• 9.377.356 stemmen

Met onder meer: Colin Farrell, Brendan Gleeson en Ralph Fiennes

Releasedatum: 26 juni 2008

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot In Bruges

"Shoot first. Sightsee later."

Twee huurmoordenaars krijgen na een serieus fout gelopen klus de opdracht in Brugge onder te duiken en daar te wachten op een telefoontje van hun chef. De ene maakt van de gelegenheid gebruik om wat kunst en cultuur op te snuiven, zijn kompaan vindt Brugge maar een achterlijk gat. Zijn wroeging over wat hij fout gedaan heeft lijkt hem naar een depressie te leiden, tot hij een meisje ontmoet dat zijn stuntelige avances lijkt te beantwoorden. Als na enkele dagen het telefoontje eindelijk arriveert, blijkt dat ze toch niet enkel voor de rustige omgeving naar Brugge zijn gestuurd.

avatar van Knisper

Knisper

In Bruges is zeer degelijk vermaak, maar qua inhoud en behandeling van het genre niet iets dat met het kop boven het maaiveld uitsteekt. Redelijk licht verteerbaar vehikel, waar een aantal karikaturen op een mooie (en atypische) locatie hun baantjes trekken. Niet iets om van op te veren, maar best leuk om een keer te kijken.

avatar van demonski

demonski

redelijk tot mooie film en promotie voor de mooie stad Brugge 3,5 *

avatar van Sander0151

Sander0151

Aangenaam verrast door deze zwarte komedie met een zeer leuk en origineel verhaal. De locatie Brugge, waar het zich allemaal afspeelt is prachtig in beeld gebracht. De 3 hoofdrolspelers doen het erg goed en zijn perfect op elkaar afgestemd. Samen zorgen zij voor lachwekkende situaties en sterke dialogen. De filmposter die hierboven te zien is is alleen al top en laat perfect zien wat je kunt verwachten. Kortom een klein pareltje! Heb nu al hoge verwachtingen voor de volgende film van Martin McDonagh; Seven Psychopaths.

avatar van frans123

frans123

Skycrawler schreef:

Ik had een komsiche actiefilm verwacht zoals Lock, Stock en Snatch. Helaas was dit meer een dramafilm waarbij ik halfverwege in slaap ben gevallen. Ik ga vanavond nog een poging wagen maar wat ik er van heb gezien krijgt deze film geen voldoende. De film leek meer op een promotiefilm voor Brugge (wat mij aan de hand van de beelden een onzettend muffe stad lijkt).

al kijkj jij die film nog tien keer ,de waarde en klasse ervan zal altijd aan je voorbij gaan,dat ligt niet aan de film maar aan jou.

avatar van frans123

frans123

Geweldige film met een hommage aan Brugge. Pakkende dialogen , goed en overtuigend acteerwerk van Kees van Kooten....( ben ik de enige die dat ziet?),Collin Farrel en Brendan Gleeson. Een knappe mengelmoes van drama,,thriller ,actie en tragi-komedie. Een film die lang blijft hangen en een verademing tussen al het cliche -werk in het thriller /actie genre. Hier zijn de engelsen op hun best. Het verhaal is een kapstok ,waaraan acteerprestaties en dialogen kunnen excelleren. Als ik de film nog een keer zou zien zou ik zeker 4,5 ster geven.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

In één woord: "Geweldig!".

avatar van pintjebier

pintjebier

@frans123: Ik moest ook denken aan Jacobse of de vieze man vooral op dat bankje aan het eind van de film.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Ik vond dit echt een verschrikkelijke overdreven zaad film. Nergens echt grappig, nergens spannend, en zo geforceerd allemaal.

Erg gemaakt.

Nee ik ga niet mee in het opvallende hoge gemiddelde hier.

Niks voor mij dit!

avatar van vlindertje86

vlindertje86

Slechte film, geen humor en geen verhaal echt slecht.

avatar van flaphead

flaphead

wat een heerlijk bizarre film. een rare combinatie van drama (een jongetje vermoorden is geen lichtzinnig voer), actie (met vrij expliciete scenes), snufje thriller en die idioot sarcastische en droge humor. het is een kunst om in een duistere scene je aan het lachen te krijgen. de film zit vol Pulp Fiction-achtige dialogen, met dezelfde vreemdsoortige humor. hoewel de Britten natuurlijk al vaker bewezen hebben dat perfect te kunnen (bijv Guy Ritchie).
het is natuurlijk wel een gevalletje 'je-moet-ervan-houden'. ik doe dat wel.

avatar van tattoobob

tattoobob

Leuke film

avatar van Angelo2

Angelo2

Vorige week in Brugge geweest naar aanleiding van deze film. Prachtige stad met vriendelijke mensen.

avatar van the-real-tiete

the-real-tiete

oppassen dat je niet in slaap valt bij deze film.

traag en zeurderig waren de enige 2 woorden die mij te binnen schoot bij het zien van deze film

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Een best mooie film. Ik heb Brendan Gleeson altijd al een erg fijne acteur gevonden. In iedere film die ik ken met hem speelt hij weliswaar altijd een (belangrijke) bijrol, maar dat doet hij dan ook altijd in stijl. Hij lijkt er altijd volledig voor te gaan en dat is iets wat ik zo fijn vind aan hem.

Helaas kan ik dat dan weer wat minder zeggen over Colin Farrell. Hij is wel een degelijke acteur, maar komt op mij toch altijd wat 'plat' over. Net of hij er niet altijd zijn volle aandacht bij heeft.

De aanwezigheid van Fiennes en de leuke bijdrage van de aantrekkelijke Clémence Poésy maken dit wat goed.

avatar van panax

panax

geweldig leuke film,ik heb veel kunnen lachen en dat met schitterende plaatjes van brugge, een onverwacht einde,collin farrel is heel grappig,brendan gleeson speelt altijd top wat een geweldig ingetogen acteur is dat,ralph fiennes speelt weer de koele killerboss en dat kan hij heel goed,prachtige film ,die nergens saai werdt !!

davy jones

In Bruges. Het blijft een film waar je ofwel van houd ofwel haat. Ik ben een fan van deze film. Ik ga zelfs meer zeggen. Het is mijn favoriete film. Ik heb zelden een film gezien waar het verhaal zo perfect is. Waar alle puzzelstukjes in elkaar vallen tijdens de laatste minuten. Ik heb zelden een film gezien die perfect de afwisseling tussen humor en drama kan afwisselen. Zelden heb ik zo gelachen met de sarcastische dialogen zoals in deze film. En toch voel ik mee met Ray, dat trouwens perfect gespeeld wordt door Colin Farell. Ook Brendan Gleeson zet een meesterlijke rol neer. Eenmaal de twee hoofdpersonages in de Vader-Zoon relatie zitten, dan voel je die ook als kijker. De acties die Ken onderneemt zijn wreed, maar je begrijpt zijn motivatie; je weet waarom hij het doet. En als je dat kan vertellen via film, dan ben je een klasse regisseur.

Ook de symboliek achter deze film is perfect. Vele films missen dat tegenwoordig. Maar in deze film is het terug aanwezig, en maakt zelfs deel uit van het plot. De symboliek dat Brugge het vagevuur is, bepaalt heel de film. De drie hoofdpersonages komen tot bezinning in Brugge, en alle drie moeten ze een oordeel vellen over zichzelf. En dat doen ze ook in die laatste minuten van deze film.

Deze film verveelt nooit. Al moet je wel liefhebber zijn van gitzwarte humor. Deze favoriete film van mij krijgt dan de welverdiende 5 sterren.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

briljante rol van Colin Farrel.

Robi

Een interessante combinatie. Een misdaadfilm en een toeristische film over het mooie Brugge. Ik vind Brugge een hele leuke stad die ik ook best goed ken. En in het begin werkt die combinatie ook zeker wel. Later slaat de verhouding wel wat meer door naar de misdaadfilm. Maar goed. Omwille van de kijkcijfers kan ik daar wel mee leven. En dan komt de finale. Helaas. Volstrekt ongeloofwaardig. Iemand springt van een hoge kerktoren af en kan beneden tegen z'n maat nog zeggen dat hij een pistool moet pakken. Dan krijg je van mij als film een onvoldoende, ook al was het daarvoor nog best OK. En de ongeloofwaardigheid gaat nog een stuk verder door. Want ook zijn maat blijkt bovennatuurlijk te zijn. Met vijf kogels in zijn hartstreek, van dichtbij geschoten, overleeft hij het gewoon. En ondanks dat de schietpartij best een tijd duurt en in het centrum van toeristisch Brugge afspeelt, bleef de politie nog maar even aan de koffiepauze. Martin McDonagh denkt kennelijk dat zijn publiek uit debielen bestaat.

avatar van Pierre1965

Pierre1965

En jawel hoor:

Man overleeft 21 politiekogels - AD.nl

Of Martin het overleeft blijft open, alhoewel?!?!

avatar van Pierre1965

Pierre1965

Persoonlijk heb ik meer moeite met films waarin van de honderde schoten er geen een raak is.

Hoi Davy Jones,

Je begint met houden van of haten. Nou haten vind ik een te groot woord. Maar van jouw verhaal snap ik echt maar weinig nadat ik deze film gezien heb. Ik wil je ook niet beledigen, maar ik krijg bijna de neiging om de sarcastische vraag te stellen of dit de eerste en enige film is die je ooit gezien hebt. Ik ben het absoluut niet met je eens dat het verhaal geweldig is. Het is simpel en rammelt zelfs dan nog aan alle kanten. Ook is het ongeloofwaardig dat een beroepsmoordenaar zo van streek is omdat hij een onschuldig kind heeft vermoord. Dat heeft deze geweldige regisseur bij mij in ieder geval niet overtuigend weten te brengen.

Je verhaal over de symboliek van Brugge als vagevuur vind ik wel interessant, maar had ook wel beter uitgewerkt mogen worden dan hooguit een regeltje in een scene in het museum bij een schilderij. Hoewel wat mij betreft ook dan nog steeds niet van toepassing op de hoofdpersonen van deze film. Dat blijven voor mij gewoon huurmoordenaars. Geen genade.
Maar misschien heeft de regisseur ook op dit punt gefaald in een betere en diepere uitwerking van de psyche van de hoofdpersonen.

Hoe langer ik er over nadenk hoe meer ik aan mezelf ga twijfelen of de twee sterren die ik gegeven heb toch niet aan de hoge kant zijn.
Wat mij betreft een film om snel weer te vergeten, ondanks het mooie Brugge.

Pierre1965 schreef:

Ja, daar wil ik het maar helemaal niet over hebben.

Hoi Robi

Beledigend ben ik niet, al moet ik wel direct antwoorden dat het niet mijn eerste en enige film is dat ik heb gezien. Na ongeveer 800 films, durf ik zelfs zeggen dat ik er een beetje verstand van krijg .

Over je ongeloofwaardigheid ga ik ook iets zeggen, dat vind ik helemaal niet zo. Deze film wilt gewoon zeggen dat zelfs diegene die de gruwelijkste jobs ook maar mensen zijn. En dat wordt in deze fllm goed uitgelegd. Het personage Ray heeft een fout gemaakt, en daar moet hij mee leren leven in deze film. Ook al is hij een moordenaar, in de eerste plaats is het mens. En dat is perfect in deze film uitgebeeld. Ik hou van het menselijke aspect in deze onmenselijke job dat in deze film wordt getoond.

De symboliek van het vagevuur wordt veel meer gebruikt dan alleen in het museum met dat ene zinnetje. Alle personages worden getest en beoordeeld in deze film. Zowel Ray, Ken en Harry. Het verhaal van Ray ken je inmiddels. Het onderliggende verhaal van Ken is dat hij voor één keer het goede wilt doen. En dat bekoopt hij ook op het einde van de film. Ook de cilmax op het plein na de achtervolging is een verwijzing naar het schilderij van Bosh.

Zoals ik al reeds heb vermeld, deze film is niet voor iedereen weggelegd, dat weet ik ook. Maar toch blijf ik dit een schitterende film vinden .

Hoi Robi

Ach smaken verschillen. Gelukkig ook maar. Ken je de film "Leon" van Luc Besson? Is wel vergelijkbare thematiek. Gaat ook over een "menselijke" huurmoordenaar. Maar dat is voor mij wel een echt geweldige film, waar de regisseur in mijn ogen wel geslaagd is om de menselijkheid van de huurmoordenaar over te brengen.

davy jones

Deze film ken ik niet. Maar die zal ik zeker één van dezer dagen bekijken Bedankt voor de tip.

avatar van Montorsi

Montorsi

Knisper schreef:

Nou dit kan ik zo overnemen.

Een leuk, ongecompliceerd en grappig misdaadfilmpje met een paar leuke dialogen, locaties en personages, dat nergens naar een hoger plan wordt getild. Qua humor viel het me eigenlijk zelfs nog een beetje tegen, ook omdat ik Farrell een beetje overdreven vond, en local-language bij-personages als die van Reuten me wat tegen begonnen te staan . Ik mis dan ook eigenlijk volledig waarom hier de laatste jaren zoveel ophef over was.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Bij de ene film ben ik een man met veel woorden en bij

de andere film eentje met weinig.

Bij In Bruges (2008) zal ik me aan het laatste houden,

GOED.

avatar van Bombong

Bombong

davy jones schreef:

In Bruges. Het blijft een film waar je ofwel van houd ofwel haat.

Nou dat klopt niet hoor. Kijk maar naar de statistiek: de meeste scores hier op MoMe liggen bij 3,5 en 0,5 en 5 hebben slechts weinigen gegeven. Een standaard bult-in-het midden, die grafiek, zoals bijna alle films...

avatar van VforVictor

VforVictor