• 9.376.097 stemmen

Geregisseerd door: Callie Khouri

Met onder meer: Diane Keaton, Queen Latifah en Katie Holmes

Plot Mad Money

"Think green"

Het op ware feiten gebaseerde verhaal over Bridget, Nina en Jackie, drie dames die een onbeduidend baantje hebben bij de Federale Bank van Amerika. Ze ontdekken dat om het monetaire stelsel in stand te houden er regelmatig officieel geld verbrand wordt en de dames proberen regelmatig wat van dit geld achterover te drukken...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van skipy05

skipy05

ik had er toch meer van verwacht. maar hij is goed. acteerprestaties waren ook goed. Katie Holmes deed het niet slecht.

avatar van Mels

Mels

Wel komisch alleen een beetje onwerkelijk maar dat was ook wel komisch

*2,5*

avatar van CreativeStar

CreativeStar

Leuke komedie, met 3 heel verschillende vrouwen ..

Die ieder zo hun ding hebben voor het stelen van dit geld.

Grappig verhaal en leuk einde!

En origineel is weer zo'n ding ..

Wat is tegenwoordig origineel dan?

Zeker bij komedies ..

Gewoon kijken, niet zo zeiken ..

3,5 *

avatar van kanjertje

kanjertje

Leuke en grappige film.

Kijken zonder vragen stellen en genieten

avatar van Traumato

Traumato

Écht een film om lekker bij ionderuit te zakken. Je blijft continue in het verhaal, en de film is ook niet saai!

avatar van Keane1983

Keane1983

Een leuke comedy, de film pakt je van het begin meteen vast....WAT GAAT ER GEBEUREN!!!

Verder laat je je gewoon meevoeren met het verhaal. Het valt niet tegen. Wel wat verspelbaar..but who gives a damn

Lekkere droge humor...wat een beetje de draak steekt met misdaadfilms van nu.

Het acteerwerk is soms wat over the top maar dat kan niet boeien. Een heerlijke film en ook niet saai.

3.5

avatar van robinb

robinb

Matige, voorspelbare komedie met teveel vrouwendingetjes die mij mateloos irriteerden.

Het begint erg leuk, maar naarmate de film vordert kakt hij steeds verder in, en het word op sommige momenten enorm saai en langdradig.

De gedachte van het verhaal is simpel, maar op zich prima verzonnen.

Dat het dan weer uitgevoerd moet worden door 3 vrouwen maakt het eea niet echt geloofwaardiger...helemaal niet gezien het type vrouwen dat ze gebruiken, op die grote negerin na.

Daarnaast blijven "de klus" meerdere keren herhalen, en op een gegeven moment had ik zoiets van "ja nou weet ik het wel hoor".

Ook de hysterische momenten en de over de top foefjes om het eea recht te brijen waren meer irritant dan leuk in mijn ogen..

Samengevat niet enorm slecht, maar meer als 2.5 ster kan ik er niet voor geven.

avatar van strunglady

strunglady

CreativeStar schreef:

Leuke komedie, met 3 heel verschillende vrouwen ..

Die ieder zo hun ding hebben voor het stelen van dit geld.

Grappig verhaal en leuk einde!

En origineel is weer zo'n ding ..

Wat is tegenwoordig origineel dan?

Zeker bij komedies ..

Gewoon kijken, niet zo zeiken ..

3,5 *

Hier sluit ik me geheel bij aan.

De film was lekker kijkbaar. Geen juweel, maar meer dan voldoende voor een lekker filmavondje!

avatar van Killerbert

Killerbert

leuke film

mooi verfilmd en goed bedacht

leuke komedie

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2060 berichten

Leuke film hoor. Beetje vrouwenfilm inderdaad, maar ik heb me desondanks prima vermaakt. Holmes doet het gewoon goed, evenals de andere twee. Er zitten wel wat goede grappen in. Over een jaar weet je niet meer dat je deze gezien hebt, maar 'for the moment' is het prima.

avatar van Hans58

Hans58

Aardige film die je aandacht vast houdt. Dat het verhaal op ware feiten berust, daar verbaas ik mij in deze tijden van kredietcrisis niet meer over.

avatar van jeroen9402

jeroen9402

ik moest tot mij groote spijt in het vliegtuig deze film kijken en ik vond hem geen zak aan omdat er uiteindelijk nix word berijkt in de film en het te voorspelbaar is

avatar van RUBBERBURNER

RUBBERBURNER

Zeker een leuke film ! vooral omdat op 't einde dat ze er toch nog heel rijk vanaf komen .

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2060 berichten

Altijd "leuk", iemand die het einde verklapt...

Nog slimmer is het vervolgens gaan quoten....

Alsnog spoilertags geplaatst en quote verwijderd.

avatar van chris74

chris74

Leuk filmpje, niet veel meer dan dat maar kijkt lekker weg !

avatar van klienie

klienie

Mels schreef:

Wel komisch alleen een beetje onwerkelijk maar dat was ook wel komisch

*2,5*

onwerkelijk... hij was toch op ware feiten gebaseerd...

ik vond het een goede vermakelijke film!

avatar van EflYn

EflYn

chris74 schreef:

Leuk filmpje, niet veel meer dan dat maar kijkt lekker weg !

zelfde mening =)

avatar van Kisje

Kisje

Leuke film , niet meer, niet minder. Wat vond ik Katie Holmes leuk spelen!!

avatar van laundromat

laundromat

Was wel weer es benieuwd naar K. Holmes. Zij deed het wel leuk. Maar D. Keaton heeft steeds zelfde rollen, erg irritant die gilletjes van haar.

Leuk voor dinsdagavond. Als ie voor 3euro te koop is in de graaibak dan laat ik hem liggen.

avatar van queenie

queenie

Hele leuke film. Vlot verhaal en leuk geacteerd. Leuk baantje trouwens!!! 4*

avatar van gertje18

gertje18

De film begon wel erg vreemd en langzaam.

Later werd de film beter en was goed te volgen. Wel had de film iets sneller mogen gaan en met misschien iets meer actie.

3,5

avatar van Pauluschhh

Pauluschhh

mwah... redelijk standaard komedie. Wel erg leuk voor een doordeweeks avondje.

avatar van 606

Wat een vrouwen zeg die dit voor elkaar hebben gekregen briljant gewoon.

Erg leuk en met de nodige humor.

Goed acteerwerk ook

3,5 ster

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Deze film had ik opgenomen voor Katie Holmes. En het bleek uiteindelijk een zeer aangename film te zijn.

Tof verhaal, toen ik nadien las dat dit is gebaseerd op waargebeurde feiten vond ik het al helemaal te gek. Ik hou wel van zo'n gangsterverhalen die gebaseerd zijn op waargebeurde feiten, zoals vb ook blow.

Film werd goed opgebouwd en voorzien van goede grappen. De inbeeldzetting was me vaak een beetje te basis, maar kon er wel door. De cast was zeer overtuigend in hun rol.

Dit filmpje ging me geen moment vervelen, het is geen hoogvlieger, maar leuk genoeg!

avatar van stoffel75

stoffel75

Leuk om eens te kijken; doorsnee misdaadkomedie met capabele acteurs en een leuk verhaal. Daar is niets mis mee, heb zelfs af en toe een glimlach op het gezicht gehad.

avatar van VierkanteOogjes

VierkanteOogjes

Frisse leuke film!

Simpel verhaal wat de grappen juist leuker maken, vooral toen Diane Keaton in de plee die directeur er uit pleurde, dat geval met dat kauwgompje, en uiteraard dat ze nog een centje heeft overgehouden.

4 *

avatar van Svenster

Svenster

Wel grappig, meer ook niet.... 2,5*

avatar van soom

soom

Toevallig gisteren nog een hoger cijfer toegekend aan First Daughter, ook nog uit de periode toen Katie nog leuk was. In Mad Money is ze ook nog leuk, alhoewel ze toen al met mr. Griezel samen was. Sinds haar haar eraf is gegaan, is ze gewoon een stuk minder leuk.

En ik lag zeker 3 keer naar de meest perfecte film/seriekus ooit te kijken, van Dawson's Creek, (Radeloos doet ook een goede gooi, en nog wel een honderdtal andere films) en de minuten voordat het gebeurd. In die periode was ze gewoon echt het allerleukste, vrij van Tom Cruise, relatief onbekend en echt zeker weten charmant. Ik kan het tot in den treure dan ook blijven roepen en schreeuwen: Wat is het toch zonde dat zo'n Minder Prettig Persoon als Tommy boy zijn klauwen in haar heeft gezet: Nicole Kidman kon toch ook ongeveer zichzelf zijn/blijven? Superzonde dat Tom Katie wel heeft kunnen hersenspoelen: Haar leukste tijd heeft ze echt gehad, alhoewel Mad Money nog wel leuk is.

Diane Keaton is irritant als altijd, Queen Latifah is de sterkste actrice van deze film, en het verhaal over geld vind ik verder niet bijster interessant (ik weet wel hoe ik veel geld uit kan geven, maar ik ben van mening dat zaken als vriendschap, familie, liefde, je gezond voelen, veel meer waarde hebben voor iedereen). Ik vind dus dat je niet echt gelukkig wordt, van geld.

Ik vond Barry trouwens ook wel erg knap. Ik val in principe wel op blanke jongens, hoewel de eerste jongen op wie ik ooit verliefd werd/was/ben geweest, een halfbloed jongen was. Maar zoals gezegd, ben ik het eerst geinteresseerd waar het blanke jongens betreft. Toch zou ik zeker weten zomaar op een type als Barry kunnen vallen, want hij ziet er niet verkeerd uit.