Genre: Horror / Thriller
Met onder meer: Béatrice Dalle, Alysson Paradis en Nathalie Roussel
Gesproken taal: Frans
Plot À l'Intérieur
"Terror comes calling."
Vier maanden nadat Sarah zwaar gewond raakte bij een auto ongeluk dat het leven kostte aan haar echtgenoot, staat ze op het punt te bevallen van hun enige kind. Op de avond voor de geboorte in het ziekenhuis plaats dient te vinden staat een onbekende vrouw voor de deur die zegt een telefoontje te willen plegen.
La Femme
Policière municipale
Policier municipal 1
Policier municipal 2
ASman
Inderdaad. In het echt is het ook niet het geval dat er zoveel bloed uit begint te spuiten Maar ja , film he.
Pffff
Na het zien van Martyrs (wat ik een klein meesterwerk vond) kreeg ik zin om me te verdiepen in de Franse horror. Deze film viel me echter bijzonder tegen.
De film gaat puur om het shockeren, waar er bij Martyrs nog een achterliggend verhaal zat. Sommige scènes zijn zo absurd dat ik er harder mee moest lachen dan met de gemiddelde komedie.
2* voor de sfeer, die wel érg goed wordt neergezet
Naomi Watts
Bij Martyrs niet anders hoor, beetje vreemde comment dit.
FlyLo
Bij Martyrs niet anders hoor, beetje vreemde comment dit.
En dat vond ik dan van niet. Er druipen geen liters bloed van het scherm bij Martyrs en het gaat daar zéker niet alleen om het shock effect. Althans, zo ervaar ik het.
orbit
- 12092 berichten
In het eerste deel van Martyrs druipen ongeveer per minuut net zoveel liters bloed van het scherm als hier.. Deze kent een ontknoping die buitengewoon bloedig is, terwijl Martyrs verzand in een stomzinnig b-film verhaaltje. De spanning blijft hier intact, terwijl hij in Martyrs wordt verprutst aan het einde. Tsja, smaak misschien, maar dit bevalt me toch wel pakken beter!
FlyLo
Da's toch het mooie aan mensen, iedereen heeft een andere smaak
Malick
Effectieve horror die behoorlijk bij me insloeg...
Weer een geval dat Nederland niet heeft uitgebracht! Heel jammer...
erik1677
heb onlangs het franse inside gezien, en vondt het een geweldige psychologische horrorprent, met best veel gore erin.
Zaten zelfs momenten in wat ik behoorlijk zenuwslopendt vondt.
Vindt deze film samen met martyrs , haute tension en frontiers het beste wat de laatste tijd uit frankrijk is gekomen op horrorgebied.
Volgens mij is dat land aan een inhaalsactie bezig, dit is echt een must voor horrorliefhebbers
Halcyon
Ik vind het vreemd dat Fronière(s) telkens genoemd wordt als het over de suprematie van de Franse horrorfilm gaat, terwijl ik dat eigenlijk een slap aftreksel van de seventies torture-movie vind. Daartegenover staat dat een originele film als Malefique vaak onterecht onvermeld blijft. Maar die had wellicht niet zo'n goede marketing...
Die kwam nog voor de echte Franse "wave" en is ook niet bepaald stevige horror. Verder wel een goeie film, daar niet van.
Frontieres vind ik vergeleken bij die Franse wave zelfs een vreselijk slap exponent. Waar die juist inventief en modern bezig zijn is Frontieres een echt niveauloos en stupide ouderwets filmpje.
Halcyon
Niet meer of minder dan met andere waves, en in dit geval vind ik het niet eens onterecht.
Koert
Vond dit best een verfrissend filmpje, al is dat woord natuurlijk niet erg toepasselijk. Al voordat er liters bloed vloeien zit er veel spanning in de film. De gore die daarna volgt is lekker ziek en mooi in beeld gebracht. Het verhaal heeft niet veel om het lijf, maar dat mag je ook niet echt verwachten. Vond het wel erg ongeloofwaardig af en toe. Dat kun je natuurlijk door de vingers zien, maar ik vond het behoorlijk storend. Die psycho overleeft werkelijk alles en is iedereen steeds te slim af. En die zombierevival scene van die politie-agent, kom op zeg... Muziek was ook erg goed trouwens.
donnie darko
Ik moet Flylo gelijk geven hier. Martyrs is op het begin nog niet half zo bloederig als deze film doorheen de hele speelduur, en het tweede deel vond ik absoluut niet stomPzinnig. Daar gaat het over het telkens opnieuw herhalen van een foltermanier en hoe mensen daaraan onderdoorgaan, wat ik allesbehalve b-filmmateriaal vind.
Maar genoeg daarover.
Deze beviel me eigenlijk ook nog wel. Ik vond Martyrs tig maal beter, maar hey, ik hou wel van wat overdreven gore en compleet ongeloofwaardige verhaallijnen al vond ik die domme zombie wel vreselijk en het acteerwerk was goed, zéér goede villain in Dalle en er hing een zeer zwaar en grimmig sfeertje wat ik wel kon apprecieren.
Psychologisch breekt deze film geen potten, maar toch kon ik meeleven met het hoofdpersonage.
3* uiteindelijk; niet de superhorrorprent die ik had verwacht, maar zeker leuk kijkvoer, en door zijn korte speelduur zeer aangenaam.
Waar kan je deze film kopen of anders verkrijgen? Ik kan echt geen winkel vinden die hem aanbiedt. Zelfs Marktplaats niet. Misschien dat iemand mij kan helpen? Vereiste moet wel zijn dat ie NL ondertiteld is.
Minder...
Irreversible is me vandaag wel gelukt, had gehoopt dat ik deze ook ergens kon vinden.
kan ook wel jah als er geen andere is...
Goeiedag zeg.....
Ik heb aardig wat horrorfilms gezien, waaronder een paar hele beklemmende en ranzige, maar deze komt toch wel hoog op mijn lijstje van beste horror.
Ik denk dat ik momenteel wel mag zeggen dat ik de Franse horror veel meer waardeer dan de Amerikaanse varianten. Recent zag ik al Martyrs en Haute Tension, beiden erg wreed en zeer geslaagd. Ook recent nog Irreversible gezien en al is dat geen horror, ook daar vond je de nodige beklemmende en gore scene's terug terug die je nauwelijks nog in een Amerikaanse productie aantreft. Horror is meer dan het tonen van rondvliegende lichaamsdelen. Horror is angst opwekken en mensen laten shockeren. En laat À l'Intérieur daar nu geweldig in slagen.
Zowel op pychologisch als fysiek vlak is dit echt een hele creapy horrorfilm. Het hele stalkgedeelte was echt fantastisch in beeld gebracht. Je zit echt vol in spanning te kijken wat er ging gebeuren. Echt 1 van de betere horrormomenten die ik ken.
Gelukkig verliest de film op het moment dat de gore-show getoond wordt die spanning en angstopbouw niet uit het oog. Regelmatig is de film toch enorm beklemmend en spannend. Maar de liefhebbers van ranzigheid zullen zeker niet vergeten worden. Goeiedag, ik vond de film soms toch echt wel bijna over de grens van het toonbare gaan. Het einde vond ik eigenlijk te extreem met hoe de weer opgeleefde kerel haar in de maag slaat waarna het bloed er onder uitvliegt. En daarna werd het nog erger met het openmaken van de maag om de baby te pakken. Dat had men ook af kunnen doen met de kijker het idee te geven wat er gebeurd ipv het volledig te tonen.
Overigens was de kill bij de moeder ook hard. Steekt ze per ongeluk ma dood. Het zal je overkomen zeg...sterke scene!
De film bleef tot het einde toe echt sterk alleen het einde zelf viel me wat tegen. Niet vanwege het totale einde: Goed dat de slechte ook eens wint in horror! Wel doordat het moment met de weer ''tot leven gekomen'' gozer totaal niet nodig was omdat de film al sterk genoeg was. De film was erg realistisch tot dat moment dus jammer van die keuze. Ook wel jammer dat de vrouw een heel huis uit kan moorden maar enorme moeite heeft op een afgesloten badkamer te komen. Zeker omdat ze soms wel bij vlagen erg onoverwinnelijk was. Ik bedoel, haar gezicht wordt secondenlang door deo met vlam in de fik gezet maar wat momenten later doet ze weer vrolijk haar ding zonder enige pijn of problemen? Tsja....
Overigens werd er wel door haar, het slachtoffer als de andere personages prima geacteerd waardoor het allemaal nog beter overkwam.
Maar om te besluiten: Ik heb ongelooflijk genoten. Spannend, creapy, smerig, wreed en apart. Alles zit erin voor een horrorliefhebber. Laten we ook de sublieme soundtrack niet vergeten die heel erg bijdroeg aan de sfeer. Ook de niet al te lange tijdsduur is perfect. Precies lang genoeg zodat het blijft boeien. Meer van dit soort Franse kunstwerkjes aub!
Legan
Visueel gezien is À l'Intérieur, uitstekend en sfeervol. Het is alleen jammer dat het verhaaltje, de zwakke personages, de dialogen en meerdere scènes vaak niet boven het niveau van een soapserie uitkomen. Verveling kwam dan ook snel de hoek om kijken. Naast het feit dat het inhoudelijk grotendeels bagger is, heeft de film ook last van een ongelooflijk slechte en cliché soundtrack. Zo irritend dat mijn haren daardoor spontaan omhoog kwamen. En ondanks het feit dat de film zeer zeker sfeer bevat, viel er nauwelijks iets van spanning te beleven en liet de matige make-up ook veel te wensen over. Maar die CGI baby. WTF
. Totaal nutteloos (visueel gezien alsmede verhaaltechnisch en wat betreft 'gelaagdheid'), sfeerloos en bijzonder slecht gedaan.
Slechts op enkele momenten slaagt de film (en de soundtrack) erin je te boeien waarbij vooral de laatste 15 min de film redden van een lage score (vanaf dat hilarische moment waarin de vrouw in de fik wordt gestoken; een zo slecht dat het goed wordt moment). Hoewel dat constante gekreun bij de zogenaamde bevalling zwaar irriterend werkte en alles weer verneukte. Ik had trouwens totaal geen problemen met de zombie-agent. Was juist uitstekend.
Films als Martyrs maar vooral Haute Tension zijn oneindig beter op zowat ieder vlak (visueel, gore, spanning, soundtrack, regie, sfeer, verhaal, personages, dialogen, ...). À l'Intérieur hoort wat dat betreft qua score overduidelijk thuis in de categorie horrorhype.
sander.h
Ik weet het niet hoor, ik vind deze film juist tot de betere behoren in het rijtje Franse horrorfilms van de laatste jaren. Eigenlijk net zo goed als Haute Tension.
Ik heb me namelijk geen seconde verveeld met deze film, en ik vond hem spannend zat. Wat er mis zou zijn met de make-up enzo snap ik persoonlijk niet, ook dat vond ik er (net als de rest van de film) prima uitzien. Die CGI-gedeelten, okee, dat was inderdaad wat minder.
De soundtrack vond ik eigenlijk ook erg sterk. Mooi, sfeervol en mysterieus. Maar goed, ook dat blijft een kwestie van smaak natuurlijk
Macmanus
Heren zijn weer bezig met iets Nieuws Verhaal lijkt niet meteen een volbloed horror, maar desalniettemin boeiend genoeg. Beter dat het geen remake wordt, en niet voor de Weinstein's is. Gezien het feit dat het zich in Ierland afspeelt zal Hollywood er sowieso minder mee te maken hebben, denk ik zo. Wat met suffe US horror's van de laatste tijd misschien ook maar beter is.
De Hellraiser remake lijkt anders een serieus werkje te worden, met Barker zelf weer aan boord. Laatstse geruchten linken geloof ik Laugier himself aan de remake. Als die een beetje z'n zin kan doen ... combinatie om van te smullen.
De nieuwe van dit duo lijkt me ook weer interessant trouwens. Minder bloederig allicht, maar als ik mij de enorm sfeervolle scenes in deze film herinner kan het ook een stevige voltreffer worden. Verhaaltje klinkt in ieder geval veelbelovend.
Macmanus
Ja maar de heren zullen er niet van af zijn gestapt zonder reden? Hoewel ik het fijne er niet helemaal van weet. Maar zeker benieuwd naar Hellraiser, na het zien van Martyrs.
Tot nu toe is het een beetje half of half gegaan, Aja is redelijk verder gegaan in de US hoewel Mirrors tsja, Moreau en Palud zijn matig over gegaan. Maar ook Aja heeft in de US niet zijn franse film kunnen evenaren laat staan overtreffen. Dus dat stemt de liefhebber lichtelijk somber (hoewel Hills Have Eyes eigenlijk wel de beste US horror is van de laatste 5 jaar misschien.)
orbit
- 12092 berichten
Goed teken dat deze eigenzinnige fransosen zich niet laten verleiden door de eenheidsworst van de amerikaanse remake. Het siert ze dat ze hun eigen weg inslaan, en de aankondiging ziet er best okee uit.
otherfool
Hier nog iemand die het rijtje contemporaire Franse horror is afgegaan. Uitstekend werk dit, spannende start en een onwaarschijnlijk gore finish. Engbek van dienst Dalle boezemt meer angst in dan welke slasher ook, maar blijft menselijk en zelfs breekbaar.
3,5*.
Wat een zieke shit is dit zeg. Van alle Franse horrors van de laatste paar jaar zeker de meest pessimistische en de zielkste. Erg heftig allemaal. Dit luidt definitief het einde van de oude slasher films in. Met gewoon op creatieve wijze wat tieners uitmoorden hoef je nu echt niet meer aan te komen.... Minpuntje was wel dat het vaak net iets te ongeloofwaardig was. zo zouden drie agenten met pistool toch van een dame met een schaar moeten kunnen winnen en als al twee collega's dood zijn, zou je toch eerst back up moeten zorgen voordat je met een arrestant aan je broekriem naar boven gaat. e.d.
Gisteren meteen nog maar eens bekeken, om te kijken of het echt zo erg was. Gelukkig stompen we snel af en viel het iets mee de tweede kijkbeurt. Maar het eind blijft onovertroffen duister.
Opvallend om te merken dat mijn 'point of interrest' dit keer van het slachtoffer naar de onbekende vrouw verschoof. Nog een paar vervolgen en we worden nog eens fan van die vrouw.....
Verder bleef het een erg stijlvolle shocker. 4,5* blijven staan.

Ang-ma-reul Bo-at-da
Misdaad / Thriller, 2010