• 9.377.553 stemmen

Geregisseerd door: Xavier Gens

Met onder meer: Karina Testa, Samuel Le Bihan en Aurélien Wiik

Gesproken taal: Duits en Frans

Plot Frontière(s)

"What are your boundaries..."

Terwijl een extreem-rechtse presidentskandidaat doordringt tot de tweede ronde van de verkiezingen, verschuilt een groep jonge, gewapende bankrovers zich in een herberg diep in het bos. Het gebied is een oude mijnomgeving en de uitbaters van de herberg blijken neo-Nazi kannibalen...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van DeCol

DeCol

Frontière(s) is een film die al langer op mijn lijstje stond. Na Haute Tension, À l'Intérieur en Martyrs was ik zeer geïnteresseerd in meer Franse horror(/thriller). Waar ik bij die drie films met open mond heb zitten kijken, was het bij Frontière(s) totaal niet het geval. Grootste punt is het ontbreken van spanning en sfeer. Dit komt mede doordat het allemaal vrij cliché is. Daarnaast deden de slachtoffers me vrijwel niks. Cinematografisch is het niet altijd even goed, alhoewel de gore en bloederige scenes wel lekker in beeld worden gebracht. Daar zijn ze in Frankrijk erg goed in moet ik zeggen.

avatar van Nomak

Nomak

Wow, wat een film. Meteen vanaf het begin al boeiend, al had ik toen nog niet echt een idee waar de film naartoe zou gaan. Als de twee jongens pas in de herberg zijn aangekomen lijkt alles nog koek en ei. Maar damn, wat voor een zieke personages komen ze daar tegen. Er heerste daar ook een erg vreemde sfeer waar ik me nogal ongemakkelijk bij voelde.
De film bevat een aantal spannende scènes zoals wanneer Tom en Farid zich in een nauwe tunnel (waarom kruipen ze er ook in?) bevinden. En er zijn gruwelijke scènes, en dan denk ik vooral aan de dood van Farid. Wel fijn om te zien dat ook de harde scènes goed in beeld worden gebracht.
Het acteerwerk is uitstekend, vooral Karina Testa acteert ijzersterk in de rol van Yasmine. Over de rest van de cast heb ik ook weinig of niets te klagen.
Frontière(s) is een erg sterke film en natuurlijk een aanrader. Ik ben geen kenner op het gebied van Franse horrorfilms, maar dit smaakt naar meer.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Eerst maar even wat namedropping: The Texas Chainsaw Massacre, The Hills Have Eyes, maar in ieder geval is Frontiere(s) sterker dan de remakes van voornoemde klassiekers.

Calvaire heeft het ook wel wat van weg trouwens.

Sterke nare sfeer, grauwheid en bloederigheid.

Linkje naar het huidige politieke klimaat: als Parijs in de ban is geraakt van de PVV is dit wat je kunt verwachten in Volendam en Rucphen....daar gaan we dus ook maar geen hoteletje huren voorlopig.

avatar van Davidus

Davidus

Dit soort Franse films zijn een genre op zich. Ze ontstijgen de standaard horror films, waar ik op zich niets mee heb.

Zeer beklemmende sfeer, lekker grauw, donker en geen greintje menselijkheid. Door de realistische setting (geen zombie of andere undead shit) komt alles heel dicht bij, is er geen ontvluchten meer mogelijk. Je kan geen toeschouwer meer blijven die van de zijlijn toekijkt, je wordt helemaal meegezogen in de pijnigingen en de gruwelijkheden komen diep in je geest. Het laat het uiterste zien van waar de menselijke geest toe in staat is. Gaat over alle burgerlijke goed/slecht normen heen en laat de mens in al zijn naaktheid zien. Dat vind ik het geniale van deze franse films dat jezelf volledig gestript en ontdaan wordt van alle aangeleerde fatsoensregeltjes en schijnzekerheden. Puurder kan niet. Heb er van genoten!

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Kon hier vrij weinig mee. Een typische stokbroodhorror die simpelweg heel ver gaat in het geestelijk en fysiek zo veel mogelijk martelen van haar personages. Voor een film die gezien haar subgenre al snel de referentie met The Texas Chainsaw Massacre opzoekt vond ik dit een film met bijzonder weinig spanning. Veel verder dan hakken en snijden kwam het verhaal echt niet en bijster origineel was 't allemaal ook niet. De momenten van het echte slachten en van wraak vielen me ook best tegen waardoor 't ook als bloeddorstige slasher niet helemaal geslaagd is. Denk dat ik Frontiere(s) tot nu toe de minste stokbroodhorror vind.

avatar van Shinobi

Shinobi

Franse horrors zijn de laatste tijd toch tot mijn favoriete horrors zijn gaan behoren.

Begint goed met die Franse rellen en als de twee jongens dan in de herberg terecht komen, had ik wel een soort van Calvaire gevoel. Met die rare figuren.

Dan neemt de film een totaal andere wending als de jongens zich door de nauwe tunnel (erg mooi gefilmd trouwens) moeten wurmen en ze dus uiteindelijk bij die neo-nazi terecht komen. Ik moest in eerste instantie echt om die man lachen, maar hij doet het toch wel aardig.

Verder zit er ook de nodige gore in, zoals het knippen van de achillespees, hoe die ene jongen levend wordt gekookt.

Goed voor 3, 5 sterren.

avatar van melvddonk

melvddonk

Na à l'intérieur en Martyrs wilde ik ook graag deze franse horror kijken. Vandaag heb ik dat dan eindelijk gedaan. Deze viel een beetje tegen. Het was absoluut geen hele slechte horror, dat niet, maar hij evenaart het niveau van à l'intérieur en Martyrs niet.

Het verhaal begon erg goed, maar nergens werd het echt spannend. Wat ik juist aan die andere twee franse horrors zo goed vond was dat er een erg beklemmend sfeertje hing. Hier was dat sfeertje, vooral in het begin, ver te zoeken. Het verhaal was wel aardig, maar nergens werd het bovengemiddeld. De hoofdpersonen waren niet erg boeiend en ik irriteerde me mateloos aan de vrouwelijke hoofdrolspeelster!

Verder was er nog wel aardig wat gore. Er zaten tegen het einde erg spannende stukjes in en verveeld heb ik me niet echt. Dus dat is toch een voldoende waard.

avatar van Arnow

Arnow

zeer goede film, alleen deed het me vrij fel denken aan 'the texas chainsaw massacre"

avatar van Zinema

Stereotypisch bloedfestijn.

Onderhoudende Franse horror, die door het introduceren van de vele onsympathieke helden-characters niet gelijk op empatisch vermogen bij de kijker hoeft te rekenen. Een en ander helpt niet mee wanneer de eerste helft van de film weinig spanning kent dankzij het veelvuldig uit de kast trekken van clichés en stereotypen. Met als dieptepunt, de nogal misplaatste en allesbehalve griezelige vader des familie.

Gelukkig herpakt de film zich in de tweede helft door een gezonde dosis gore aan het geheel toe te voegen. Het leentje-buur gaat gewoon door, maar het camerawerk is sterk en het verhaal pretendeert vanaf dat moment gelukkig niet veel meer te zijn dan een bloedfestijn, hetgeen de film beter past.

Redelijk.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Matige horrorthriller, die nochtans echt goed begon.
Vanaf het moment dat ze in de herberg aankomen, komt de film in een leuke stroomversnelling terecht. Je weet gewoon dat de uitbaters iets duisters hebben, maar dat ze zo ziek in hun hoofd waren had ik niet verwacht. Er waren ook enkele gruwelijke beelden die echt wel goed in beeld waren gebracht, dan denk ik bijvoorbeeld aan de dood van die halve spierbundel.

Een uur lang vond ik de film echt wel goed, maar dan komen toch de eerste barstjes. Op een cliché meer of minder werd duidelijk niet gekeken, dan denk ik aan de eerste plaats aan het meisje dat ontsnapte, maar dan een wagen tegenkomt waarin een man van de gestoorde famile zit . Dat zijn toch dingen die je tegenwoordig in elke horrorthriller tegenkomt, waardoor je gewoon op voorhand dingen kan voorspellen.
Verder vraag ik me eigenlijk af waarom het weer nazi-sympathisanten moesten zijn, ook iets wat ik al meermaals heb gezien in horrorthrillers (niet dat dat iets is dat de film slechter maakt hoor).

Er wordt wel goed geacteerd, vooral door de jongeren die ten prooi vallen aan de kannibalen. De kannibalen zelf vond ik niet echt memorabel, vooral de acteur die de vader vertolkte vond ik niet geweldig. Ook het camerawerk was wel in orde, niet alleen het in beeld brengen van de gore scenes vond ik geslaagd, maar ook in het algemeen werden er goede beelden gebruikt.

Jammer dat ik het einde niet echt geslaagd vond, maar al bij al nog best te pruimen.

avatar van Jesse93

Jesse93

Ik was best enthousiast aan het begin van deze film. De film heeft me helaas niet erg geboeid, het kon mijn aandacht niet trekken. Ik had eerder gezegd meer gore-scene's verwacht. Het leek een beetje op een soort Franse Texan Chainsaw massacre, maar dan zonder motorzaag. Er zaten wat leuke scenetjes in maar dat was het wel.
Het belachelijkste van de film vond ik Carl. Hij werd eerst een paar keer diep gestoken met een mes en daarna nog beschoten, maar hij blijft maar lekker rondlopen.
Deze film heeft het voor een goede horror voor mij net niet.
Wel grappig dat ik op het begin dacht dat de persoon op de cover een man is, waarna ik er al snel achter kwam dat dit een vrouw was

avatar van candymancandyman

candymancandyman

1 van de mindere Franse horrorfilms. Wel weer gruwelijk en ziek. Lijkt inderdaad een beetje op Texas Chainsaw Massacre. Het is allemaal iets teveel een bijeengeraapt zooitje van andere films in Frontiere(s). Had al teveel scene's in andere films gezien. Een dikke 6 omdat het toch wel weer over the top is.

avatar van erik1677

erik1677

Gisteren weer herzien, en het blijft een toppertje.

Geen ster erbij maar zekers er ook niet een af.

avatar van jipt

jipt

Texas Chainsaw Massacre to the max. Na dit soort films kan ik altijd wel een sigaret gebruiken.

Erg sterke Franse shock horror. Qua montage niets minder dan briljant en de fotografie mag er ook wezen. Schokkend camerawerk was ook prima te verteren. Stelletje bank rovers gaan op de vlucht tijdens rellen in Frankrijk. Komen ze terecht bij een stelletje Nazistische kannibalen. Psychotisch en vervreemde scènes, vond de scène aan de eettafel nog sterker als in de originele Texas Chainsaw Massacre. Einde is ietwat ongeloofwaardig maar wel lekker gewelddadig.

4,5* en laat maar wat meer van dit soort shock horror komen.

avatar van rsca3x

rsca3x

topper, positieve verrassing!

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Goeie film deze Franse Chainsaw Massacre., Bizar verhaal als je het leest, is het natuurlijk ook.

Continue actie in deze film.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

geweldige poster blijft dit toch

avatar van Film Pegasus

De Franse horrorfilms hebben toch altijd dat iestje meer voor op de Amerikaanse soortgenoten. Zeker in dit genre durven de Fransen ver genoeg te gaan en komen zaken explicieter in beeld. De film heeft wel wat en drijft de razernij van de personages op. Het tempo ligt gelukkig ook vrij hoog. Wat ik wel mis is spanning en humor. De film is sterk in z'n genre (verwijzing met Calvaire is ook meermaals genoemd) maar ik ben niet echt een liefhebber van deze aanpak. Ik hou meer van wat meer spanning of zelfs drama.

De film begon nochants goed als de twee jongens in een tunnel vluchten uit de verlaten mijn en er plots iemand achter hen blijkt te zitten. Gaandeweg is het echter een freakshow met een verknipt gezin, waarbij de helft van de personages amper wordt uitgewerkt. Later komt het weer goed als Yasmine toch nog wraak neemt. Alleen dat traumatische geschok van haar was er teveel aan. Geef mij maar een meid die pist off is en haar razernij gebruikt om de familie uit te moorden. En niet uit overlevingsdrang zoals hier.

Een goeie film is het geworden, al is het zeker niet de topper die ik had verwacht. De verhaallijn van Texas Chainsaw Massacre is al meermaals gebruikt en ik heb me hier niet zo geamuseerd dan bij pakweg Wrong Turn of The Hills Have Eyes, die toch iets meer entertainment waren. Dit horrorgenre hoeft niet zo hard te zijn, gewoon erover gaan of meer spanning in brengen.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Alleraardigste Franse versie van The Texas Chainsaw Massacre, die er vooral qua sfeer en stijl uitspringt. Het is allemaal lekker grauw, donker en smerig en dat zorgt al vrij snel voor een goed ongemakkelijk sfeertje. Voordeel is ook dat de film er wat minder gelikt uitziet dan veel Amerikaanse genregenoten en dat onplezierige toontje werkt goed. Verder een paar sterke, vrij brute, momenten en alles is, gelukkig, vrij over the top. Toch wist Frontière(s) nergens echt ijzersterk te worden, het bleef continu net boven de middenlijn zweven. Af en toe was er sprake van een kleine uitschieter (als een sfeervol plaatje of een kort en effectief moment als die vrouw aan een haak plotseling haar ogen opent), maar over het algemeen blijft het vooral steken bij een aardige horror. Inhoudelijk alles behalve bijzonder, visueel behoorlijk interessant.

3,5 sterren.

avatar van Noodless

Noodless

Eindelijk gezien en meteen weer raak voor mij. Franse horror ligt me blijkbaar wel.

Het verhaaltje wordt geleidelijk opgebouwd met aandacht voor de karakters van de personages.

Dit wil niet zeggen dat het begin rustig is, verre van. De spanningsboog wordt bij de aankomst bij de herberg onmiddellijk aangespannen met toch wel vrij bruut geweld. En de gore kan wel tellen in deze film De hoge verwachtingen werden voor mij althans volledig ingelost. Dit is gewoon een uitstekende, sfeervolle horrorprent ! 8,5/10

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Netjes, deze bende. 'Met de Franse slag' lijkt er een geheel nieuwe interpretatiemogelijkheid bij te hebben, zo langzamerhand. Niet te serieus nemen met alle verwijzingen naar heden- dan wel verledendaagse zaken die verwerkt worden in een deels in rep en roer zijnd Parijs en een nasty familie die na W.O. II haar 'eigen ding ging doen', en er niet bepaald slimmer op werd (père houdt bijvoorbeeld niet van zwart haar, maar blonderen zit er niet in, kort knippen en zwart laten weer wel - en bovendien hadden er meer zwart/donker haar... tja).

Heel de trip weet het echter toch te boeien en plezieren en dat is met zo'n speelduur best knap. Plenty gore, spanning, prima locaties, prima gefilmd en qua acteren en uitwerking zat het toch meestal wel boven de middelmaat. Al zijn de hier veelvuldig benoemde verwijzingen naar een zekere Amerikaanse kettingzaagklassieker inderdaad niet van de (rottende lijken)lucht...

En weer een mooie voldoende: 3,5*.

avatar van sabsabsab

sabsabsab

Ik vond deze dilm veel beter dan de TCM remake of hostel.

Deze film was niet alleen goor en smerig, maar ook gewoon hard en veel actie.
Wel jammer dat deze film een open einde had want ik wou wel weten wat er met die vrouw gebeurde.

avatar van horrorfreak23

horrorfreak23

Ik moet zeggen dat deze film me verbaasd heeft. Ik had er al veel goeds over gehoord maar ik begon hem toch te kijken met weinig hoge verwachtingen. En wat blijt dit is een van de betere horrors die ik in de laatste maanden gezien heb.

Ik weet niet hoe ze het precies deden maar op bepaalde momenten begon ik enorm mee te leven met de personages vb. Wanneer Tom en Farid via die, wel erg nauwe, tunnel proberen te ontsnappen. Begon ik het op een gegeven moment ook echt benauwd te krijgen!

Echt het kijken waard, deze film!

avatar van mauwiewauwie

mauwiewauwie

In Frankrijk weten ze ook hoe ze een verdomd goede horror film moeten maken!

Zit wel een beetje jatwerk in maar wel 100% uitgewerkt SJAPOO, in een woord!

En het valt tegenwoordig ook niet mee om nog iets origineels te verzinnen(alles is al uitgemolken) maar alleen voor de special efects al de moeite waard 8,5/10 dus 4,25****

avatar van jvg

jvg

Best wel een aardige film. Ik had naar aanleiding van de reacties hier er wel iets meer van verwacht.

avatar van Nitrouz

Nitrouz

Niet heel erg bijzondere horrorfilm van Franse bodem. Ze hebben ze beter gemaakt in Frankrijk.

Ik zag eerder van Franse bodem de horrorfilms Martyrs (4,5*) en Haute Tension (4,5*) welke worden gezien als de absolute top onder de Franse horror. Daarnaast wordt vaak A l'Interieur (nog niet gezien) en Ils (2*) genoemd. Die laatste vond ik niet echt naast de eerste 2 passen, een film van véél mindere kwaliteit in mijn ogen. Daarnaast wordt vaak deze Frontières genoemd, helaas past deze er helaas ook niet echt tussen.

Als ik een Franse horror kijk trek ik al gauw de vergelijking met Martyrs en Haute Tension, wat vrijwel altijd in het tegendeel werkt van de film die ik kijk. Zo ook bij deze Frontières, want eigenlijk vanaf minuut 1 behaalt de film de sfeer van eerder genoemde niet.

Gelukkig is Frontières dan ook weer geen écht slechte horrorfilm, zoals verwacht is de gore fantastisch en de setting ook meestal erg goed. De film is goed geregisseerd maar mist spanning en (vooral) sfeer.

Frontières wordt zoals gezegd nergens echt spannend, wat toch wel een dooddoener is voor deze film. Daarnaast bevat de film een aantal behoorlijke clichés, is de film behoorlijk voorspelbaar. Gelukkig is het acteerwerk dan wel weer prima en zijn de karakters allemaal ook niet slecht (alhoewel ook af en toe vrij standaard).

avatar van Svenniboyke

Svenniboyke

Weer een toppertje deze Franse Horrorfilm!Mag zeker naast de bangelijk goede film Martyrs staan!Die vond ik namelijk ook geweldig sterk!Frontiere en Martyrs zijn 1 van de beste horrors die ik al mogen zien heb!Frankrijk is goed bezig !

avatar van shrink

shrink

Onderhoudende film, maar lang niet zo goed als zijn Franse collega's zoals inside. Dat er ontzettend veel gejat is bij andere films is natuurlijk helemaal geen probleem. Beter goed gejat, dan slecht verzonnen. Het eerste helft van de film is daarom ook een herkenning van vele films en zit super in elkaar. Maar de tweede helft haalt de kwaliteit erg naar beneden. De goede verhaallijn wordt daar helemaal naar beneden gehaald. Het einde is ronduit slecht. Jammer, maar desondanks wel het kijken waard.

avatar van SPT

SPT

De eerste vijf minuten vond ik er eigenlijk niets aan (chaotisch, lastig te volgen), maar als ze daarna bij de meisjes in het pension aankomen wordt het direct leuk en blijft de film ook goed tot aan het einde.

Ik vond de film niet alleen goed qua cinematografie, sfeer, en de goed geslaagde horror scènes. Ook de manier waarop zwarte komedie verweven is in de film is me erg goed bevallen. Het is zeker niet zo dat ik de film in het genre horror/komedie zou willen indelen, maar helemaal serieus kan ik 'la famille' toch niet nemen.

Tevens lijken de ijzersterk geacteerde, keiharde en afgrijselijk gebrachte horror scènes, waarbij de personages (geheel begrijpelijk door de gruwelijkheden waaraan ze zijn bloodgesteld) compleet hysterisch en getraumatiseerd raken, bijna het handelsmerk van de Franse horror te zijn geworden. Ten opzichte van Hollywood zijn de slachtoffers hier niet alleen meer hysterisch in plaats van gelaten, wat er met hen gebeurd wordt ook veel indringender in beeld gebracht. En dat werkt (wat mij betreft).

Frontières bereikt zeker niet het niveau van Martyrs of andere Franse topfilms, wat mij betreft steekt hij echter wel ruimschoots boven de middelmaat uit.

avatar van Triple G

Triple G

Zeker niet verkeerd, dit behoorlijk smerige werkje. Op alle fronten best leuk uitgevoerd al had ik had ik eigenlijk nog schokkender scènes verwacht. Gezien de Franse bodem wordt Martyrs hier nog wel eens genoemd. Maar ondanks de veel mindere aanwezigheid van gore vond ik die vele malen schokkender. Heb me prima vermaakt.