Genre: Drama / Avontuur
Speelduur: 165 minuten / 225 minuten (miniserie, 2023)
Alternatieve titel: Faraway Downs
Releasedatum: 18 december 2008
Bekijk via Disney+
Plot Australia
"Welcome to Australia!"
Australië, even voor de Tweede Wereldoorlog. Een Engelse aristocrate (Kidman) erft een ranch ter grote van Maryland. Wanneer Engelse veebaronnen het gemunt hebben op haar grond, sluit ze zich met tegenzin aan bij een ruwe veedrijver (Jackman) om zo haar 1500 runderen over honderden kilometers land te drijven.
Lady Sarah Ashley
The Drover
Katherine
Neil Fletcher
King Carney
King George
Sergeant
Rianneke_Dan
Wat een geweldige film! Ik heb hem gisteravond in de bioscoop gezien en wat heb ik ervan genoten! Mijn verwachtingen waren dan ook erg hoog, en ik was al een beetje bang dat het erg zou gaan tegenvallen, maar dat was gelukkig helemaal niet zo.
Het is geen film waar je alle details onder de loep moet nemen. Er zitten hier en daar wat foutjes in, het verhaal is luchtig, het is soms wat voorspelbaar, de humor was lekker flauw en al met al is mier en mierzoet!
I don't care!
Verstand op nul en kijken maar, het is gewoon een geweldige film, met mooie muziek, mooie beelden van Down Under, een verschrikkelijk lief kindje (Nullah) en een heerlijke Hugh Jackman! Ik heb hem wel in meerdere films gezien, maar ik heb hem nog nooit zo leuk gevonden als in de film Australia. Dat dialect alleen al is om te smullen, en dan ook nog de scene als hij even een bak water over zijn oh zo gespierde lichaam gooit!
Alleen daarom zou je de film al goed vinden! Verder vond ik Nicole erg leuk in deze film, ik heb vaak niet echt iets met haar, maar ze deed het erg leuk en was volgens mij ook helemaal in haar element dat ze naast Hugh Jackman speelde. Romantiek was op een gegeven moment ruim aanwezig en als vrouw zijnde kan ik daar wel van genieten. Nullah vond ik erg schattig, wat een mooi mannetje is dat zeg! En ik vond het leuk hoe hij en zijn opa erin waren verwerkt, het Aboriginal gedeelte kwam goed tot zijn recht in de film. De scene waarin de koeien naar Nullah kwamen rennen, recht op de klif af vond ik erg mooi gedaan kreeg er gewoon kippevel van. Het gedeelte met de oorlog vind ik iets minder, en gelukkig was het niet zoveel dat had niet echt in de film gepast, maar dat kleine beetje was goed te doen, en natuurlijk nodig om dat mierzoete einde te kunnen creëren. Wat ik overigens ook geweldig vond want ik hou van een einde die goed afloopt, en waarbij je met een goed gevoel naar buiten loopt
Ja ik heb gewoon erg genoten! Kan me wel voorstellen dat de mannen dit minder vinden, want het is wel een film die grotendeels gericht is op het vrouwelijke geslacht
En ja de echte kritische filmkenners kunnen er waarschijnlijk ook niks mee omdat er teveel kleine foutjes in zaten etc etc...
Gelukkig ben ik nog wel zo iemand die ook gewoon een film kan kijken zonder op alle details en foutjes te letten en daarom heb ik ook gewoon met veel plezier gekeken naar deze verrassende mooie en romantische film Australia!
Dikke 5*
Paalhaas
Wat een draak van een film. Australia stapelt cliché op cliché, verzuipt compleet in haar overdadige sentimentalisme en dat duurt dan ook nog eens een slordige 160 minuten. Zwijmelvoer voor bakvissen.
blablabla89
Ik vond de film op zich wel redelijk maar wat was het soms zoet zeg! Zowat de helft van de film bestaat uit slowmations van die Drover. Voor de rest zat de film wel goed in elkaar.
3.5 ster
rtt
Wie van de leden hier lijkt er ( qua innerljke ) op Hugh Jackman?
Ik zou daar namelijk wel een beschuitje mee willen eten..
ik heb beschuit genoeg in huis hoor.
MOKUMAN
Mooie onderhoudende film...knappe special effects, goede cast en een mooi...wel iets te voorspelbaar verhaal. Was zeker de moeite waard om te kijken.....en ik ben ondertussen toch wel echt een Nicole Kidman fan geworden...
Paalhaas
Wie van de leden hier lijkt er ( qua innerljke ) op Hugh Jackman?
Ik zou daar namelijk wel een beschuitje mee willen eten..
Weet je heel zeker dat je daar innerlijk bedoelt?
Zo ja, bedoel je natuurlijk niet het innerlijk van Hugh Jackman maar dat van zijn personage.
vinnieboy1973
Film met de kerst gezien, vond het een topfilm in het begin, vooral de aboriginal cultuur werd geweldig neergezet en bepaalde een groot gedeelte van de sfeer van de film voor mij , aan het eind van de film toen de japanners kwamen ging het allemaal over de top, en werd het gewoon een actie film als geen ander, vond dat wel jammer.
Kreeg een beetje het gevoel wat ik had bij pearl harbor, aan het eind als ze japan gaan bombarderen, je heb de cilmax gehad en dan moeten ze er nog zondig een flut eind aan breien.
Ook in australia vond ik dat de aanval van japan, niets meer toe had te voegen aan het verhaal, en werd het in mijn ogen alleen maar als proganda voor de trailer gebruikt om zo meer publiek te trekken
faun
Ik vind de film een waardeloos verhaal hebben, veel te chaotisch in mijn ogen. Had wat meer rust verwacht.
rtt
Ondanks dat deze film mijn genre niet helemaal is heb ik er toch van genoten. Mooie opnames en goede sterke rolbezetting maken deze film een topper in 2009.
kelama3
Toch maar gekeken ook al had ik zoiets van : mmmm ik weet niet..
Ik dacht telkens dat ie afgelopen was hahahha . Wel een mooie film hoor met leuke subtiele humor erin.. kidman is goed en de kleine jongen maakte nog de meeste indruk!
Schitterende beelden trouwens van dat prachtige land , wat we gewoon moeten koesteren...toch een aanrader hoor! inderdaad.. verstand op nul en gewoon lekker kijken.
Van mij krijgt ie 3 sterren.
Enigma
Vond er totaal niks aan het leek wel zo,n kinderachtige Disney film.
0,5
Fixi88
"Somewhere over the rainbow"
Vond het een vermakelijke film wel een aantal kleine dingetjes waar ik me aan ergerde . Wel 4* waard
Naomi Watts
Met Luhrmann aan het roer zijn mijn verwachtingen erg hoog maar deze valt wel erg uit de toon in zijn oeuvre.
Vooral het karige en mierzoete verhaal doet deze film de das om en Luhrmann lijkt veel kanten op te willen maar weet niet precies welke kant op. Hij heeft tijd te kort, dat is duidelijk maar ook zijn tijd besteedt hij niet nuttig. Zijn lovestory is niet pakkend mede omdat de characters niet meer zijn dan kartonnen borden, een beetje uitdieping had geen kwaad gekunt. Ook het avontuur element wordt met veel bombarie aangekondigd maar is zeer kort en eindigt in een anti-climax.
Grootste hekel heb ik nog aan die erg foute "laten-we-de-vrouwen-is-iets-lekkers-geven" scenes. Hugh Jackman die even een emmer in slowmotion over zich heengiet, als man schaam je je bijna dat je dit aan het kijken bent. Dit kan toch niet de bedoeling zijn Luhrmann!
Dan mis ik nog de bezieling bij de cast en voornamelijk Kidman valt door de mand. Ik mis expressie, chemie en binding met de characters, al is die eerste Kidman niet kwalijk te nemen met haar botox huid. Jackman speelt niet goed, een beetje automatische piloot mode maar verder niet storend, die Nullah biedt overigens troost die heel naturel overkomt. Ook dat hele drover gebeuren hoeft van mij niet zonder dat Simonne MacKinnon op een paard hobbelt, erg overbodig. Gelukkig krijgt Australia bijval van het lekkere tempo, is de film erg luchtig en is Australië een prachtig land om te aanschouwen.
Al met al wat kritiek puntjes maar toch genietbaar.
j_u_u_l
Vond deze film erg tegenvallen na alle lovende woorden. Jammer dat 'the curious case of Benjamin Button' vol zat
. Ik ben het eens met vorige berichten dat de film alle kanten op wil. Het is een té lange film geworden, terwijl je niet eens het gevoel hebt dat ze alles ook in de film hebben verteld wat ze wilden vertellen. Het komt over als 'tijd tekort'. Maar het gekke is dat ik op twee momenten in de film dacht dat hij was afgelopen terwijl er nog een uur/anderhalf uur aangeplakt werd. Dit is achteraf heel erg jammer en een gemiste kans. Voor de rest trok het verhaal mij nauwelijks en was vooral in het begin vrij VAAG en te rap verteld.
Aan de andere kant krijg je er mooie beelden voor terug van Australië, dat ik nog niet in heel veel films zo in beeld heb gezien en de acteerprestaties van het charmante jongetje Nullah, die toch wel een flinke rol in het verhaal speelt. Einde was bevredigend, alhoewel zoet.
thuisteler
ach ... Paalhaas als ik je favorieten Top 10 bekijk dan zijn er volgens jou de laatste 10-20 jaar geen echte goede films meer verschenen..
Blijf niet teveel hangen in het verleden..
Voor mij een leuke film met schitterende beelden van het ruige landschap..
Paalhaas
Beetje kort door de bocht, deze conclusie. Dat de jongste film uit mijn top 10 veertien jaar oud is, wil volgens jou zeggen dat ik vind dat er daarna geen echt goede films zijn uitgekomen? Ga maar eens kijken in mijn 5/5 en 4,5/5-lijsten, daar vind je heus nog wel een hoop jongere films. Een top 10 is nou eenmaal erg klein.
Verder is je argument niet bepaald terzake. Misschien kun je uitleggen in welk opzicht je het oneens bent met mijn beknopte 'review'?
Dat je 't even weet: ik beoordeel films niet op hun leeftijd. Als mijn top 10 niet boordevol recente films staat betekent dat niet dat ik ergens ben blijven hangen.
tal1b
geef een 3 ( iets meer dan middenmoot) puur voor het beeldmateriaal, en effecten tijdens de pearl harbor aanslag.
verhaal is inderdaad wel vol met cliché's.
in het begin moest ik zelfs ff aan crocodile dundee denken.
had meer verwacht, wat minder cliché, en meer drama.
AardeWerk
Ik begrijp niets van al die negatieve berichten. Een schitterende film, meesterlijk camerawerk, subliem acteerwerk, een prachtig verhaal (spannend van begin tot einde) en en film die zeker thuishoort in het rijtje 'meesterwerken' dat Luhrmann inmiddels op zijn naam heeft staan. Om enig tegenwicht te geven al die beroerde beoordelingen hier van mij (5*).
vranque
Tsja...beter kan ik het niet verwoorden.
Ik wil er echter wel aan toevoegen dat de beelden prachtig waren. Zeker het begin was overweldigend. Maar dan moet ik verdorie al mij tijd ook nog eens besteden aan het lezen van de introductieverhaal die ook nog eens erg verwarrend was. Heb je zoveel tijd en dan nog zadel je mensen op met een vreselijk irritant chaotisch verhaal.
die hard
Geweldige topfilm met en uitstekend acteerd door Hugh en Nicole
Mooi en ontroerend verhaal
Heeft geen moment verveeld.
Begrijp de negatieven berichten hier niet. Heb de film met mijn familie gezien en iedereeen vond de film subliem.
Toontje35
Tegenvaller
Film begon in een razend tempo waarin eea op een belachelijke wijze werd neergezet. Reden? Heb geen idee
Er zaten wat rare wendingen/achtergronden in de verhaallijn en de computeranimaties waren zo nu en dan goed zichtbaar.
En het verhaal: vrij standaard.
88Fabian
Een ontzettend saaie film,wel goed gefilmd enzo maar verders was het echt niks aan.
MinQkel
Vond het niet veel aan.... duurde me ook veel te lang, en dacht wel 10 keer hehe nu eindelijk het einde, maar wel veel beter dan the curious case of benjamin button dus 2,5
In het begin wist deze film me nog de aandacht te behouden en vond ik hem ook interessant maar na 60 minuten had ik het gehad met deze film en begon ik hem vooruit te spoelen. De film is erg langdradig en op een gegeven moment ook zeer saai. Nicole Kidman en Hugh Jackman speelden best goed in deze film.
moviemeterman
Aanrader!
1 van de betere films. Mooi ook hoe de verhaallijnen elkaar overlappen. Absoluut een aanrader! **4,5**
the stifmeister
Prachtige film, ik heb genoten. Leuk verhaal en goed geacteerd. Nicole Kidman, is mooi om naar te kijken!

Ook deze vijf cultfilms kijk je vanaf nu gratis op PlexTV

Misdaadthriller 'The Bone Collector' morgen te zien op televisie

Netflix komt binnenkort met de geprezen misdaadserie 'Animal Kingdom'

Eindelijk in Nederland te zien: bejubelde dramaserie 'Heated Rivalry' nu op HBO Max

October Sky

Brassed Off
Drama / Komedie, 1996

Hachikô Monogatari
Familie / Drama, 1987
missionarytweede wereldoorlogboerderijaustraliëbritsracistcattle driveprejudicepost-credits scenestampedewaltzing matildatrampled to death