Genre: Horror / Thriller
Met onder meer: Béatrice Dalle, Alysson Paradis en Nathalie Roussel
Gesproken taal: Frans
Plot À l'Intérieur
"Terror comes calling."
Vier maanden nadat Sarah zwaar gewond raakte bij een auto ongeluk dat het leven kostte aan haar echtgenoot, staat ze op het punt te bevallen van hun enige kind. Op de avond voor de geboorte in het ziekenhuis plaats dient te vinden staat een onbekende vrouw voor de deur die zegt een telefoontje te willen plegen.
La Femme
Le médecin
Policière municipale
Policier municipal 1
Policier municipal 2
Wat een domme agenten, maar hun vergissing vind ik menselijker dan de retard agenten in deze film. Daarbij komt dat een vergissing menselijk is, over een filmscript is lang nagedacht en kan je bizarre acties van agenten gewoon niet in het script verwerken.
@orbit, dit heeft overigens niets met het hoofdpersonage te maken hoor. Bijna alle bijrollen doen wel iets ongelovelijk doms in de film.
Als ik alleen al een Martyrs of Haute Tension bekijk als franse horrorfilm ben ik van mening dat die veel beter zijn en ik vind Martyrs zelfs schokkender dan deze film.
- 12092 berichten
Haute Tension kan echt niet tippen aan deze, en blinkt ook niet uit in geloofwaardigheid (hoe kan een meisje van 50 kg daden verrichten waarvoor de spierkracht van een kerel van 2 meter vereist zijn? om maar iets te noemen).
Martyrs is zelfs buitengewoon ONgeloofwaardig, en over onnozel gesproken.. meisje treft de grootste shit aan, maar gaat er voor het gemak maar even vanuit dat er wel niemand meer achterzit en gaat een tukkie doen.. tuuurlijk
Bottleneck
Ahum spoilers voor andere films die zelfs tussen spoilertags al alles zouden verraden
En A l 'interieur: realistisch/geloofwaardig of niet, het is gewoon genieten van de spanning, score en kills, heerlijk toch
Wat een onzin zeg
Dat dingen misschien niet kunnen of ongeloofwaardig zijn is niet eens een punt van discussie in dit soort films. Het gaat toch om de handelingen van de personages? Dat meisje in Martyrs was al geestelijk naar de kloten, vandaar haar acties ook. Van zo iemand neem ik het minder kwalijk als die eventueel iets minder logisch doet dan agenten in een film die volledig bij bewustzijn zijn. Maar dat heb ik ook al eerder gezegd trouwens(dat ik het bv van stoners wel accepteer dat ze dom handelen).Heb nu ook geen zin meer in deze discussie. Ben volgens mij duidelijk zat geweest en het is ook niet eens weerlegt door iemand. Het enige argument wat ik tot nu toe heb gehoord is dat je er doorheen moet prikken en dat andere films ook onlogische handelingen hebben van personages.
Zo kan je alle domme dingen in films goedpraten
Alleen de ene keer stoor je je eraan, de andere keer niet. In deze film ligt het er zo dik bovenop dat ik me er wel aan erger. Is dat nou zo raar om te begrijpen?
- 12092 berichten
Ik heb al eens gezegd dat iedereen recht heeft op zijn/ haar mening. Jij mag vooral die van jou hebben, maar ik vind dat je je stoort aan dingen die volkomen ondergeschikt zijn aan de goede punten die deze film heeft: spanning om maar iets te noemen, iets dat ver te zoeken is in een film als Martyrs! De voelbare bijna ondraaglijke spanning van deze film (die scène dat beide vrouwen aan weerszijden van die badkamerdeur zitten bijvoorbeeld) maakt hem al zo de moeite waard. Geniale shots, vette score, en een overdaad aan gore (waar de meeste films echt bij verbleken) en bruutheid.. al met al gewoon een meesterwerk in zijn genre!
Ben het wel met je onderste paar zinnetjes eens. De film blinkt wel uit in haar ranzigheid en hardheid. Ook is het prachtig om in het begin die vrouw op de achtergrond te zien verschijnen en langzaam in het duister verdwijnt.
Het is wel overduidelijk dat jij die punten wel ondergeschikt vindt aan de rest van het verhaal en dat ik het wel belangrijk vindt. Verschil van interpretatie denk ik.
- 12092 berichten
Misschien heb ik hem net geen 5* gegeven juist vanwege die politieagenten (wat overigens maar een zeer klein gedeelte is in de film),wat inderdaad een beetje teveel was. Ik vind het handelen van de rest eigenlijk buitengewoon plausibel, de vrouw die zich moet verweren groeit ook gedurende de film van een machteloos (verrast) slachtoffer naar een buitengewoon scherpe tante die heuse tegenstand begint te bieden aan die psycho. Geen trutje bepaald.
check-raise
Prachtige film dit, heb genoten.
Het begint inderdaad wat traag, maar stoort niet. Er hangt van in het begin van de film al een passende sfeer, mede door de goede muziek.
Veel pluspunten aan deze film.
Er is wel een overbodige scene, wanneer Sarah (tegen het einde van de film) weer rechtstaat na dat gevecht in de keuken. De camera op haar ogen terwijl ze naar boven kijkt. Was er net iets over vond ik.
En dan zeker na zo te hebben afgezien.
. Dat beeld wordt behoorlijk veel gebruikt, maar paste niet in deze film.
Toch wel 4* waard.
Matthiasc88
bloody hell.... heel straf deze film!
Dit is horror om u tegen te zeggen, pure terror
onlogisch feit vond ik de "zombie cop" die opeens weer tot leven kwam en begon te slaan.... weet niet wat dat er in kwam doen
voor de rest : klasse
WhoKnowZ
IJzingwekkend spannende film. Traag begin, maar wordt opgebouwd naar een goede climax. Originele a-typische soundtrack. Tikkeltje voorspelbaar.
Wa The Fu
Enigzins zieke film waar het bloed wel heel rijkelijk vloeit
leuk detail is het huisnummer 666 beetje satanistisch
had iets meer verhaallijn verwacht daarom net een voldoende
DeCol
Sooow!
Wat een film. Begint al vrij snel spannend te worden en dat blijft tot de laatste minuut. Ik keek hem best laat en op het begin vielen mijn ogen nog een beetje dicht, dat was echter al snel voorbij. Veel woorden kan ik er niet aan vuil maken, ik heb huiveringwekkend zitten kijken. Horror/thriller as it should be. Op het einde wordt het net iets te veel, vandaar niet het volle pond.
Reinoir
Zo die film moet dan wel heeeel goed zijn vergeleken met die trailer. Die is gewoon kaas.
Ik zoek deze op DVD in Nederland, ook gewoon met NL subs. Echt nergens te koop
Tonypulp
Yup, 1 v.d beste werkjes dit decennia en je kunt hem nergens vinden
Heb sinds kort wel Frontieres eindelijk op DVD. Martyrs en Haute Tension heb ik ook al. Alleen dit pareltje valt maar niet te vinden in NL, op geen enkele manier
wibro
Deze film is volgens mij nog steeds niet in Nederland op DVD verschenen. Ook ik heb mij er naar suf gezocht.
Lol, dan zijn hier wel veel stoute mensjes aan het Pindakazen geweest
Yes indeed, alleen ik pleit onschuldig totdat het tegendeel bewezen is
wibro
Yes indeed, alleen ik pleit onschuldig totdat het tegendeel bewezen is
Ach, ik had mijn bericht verwijderd omdat ik eindelijk geen reclame mag maken voor pindakazen, maar jouw eerdere bericht spreekt vanzelf.
- 12092 berichten
Heb hem voor alsnog alléén nog maar op een filmfestival gezien, dat was wel een aanrader! De gore en in-your-face effecten komen dan wel wat heftiger over, en dat houdt bij deze film op een gegeven moment niet meer op
Xx_se7en_xX
Wat een film! En dan daarna nog het eerdere nieuwsbericht lezen van een aantal jaar geleden: Dat dit gewoon echt kan gebeuren of zelfs echt is gebeurt! Ziekelijk gewoon...
Wat een schitterende muziek trouwens.. deprimerend maar prachtig. Het einde was zéér schokkerend, en het bloed spat werkelijk bijna uit je monitor.
Het camerawerk was ook wel mijn smaak en het verhaal sprak me ook aan.
Het enige rare vond ik dat de baby het overleeft heeft. Als ie dood zou zijn gegaan had de film voor mij een 5* gekregen. Niet omdat ik dat leuker vind (!!!!) maar omdat mij dat logischer lijkt.
T.S.S.A.
Een paar dagen geleden gekeken...
Was compleet weggeblazen door de kwaliteit van deze film. De spanning is beklemmend, de acteerprestaties hoog. Alles klopt aan deze film op het afsluitend gore stuk na... Dat vond ik onnodig, maar niet bijzonder storend.
Ik kon de dvd nergens vinden in NL webwinkels dus heb hem in AVI kwaliteit gekeken... Vond wel dat daardoor sommige stukjes wat lastig te zien waren, doordat het zo donker is in de film. Heb hem daarom meteen bij Amazon besteld, net binnen.
Engels ondertiteld, met een vreselijk lelijke hoes... Vind deze hierboven veel mooier... Helaas nergens op Blu Ray te krijgen (bij mijn weten) dat zou bij deze film geweldig zijn! (Alleen in Scandinavië, met hun subs, daar heb je ook niks aan...)

Ang-ma-reul Bo-at-da
Misdaad / Thriller, 2010