Genre: Komedie / Actie
Geregisseerd door: Akiva Schaffer
Met onder meer: Andy Samberg, Jorma Taccone en Isla Fisher
Releasedatum: 30 augustus 2007
Plot Hot Rod
"Smack destiny in the face."
De amateur stuntman Rod Kimble heeft één probleem: zijn stiefvader Frank is een ontzettende eikel. Hij pest Rod iedere dag, bij de wekelijkse boksoefening laat hij Rod iedere hoek van de ring zien, eigenlijk respecteert hij Rod totaal niet. En het allerergste, die zogenaamde stunts van Rod zijn niets anders dan lachertjes in de ogen van Frank. Op een dag krijgt Frank een hartaanval en het enige dat hem nog kan redden is een harttransplantatie. Niemand minder dan stuntman Rod zal opereren als zijn reddende engel door geld in te zamelen voor de operatie. Rod zal met zijn motor over 15 bussen springen.
Rod Kimble
Jonathan
Barry Pasternack
Richardson
Puthenaer
Lucasje; je bedoelt waarschijnlijk enkelvoud? Ik kon er eentje ontdekken, namelijk het stukje dat je kerel in de uitkijktoren opgeblazen word.... maar mijn vrouw vond het een erg leuke film, maar helaas stem ik......
Spineglass
Puthenaer, ieder zijn eigen smaak wat humor betreft.
Ik vond het een erg vermakelijke film met veel flauwe humor, iets waar ik van houd. Zeer geslaagde film in mijn ogen.
MovieHolic
Leuke comedy met bij vlagen zeer lachwekkende humor.
Ondanks dat vond ik het weinig nieuws brengen en dus vrij standaard.
Al met al een leuke film voor de zondagmiddag, ik zou er niet voor naar de bioscoop gaan.
FillumGek
Tussen alle serieuze horror en actie was dit de perfecte komedie. Na alle seksistische American Pie-humor was ik hier wel even aan toe. Ik verwachtte er niet superveel van, maar hij is me erg meegevallen.
Samberg vond ik juist wel goed gecast en zet de perfecte aansteller neer. Ook Fisher was adembenemend knap! Je zou haar in de film zo 10 jaar jonger geven. En die stiefvader deed me bij sommige shots erg sterk denken aan Pacino.
Ik hou erg van leedvermaak en lag op sommige momenten echt strak. Die enorm lange val is daar een voorbeeld van, en nog tig andere momenten. De dialogen waren soms flauw, maar soms ook weer erg leuk. En natuurlijk is het verloop van het verhaal al bekend, maar daar heb ik ook niet opgelet. Erg leuke komedie in elk geval.
usr14112
Wel een leuke comedy. Niet bijzonder. Zaten een paar zeer leuke momenten in maar over het algemeen genomen vond ik de film geen topper.
Hectometersnor
Beetje flauwe film maar moet eerlijk bekennen dat ik bij die eerste crash wel helemaal in een deuk lag. Maar voor de rest vond ik de film niet veel aan.
Pur
Hm mja heel af en toe wel een grappige dialoog.
Maar over het algemeen geen super grappige/leuke/ontroerende/noem maar wat film.
Voor een regenachtige zondag als je helemaal niks anders te doen hebt en je zin hebt in een film die inderdaad het voorspelbare pad afloopt
Brouwer
je moet inderdaad wel van flauwe films houden om deze film leuk te vinden. Gelukkig doe ik dat:)
Die eerste crash was inderdaad helemaal geweldig en over het eind heb ik nog 2 dagen door kunnen laggen:P
En zo waren er nog wel een paar momenten in de film.
Dit vind ik alleen wel een film om met een groep vrienden te kijken. Dan is de film echt om niet meer bij te komen.
Blokland
Hot Rod kan je het best vergelijken met een standaard Will Ferell komedie maar dan met de estethiek van films als Rushmore en Napoleon Dynamite. Dat blijk een zeer aardige en verfrissende combinatie! Ik moest er vaak en hard om lachen en ik geef de film 4 sterren. Misschien iets te hoog, maar ik heb eergisteren "The Fountain" gezien en dat wat bleek ongeveer mijn minst favoriete film ooit, gemaakt door een pretentieuze huilebalk, dus dan geniet je extra van een film als Hot Rod!
kanjertje
Vrij flauwe film.
Eerder een jeugdfilm.
Heb hem toch uitkeken en af en toe zelf eens gelachen.
1,5 of 2 ?
Allé in 2 dan maar.
nickje76
Het was wel grappig maar niet mijn soort van humor.
Maar de jaren 80 muziek van de soundtrack is geweldig!!! Super en passend bij de film. Voor een jaren 80 liefhebber is dit toch wel iets om naar te kijken al is alleen voor de muziek!!
MFEO
Dit moet voor een komedie doorgaan terwijl er niets te lachen valt. Wat is dit een slechte film zeg. Misschien dat je er om kan lachen als je xtc of een blow op heb......
Dat ook niemand tegen hem zegt dat je met zo'n SLOOM brommertje geen stunts kan doen.
Enigste positieve aan de film is de goeie muziek. En de acteur die de stiefvader speelt. In Deadwood (tv serie) was hij geweldig en een briljante serie. Deze film had die beter kunnen skippen.
RippedBone Dog
jackass meets Stuntman (ps2 game) leuk voor een keertje
Erg grappige komedie, vol leuke fysieke humor en hilarische dialogen. Samberg is perfect gekozen voor de hoofdrol en hij wordt omringd door een uitstekende supporting cast. De briljant foute jaren '80 rock op de soundtrack maakt het geheel af in stijl. Aanrader.
montoyaruler
wat een baggerfilm.. de 5 leuke grappen maken nog nét 2*
DJ Pierre
Deze film gaat in weze helemaal nergens over, precies wat ik in een humorfilm waardeer. De ene vage dialoog na de andere.
Topfilm wat mij betreft, maar ik kan me ook voorstellen dat je iets meer diepgang zoekt in een film.
Mvogio
Behoorlijk vermaak, vooral goed kunnen lachen met het personage, Jonathan.
Kali DTS
wat een onzettende domme maar toch zeer lachwekkende film.
het gaat eigenlijk nergens over maar door al die onzin vond ik het toch een komische film.
The_Game
Opzich wel een leuk filmpje, al lijkt het dat ze soms te grappig willen zijn. Dit is wat vervelend na een tijdje. Hier en daar zaten er wel erg leuke stukjes tussen, maar had heeft de film niet kunnen redden.
De soundtrack was dan wel weer erg leuk gekozen.
Jean_Doping
Dit is een film die door de trailer gigantisch aan kracht heeft ingeboet bij mij. En ik snap de spagaat waarin de makers hebben gelegen tijdens het maken van de trailer.
Vooral de blunders die de 'stuntman' maakt, en die in de trailer al duidelijk maken waar het in de film om draait, hebben door het zien van de trailer enorm aan kracht ingeboet. Immers een val is maar één keer grappig ( de tweede keer is het al enorm minder leuk behalve de enorm lange val in het bos, ik weet niet meer precies of deze ook in de trailer te zien was, die was echt hilarisch!). Bij het zien van de zelfde blunders in de film bleef het bij mij angstvallig stil.
Maar goed, gelukkig zijn de blunders niet het enige parade-paardje van de film, het acteerwerk van de acteurs (en de knulligheid van de heren voornamelijk), de droge humor en vooral de eighties sfeer maken van deze film toch een leuk fimpje.
dinal12000
Bij vlagen hard moeten lachen maar het verhaal was te absurd om echt anderhalf uur te kunnen boeien.
Lui (crew films)
het begon meteen grappig, en het eindigde ook grappig. ik heb zelden zo moeten lachen bij een film. vermakelijk om naar te kijken
De GeuS
Een lekkere, flauwe droge komedie met geen pretenties behalve 'stomme' grappen te maken; 3,5*
Wadjoe
Geweldig! Eindelijk weer eens een leuke komedie zonder de standaard grappen.
Ik denk dat het veilig is om te stellen, dat Hot Rod niet voor iedereen is bestemd qua humor, maar voor mij was het precies goed.
Het verhaal is niet erg sterk, maar daar ligt ook niet de focus. Het verhaal zorgt simpelweg voor hilarische en geniale momenten. Andy Samberg zet een geweldige rol neer als Rod en levert een aantal zeer hilarische en memorabele scenes af.
twistie
Best wel leuke momenten, leuk buurmeisje en stomme stunts.
Niet veel van verwachten en als je een melige bui heb lekker kijken.
lesnar
1 van de beste komedies ooit. Geweldige spelers. Veel grappige momenten. Pachtige eindbattle. De muziek was schitterend. Kan weinig minpunten opnoemen, alleen als je in een serieuse bui bent, kun je deze beter niet kijken. Maar dat is met (bijna) alle komedies zo. Lang geleden zo hard gelachen om een film als deze.
Vind je de eerste minuut er niks aan?, snel afzetten, want dat bespaart je een hoop tijd
Flipman
Het is eigenlijk een soort van Napoleon Dynamite, maar dan eentje dien stuntman wil worden. Alleen is in eerdergenoemde film de humor wat subtieler. Het heeft eigenlijk niet veel om 't lijf, maar de grappen, hoe voorspelbaar soms ook, deden me toch vaak in een deuk liggen en de aanvan op de cliché's die in veel films gebruikt worden, zijn erg raak! Dat is het voornaamste aan de film!
kimberlyVD
Redelijke komedie. Sommige momenten had ik echt iets van, omg? En andere momenten vond ik hem weer super.
3***

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

October Sky

Airplane!
Komedie, 1980

Walk Hard: The Dewey Cox Story
Komedie / Muziek, 2007
stuntmanstepfatherstepbrotherzwembadslackermoped man childmotorfietsgroup of friendsfundraising post-credits sceneopen heart surgeryfundraiser brother brother relationshipstuntsstepfather stepson relationship