Genre: Horror / Thriller
Met onder meer: Béatrice Dalle, Alysson Paradis en Nathalie Roussel
Gesproken taal: Frans
Plot À l'Intérieur
"Terror comes calling."
Vier maanden nadat Sarah zwaar gewond raakte bij een auto ongeluk dat het leven kostte aan haar echtgenoot, staat ze op het punt te bevallen van hun enige kind. Op de avond voor de geboorte in het ziekenhuis plaats dient te vinden staat een onbekende vrouw voor de deur die zegt een telefoontje te willen plegen.
La Femme
Policière municipale
Policier municipal 1
Policier municipal 2
Dutch Ownage
1 woord: gruwelijk:D deze film is echt zo vet. Je moet er eerst even een half uurtje inkomen. Maar daarna blijf je toch echt wel aan een stuk door op het puntje van je stoel zitten. Ook geweldig dat dit niet een standaard slasher is.
Vrouw hakt/slaat/snijdt/brandt andere vrouw > andere vrouw heeft pijn > vrouw die heeft gehakt/geslagen/gesneden/gebrandt maakt het karweitje niet af. maar gaat er rustig voor zitten tot de andere weer bij zinnen is en het gevecht/marteling doorgaat.
Prachtig! wat een zieke geest moet deze regisseur hebben:D mijn held. ook de bevallingsscène is er eentje die je nog wel eventjes bijblijft:)
4 sterren:D
- 11915 berichten
Dat laatste heeft dus wat mij betreft de film een hele punt gekost: veel te veel van het 'goede'.
Erwinner
Als het te zwaar wordt, moet je even je billen dichtknijpen en een kussentje voor je ogen houden. Scheelt weer een heel punt.
- 11915 berichten
Man, dat bedoel ik helemaal niet. Dit was gewoon zo'n geval van overdaad schaadt.
Dutch Ownage
Nee juist niet, de laatste scène tilt de film juist naar een hoger niveau. Ik vond eerlijk gezegt de gore in de film wel goed, maar niet echt waarvan ik zeg: Wow dit is echt nog nooit eerder vertoond. De laatste scène zorgt er echter juist voor dat je deze film vooral niet zo snel vergeet als het om gore gaat. Telkens als je de naam van deze film hoort associeer je dat weer met de laatste scène, hoe gruwelijk die wel niet was. Terwijl de rest van de film ook wel goor was, maar niet zo'n diepe inpact gaf.
Misschien dat deze vergelijking het nog wat duidelijker maakt. De regisseur was gewoon qua gore de hele film al met behoorlijke keien op je aan het gooien, en in de laatste scène laat hij gewoon een enorm rotsblok op je hoofd vallen. Perfecte afsluiter
Scheißkopf
Wat een geweldige amusante film heb hem al 3 keer gezien echt een must have voor de horror fans
Ralf81
Volgens mij kijk je deze film alleen als je non-stop gore wilt zien, of niet? Is er nog wat anders aan wat goed is naast het ultieme shock-effect?
- 11915 berichten
Ja. Het is niet zomaar een no-holds-barrled splatterfilm á la Braindead, maar er hangt nog een redelijk serieus toontje aan. Het is niet alleen maar de gore, maar ook de strijd van een vrouw die in haar meest kwetsbare positie een ongekende vijand moet bestrijden. De spanning vind ik toch wel degelijk psychologisch te noemen.
Tonypulp
Aan je reactie bij frontier te zien kun je je maar beter niet meer wagen aan franse horror, deze zoekt de grens duidelijk weer op.
Meer dan frontier dat doet, als je het mij vraagt.
Dat maakt deze film zo goed, sfeervol en keihard.
Ralf81
Meer dan frontier dat doet, als je het mij vraagt.
Dat maakt deze film zo goed, sfeervol en keihard.
Bedankt, dan pas ik
Voor mij even geen franse horror meer. In mijn ogen is een goede horror niet kei- en keihard....
Tonypulp
Als ik je vertel dat aan het eind de buik van een zwangere vrouw word open geknipt met een schaar, lijkt het me maar beter ook haha
Noodless
Wel, ik kijk er naar uit om deze film en Frontier te zien. Dus geef mij maar Franse horror
Kon het toch niet laten
De nieuwsgierigheid was gewekt! De film zojuist gekeken op hoop van zegen en uiteraard ook dit keer weer zonde van de branduren van mijn tv. Wat een wanproduct! Pluspunt is wel dat het eerste half uur nog erg goed was. Dit had wat weg van Ils en The Strangers en was erg creepy! Toen daalde het niveau hard, de rode kleur van mijn ambilight tv draaide overuren, en het einde had zowaar raakvlakken met Braindead. Als je dit soort films geweldig vindt heb je weinig kwaliteit nodig om tevreden te zijn...
Kortom, een tikkeltje beter dan Frontier(s) (voor zover je van beter kunt spreken), omdat hier ook nog daadwerkelijk iets van verhaal en spanning in zat en mijn maag zich iets minder hoefde om te draaien!
Even terzijde: wat ik wel positief vind aan de franse horrorfilms is dat ze het absoluut niet van de schrikeffecten moeten hebben, terwijl de gemiddelde Hollywoodfilm niet zonder kan. Nu nog wat aan die onnodige splatterfesten doen en ik ben ervoor in!
Halcyon
Wat is er mis met schrikeffecten? Dat vind ik net een enorm pluspunt aan een horrorfilm. Een van de belangrijkste redenen waarom je zo'n films kijkt, toch?
Of hoe je je compleet kan blindstaren op een beetje gore
Zowat het meest kwalitatieve wat het genre te bieden heeft.
Goldenskull
Tja, geen schrikeffecten, geen gore, uberhaupt geen rood en geen maag omkeereffecten.. het lijkt me dat je het maar bij komedies moet houden..
- 12092 berichten
Voor jou misschien, ik vind een creepy sfeer of benauwend effect een stuk belangrijker.. blijft ook langer hangen dan zo'n goedkoop scorend schrikeffect.
Tonypulp
Nu nog wat aan die onnodige splatterfesten doen en ik ben ervoor in!
Daar draait het gewoon om, en na al die waarschuwingen hem toch kijken en hem afkraken op het punt waar wij je op hebben gewezen, volgens mij doe je het er gewoon om,
Kijken om te zeiken.
Halcyon
Aan de zaken die jij opnoemt hecht ik ook enorm veel belang. Maar zo'n goed getimed schrikmoment is toch geweldig? Ik snap sowieso ook niet waarom een schrikmoment persé goedkoop moet zijn. Beetje een rare redenering vind ik.
Halcyon
Zowat het meest kwalitatieve wat het genre te bieden heeft.
Kijken om te zeiken.
Ik ben persoonlijk een groot horrorfan en blijf daarom graag op de hoogte van de nieuwste films en ontwikkelingen in het genre. Daarom moest ik de film voor mijn beeldvorming toch even kijken.
En het is voor de waardering denk ik goed dat naast de gore-liefhebbers die de film allemaal hoog scoren, ook een wat neutraler iemand naar deze film kijkt. Nu lijkt het immers alsof deze film steengoed is, met als oorzaak dat een kleine 200 goreliefhebbers erop hebben gestemd en mensen met een zwakke maag deze film niet zullen kijken
De vraag is dan ook wat de hoge score over deze film zegt.....
Ralf81
Met zo'n reactie kun je niet veel. Ik heb niet gezegd dat van deze elementen helemaal geen sprake mag zijn, integendeel, ik vind dit juist onmisbare aspecten in een goede horrorfilm. Het punt dat ik wil maken is dat de verhouding juist moet zijn en dat overdaad (zoals in de franse films) schaadt.
De film zit inderdaad ook echt vol CGi. Die doorgaans niet slechter oogt dan de meeste oldskool playdoh/appelmoes effecten.
- 12092 berichten
op moet zijn. Beetje een rare redenering vind ik.
De intentie is meestal erg goedkoop ja.. soms is het een voltreffer, maar tussen de talloze schrikmomenten zitten maar een paar pareltjes..
Halcyon
De intentie is meestal erg goedkoop ja..
- 12092 berichten
Als je het aantal horrors hebt gezien dat ik heb gezien, begin je patronen en regels te ontwaren.. zoals het fameuze schrikeffect. Niet meer dan een adrenalinestootje op zijn tijd. Niet iets om een film geniaal om te noemen. Als je dat niet herkend, dan weet ik ook niet waar we nog over kunnen doorbomen
À l'intérieur heeft overigens weinig van dat soort momenten. Wel een paar mooie vervreemdende effecten.. die ik dan ook een stuk hoger waardeer!
Halcyon
Het zal je misschien verbazen, maar ik heb zelf ook al ettelijke horrorfilms verslonden. Akkoord dat er voorspelbare patronen zijn, maar ik heb de laatste tijd toch wel enkele films gezien met goede schrikmomenten die in mijn ogen een enorme meerwaarde bieden en allesbehalve goedkoop zijn. Dat bevreemdende sfeertje waar je het over hebt vind ik trouwens ook essentieel in een horrorfilm, samen met een aanhoudende suspense. Het liefst van al zie ik een combinatie van alle mogelijke trucjes om de kijker de stuipen op het lijf te jagen.
- 12092 berichten
Dat is de ultieme combinatie! Dat ben ik met je eens.. maar een film die slechts drijft op zijn schrikmomenten (Rec) kan ik amper serieus nemen als horrorfilm of concept. Te mager.
Halcyon
Ook mee eens, [Rec] is zo'n schoolvoorbeeld van overschatte publiekshorror waar ik me erg bij verveeld heb.
dutchtuga
Totaal niet mee eens dus. Naast de (trouwens zeer goed getimede) schrikeffecten, biedt REC ook een zeer benauwde en claustrofobische sfeer, waar ik me in ieder geval best ongemakkelijk bij voelde. Typisch een voorbeeld van perfectie op beide fronten.

Ang-ma-reul Bo-at-da
Misdaad / Thriller, 2010