Genre: Drama / Komedie
Geregisseerd door: Peter Hedges
Met onder meer: Steve Carell, Juliette Binoche en Dane Cook
Releasedatum: 17 april 2008
Plot Dan in Real Life
"Something's happening to Dan. It's confusing. It's awkward. It's family."
Dan Burns is een alleenstaande vader en daarnaast een succesvolle columnist. Zijn drie kinderen en werk vormen zijn bestaan. Maar dan ontmoet hij tijdens de jaarlijkse familiereünie Marie. Marie blijkt de vrouw van zijn dromen te zijn, maar geheel toevallig ook de vriendin van zijn broer. Dat levert een gecompliceerde situatie op.
Dan Burns
Cara
Lilly
Clay
OlafK
Heerlijke film! Goed geacteerd, vlot verhaal en de pijnlijke situaties worden echt geweldig in beeld gebracht. Ik lees hier dat sommigen de film niet grappig vonden, ik vond de zwarte humor waar deze film mee doorspekt was juist geweldig. Er kan bij deze film inderdaad niet op de 'dijen gekletst' worden, maar de cynische humor zorgde voor een behoorlijke glimlach op mijn gezicht. Aanrader!
_Vrouwke_
Hij was ni slecht, maar ook niet WAUW!
Maar vond het verhaar wel iets hebben.
Martijnnn
Een tikkeltje voorspelbaar en wat cliche, maar ondanks dat toch een hele leuke film met toch echt wel leuke humor en zeer geslaagde grappen. Vooral de opmerkingen van Steve Carrel en de rare situaties zijn erg leuk.
Steve Carrel overtuigt goed genoeg om even te vergeten dat hij een manager van een papier handeltje is en ook de 3 kinders zetten goede prestaties neer, gelukkig bestaan zen nog, kind acteurtjes die de titel acteur ook echt verdienen.
JoopE
Beetje voorspelbaar verhaal maar da's niet zo erg bij zo'n film als deze vind ik. Leuk voor een regenachtige zondagmiddag. Goeie cast ook.
tovertje86
grappige film, alleen het einde zie je al ver van te voren aankomen
teigetje37
Schitterende film een echte aanrader.
Met veel geinige momenten.
Steve Carell en Juliette Binonche spelen geweldig.
Waardering: 4 1/2 sterren
Turkeyloverz
Leuke film die dankzij Carrel niet té zoetsappig wordt. Het einde is te verwachten en is een must voor romcoms, helaas, maar toch blijft de film dankzij Carrel wel de hele tijdsduur boeiend. Ook de zwarte humor kon ik waarderen. Beter dan flauwe lach-of-ik-schietgrappen.
han de barman
Ik stem niet, want ik heb hem na 10 minuten toch echt uit gezet. Voordat ik de film uitzette keek ik nog even naar de omschrijving van deze film op moviemeter. Toen ik las dat de vrouw die hij ontmoet had de vriendin van zijn broer was, ging ik bijna over mijn nek en heb snel een andere film er in gedouwd.
ForestAge
Leuke film, erg traag begin maar na ongeveer een uur wordt het wel leuk om naar te kijken. Steve Carell speelt echt goed, zit lekker in z'n rol. Verder moet je hier absoluut geen 10 grappen in een minuut komedie van verwachten, want ik denk dat er niet eens 10 in de hele film zitten
matodonner
erg charmant filmpje.Heb het normaal niet zo op romantische comedies. vond deze erg goed te doen
Met name Carell draagt deze grappige romcom die het vooral van de leuke dialogen en kluchtige momenten moet hebben. Goed.
otherfool
Leuke, sympathieke en inderdaad charmante feelgoodfilm met een uitstekende cast. Vooral Carrell schittert als guy next door die tegen wil en dank valt voor Binoche en ondertussen zo goed en kwaad het gaat z'n kids allerlei wijze levenslessen voorschotelt... om ze vervolgens zelf allemaal te breken. Geen dijenkletsers hier (al is het gekibbel tussen Dan en z'n dochters soms bijzonder amusant), maar het is vooral de warme sfeer die van Dan in Real Life een aanrader voor het hele gezin maakt.
3,5*.
mavno
Echt zo'n "love it or hate it" film, ik vond het te slap, niet grappig .
woenie
Wat een heerlijke acteur die Steve Carell... Ik heb ook de hele film met een glimlach bekeken (en wat gehuild). Fijn om weer een goede film te zien.
Hanna01
Leuk! Maar niet wat ik verwacht had. Dit was een leuke komedie met de nodige drama. Ik vond hem zeker de moeite waard! (vooral met Cara Hahaha wat een meid, vreselijk!;))
M.Goodkat
Echt zo'n "love it or hate it" film, ik vond het te slap, niet grappig .
Was ook niet eens de bedoeling van dat het grappig moest zijn.
Er waren soms van die droge grappen maar ik vond het echt een super film, het ontroerde niet maar ik zag mij een klein beetje in Dane Cook
die vond ik ook geweldig, iedereen kan zich daarin zien.
een van de beste rollen die carell ooit heeft gedaan.
Maja, het is ook een love it or hate it, ik vond het een geweldige film tot en met
Apster
Een alleraardigst en sympathiek filmpje, vooral door Carell die net als in Little Miss Sunshine geknipt is voor dit soort droge rollen. Het verhaal zelf had kunnen verzanden in een flauwe romantische komedie, maar gelukkig houdt Dan In Real Life het ingetogen met een fijn sfeertje. Het feelgood gehalte is soms net even iets te hoog, mede door de familie die net even iets te perfect is met hun spelletjes en toneelstukjes.
Keane1983
Een zeer leuke feel-good-movie. Met behoorlijk genante momenten die wel allemaal wel eens beleefd hebben. En daarom is het ook zo makkelijk om je in de rol van Dan te kunnen verplaatsen.
De film kijkt lekker weg, maar wel wat aan de voorspelbare kant..maar who gives a damn..
Zoals Mr. goodcat al zei, love it or hate is...maar in mijn geval is dit ook een toppertje...
3.5
queenie
leuke film. Je voelt erg met Dan mee. Het is voorspelbaar, maar erg leuk om naar te kijken. 4*
lyn.theresa
Ik vond het echt wel een leuke film! Ik vind de voorspelbaarheid in deze film totaal niet storend, er zit genoeg humor in. En die 3 zusjes, voor mij heel herkenbaar
illMattie
Erg zoete maar lekker wegkijkende film. Goede rollen voor Carell en Binoche.
De voorspelbaarheid stoorde mij inderdaad ook niet.
brabusRUS
Hier ben ik het volledig mee eens. Aanrader!
Getting Louder
Heerlijk! De humor was fantastisch, pijnlijk, cynisch, leedvermaak en herkenning in het falen, misverstanden en ongeluk in het leven. Toch is het niet een hardcore humor film, en is het plot erg leuk (echter niet geheel origineel). Zeker aan te raden.
dinal12000
Leuke, verzorgde film, Steve Carell speelt ingetogener dan in andere films die ik van hem gezien heb (40 yo virgin) en dat gaat hem goed af. Wel wat voorspelbaar maar dat maakt niet uit, deze film blijft prima vermaak.
There's some rightness in our wrongness
Hedges does it again. We wisten al dat het een uitmuntend verhalen verteller was, afgaande op What's Eating Gilbert Grape (nog steeds één van de beste films van de jaren '90 - zo niet dé beste), met Pieces of April liet hij zien dat een plek op de regisseurstoel hem ook niet misstond.
En met Dan in Real Life overteft hij zelf deze Pieces of April. Opnieuw laat hij hier zien het verhalen vertellen niet verleerd te zijn. Pijnlijk grappig en ontroerend echt schetst hij in anderhalf uur het relaas van een familie rondom een beeldschone vrouw. Carrell laat zien dat hij buiten alle rotzooi waar hij in zit toch een geweldig acteur is, zoals hij ook al eerder in Little Miss Sunshine. In combinatie met Binoche zorgt dit vol échte scènes waar de strubbelingen, de hartstocht en de verlangens op je netvlies gebrand zullen zijn.
Helaas kent de film zo nu en dan wat schoonheidsfoutjes en worden er naar het einde toe net wat te makkelijke keuze's gemaakt, maar dit doet niet af van het feit dat Dan in Real Life bij vlagen het niveau van What's Eating Gilbert Grape haalt, verhaal-wise. Want een schitterend verhaal vertellen, dat kan Peter Hedges als de beste...
Gaat dat zien!!!
AHWA
Leuke film met Carell. Hij weet zich eindelijk een keer in te houden en een degelijke rol neer te zetten. Hij voelt goed aan dat dit geen film is voor rare fratsen, al kwam de scene op de dansvloer daar wel heel dichtbij, met die oogverblindende Emily Blunt
De liefde tussen Carell en Binoche wordt heel sterk neergezet en de blikken die ze elkaar toewerpen zeggen meer dan de dialogen, de chemie was dus duidelijk aanwezig.
Het zal zijn omdat ik zelf ook (bijna) twee dochters heb dat de film me meer aansprak dan ik had verwacht. Ik ben dan ook benieuwd hoe mijn dochters later om zullen gaan met liefde en relaties
Het hele familiegebeuren is een leuke locatie voor de film en de onderlinge relaties zijn hartverwarmend om te zien, voor zo'n relatief onbekende film lopen er toch een hoop sterke acteurs in rond.
Ik moest een beetje denken aan The Family Stone, alleen die is wat zwaarder van onderwerp dan deze film. Deze is allemaal net even iets luchtiger.
Goede film, die inderdaad Pieces Of April overtreft.
4.0* Mogelijke verhoging als de herkijkwaarde hoog is. We zullen zien.
Gemoedelijke maar nogal kunstmatig uitgewerkte romantische komedie. Sporadisch komt er een treffende scene voorbij, maar overwegend zijn de gebeurtenissen en personages gekunsteld en aan de flauwe kant. Fraai in beeld gebracht en de cast is aantrekkelijk (met een helaas verspilde Emily Blunt), maar hier had absoluut meer ingezeten. Juliette Binoche ziet er nog wel erg goed uit, dat moet zeker gezegd worden.
john constantine
Heerlijke Carrel film!!
Een leuke romantische komedie, met hele goeie scenes door de hele film, heb vaak moeten laggen..
Een goeie feelgood movie!!

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Phoebe in Wonderland
Drama, 2008

Jin Ling Shi San Chai
Drama, 2011
bookshopdochterrelatieweduwnaarshoreadvice columnist alleenstaande vaderduringcreditsstinger