Genre: Actie / Thriller
Alternatieve titels: Grindhouse: Death Proof / Grindhouse Presents: Quentin Tarantino's Death Proof
Geregisseerd door: Quentin Tarantino
Met onder meer: Kurt Russell, Rosario Dawson en Vanessa Ferlito
Releasedatum: 7 juni 2007
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Death Proof
"A crash course in revenge."
Voor Austins coolste DJ, Jungle Julia, biedt het vallen van de nacht de gelegenheid zich te ontspannen met haar beste vriendinnen, Shanna en Arlene. Van Guero's tot aan de Texas Chili Parlor worden deze sexy chicks verlekkerd nagekeken. Niet alle aandacht is echter onschuldig: ongemerkt worden ze gevolgd door Stuntman Mike. Deze doorleefde rebel loert naar ze vanuit zijn opgevoerde Chevy Nova, en terwijl de meiden zich aan het bier zetten, loopt slechts enkele meters verder het toerental van Mike's geheime wapen gevaarlijk hoog op....
Stuntman Mike
Pam
Shanna
Warren
weaselweasel
Ben net terug uit de bios.
Het is in elk geval zeker een film die je IN de bios moet zien. Daar issie voor gemaakt, zo lijkt 't.
Interessant verschijnsel, dat grindhouse. Interessante film ook, al vind ik 't nog moeilijk een oordeel te vellen. Met name door het verrassende einde, wat niet echt bevredigend was. Je blijft toch zitten met een hoop vragen.
Dikke kans dat dat de bedoeling is natuurlijk.
- 2067 berichten
Eigenlijk alles bij elkaar genomen heel slecht, een ongeloofelijk teleurstellend einde, hele irritante wijven die 90 procent van de tijd stoere dialogen uitslaan, alleen stuntman mike bakt er wat van de rest is gewoon pure bagger.
Teleurstellend einde? Het einde is perfect, Grindhouse ten top!
(verwijderd)
Als grindhouse films kuteindes hebben dan is het inderdaad Grindhouse ten top. Moet een ode aan de b-film niet vol met over the top humor zitten, en niet met een eindeloze saaie slecht geschreven (!) dialogen. Want dat waren ze, slecht geschreven. Ze waren namelijk komisch bedoeld en dat waren ze niet. Eindeloos door ouwehoeren over een chick die in een greppel valt gepaard met een helebool gefuck maakt geen goede film, het is Tarantino duidelijk naar z'n hoofd gestegen. En zonder spoilers te gebruiken na dat eindeloze slappe irritante geouwehoer van die wijven had ik en volgens mij de hele zaal exact het tegenovergestelde gehoopt dan het einde van deze film. Tarantino dacht, ach ik doe wat trucjes met het beeld en ik schrijf wat dialogen en het komt wel goed, neen, dit is pure bagger en zo moet het ook behandeld worden.
- 2067 berichten
Persoonlijk vond ik die dialogen helemaal niet slecht, hooguit probeerde Tarantino iets teveel zijn schrijf-stijl van Pulp Fiction hier in te stoppen. En zie die pogingen in humor niet zo? Hooguit misschien met die cheerleader. En waarom zou een ode vol humor gestopt moeten worden? Death Proof is geen parodie, het is een eerbetoon aan die films en volgt dus ook die opbouw, hoe 'niet goed' die ook mag zijn. In dit geval betekent het naast nogal wilde, plotselinge montage en een scheve balans van actie/dialogen (vaak om budget te compenseren) ook nog een abrupt einde. En specifieker binnenin het Grindhouse-genre is dit een revenge chick-flick, dus het einde mag dan ook geen echte verrassing zijn.
feanaro surion
Dit is niet echt het genre dat je zegt, dat word het op het einde, 't is ook gewoon een slasher en een autoflick. Goede combinatie dus..
Dus eigenlijk zeg je: "Grindhouse films waren slecht, dus natuurlijk zijn deze films ook slecht, wat had je anders verwacht?"
jackowacko36
Niet veel aan, op de 2 actiescenes na dan en de rest is maar oeverloos gezwam. Kan best begrijpen dat deze geflopt is in Amerika. 2 sterren voor de moeite
feanaro surion
In Amerika werd hij samen met Planet Terror uitgebracht die een en al actie was.
RotterdamRocks
Een goed-slechte film! Vette dialogen, met verwijzingen naar Pulp fiction en Reservoir dogs. ook die knipoog van Russel,geweldig fout Ik vind de film soms alleen net iets te gelikt voor een zogenaamde b-film. Al met al heel vermakelijk en toch jammer dat niet het hele Grindhouse-concept in zijn geheel vertoond wordt..
****
- 2067 berichten
Nee, wat ik zeg is dat je moet accepteren dat Grindhouse-films nu eenmaal totaal anders zijn. De montage, abrupte eindes, de scheve balans van dialoog/actie, het is typisch Grindhouse-materiaal. Maar deze film is niet zo goed slechts omdat het die foute stijl zo goed neerzet, maar omdat Tarantino ook gewoon een goede film kan maken. Je moet alleen in de gaten houden dat dit geen standaard-film is.
Het is eigenlijk hetzelfde met mensen die From Dusk Till Dawn niks meer aan vinden na de grote switch, terwijl de film voor mij dan pas echt op stoom komt.
Mochizuki Rokuro
Een Tarantino film is toch nog altijd beter dan al de rip-off Tarantinofilms en -regisseurs die m proberen na te doen. De film loopt als een trein, ziet er gelikt uit (in de al geroemde en verafschuwde Grindhouse stijl - had van mij niet gehoeven trouwens). Ook qua dialoog wel het een en ander te beleven, maar het is tweemaal hetzelfde en duurt gewoon te lang. De versie in het tweeluik Grindhouse van anderhalf uur is daarom misschien een stuk beter.
Nadeel is bovendien dat het echt helemaal nergens over gaat en te veel gratuite geweld, maar dat schijnt de opzet te zijn. Gewoon niet mijn ding (en dus mijn probleem). Het grootste bezwaar is dat Tarantino zelf mee doet: echt verschrikkelijk.
Al met al een beetje te mager. Ik heb een voorgevoel dat het Rodriguez deel beter zal zijn, maar dat baseer ik alleen op het feit dat het Rodriguez deel in Four Rooms ook beter was dan het Tarantino deel.
Barrie vd Laan
Tarentino zelf kan niet acteren. punt.
jackie
Tarentino zelf kan niet acteren. punt.
Ik vind hem altijd erg leuk spelen.
Maar hij kan beter regiseren en scenarios schrijven.
Vind hem ook meestal wel een aardige verschijning. Ik zie liever Tarantino dan bv Matt Damon en nog een zooitje zgn steracteurs..
JustOneDude
Net gezien in de bios. Als fan van Tarantino vind ik dit een goede film. Leuke dialogen....
De grindhouse versie zal ik waarschijnlijk toch iets beter vinden omdat deze korter duurt.
Voor nu 3.5 *
Clueless Dork
Tarantino kan inderdaad beter regiseren en schrijven dan acteren maar dat geeft nog niet een reden om hem een slecht acteur te noemen. De enige film waar ik hem een storende factor vond als een acteur was Reservoir Dogs. In Pulp Fiction was hij zeer goed en in de Grindhouse films was hij vrijwel on par met de rest van de cast.
centurion81
- 1990 stemmen
Dit was echt geniaal!! Wat een heerlijke film! De dialogen, de cinematografie, de setting, de soundtrack waarbij het verhaal slechts een vehikel is waar de rest van de film op doordendert...Nice, nice, nice!
tn2543
Wat een baggerfilm zeg !!!! Ik had echt zoveel meer van deze film verwacht.
De chicks die erin spelen zijn daadwerkelijk heerlijk, daar geen discussie over. Maar het verhaal gaat echt helemaal nergens over. De dialogen duren te lang, er wordt veel onzin uitgekraamd en uiteindelijk ben je het gewoon zat. Je wacht tijden lang op de actie, maar die komt maar niet aanzetten.
De 'girltalk' die zich constant in de film blijft voordoen, doet mij van mening dat deze film echt een film is voor de dames. Het begin vond ik zooo ontzettend saai en de film kwam zooo langzaam op gang. In eerste instantie dacht ik dat dit gewoon hoorde bij de 'Tarrantino stijl', maar het bleef de hele tijd saai.
Nogmaals.... echt een baggerfilm! De dames die erin spelen zijn een lust voor het oog maar daar blijft het ook bij.
Ik geef deze film een 1.0. Meer kan ik echt niet geven.
Flop flop flop flopfilm.
Gek eigenlijk.
Deze film is een pak langer dan de Grindhouse versie maar ik kon amper aanduiden wat nieuw materiaal was.
Vond het nog steeds even saai allemaal. Twee goeie momenten kleuren de film (de crash halverwege en de laatste scene). Ook de enige momenten waarbij er filmisch wat gedaan wordt (behalve dan ouwe zooi nabootsen).
Dialogen waren saai, de 50/50 structuur van het verhaal irritant, Kurt Russell niet om aan te zien en Tarantino een prachtig voorbeeld van de nonacteurs die Grindhouse films sierden.
1*, saai niemendalletje.
Redlop
Vond het nog steeds even saai allemaal.
blablabla 1*
Hoe origineel.
De extended version van een in jouw ogen baggerfilm gaan herzien. Je apartheidsstatus kost je heel wat tijd.
Ben gewoon met m'n vriendin naar de bios gegaan. Over originaliteit zullen we het ook maar niet meer hebben zeker.
Verder heb jij er totaal geen zaken mee welke films ik wel of niet wens te kijken. Ben dat geleuter onderhand wel beu.
Ik vroeg het me gewoon af.
Ik heb deze week een in mijn ogen baggerfilm gezien. Die heette: 'Memoires Affectives'. Deze duurde 97 minuten. Even lang als de 'Death Proof' aflevering in 'Grindhouse'.
Als ik met een vriendin uit het brede aanbod aan films dan een film ga uitkiezen, zou ik daarom niet kiezen voor de extended version van een film die ik voorheen als bagger heb ervaren.
Vandaar mijn vraagtekens.
davidov
Vandaar mijn vraagtekens.
Misschien mag hij QT wel en wilde hij z'n film een 2e kans geven door de extended te zien? "misschien dat het dan erg meevalt" ....
Klinkt opzich wel alsof onderhond een poging deed om de zaak van beide kanten te bekijken maar helaas 2x tot dezelfde conclusie kwam
Ik vroeg het me gewoon af.
Nee, je plakt er zelf ook meteen weer een conclusie aan vast.
Verder was er niks wat mij kon boeien in de bios en ging de voorkeur van mijn vriendin uit naar Death Proof. Maar dat zijn niet jouw zaken, noch is dat enigszins relevant.
Redlop
Vandaag herzien, omdat 'Death Proof' uit het gehele aanbod mij het meest boeide. Vorige keer schaterend de zaal verlaten. Dus ik had er zin in.
Dit keer nog meer geërgerd aan het geouwehoer van die meiden onder elkaar. Duurde te lang en begon op een verplicht nummer te lijken. Blijf steken tussen 3,5 en 4 *
Clueless Dork
Ook herzien. Eerste keer beviel de film me toen ik de Grindhouse versie zag.
Nu ik de langere versie twee keer heb gezien is het wel duidelijk dat dit QT minste is. Irritante personages, te lange en irritante dialogen die nergens over gaan.
In PF en RD gingen de lange conversaties mischien ook nergens over maar het vertelde een hoop over de personages en het verhaal. Goed voorbeeld is de dialoog tussen Jules en Vincent op weg naar een klus.
Van 4,0 naar 3,5 naar 2,0
sju
Snap niet dat mensen het meidengelul zo vervelend vonden. Ik vond, hoewel van het eerste deel misschien minder interessant, het juist knap hoe Tarantino als man zulke dialogen weet te creëren (toegegeven, ze kunnen niet tippen aan die van Pulp Fiction en Reservoir Dogs).
Daarmee bedacht ik dat dat ook een handelsmerk is van de regisseur, in het rijtje van de lange camerashot, de blote voeten en de red apple sigaretten: in Tarantino's film zit bijna altijd een stuk waarin iemand een verhaal vertelt (en dus echt verteld, zonder beeldmateriaal). Uit mijn hoofd (Jackie Brown en KB 1 weet ik zo één-twee-drie niet):
Reservoir Dogs: Mr. Orange die zijn ingestudeerde verhaal vertelt (hier wel uitzondering op ontbrekend beeldmateriaal-idee)
Pulp Fiction: o.a. Christopher Walken horlogeverhaal
Four Rooms: Tarantino zelf is constant aan het vertellen, maar als belangrijkste natuurlijk hun inspiratie uit de Hitchcockserie-aflevering.
Kill Bill 2: David Carradine die het verhaal van de monnik vertelt.
Death Proof: Rosario Dawson die het verhaal van de cementbak en Zoë vertelt.
(nog typerend: Tarantino’s bijrol in Desperado waarin hij een mop vertelt.)
Bij al deze vertellingen ziet vrijwel iedereen geboeid te luisteren (en ik dus ook bij Death Proof), waarbij beeld helemaal niet hoeft te ondersteunen. Dit typeert toch QT’s schrijf- en vertelkwaliteiten en zijn klasse als regisseur!!
JoeCabot
Ben dat geleuter onderhand wel beu.
Volgens mij kick je er toch stiekem op
Linn
Als je heel goed kijkt beste Redlop, dan zie je dat ik hem 4* heb gegeven. Mijn vriend heeft het voor me over een bagger film in extended version te zien
Lief he?
DiDa
Ik ben zelf een echte fan van de films van regisseur Quentin Tarantino, maar toen ik vanmiddag de bioscoopzaal uitliep had ik toch een ontevreden gevoel in mijn lichaam. Ookal probeerde ik dat gevoel te onderdrukken.
Ik snap heel goed wat Tarantino met deze film probeert te bereiken of probeert uit te beelden (zie bovenstaande). Het idee om zo'n Grindhouse film te maken is goed gelukt. Het verhaal is lekker B en niks hoeft serieus genomen te worden.
Iedereen weet dat Tarantino naast zijn geweldige ideen ook bekend is om z'n hilarische dialogen. En bij dit laatste heeft Tarantino, hoe raar dat ook klinkt, een steekje laten vallen. Er zijn dialogen om van te genieten, maar het merendeel van de dialogen is deze keer gewoon saai en grijpen je gewoon niet. Dat maakt de film op bepaalde momenten zeer saai en vermoeiend. En dat moet toch niet de bedoeling zijn geweest.
Verder zit de film vol met leuke verwijzingen naar andere films van Tarantino, coole crashes, een ultra-coole Kurt Russell en een echt Grindhouse einde (super trouwens). Death Proof is absoluut geen slechte film, maar ook de beste regisseurs maken weleens een mindere film / misser. Het was nu gewoon Tarantino's beurt........3 sterren

Quentin Tarantino blikt terug op zijn flop 'Death Proof': "Schok voor mijn zelfvertrouwen"

Reservoir Dogs

Sin City
Actie / Misdaad, 2005

Kill Bill: Vol. 1
Misdaad / Actie, 2003
disc jockeysports carbarladykillerexploitatiesadismevrouwelijke vriendschapvrouwengevangenisstuntstuntmanpsychopaatstalkerbloedvergietengrindhousebeaten to deathslashersadistgeweldauto achtervolgingcynicalkiller car macabremisogynistduringcreditsstingerangryaggressivedomineeringfranticmaliciousmischievousbloodyapril march hilariousintensesinisterapatheticaudaciouscruelenraged harshmean spiritedpowerful