Genre: Actie / Thriller
Alternatieve titels: Grindhouse: Death Proof / Grindhouse Presents: Quentin Tarantino's Death Proof
Geregisseerd door: Quentin Tarantino
Met onder meer: Kurt Russell, Rosario Dawson en Vanessa Ferlito
Releasedatum: 7 juni 2007
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Death Proof
"A crash course in revenge."
Voor Austins coolste DJ, Jungle Julia, biedt het vallen van de nacht de gelegenheid zich te ontspannen met haar beste vriendinnen, Shanna en Arlene. Van Guero's tot aan de Texas Chili Parlor worden deze sexy chicks verlekkerd nagekeken. Niet alle aandacht is echter onschuldig: ongemerkt worden ze gevolgd door Stuntman Mike. Deze doorleefde rebel loert naar ze vanuit zijn opgevoerde Chevy Nova, en terwijl de meiden zich aan het bier zetten, loopt slechts enkele meters verder het toerental van Mike's geheime wapen gevaarlijk hoog op....
Stuntman Mike
Pam
Shanna
Warren
coldheaven
Ik liet even een "wow" los nadat één van die chicks Russell de finale 'hak' gaf
maerk
Ik moet toegeven dat die hak wel tof was ja.
Baard
Leuke dialogen, vooral van de eerste groep dames. Een paar leuke actiescenes, maar toch niet wat we gewend zijn van Tarantino.
Eindshot vond ik nog het mooist, zoals hier boven al wordt aangegeven. Ook de lapdance scene was niet verkeerd, ook al had ze der kleren nog aan.
2,5*.
wyatt earp
ik heb het gevoel dat als er onder aan de dvd of poster: WRITTEN BY QUINTEN TARANTINO staat. dat iedereen het dan al helemaal geweldig vind.
Ik heb het juist andersom. Als Tarantino zich ermee bemoeit, denk ik al laat maar.
De film kon me niet echt boeien. Met name de tweede helft vond ik vrij saai. De eerste helft vond ik dan ook beter dan de tweede. Kurt russel heeft daarin ook een grotere rol. Bovendien is het ook Kurt Russel die "overwint".
In de tweede helft word hij op het einde een mietje, en is er niks meer van die stoere kerel over. Dat vond ik wel jammer.
Kortom, te veel dialogen, en te weinig verhaal. Ik zit bekant 2 uur te kijken, en er zaten maar een paar leuke scenes bij.
fohfreak
Ik vond deze film wel ontzettend goed, en ook wel degelijk van het nivo van Tarantino...
Vooral de aanslag van russel op de meiden, waarbij die chick dr been verliest! echt klasse en op een geweldige manier over the top!
AHWA
Het lijkt wel alsof Tarantino per se wilde dat z'n twee films in een film-concept behouden werd, ondanks de onnodige splitsing van de twee Grindhouse-films, waar ik het nog steeds mee oneens ben.
Ik heb Grindhouse gelukkig kunnen zien zoals die bedoeld was, inclusief de fake trailers en Planet Terror en Death Proof. Dat concept werkte, de films waren daardoor niet te lang en gingen niet snel vervelen.
Bij de losse films is eigenlijk het hele concept weg, en dat heeft Tarantino nu in z'n lange filmversie gestopt. Planet Terror was op zichzelf een uitstekende film, maar bij Death Proof is het duidelijk dat er stukken op de montagevloer hadden moeten blijven liggen.
Vooral in het eerste gedeelte met de eerste groep dames zitten er een hoop overbodige scenes in. Ook de lapdance die in Grindhouse door een missing reel werd weggelaten zit hier nu ineens wel in en dat vind ik erg jammer. Dat neemt een deel van het mysterie weg, als je over een mysterie kunt spreken bij zoiets.
Ook zijn de acteerprestaties van de eerste groep dames erg matig. Gelukkig is de eerste botsing erg mooi in beeld gebracht, dus dat weet het eerste deel nog wel te redden.
Het tweede deel is gelukkig stukken beter, ook qua acteerwerk, mede dankzij Rosario Dawson en die twee stuntvrouwen. Winstead is eye candy, meer niet, en dat doet ze heel goed
Het tweede deel weet de film daarom te redden en gelukkig heb ik me daar prima mee vermaakt. Ik koerste eerst af naar een 2.5/3.0, maar door het tweede deel vind ik best dat er wel een halfje bij mag, maar Tarantino's film is zeker niet beter dan die van Rodriguez en duurt gewoonweg te lang.
Grindhouse had Grindhouse moeten blijven. Die splitsing is afschuwelijk geweest. Irritante geldwolven.
P8rb
Death Proof is een leuke film, maar Planet Terror was toch wel een pak beter. Allereerst de dialogen, die waren in de hele film best geslaagd en leuk om te volgen, vooral het tweede verhaal. Iets waar Tarantino erg goed in is (met uitzondering van Jackie Brown).
De botsing halverwege was erg mooi in beeld gebracht, die auto van Kurt Russel was ook erg stoer. Beetje jammer dat hij uiteindelijk er weinig mee heeft aangericht behalve die botsing dan en wat geklooi op het einde.
Het einde van het tweede deel was ook lekker vermakelijk, vooral Kurt die overkwam als een psycho was erg komisch. Ik had toch liever gezien dat Kurt het van de dames won, nu bleek hij uiteindelijk een mietje te zijn.
Leuke film dus, goed voor 3 sterren.
T_fuckin_montana
Matige film. Na het kijken van de film had ik echt het idee naar een verhaalloze film te hebben zitten kijken. Geen verhaal, geen clou niets. aan de andere kant moet ik Tarantino wel nageven dat de carchase aan het eind eind wel een van de meest geniale is die er ooit gemaakt is. Neemt niet weg dat ik niet meer als een 2 geef voor deze film.
Death Proof is het eerste deel van Grindhouse en geregisseerd door Quentin Tarantino wat duidelijk te merken is aan de dialogen. Het probleem is deze keer dat de dialogen soms behoorlijk langdradig zijn en lang niet altijd zo interessant als in andere films van Tarantino. De actie die dan na verloop van tijd dan eindelijk volgt is best spectaculair en mooi in beeld gebracht en het loopt allemaal toch net even iets anders af dan je van tevoren verwacht. Als ode aan de B-films uit de jaren zeventig is deze film echter wel geslaagd. Tarantino brengt namelijk bewust grafische foutjes aan op het scherm, krassen en nephaperingen en ook de oude auto's zijn natuurlijk geweldig, terwijl er bij de achtervolging in een keer nieuwe auto's rondrijden. Dankzij het mindere eerste halfuur duidelijk Tarantino's minste film, maar in zijn geheel nog altijd best vermakelijk en zeker een voldoende waard, al is Planet Terror duidelijk beter.
Pastichio Rocker
Iedereen heeft hier maar over de dialogen die kenmerkend zouden zijn voor een Tarantino film, maar ik heb juist het idee dat hij hier een beetje vanaf probeert te stappen. Reservoir Dogs en Pulp Fiction zaten tjokvol met slap maar memorabel geouwehoer, maar in Jackie Brown was het al een stuk minder en in Kill Bill staat me alleen nog de superman dialoog bij. Deze film heeft misschien wel slap ouwehoerende meiden, maar memorabel is het niet en het lijkt ook helemaal niet de opzet te zijn geweest.
Hankieh
Fragment 2, in één woord geniaal!
Deze film weer gehuurd om hem te herkijken.
En weer vind ik hem werkelijk prachtig.
Het begin met fragment 1 is niet het sterkste begin, veel gepraat alhoewel ik me daar niet heel erg aan ergerde. Begon meer respect te krijgen voor het (erg) goed overbrengen van scènes die al gedoemd zijn saai te worden maar waar QT toch het uiterste uit haalt en je niet verveelt.
Daarna word je ook rijkelijk beloond met het einde van fragment 1 en fragment 2. Je ziet direct dat Kurt Russel super kan acteren en QT verwijderd hem ook direct uit mijn lijst met slechtste acteurs ooit. Wat hij al vaker heeft gedaan met acteurs waar ik maar niet aan kon wennen.
Fragment 2 is dan ook het beste stuk film dat ik ooit heb gezien. Het begint met een hele korte kennismaking tussen Stuntman Mike en The Girls. Wat ook in het eerste stuk was en wat ik daar weer wel erg leuk vond. Daarna zijn de gesprekken goed, gescheld op elkaar is de ene keer komisch de andere keer helpt het erg goed bij de spanning en de race scène is rond uit geniaal.
Het begint met een vette actie waar denk ik menig mens nooit zou durven doen. Wanneer Russel het verhaal weer in komt begint het pas echt en natuurlijk het eind gevecht maakt het perfect af, met de 'wow' aan het eind 'for the final kick'.
Geniale film die je moet kijken en zeker niet moet gaan afhaken door een beetje meiden gelul aan het begin!
3.5* voor het eerste stuk.
5* voor het tweede stuk.
4.25* gemiddeld wat dus afgerond 4.5* word.
Cijfer blijft het zelfde
Hier haalde hij, zowel in fragment 1 en 2, het uiterste uit de acteurs, ben benieuwd wat hij wel niet doet met Mike Meyers, Brad Pitt en Diana Kruger in Inglourious Basterds (niet dat hun slecht acteren maar waar het op lijkt leren we hun straks op een heel andere manier kennen).
B_B
- 1969 berichten
Eerste Tarantino waarbij ik meermaals op m'n horloge zat te kijken.
Eerste deel ging nog wel, zat een lekker sfeertje in en de bar is een prima setting, kwam zelfs sleazy over. Ook de introductie van Stuntman Mike is zeer vermakelijk, al zal ik nooit echt een Kurt Russell fan worden. Toch zakte het tempo een beetje in door de wat saaie dialogen. De dialogen lijken hier veel luchtiger bedoeld dan in bijvoorbeeld Pulp Fiction of Reservoir Dogs maar voelen vooral aan als 'filler'. Het eerste stuk sluit wel prima af met een mooie crash, eerste keer ook dat de film visueel echt overdonderend is.
Tweede stuk kon me nog veel minder boeien. Tempo is vooral aan het begin gruwelijk traag en de dialogen vreselijk saai. De personages konden me ook totaal niet boeien en vroeg me al snel af wanneer Stuntman Mike er weer aan zat te komen. Het einde is nog best leuk, maar dan is het al te laat om de film te redden.
De soundtrack is trouwens weer lekker a la Tarantino!
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Het eerste stuk is vele malen beter dan het tweede stuk. Vooral als het tweede stuk overgaat op kleur, begint de matigheid.
In het eerste deel zit een betere sfeer. In de bar. Redelijke dialogen. De eindscene van deel 1 is wat mij betreft ruimschoots de beste scene van de film, ingeleid door Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich (heerlijk nummer). De crash dus. Schitterend, vooral als de Death Proof auto over één van de vrouwelijke gezichten rijdt. Nog wat leuke momenten uit het eerste deel: als de passagier van stuntman Mike mag kiezen welke kant ze op wilt en kiest voor links. Dat Mike dan zegt: jammer...etc. Je zult nu wel erg bang worden. Dan het moment dat de passagier het loodje legt. Gruwelijk. En de dialoog tussen de sheriff en zijn zoon. De hoofdsheriff heeft alles bij het rechte eind, maar heeft geen zin om in zijn vrije tijd de zaak op te lossen, zodat stuntman Mike zijn gang kan gaan.
Het tweede deel kenmerkt zich vooral door slap geleuter van vier vervelende dames. Laat de mannen de dialogen dan maar voeren, Tarantino. Het einde is dan wel weer hard en geslaagd.
1e Deel: 4*
2e Deel: zeer kleine 3*.
Totaal: 3,5* en inmiddels een bepaalde scene een stuk of 5 keer herzien.
mathias265
zalige film !!
vooral het einde dat was zo grappig, ik lachte mij kapot !!
Elineloves
Zeer verrassende film, die me echt nog lang bij is gebleven na het kijken!
tijn79
Zeker een lekkere film, maar ergens viel hij me tegen voor Tarantinobegrippen.
En daarbij vond ik Planet Terror toch wel overduidelijke de beste van de zogezegde "Grindhouse" combi
Bart Simpson
Goede film, veel actie, verveeld niet, niet voorspelbaar.
Reconquista
Na 5 minuten irritante dialogen hoopte ik al dat die brutale vrouwen (met hun erg grote mond) op een wrede manier aan hun einde zouden komen. Helaas gebeurde dat veel te laat. Het doodvonnis voltrok zich op de klassieke Tarantino wijze, keihard en bloederig.
Een groot minpunt vind ik dat Tarantino zichzelf een rol toebedeelt in zijn eigen film. Voor acteur is hij niet fotogeniek genoeg, draagt hij een kunstgebit? Of probeert hij zo in contact te komen met aantrekkelijke dames?
Het tweede deel van de film kon mij totaal niet boeien. Ondanks de snelheid vond ik zelfs de achtervolging veel te langdradig. Welk verhaal probeert Tarantino te vertellen? Deze film vond ik tijdverspilling.
coldheaven
Oneens! In zijn bescheiden rollen zet hij vaak de joker neer die de lachers naar z'n hand probeert te krijgen (Pulp Fiction, From Dusk Till Dawn). Ben ik er vaak één van
Sinds wanneer probeert hij een verhaal te vertellen? Lees de synopsis nog maar 'n keer..
i.Ron S.
Ik vind Tarantino als acteur ook goed, misschien dat iemand ooit de serie "Alias" heeft gezien, in het eerste seizoen zit hij er 2 afleveringen in als de bad guy, echt wel goed. Ook later in de serie komt hij er nog eens in.
Maar hier vind ik het eerder een vervelend rolletje, hij zit er zo maar in om erin te zitten.
Ik vind het trouwens hoofdzakelijk een vervelende film, dat retro is wel mooi gedaan maar er zit hier echt niks van interessante dialogen in(ze gaan eigenlijk nergens naartoe) en de ontknoping van deel 2 is al helemaal niks.
Die van deel 1 van ik wel mooi maar dat is dan ook het enige hoogtepunt. Ik vind het allemaal meer het Eli Roth-niveau en begrijp niet waarom dit nog zo'n hoge score krijgt.
Sommigen willen hier natuurlijk iets goed van maken omdat het van Quentin Tarantino is en beginnen dingen te fantaseren.
Ik heb van elke film van Tarantino al genoten maar van deze dus niet. Hij heeft zoveel elementen om er een knaller van te maken met die cast en dan kan hij het presteren om er een slappe boel van te maken...
B_B
- 1969 berichten
Sommigen willen hier natuurlijk iets goed van maken omdat het van Quentin Tarantino is.
Dat idee heb ik hier ook een beetje ja, dat veel mensen de film goed vinden alleen omdat hij van Tarantino is. Alsof alles wat hij aanraakt in goud veranderd...
wenniie
Ik vond het een goeie film, ik hou wel van vrouwen die terug vechten. Ik wilde hem zien omdat rose mcgowan een kleine rol in deze film heeft (de blonde vrouw die hij een lift gaf en dood ging in het begin van de film.) verrassend vond ik het een hele goede film.
vrouwen met een grote mond en die terug slaan, ik vond het geweldig!
Fryce
Ik moet zeggen dat het net is alsof deze film rijpt met de tijd. Des te vaker je ervan proeft, des te beter hij word. Ik geef der een half puntje bij!
xxxunderworldxxx
Deze film is niet te verdedigen.
amaz0ne
Deze film is niet te verdedigen.
Ik heb opgemerkt dat mensen met hoge iq deze filme beter vinden dan mensen met een laag iq
xxxunderworldxxx
Kwam je tot deze conclusie nadat je 5 sterren gaf aan Transformers?
Dan lijkt het me best wel logisch
AC/DC
Death Proof
Toch wel weer een geslaagde Tarantino film. De aktie was goed. De scénes waar zoveel in werd geluld hadden ze wel weg kunnen laten. Werd gewoon iets te langdradig. In het begin had je gewoon 15 minuten lang vrouwelijk gekwebbel, ging echt nergens over. Toen Kurt Russell aka Stuntman Mike in het spel kwam werd het trouwens wat leuker. De lapdance was echt gruwelijk, die Vanessa Ferlito, oehlala, jammer dat haar gezicht zo aan reten werd gereden . Net als de crash , ook zo'n geweldige scéne. Leuk dat ze dat stukje telkens herhaalden, zodat je kon zien hoe het met iedere passagier afliep na de crash (been, gezicht, meer hoef ik denk ik niet te zeggen) . Na het eerste deel kwam er weer een hele hoop gelul, wat ze net als het eerste stuk beter weg hadden kunnen laten. Maar het laatste half uur was dan weer geweldig: de achtervolging
De muziek was ook super en paste perfect.
Bartel
Ik vond hem echt zwaar tegenvallen. Het "verhaal" kon me niet echt boeien
Bartel
zegt degene die the Godfather en LOTR 0,5 sterren geeft.
FAIL!
Pastichio Rocker
Daar hoor jij dan niet bij aan je spelling te zien.

Quentin Tarantino blikt terug op zijn flop 'Death Proof': "Schok voor mijn zelfvertrouwen"

Reservoir Dogs

Sin City
Actie / Misdaad, 2005

Kill Bill: Vol. 1
Misdaad / Actie, 2003
disc jockeysports carbarladykillerexploitatiesadismevrouwelijke vriendschapvrouwengevangenisstuntstuntmanpsychopaatstalkerbloedvergietengrindhousebeaten to deathslashersadistgeweldauto achtervolgingcynicalkiller car macabremisogynistduringcreditsstingerangryaggressivedomineeringfranticmaliciousmischievousbloodyapril march hilariousintensesinisterapatheticaudaciouscruelenraged harshmean spiritedpowerful