• 9.377.104 stemmen

Met onder meer: Béatrice Dalle, Alysson Paradis en Nathalie Roussel

Gesproken taal: Frans

Plot À l'Intérieur

"Terror comes calling."

Vier maanden nadat Sarah zwaar gewond raakte bij een auto ongeluk dat het leven kostte aan haar echtgenoot, staat ze op het punt te bevallen van hun enige kind. Op de avond voor de geboorte in het ziekenhuis plaats dient te vinden staat een onbekende vrouw voor de deur die zegt een telefoontje te willen plegen.

Sarah Scarangelo

Policier municipal 2

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Verschil van inzicht.. vond REC echt alleen maar leunen op het beoogde schrikeffect, ondanks de creepy introductie van een karakter aan het einde, waardoor hij nog net een voldoende krijgt van mij.

Bij deze film is er toch wel wat meer gaande dan puur schrik of zelfs shock (is daar eigenlijk een verschil in?) effect.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Er zit zeer zeker een verschil tussen shock en schrik. Een zeer grote zelfs. Shock, imo, komt voort uit een lange ongemakkelijke sfeer, terwijl schrik om de al eerder genoemde momentaire adrenalineshots gaat. Voorbeeld is een vergelijking tussen een Scream trilogie (schrik) en een Irreversible (shock).

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Dat snap ik en volg ik geheel! Ik vind ook dat deze film het behoorlijk van shock en niet van schrik moet hebben...m.i. een positief uitgangspunt. Maar ook daarover kun je van mening verschillen natuurlijk

Bovendien is shock veel meer afhankelijk van de kijker dan schrik.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Volgens mij is het beide even afhankelijk, want ik schrik dus echt 1 op de miljoen keer.

Maar ik neem aan dat je begrijpt dat het bij veruit de meeste mensen wel zo is. Shock hangt nu eenmaal af van het onderwerp en de manier waarop het gebracht wordt, iets waar de kijker in principe van tevoren al een oordeel over heeft.; terwijl schrik puur filmtaal en opbouw is.

mikey

Shock is schokkend, en schrikken is eeh schrikken, of zo??

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Min of meer ja, een verkrachting is shock en bijv. een man die op eens voor de camera duikt hoort bij schrikken.

Ik snap wat je bedoelt kos. Want tuurlijk heeft iedereen van tevoren al een opinie over verkrachting (en ik neem aan dat de meeste mensen dit gruwelijk vinden) en dus is het makkelijk om de kijker zo te 'shockeren'. Hierbij is vooral de uitwerking van belang.

Persoonlijk houd ik niet van die lame good-for-nothing schrikmomenten, alleen al omdat ze vaak zo voorspelbaar zijn. Een goede horror moet voor mij gewoon een sterke sfeer hebben, anders houd het al snel op. Ik heb liever een Creep (best sterke sfeer en sterke settings, ik ben het dus echt niet eens met dat gemiddelde) dan een Eye, die het echt alleen maar zoekt in schrikmomentjes. Oja, bloed en/of een gruwelijke dood sterven doen het ook altijd goed

Zo'n beetje alle Aziatische horror (de remakes ervan zijn ook dramatisch) die ik gezien heb zijn van die spook filmpjes die zogenaamd eng moeten zijn, van dat soort Dark Water, Red Shoes, Grudge, One Missed Call, The Eye filmpjes word ik erg moe. Daarom sta ik altijd wat huiverig tegen Aziatische horror aan te kijken, hoewel Quiet Family deze week meeviel, maar dat is dan ook gedeeltelijk een komedie.

mikey

Ik ben het hier helemaal mee eens, GoldenSkull. Sterker nog vaak wordt schokkend hier op MM ook verward met het begrip realisme. Bijvoorbeeld: R for a dream is erg schokkend en daarom realistisch. Schrikmomenten zijn inderdaad een makkelijke manier van horror bedrijven. Wat mij betreft is horror nailbiting eng.

avatar van Ralf81

Ralf81

Goldenskull schreef:

Juist! Een goede horror staat niet gelijk aan veel goed getimede schrikmomenten. Wat dit betreft is A L'intérieur (om even terug op de topic te komen) wel een prima voorbeeld van hoe een horrorfilm qua sfeer in elkaar moet steken.

Precies, evenals shockmomenten (of pogingen daartoe).

mikey

Shockmomenten zie ik toch eerder terug bij crime thrillers/drama's

avatar van sander.h

sander.h

Prima film. Het plot is natuurlijk vrij dun en dient voornamelijk als kapstok om een aantal slachtpartijen aan op te hangen.
Die mogen er echter wel zijn, flink bruut en goed in beeld gebracht. Daarnaast is het sfeertje erg goed getroffen en zijn er enkele subtiele details zoals de al eerder genoemde scene waarbij Sarah op de bank zit en je haar belaagster achter haar in de schaduw ziet staan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik me uitstekend heb vermaakt.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Fijn horrorland dat Frankrijk.

Sfeergegarandeerd meestal en A l'interieur is geen uitzondering. Heerlijk onderhuids beklemmend sfeertje met een sick twisted storyline. Komt voornamelijk ook omdat het dichterbij de realiteit staat dan de doorsnee horror.

Ook is er niet bezuinigd op het aantal gore en splattering momenten, ook erg fijne kills af en toe. Ook de opbouw is erg fijn; de overloop van suspense naar creepy en van creepy naar total horror is geniaal gedaan.

Ook visueel best wel aangenaam en voeg daarbi jde perfect gekozen speelduur en je hebt eigenlijk de ideale horrorfilm.

avatar van Reinbo

Is deze te krijgen met Nl subs?

avatar van Halcyon

Halcyon

Volgens mij niet, wel met Engelse subs. Hopelijk helpt dat een beetje?

avatar van Reinbo

Ook goed, waar is die te krijgen?

ASman

Van deze is er jammer genoeg zelfs nog geen regio 2 te verkrijgen. (wel van Haute Tension en Frontière(s) ) Dat zal voor deze ook wel nog komen.

Er is wel al een regio 2 trouwens, prachtige Franse versie met heerlijke cover. Maar uiteraard geen subtitles.

ASman

Ja ?! Want ik had gekeken op Play.com en daar stond deze niet tussen ,dacht ik.

Volgens mij verkopen ze daar geen films die niet in het Engels (dub of sub) te volgen zijn.

avatar van triqo

triqo

Eergister dan eindelijk gezien, bij toeval terecht gekomen bij het programma vd Melkweg cinema en zag deze staan voor ma en di

Genoten iig! Het verhaal, plot en dat soort dingen boeien me bij dit soort films helemaal niets en zijn ook totaal niet belangrijk voor de film. Gelukkig voor degenen die daar geen waarde aan hechten want dan krijg je een geweldige film voorgeschoteld.

Stijlvol (echt om je vingers bij af te likken), hele dikke soundtrack ook! Deed me qua geluiden beetje denken aan Haute Tension alleen vond ik de kwaliteit hier nog een stuk beter. Intro met mooi in elkaar over vloeiende ambient soundscapes.

Verder vond ik de gore nog mooier en zieker dan menig andere horror die ik gezien heb. Ben er normaal geen groot fan van (al is het antislash bij mij laatste jaren wel afgenomen) maar met zulk filmisch mooi uitgewerkte films (visueel zo fijn wat bij deze film tot zn recht komt) + mega gave soundtrack mogen ze er van mij nog veel maken!

4,5 *

avatar van coldheaven

coldheaven

Op Amazon.co.uk is deze film vanaf een euro of 10 te krijgen (wel region 1)

Klik Hier

avatar van Brakeburner

Brakeburner

Wat een film! lang geleden dat ik nog zo 'geshocked' in de zetel zat na een film (moet geleden zijn van, jawel, Irreversible). De kracht van deze film ligt volgens mij in de 'puurheid' van de film.

Dit is horror zoals het moet zijn: hard, rauw, ruw en donker...

Er is tijdens de film geen enkele scene die iets positiefs uitstraalt. Er wordt anderhalf uur lang ingehakt op de kijker om deze dan tijdens de aftiteling verweesd achter te laten.(De enorm mooie en donkere soundtrack loopt trouwens gewoon door tijdens de aftiteling. Dit is, hoe raar het ook mag klinken, een enorm pluspunt. Er is niets zo vervelend als een flauw punkrocknummer dat begint bij de aftiteling en de sfeer meteen helemaal 'verpest').

Persoonlijk vind ik deze film toch nog net dat ietsje meer sfeer uitstralen dan jongere broer 'Martyrs' (die mss dan weer wel net dat

ietsje verrassender is: moeilijk kiezen dus )

Wat een tegenstrijdigheid:

Dit is GEEN fijne film om naar te kijken...

en van de andere kant... het is pas achteraf dat je beseft, wat voor een GOEDE film je hebt gezien...

Horror pur sang (jawel woordspeling )

Resh

Een goede film! Weg met de standaart hollywood horrors, en welkom de frans horror hype! De donkere angstaanjagende sfeer zit er ongelovelijk goed in(vervreemdingseffect). Ik zat bijna de hele film met mn billen dicht geknepen. De cast is zoals gewoonlijk ook erg goed. Natuurlijk had ik wel meer van deze film verwacht door de hoge waardering. Ook deze film is net als Martyrs geen horror meer, maar is veel meer dan dat. Er zaten een paar ongelovelijke smerige stukjes in . Wel jammer dat de film veelste kort was, zodat je bijna heel de film een kat en muis spel kreeg, die enge vrouw moest wat later in het huis komen zodat je meer angst kreeg dat ze binnen zou komen, Ook zat er paar foutjes in zoals dat die Sarah aan het einde zelfmoord probeerde te pleegde door om iets langwerpigs in haar keel te doorboren, maar daarna weer opsteeg en haarzelf probeerde te redden, en nog gewoon energie had om te lopen, en nog paar andere schoonheidsfoutjes. Voorderest vond ik de film erg spannend. Zeker een aanrader. Vooral toen Sarah haar eigen moeder perongelijk doodmaakte, kwam hard aan. Ik hoop op meer Franse horrors van dit soort.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Denk aan de spoilers resh !

Tonypulp schreef:

Denk aan de spoilers resh !

Ja bedankt, ik was nog niet klaar

Resh schreef:

Volgens mij probeerde die Sarah een tracheotomie te doen : dat wil zeggen dat je een gaatje maakt in je keel om terug weer te kunnen ademen. Om poging tot zelfmoord ging het volgens mij niet.

ASman schreef:

Ja dat zou inderdaad kunnen, maar als er zoveel bloed opeens uit het keel spoot, lijkt me sterk dat je weer kunt opstaan en alles.