The Spotless Mind, wat de ultieme liefdesfilm is ... samen met Amelie uiteraard.