Village of the Damned (1995)
Genre: Horror / Sciencefiction
Geregisseerd door: John Carpenter
Met onder meer: Christopher Reeve, Kirstie Alley en Linda Kozlowski
Bekijk via SkyShowtime
Plot Village of the Damned
"Beware the children."
In het kleine Amerikaanse plaatsje Midwich vallen op een dag plotseling alle mensen en dieren een paar uur lang flauw. Niet veel later blijkt dat een aantal van de vrouwelijke bewoners van Midwich ineens zwanger is. De kinderen die zij negen maanden later baren hebben een identiek uiterlijk en zijn op zeer jonge leeftijd al ontzettend intelligent. Als er dan verscheidene doden beginnen te vallen, weten de dorpelingen dat er iets goed mis is met deze vreemde kinderen.
Dr. Alan Chaffee
Sarah, George's Wife
Ben Blum
Callie Blum
Barbara Chaffee
Aardig verhaaltje, maar nogal houterig uitgewerkt en geacteerd, zoals wel vaker bij Carpenter. Zal wel aan de naam liggen.
Queto Yurlunyur
Kijk dan de versie van 1960, die is vele malen beter uitgewerkt.
Als niemand echt zin leek te hebben in deze remake, waarom hebben ze dan met zijn allen geen originele film gemaakt? Iedereen lijkt hier op de automatische piloot bezig.
Ps: Ik ben wel nieuwsgierig naar het origineel nu.
Infernal_Lady
Ik vond deze remake best wel goed gedaan, en soms nog griezelig ook (niet dat er echt griezelige dingen gebeuren, maar het uiterlijk van die kinderen heeft wel iets luguber)
Een 3.5
Youri
Het verhaal is goed en kun je een prima film over maken, maar deze film kwam erg traag en weinig spannend over. Voordeel is dat deze in kleur is, terwijl het orgineel uit 1960 zwart wit is, maar daarentegen erg spannend.
black-rose
ik vond dit een geweldige film ik heb hem op mijn 18e verjaardag gezien met klasgenoten van mij en ze waren allemaal zeer goed te spreken over de film hij was GEWELDIG
vooral die ogen van de kinderen prachtig af en toe zou ik willen dat ik van die ogen had
nickvanzutphen
redelijk griezelige film , de kinderen zien er nogal misselijk uit maar het verhaal heeft toch zijn mankementen
Regan_Robbie24
ik vind het wel een goeie film, het is leuk om lekker te griezelen, waar ik heel erg van hou! Verder is het een film met goeie effecten (zoals die ogen), goed geacteerd (zoals die dokters + David + die moeder van David) en het zit leuk in elkaar, al is het begin niet zo heel veel.
maar toch een 4,5*!
Redelijke thriller met SF- en horrorelementen. Wat statisch geakteerd en voorspelbaar uitgewerkt, maar het verhaal is best onderhoudend. Niet een van Carpenter's beste films echter.
Youri
In het orgineel zaten enkele verrassingen die ik een beetje mis in deze remake. Daarentegen zijn de kinderen erg creepy om te zien. Als er wat meer schokeffecten inzaten en meer vaart was het een klassieker geweest. Overigens de laatste film van Reeve voor zijn fatale ongeluk dat hij van zijn paard viel en een dwarsleasie eraan overhield.
Stallion
Ik vond er geen flikker aan. Vond het geen overtuigende film. Nou ben ik ook niet zo''n horror-liefhebber, maar dit was niks. 1 ster.
dafoefan
Je moet deze film niet kijken als je aan iets spannends toe bent, want dat ontbreekt er aan. Ik moest er soms wel om lachen, die gekke kinderen met hun kraaloogjes
Wel een beetje appart. Een 2,5*
eylem-k
leuke film laatst nog gekeken vooral het einde is spannend en dat ene jochie die aardig is tussen die kinderen ....krijgt van mij een 3.5...wil hem zeker nog is zien
Silvio Dante
De film begon goed en bouwde zich mooi op, maar vanaf een minuut of veertig verknoeit hij wat hij tot dan had opgebouwd.
De scènes met de blonde pruik-dragende kindjes zijn gewoon beschamend! En oh zo slecht geacteert.
Veels te weinig gore (wat ik toch wel verwacht na the thing gezien te hebben), idiote effecten (die denkbeeldige muur is echt te zielig voor woorden) en ook het einde kon me niet echt bekoren.
Weinig muziek gehoord ook.
Toch nog 1.5*, omdat ik me ondanks de vele ergernissen niet verveeld heb.
Witch-king
Kleur is automatisch een voordeel?
Dan kun je het rood van het bloed tenminste echt zien.
Silvio Dante
Dan kun je het rood van het bloed tenminste echt zien.
Dan denk ik dat je je beter een pot rode verf koopt dan deze film te gaan zien.
Veels te weinig gore (wat ik toch wel verwacht na the thing gezien te hebben)
Had je maar eerst Starman moeten kijken.
mister blonde
Aardige film, met zo'n typisch jaren '50 sfeertje. Niet gek als je bedenkt dat het origineel uit de periode vlak daarna komt. Heb Carpenter nog steeds niet echt iets slechts zien maken. 3 sterren voor deze.
De begintitels waren erg leuk. Fijn muziekje ook.
Die worden dan hard afgebroken en daarna gaat het op nogal goedkope toon verder. Reeve is echt een vreselijk acteur om te aanschouwen, Alley is ook niet bepaald een begenadigd actrice.
Het idee is nog wel aardig, hoewel er verder weinig lijn en logica achter het verhaal steekt. Dit alles loopt uit op een climax die eigenlijk best pover is en nergens op slaat. De paniek en catastrofe straalt verder ook niet meteen van de film/acteurs af, waardoor je maar weinig met het hele dorp van doen hebt.
Vond de muziek af en toe wel leuk, vage effectjes enzo. Verder enigszins vermakelijk maar teveel potentieel en te weinig effectief op het doek.
dutchtuga
Ik zal je het origineel maar niet aanraden hoewel die echt stukken beter is.
mikey
Spannend filmpje hoor, standaard Carpenterwerkje. Dankzij zijn vakmanschap sfeervol, leuk en de film loopt lekker. 3.5
i.Ron S.
Ik zal je het origineel maar niet aanraden hoewel die echt stukken beter is.
Vind ik ook, dit is te "gemaakt" hoewel het van John Carpenter is. De originele is veel indringender.
playah26
lang geleden gezien, maar hij is me nog wel goed bijgebleven. vond het wel een aardig filmpje!
riefenstahl
Ik kende het origineel alvorens deze remake te zien; het origineel heeft een veel engere, bedreigende sfeer.
Deze herverfilming is niet slecht, maar feitelijk wel overbodig.
damianodebeste
Mindere film van Carpenter ik ben hele goede films van hem gewend het is ook een goede regisseur maar ik vond het origineel van deze film toch stukken en stukken beter slecht geacteerd maar kijkt lekker weg en is toch erg vermakelijk.
ik had meer verwacht van Carpenter maarja iedere goede regisseur maakt wel is een wat slechtere film dus. Ik hou het voorlopig op een 1,5

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Village of the Damned