Genre: Komedie / Actie
Geregisseerd door: Akiva Schaffer
Met onder meer: Andy Samberg, Jorma Taccone en Isla Fisher
Releasedatum: 30 augustus 2007
Plot Hot Rod
"Smack destiny in the face."
De amateur stuntman Rod Kimble heeft één probleem: zijn stiefvader Frank is een ontzettende eikel. Hij pest Rod iedere dag, bij de wekelijkse boksoefening laat hij Rod iedere hoek van de ring zien, eigenlijk respecteert hij Rod totaal niet. En het allerergste, die zogenaamde stunts van Rod zijn niets anders dan lachertjes in de ogen van Frank. Op een dag krijgt Frank een hartaanval en het enige dat hem nog kan redden is een harttransplantatie. Niemand minder dan stuntman Rod zal opereren als zijn reddende engel door geld in te zamelen voor de operatie. Rod zal met zijn motor over 15 bussen springen.
Rod Kimble
Frank Powell
Jonathan
Barry Pasternack
Richardson
Bij vrijwel alle hilarisch bedoelde scenes slaat deze komedie de plank volledig mis. Met name door de gemakkelijke en voorspelbare weg van flauwe grappen te nemen. Sfeervol en het verhaal belooft veel, maar dat is niet genoeg om ons te entertainen. Met name omdat nergens de belofte wordt ingelost, alle potentie ten spijt. Bij vlagen vermakelijk,maar zeer gemiddeld.
Herisson
Best flauwe comedy, waarvoor je in een melige bui moet zijn.
Toch zitten er enkele scenes in waarom je echt weer helemaal in een deuk ligt (de val van de berg bijvoorbeeld).
Daarom toch 2,5*
Vinokourov
Ik kon maar hierbij maar één keer lachen, om die stereotiepe aziaat was dat. Voor een komedie is dat natuurlijk veel te weinig.
DVD-T
Een film die vol met clichés zit.Erg jammer dat het geheel zo slecht uitgewerkt is, want de film heeft een leuk uitgangspunt.Verder heel weinig momenten waar je echt om kan lachen, maar sommige grappen waren best geslaagd.Die Aziatische vent met dat rare dansje was dan nog wel het leukste.Verder zit er weinig interssants in de film.Gewoon leuk om een keertje gezien te hebben.
Aapje81
Tammelijk onderhoudend filmpje dat zeker zijn momenten heeft. Dit is de derde film met Isla Fisher die ik in korte tijd zie en ik blijf het zeggen alleen haar aanwezigheid maakt een film al de moeite waard.
stoffel75
Bij momenten wel ok, maar verwachtte er toch meer van. Moet voor Fisher ook niet leuk zijn om zulke kinderrollen te blijven spelen, maar ze is en blijft een schattig popje. Gewoon effe kijken en vlug vergeten.
Macmanus
Had een bad asser einde verdient.
Best een lachen film. In de lijn debiele komedies. Dit keer over een gast die stuntman wil zijn. Samberg doet het wel aardig, maar het zijn vooral de bijrollen die het soms erg geestig maken. Vooral de Koreaan die flyers uitdeelt en dan een dansje doet is hilarisch.
Einde was helaas een beetje half leuk, eigenlijk had die gewoon dood gemoeten en zwart beeld. Maar dat durven ze vaak nog niet bij dit soort komedies en krijg je toch een soort happy end. Jammer, in een verder best aanstekelijke komedie.
3 sterren.
danny61
Een zeer zwakke bedoening allemaal,naar mijn inzicht het kijken niet waard.
Wat een klungelaar is dan dat.
Ik geef 0,5 op 10
Acteer prestatie ook zeer slecht
vjkinko
Echt zeer goede Film. Ik vind het echt sneu voor de mensen die dit soort humor niet kunnen waarderen, dit soort films moeten er juist meer zijn ik heb echt alleen maar dubbel gelegen omdat het juist zo fout is. daarom krijgt deze film van mij een 5,0 als het kon zelfs een 10,0. hij is zeker een van mijn favorieten ik heb hem nu ook mooi in de kast liggen.
adrian_149
Een hele foute film, maar subliem geproduceerd. Een goed aspect van de film is dat de producer en hoofdrolspeler voor mij geen bekende namen zijn dus ik had geen enkele verwachting. Humor is zwaar overdreven, maar toch gebalanceerd en niet irritant. De karakters van de bijrollen zijn stuk voor stuk idioot wat de film compleet maakt. Hot Rod is voor mij een cultfilm en komt op mijn lijst van meest favoriete films. 5 Sterren.
Shinobi
Ik zag twee jaar geleden een te droge trailer in de bios hiervan, maar heb de film kon mij destijds niet overhalen om 'm te zien. Twee jaar na dato was ik toch wel benieuwd geraakt naar deze film en heb 'm maar via de bekende weg binnengehaald. En ik moet zeggen ik me echt uitstekend weten te vermaken met deze film.
Het begint gelijk al goed met die eerste stunt en zo volgen er nog wel meer van zulke acties. En het gezegde is: het beste vermaak is leedvermaak. En die vlag gaat helemaal op voor de film.
Verder zag ik niet echt bekende acteurs behalve die Spacek (Carrie) en Hader (bekend uit de Apataw films), maar dat deerde niet en legde de focus totaal op de film.
Al met al 3, 5 sterren.
notsub
Leuke film, maar het duurde even voor ik het begon te waarderen. In het begin dacht ik dat het een flauwe film zou zijn. Maar op een gegeven moment krijg je toch sympathie voor de stuntman en zijn team. De grappen zijn niet allemaal geslaagd, De film is zodoende best leuk voor één keer.
the new guy
Niet al te goed, maar goed genoeg waarvoor hij bedoeld is; een lach.
Mr_White
- 2067 berichten
Zwak vehikel is vooral een kopie van Will Ferrell films, maar dan zonder Will Ferrell of geslaagde grappen. Ja, er zijn wat leuke momenten maar het gros van de grappen is gewoon niet grappig. De makers lijken te denken dat omdat er iets willekeurigs gebeurt, dat automatisch grappig is. Niet dus en dus slaat men de plank vaak mis. Samberg kan ook gewoon niet acteren, en is bij vlagen bedroevend om naar te kijken.
orbit
- 12092 berichten
Onschuldig amerikaans vermaak, prima vertier.
IcU
Heerlijke film. Ik ben sinds kort liefhebber van The Lonley Island, en dan moet je deze natuurlijk gezien hebben. Geweldig flauwe humor. Vooral in het begin tranen van het lachen. Het zwakt wat af maar dan wordt je weer verrast door een geweldig slechte grap. Heerlijk! Dit is wel mijn humor...
Onverwacht, maar dit vond ik toch best een leuke film. Het verhaal is best aardig en er zitten regelmatig ook leuke grappen in. De aanwezigheid van Isla Fisher doet natuurlijk ook goed
De vele jaren 80 muziek pasten overigens ook wel goed bij deze film.
Respekked
Heerlijke comedy vol met awkward momenten, maar ook genoeg geslaagde grappen. Dialoog technisch niet al te stek, maar vooral lekker flauw en vooral erg zelfbewust. Film neemt zichzelf totaal niet serieus. De clichés die voorbij komen zijn daardoor erg grappig omdat het net allemaal lekker overdreven wordt. Ook leuk dat Hader en McBride erin zitten, al heeft de laatste niet heel veel toe te voegen en zie ik hem liever in en leading role.
pooper
super komedie met een geniale dosis humor!
een dik verdiende 4,0
soom
Waarom dacht ik tijdens het zien van deze film aan Ashton Kutcher? Antwoord: Omdat Andy leek op hem, en zelfs het overdreven hyperactieve gedoe van hem, leek hij overgenomen te hebben.
Best vermakelijk, best leuk, leuk einde. En dat is alles wat er te zeggen valt, er is gewoon niet meer. En ja, wel een tikje voorspelbaar en een beetje Amerikaans trekt de film tot 2,5*.
jakke36
hilarisch, lang geleden dat ik nog zo'n goeie komedie heb gezien, ik ben in één keer fan geworden van Andy Samberg
Beloki
Geen bijzondere komedie, maar gewoon een leuk tussendoortje. Geen schaterlach, maar wel enkele grappige scenes.
B.
-M-
Ik ben een comedie liefhebber maar deze is niet echt super. Niet slecht maar zeker geen topper.
Wel wat grappige stukjes gezien.
deGVR
Grappige film van een aantal SNL-acteurs en tevens Lonely Island én de bedenkers van Awesome Town.
Verhaal was slecht, special effects waren slecht, maar de meeste grappen waren héél goed.
Zoals die hele coole Tai Chi move.
Hij was te lang, is wat ik eigenlijk bedoel. Hij had veel compacter kunnen zijn.
lars-pixar
Hot Rod: blijft een rommelige film voor mij, nou heb ik hem voor de 3de keer gezien en nog vindt ik het verhaal dom wie wild er nou met zijn vader vechten en nog meer van die dingen.De stunts en de acteurs blijven leuk.
De GeuS
Tja, als je je dat al afvraagt dan weet ik niet met wat voor bedoelingen jij aan deze film bent begonnen. De totale film slaat nergens op, dat is ook juist het leuke ervan...
JSPR_G
Een leuk uitgangspunt voor een film, maar niet echt geslaagd uitgevoerd. Er was veel meer mogelijk met dit concept. De 'stunts' konden allemaal veel leuker uitgewerkt worden, alles kon veel grappiger zijn dan dit. Af en toe wel gelachen, maar net niet voldoende om deze een voldoende te geven.
Spijtig.

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

Airplane!
Komedie, 1980

Walk Hard: The Dewey Cox Story
Komedie / Muziek, 2007
stuntmanstepfatherstepbrotherzwembadslackermoped man childmotorfietsgroup of friendsfundraising post-credits sceneopen heart surgeryfundraiser brother brother relationshipstuntsstepfather stepson relationship