• 9.378.910 stemmen

Geregisseerd door: Xavier Gens

Met onder meer: Karina Testa, Samuel Le Bihan en Aurélien Wiik

Gesproken taal: Duits en Frans

Plot Frontière(s)

"What are your boundaries..."

Terwijl een extreem-rechtse presidentskandidaat doordringt tot de tweede ronde van de verkiezingen, verschuilt een groep jonge, gewapende bankrovers zich in een herberg diep in het bos. Het gebied is een oude mijnomgeving en de uitbaters van de herberg blijken neo-Nazi kannibalen...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Goto schreef:

Zijn er meer mensen die last hebben van het menu van de Filmfreak dvd? Bij mij valt of het menu deels uit beeld of hij reageert niet op de afstandsbediening.

Same here. Verder deed hij het wel prima. Harde film, die zeer zeker indruk heeft gemaakt. Het is ontzettend krachtig in beeld gebracht en het sleepte me ook echt mee. Phoe, even laten bezinken. Een nachtje over slapen is bij deze film wel nodig.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Ik dacht al dat het aan mijn batteries lag van mijn afstandsbediening. In mijn Xbox 360 en PS3 deed ie het wel. Vanavond maar even kijken denk ik.

Elineloves

Weet je wat mij telkens blijft verbazen bij dit soort extreme Franse films.. (Nee, vertel!) Ze zoeken steeds de uiterste grenzen op. Het moet nóg schokkender en ranziger dan eerst, en ze gaan hier heel ver in. Niet alleen wat het bekijken van de film betreft (je ziet genoeg smerige en weerzinwekkende dingen) maar vooral betreft het psychologische aspect. Het is allemaal zó beklemmend! Hartstikke gestoord gewoon. Alhoewel ik deze film minder vond dan Martyrs, deze was iets 'braver' (Oh god, wat een fout gekozen woord eigenlijk, maar ik heb even niks anders) wil je hem wel absoluut uitkijken. Waarom het gaat over de nieuwe president is mij echter onduidelijk, ik vond het niet bijzonder veel toegevoegde waarde hebben. Lijkt alsof ze er een actuele en politieke draai aan proberen te geven maar voor mij hoefde het niet zo.

Iets wat ik persoonlijk een beetje jammer vond, is dat je tijdens het bekijken de film telkens kunt linken aan andere films. Zo noemde ik eerder al Martys, maar ook Texas Chainsaw Massacre, Hostel, Saw, en zelfs Wrong Turn. Dit is op zich geen probleem, maar ik zat tijdens de film vergelijkingen te zoeken met andere films. Niet eens zoeken, je ziet ze gewoon. Ach ja.

Oh ja, een van de hoofdpersonen leek op iemand die ik ken, dus dat was ook een tikkeltje irritant om die vergelijking los te weken, hehe.

Kortom, iets minder heftig dan Martyrs (komt ze zelf met dr vergelijking) maar nog steeds puntje-op-je-stoel niveau. En ik die dacht dat Franse horror niks voor mij was. We want more!

avatar van Spetie

Elineloves schreef:

Vergelijken met Martyrs is voor deze film natuurlijk niet helemaal eerlijk, want deze film was eerder, al snap ik de vergelijking wel.

Elineloves

Nee, ik weet het, maar onbewust ontkom je er toch niet aan denk ik. Zeker niet als je pas in het wereldje van de Franse horror bent terecht gekomen, na jarenlang de Amerikaanse cliché slashers te hebben gezien.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Een prima debuut voor deze Fransman. Vrij Jong regisseurtje nog trouwens. Hitmann was alleen helaas alweer wat minder, maar geen slechte film verder.

Als je dan toch een (cliché) horrorfilm maakt over een groep mensen wat ergens op een afgelegen stuk landgoed te maken krijgt met een stel kannibalen, dan moet je het toch zo doen. De film is lekker rauw en daar hou ik van. Het sfeertje zit er goed in en de viezigheid wordt goed en realistisch in beeld gebracht.

Hebben Fransen soms patent op het maken van vrouwonvriendelijke films? In veel Franse films die ik heb gezien, worden vrouwen flink toegetakeld door mannen. Irreversible, Blaise moi, Martyrs en nu Frontière(s). In À l'intérieur is het geen man geloof ik. Moet de film nog zien.

Wat ik wel jammer vind, is dat de verstoten kinderen worden geïntroduceerd alsof het een soort monsters zijn. Denk aan de scene in de tunnel. Uiteindelijk zijn die kinderen ook helemaal niet belangrijk in de film. Het is een extra'tje waar erg weinig mee gedaan word. Opzich wel jammer eigenlijk.

Maar, ik vind het een goede film!

avatar van Spetie

Elineloves schreef:

Dat is waar, je maakt toch vaak automatisch de vergelijking met dezelfde soort genrefilms. Maar ik ben net als jij wel gecharmeerd van dit toch redelijk nieuwe genre, al vond ik deze film wel een van de mindere, maar nog steeds makkelijk voldoende dat wel.

avatar van Pestiis

Pestiis

ik vond em VET!!!

alleen jammer dat ze indd die presidenten meuk erin hebben verwerkt wat eigenlijk zo goed als nergens op sloeg want het had zoals "elineloves" al zei... totaal geen toevoegende factor aan de film.

ik geloof echter wel dat ik een nieuw genre heb gevonden wat me toch wel bijzonder hard aanspreekt en het heet Franse horror!

ik geef de film voor het totaal plaatje een dikke 3* ... nah... doe es gek... 3,5*

TimZor

waar is deze te koop ???

avatar van Bla

Bla

Free Record Shop bijvoorbeeld.

TimZor

haha grappig had ik veel online shops bekeken die hem allemaal niet hadden. Maar FRS niet omdat ik daar eigenlijk nooit kom LoL

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

bol.com heeft hem ook.

TimZor

Ik heb hem gekocht ga vandaag kijken ben erg benieuwd !

Maar niet bij Bol of FRS maar dat is een principe kwestie dat ik daar nooit wat koop haha

avatar van the-hague-pride

the-hague-pride

wel aardig

sinterklaas

Was weer een zeer geslaagde en ook smerige Franse horrorfilm. Waar Azie geesten heeft doet Frankrijk het met potentiele psycho's. Ook deze film is lekker geflipt en gestoord en de creepygehaalte zit er ook goed in. Het begint allemaal een beetje als een actiefilm met die Franse rellen en je word meteen meegetrokken in de rauwe en vieze sfeer. Dan komen we uiteindelijk aan bij die hotel en gaat Frontiere(s) de kant van Hostel, Texas Chainsaw Massecre, Calvaire en Saw op. Het term is btw wel erg leuk: Nazikannibalen. En zo schuwt de film totaal geen geweld en word het een grote slachtpartij, pijn, martelingen en alles waar een psycho-liefhebber van kan dromen. Maar je kan ook goed zien dat die Fransen het echt niet moeten hebben van dat heldhaftige gedoe en dat de paniek van de spelers de film realistischer maakt, vooral bij die vrouw die het overleefde maar toch zwaar getraumatiseerd ervanaf komt. Ohja en kwamen er nou zombies voor in de film? (bij die scene met die donkere ondergrond en die krappe hol naar de slacht)??

Verder een prachtig debuut van Gens die later de magistrale Hitman maakte. Zou ie het nou bij die 2 films laten of komt er nog meer van hem?

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Nee, wel misvormde kindjes

avatar van pascal83

pascal83

Maar waarom lichten hun ogen dan op in het donker?

Dan kunnen ze beter zien in het donker.

avatar van zolderboy

zolderboy

Gisteren film bekeken, en ik moet zeggen super vettte film voor degene die wel van horror en veel bloed houden.

Het ziet er allemaal echt uit, en best veel spanning.

Soms zit je tot op het puntje van je stoel.

Is allang geleden dat ik nog eens een goeie vettige horror als deze gezien heb.

Die Fransen kunnen er wel wat van.

Dikke 4 sterren wel waard

avatar van Kiralona

Kiralona

Het verhaal vind ik nergens heen leiden en vind ook dat er te weinig gebeurd, beetje teleurstellend.

avatar van PointView

PointView

Was een bloederige film, ik irriteerde me alleen aan het vele gegil!

Absoluut geen "Feel Good Movie"

toch 3 sterren omdat het geen saaie film was en het mij wel bleef boeien.

avatar van Scheurleer

Scheurleer

Als bloed en afslachten kenmerkend is voor horror, dan verdient dit een pluim. Zelf val ik daar niet op, maar het gekke is dat je bij deze film toch blijft kijken doordat je "psychisch meegenomen" wordt. Martyrs had dat ook, zelfs nog veel sterker.

avatar van Glacius

Glacius

Maar waarom lichten hun ogen dan op in het donker?

Weet niet of ik me het goed herinner maar dat is dus het weerkaatsende licht die te zien is door een nachtcamera.

pascal83 schreef:

Dan kunnen ze beter zien in het donker.

Had jij dat ook als klein kind?

avatar van davincstyle

davincstyle

Wat een groffe film, gewoon een tweede hostel film ongeveer. Verhaal komt wel dicht in die richting.

Mooi camera beeld en lekker wild. Goed acteerwerk vooral van die vrouwelijke hoofdpersonage. Aanwezige gore en bloed, lekker ranzig daar hou ik van !

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Gelukkig weer eens een Franse horror die me wél beviel, deze Frontière(s). Want dat gaat wel snel eens anders, helaas. Al heb ik nog wel wat gemengde gevoelens.

De film deed me overigens sterk denken aan 'The Texas Chainsaw Massacre', en ik ben niet de enige zie ik. Daarnaast vond ik het verhaal érg matig en dat gedoe met de nazi's totaal onnodig en niet passend in het geheel. Maar... kwa spanning (die scéne van de twee jongens in die nauwe kruipruimte en nog een aantal scénes onder in die ''slagerij'' daar bijv.) vond ik erg geslaagd. Een paar keer (bijna) op 't puntje van m'n bank.

En het zag er allemaal uitstekend uit. Een paar visueel imponerende scénes, met prima ondersteuning van de (soms wel wat bombastische) muziek. De scéne met die cirkelzaag is overigens een hoogtepunt, érg sterk en aardig indrukwekkend. Prima gedaan. De uitgerekte landschappen zien er mooi uit, goed camerawerk, mooie belichting, dus op technisch vlak prima gemaakt deze film.

Jammer van het verhaal(tje) dan weer, wat ik toch ook gewoon belangrijk vind. Acteerwerk is wél prima, vooral naar het einde toe. Makkelijke voldoende.

avatar van Soedek

Soedek

Heerlijke film, lekker goor en een beklemmend sfeertje.

acteerwerk was redelijk tot goed, alleen irriteerde ik me aan dat vreselijke beven van de dame op het laatst, ik weet het ''dat is realistisch'' maar toch kon ik het niet erg waarderen..

Ik vond het ook jammer dat de misvormde kinderen bijna geen rol hadden in de film, daar had ik graag nog wat van willen zien.

Verder heb ik echt genoten van begin tot eind en voeg hem toe aan de collectie.

avatar van davincstyle

davincstyle

Heb hem maar gekocht op dvd

TimZor

Na hem nog eens gezien te hebben toch me stem met een half puntje aangepast van 4 naar 3,5 maar blijft nog steeds boven vele USA horrors staan evengoed

avatar van TimF

TimF

Even door het donkere begin met slecht camerawerk heenbijten, maar dan heb je wel wat! Spannende horror en zieke shit! Eindelijk weer eens een goede horrofilm!

4 sterren ****