• 9.372.934 stemmen

Village of the Damned (1995)

Horror / Sciencefiction | 99 minuten

Genre: Horror / Sciencefiction

Geregisseerd door: John Carpenter

Met onder meer: Christopher Reeve, Kirstie Alley en Linda Kozlowski

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Village of the Damned

"Beware the children."

In het kleine Amerikaanse plaatsje Midwich vallen op een dag plotseling alle mensen en dieren een paar uur lang flauw. Niet veel later blijkt dat een aantal van de vrouwelijke bewoners van Midwich ineens zwanger is. De kinderen die zij negen maanden later baren hebben een identiek uiterlijk en zijn op zeer jonge leeftijd al ontzettend intelligent. Als er dan verscheidene doden beginnen te vallen, weten de dorpelingen dat er iets goed mis is met deze vreemde kinderen.

Dr. Alan Chaffee

Dr. Susan Verner

Jill McGowan

Frank McGowan

Melanie Roberts

Reverend George

Sarah, George's Wife

Barbara Chaffee

Aardig verhaaltje, maar nogal houterig uitgewerkt en geacteerd, zoals wel vaker bij Carpenter. Zal wel aan de naam liggen.

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Kijk dan de versie van 1960, die is vele malen beter uitgewerkt.

avatar van starbright boy

Als niemand echt zin leek te hebben in deze remake, waarom hebben ze dan met zijn allen geen originele film gemaakt? Iedereen lijkt hier op de automatische piloot bezig.

Ps: Ik ben wel nieuwsgierig naar het origineel nu.

avatar van Infernal_Lady

Infernal_Lady

Ik vond deze remake best wel goed gedaan, en soms nog griezelig ook (niet dat er echt griezelige dingen gebeuren, maar het uiterlijk van die kinderen heeft wel iets luguber)

Een 3.5

avatar van Youri

Youri

Het verhaal is goed en kun je een prima film over maken, maar deze film kwam erg traag en weinig spannend over. Voordeel is dat deze in kleur is, terwijl het orgineel uit 1960 zwart wit is, maar daarentegen erg spannend.

avatar van Wouter

Kleur is automatisch een voordeel?

avatar van black-rose

black-rose

ik vond dit een geweldige film ik heb hem op mijn 18e verjaardag gezien met klasgenoten van mij en ze waren allemaal zeer goed te spreken over de film hij was GEWELDIG vooral die ogen van de kinderen prachtig af en toe zou ik willen dat ik van die ogen had

avatar van nickvanzutphen

nickvanzutphen

redelijk griezelige film , de kinderen zien er nogal misselijk uit maar het verhaal heeft toch zijn mankementen

avatar van Regan_Robbie24

Regan_Robbie24

ik vind het wel een goeie film, het is leuk om lekker te griezelen, waar ik heel erg van hou! Verder is het een film met goeie effecten (zoals die ogen), goed geacteerd (zoals die dokters + David + die moeder van David) en het zit leuk in elkaar, al is het begin niet zo heel veel.

maar toch een 4,5*!

avatar van james_cameron

Redelijke thriller met SF- en horrorelementen. Wat statisch geakteerd en voorspelbaar uitgewerkt, maar het verhaal is best onderhoudend. Niet een van Carpenter's beste films echter.

avatar van Youri

Youri

In het orgineel zaten enkele verrassingen die ik een beetje mis in deze remake. Daarentegen zijn de kinderen erg creepy om te zien. Als er wat meer schokeffecten inzaten en meer vaart was het een klassieker geweest. Overigens de laatste film van Reeve voor zijn fatale ongeluk dat hij van zijn paard viel en een dwarsleasie eraan overhield.

avatar van Stallion

Stallion

Ik vond er geen flikker aan. Vond het geen overtuigende film. Nou ben ik ook niet zo''n horror-liefhebber, maar dit was niks. 1 ster.

dafoefan

Je moet deze film niet kijken als je aan iets spannends toe bent, want dat ontbreekt er aan. Ik moest er soms wel om lachen, die gekke kinderen met hun kraaloogjes Wel een beetje appart. Een 2,5*

avatar van Stallion

Stallion

Waarom noemt men het dan een horrorfilm?

dafoefan

Ja, dat weet ik ook niet

Stemverhoging van 2,5 naar 3,0*

avatar van eylem-k

eylem-k

leuke film laatst nog gekeken vooral het einde is spannend en dat ene jochie die aardig is tussen die kinderen ....krijgt van mij een 3.5...wil hem zeker nog is zien

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

De film begon goed en bouwde zich mooi op, maar vanaf een minuut of veertig verknoeit hij wat hij tot dan had opgebouwd.
De scènes met de blonde pruik-dragende kindjes zijn gewoon beschamend! En oh zo slecht geacteert.

Veels te weinig gore (wat ik toch wel verwacht na the thing gezien te hebben), idiote effecten (die denkbeeldige muur is echt te zielig voor woorden) en ook het einde kon me niet echt bekoren.

Weinig muziek gehoord ook.
Toch nog 1.5*, omdat ik me ondanks de vele ergernissen niet verveeld heb.

avatar van Witch-king

Witch-king

Wouter schreef:

Kleur is automatisch een voordeel?

Dan kun je het rood van het bloed tenminste echt zien.

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Witch-king schreef:

Dan kun je het rood van het bloed tenminste echt zien.

Dan denk ik dat je je beter een pot rode verf koopt dan deze film te gaan zien.

avatar van Reinbo

Silvio Dante schreef:

Veels te weinig gore (wat ik toch wel verwacht na the thing gezien te hebben)

Had je maar eerst Starman moeten kijken.

avatar van mister blonde

mister blonde

Aardige film, met zo'n typisch jaren '50 sfeertje. Niet gek als je bedenkt dat het origineel uit de periode vlak daarna komt. Heb Carpenter nog steeds niet echt iets slechts zien maken. 3 sterren voor deze.

De begintitels waren erg leuk. Fijn muziekje ook.

Die worden dan hard afgebroken en daarna gaat het op nogal goedkope toon verder. Reeve is echt een vreselijk acteur om te aanschouwen, Alley is ook niet bepaald een begenadigd actrice.

Het idee is nog wel aardig, hoewel er verder weinig lijn en logica achter het verhaal steekt. Dit alles loopt uit op een climax die eigenlijk best pover is en nergens op slaat. De paniek en catastrofe straalt verder ook niet meteen van de film/acteurs af, waardoor je maar weinig met het hele dorp van doen hebt.

Vond de muziek af en toe wel leuk, vage effectjes enzo. Verder enigszins vermakelijk maar teveel potentieel en te weinig effectief op het doek.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Ik zal je het origineel maar niet aanraden hoewel die echt stukken beter is.

avatar van mikey

mikey

Spannend filmpje hoor, standaard Carpenterwerkje. Dankzij zijn vakmanschap sfeervol, leuk en de film loopt lekker. 3.5

avatar van i.Ron S.

i.Ron S.

dutchtuga schreef:

Ik zal je het origineel maar niet aanraden hoewel die echt stukken beter is.

Vind ik ook, dit is te "gemaakt" hoewel het van John Carpenter is. De originele is veel indringender.

avatar van playah26

playah26

lang geleden gezien, maar hij is me nog wel goed bijgebleven. vond het wel een aardig filmpje!

avatar van riefenstahl

riefenstahl

Ik kende het origineel alvorens deze remake te zien; het origineel heeft een veel engere, bedreigende sfeer.

Deze herverfilming is niet slecht, maar feitelijk wel overbodig.

avatar van damianodebeste

damianodebeste

Mindere film van Carpenter ik ben hele goede films van hem gewend het is ook een goede regisseur maar ik vond het origineel van deze film toch stukken en stukken beter slecht geacteerd maar kijkt lekker weg en is toch erg vermakelijk.

ik had meer verwacht van Carpenter maarja iedere goede regisseur maakt wel is een wat slechtere film dus. Ik hou het voorlopig op een 1,5

avatar van eylem-k

eylem-k