• 9.378.430 stemmen

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Thomas Jane, Marcia Gay Harden en William Sadler

Releasedatum: 7 februari 2008

Plot The Mist

"Belief divides them, mystery surrounds them, but fear changes everything."

Nadat het kleine plaatsje Bridgton getroffen wordt door een hevige storm, verschijnt een mysterieuze mist. David Drayton (Thomas Jane) en diens zoontje worden, net zoals vele andere dorpelingen verrast door de mist terwijl ze inkopen doen. Al snel blijkt de mist een dekmantel, waarin de meest vreemde en gevaarlijke wezens zich verstopt hebben. Drayton vreest voor zijn leven en voor dat van zijn kind en probeert met alle macht te overleven...

avatar van clockwork72

clockwork72

Geweldig verhaal, je voelt echt de angst van die mensen in dat winkelcentrum. Die monsters waren best wel nep gemaakt, deed me aan Slither denken die tentakels en daar vond ik ze ook niet echt uit de verf springen, maar het verhaal was goed met een heel zielig eind.

avatar van black swallow

black swallow

Het is zeker 20 jaar geleden dat ik dat boek/verhaal las...moet haast wel..

- het verhaal is in mijn herinneringen veel spannender, maar dat is vaker zo.

er zijn wel wat beschrijvingen van wezens bijvoorbeeld, maar er zijn geen plaatjes bij, dus je mag dan zelf verzinnen wat er buiten is,

ja, ik denk dat ze dat in de film ook zo hadden moeten houden: de kracht van de suggestie, met wellicht hier en daar een vage gilmp of schaduw,

ik herinner me van dat verhaal niet die geloosfwaanzinnige dame, i.i.g. niet zo dominant, - die dame had van mij wel weggelaten mogen worden... ligt er wat te dik bovenop,

Dee Al schreef:
Maar het slaat eigenlijk nergens op (hoe kon die vrouw aan het begin de mist overleven en de hulp van het leger inroepen? Nee, niet echt een goede film.
Ik kan het me niet zo goed herinneren maar er wordt toch nergens gezegd dat die vrouw het leger heeft gehaald ?

avatar van aburex

aburex

Tamelijke goed verfilmd boek van Stephen King. De angst waar de mens kan toe drijven wordt goed in beeld gebracht. Het einde is ronduit dramatisch.

avatar van gorelover

gorelover

FX zijn mischien niet geweldig, maar het einde is echt super !

Heb niet vaak een brok in mijn keel, maar dit keer wel.

Kijk ook eens de zwart wit versie, nog beter dan de kleurenversie.

avatar van elfredro

elfredro

Hier wil ik toch wel even op reageren, deze film scoort gewoon veel te hoog! Een echte horror liefhebber zal deze film nooit goed vinden. Stephen king mag dan een enorme naam hebben maar neen dit soort films trekt op niets.

En dat einde haha super ? Ik noem deze film een komedie

Niets voor horror fans! Een 0,5 voor de moeite

RuudC

Een hoop geblaat, maar nu je argumenten aub.

avatar van Lennert

Lennert

Meest zinloze post die ik hier sinds tijden heb gezien inderdaad, horror werkt door op meerdere niveaus dan alleen gore. Dit een komedie noemen getuigd toch wel van bijzonder vreemde standaarden. Kom nu eens met argumenten aan zetten?

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

elfredro schreef:

Een echte horror liefhebber zal deze film nooit goed vinden.

Betekent dit nu dat ik, hoe hard ik ook mijn best doe om mezelf van het tegendeel te overtuigen, deze film eigenlijk stiekem of onbewust om de een of andere reden toch niet goed vind, of dat ik ondanks de ruim 400 horrorfilms die ik in mijn leven met veel gruwelijk plezier heb gezien eigenlijk geen echte horrorliefhebber ben?

avatar van Arcisure

Arcisure

Niet echt een goede film naar mijn mening.

-er is veel te veel gezeik en erg langdradig

-erg voorspelbaar

-En er is niemand die z'n hersens is een keer gebruikt.

(loop je buiten in de mist met allemaal beesten in de buurt, ga je staan schreeuwen en met een zaklamp schijnen)

-En dat einde, waarom doe je dat?

maar goed, dat is mijn mening.

Deze film kijken? Alleen als je echt tijd te veel hebt.

Onzin-film.

Had Darabont nu vlug geld nodig of weet hij nu echt niet hoe hard hij de plank misslaat met dit miskleun. Film begint een beetje aardig mysterieus maar voor de rest krijg je gezeik, wezens die niets van dreiging uitstralen en vooral mensen die als een bende schapen overkomen.

Even een kindje in de hoofdrolspeler zijn armen stoppen om gemakkelijker effect te hebben bij het Disney-publiek.

avatar van Buffelsander

Buffelsander

Heb de film nu 3 keer gezien. Vooral het eind van deze film vind ik erg sterk

avatar van eltorro

eltorro

Bojingles schreef:

.....zodat het kindje daarna doodgeschoten kan worden door de andere hoofdrolspeler, inderdaad makkelijker scoren bij de Disney-publiek kan niet.

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

Deze film maakte op mij een vrij grote indruk. De angst en paniek in de winkel wordt goed in beeld gebracht en de verschillende beesten zagen er angstaanjagend uit. Een herziening zal uitwijzen of The Mist ook dan overeind blijft op slechts teert op het verrassingseffect van de eerste kijkbeurt.

avatar van AC1

AC1

DonPeliculón schreef:

Geen schrik, de film is zelfs beter tijdens een tweede keer. Net zoals 'vrijen'. Ik ben zelfs klaar voor een derde keer. Ik vind trouwens niet dat de film het moet hebben van verrassingseffecten maar eerder van de sfeer.

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

AC1 schreef:

Kijk aan, dat is goed nieuws haha. De sfeer is inderdaad een zeer sterk punt van de film.

avatar van Gijs2

Gijs2

Dit had één van mijn favoriete horrorfilms kunnen zijn. Eigenlijk is alles goed, de massahysterie in het winkelcentrum is erg sterk en zou in zo'n bizarre situatie waarschijnlijk niet eens zo gek zijn.

De muziek is goed gekozen, vooral de wanhoop op het einde. Daarnaast wordt er erg goed geacteerd. De film is ook heel mysterieus en met geen andere film te vergelijken.

Wat de film echt verpest zijn de super lelijke special effects. Lachwekkend gewoon en doodzonde.

avatar van maxroelofs

maxroelofs

Boven gemiddelde horrorfilm.

Zoals al veel eerder gezegd begint de film erg sterk. De mist draagt een mysterieus sfeertje met zich mee dat me gelijk aan het begin al beviel. De hele situatie in de supermarkt is erg interessant uitgewerkt. Toch hadden ze het denk ik beter wat beperkter kunnen houden. Die gelovige vrouw heeft het hele middenstuk van de film gered. Ze hadden dit voor mij nog wel wat langer uit kunnen rekken want ik zag haar als een van de beste personages.Wel erg indrukwekkend heel die mist, de een heeft geluk en kan 10 stappen zetten terwijl de ander bij 2 al aan stukken wordt gescheurd.

De special effects waren boven gemiddeld. Ik had eerst een soort van flop monsters verwacht die er totaal niet uitzagen alleen toen deze dus in beeld kwamen was ik positief verrast. Ook goed bedacht om ze steeds groter te laten worden. Al was het natuurlijk verre van eng genieten doe je wel.

Het acteerwerk is redelijk. Het beste personage was die gelovige alleen om nou te zeggen dat ze o goed acteerde, ik weet het niet.

Verder klopten er natuurlijk heel veel dingen niet en dan heb ik het met name over de reacties van mensen die onrealistisch over komen. Vooral in het begin was dit het geval.

Camerawerk is verder nergens experimenteel of bijzonder. Gewoon degelijk.

Het einde kon ik mee leven. Ik dacht eerst dat er een nóg groter monster te voorschijn zou komen en hem zou pletten met zijn poot. Toen de tank tevoorschijn kwam was ik blij verrast. Gelukkig niet weer de zoveelste horrorfilm met een slecht einde, want daar heb ik het nu wel weer even mee gehad.

Ik heb genoten van deze film.

avatar van maxroelofs

maxroelofs

elfredro schreef:

En dat einde haha super ? Ik noem deze film een komedie

Niets voor horror fans! Een 0,5 voor de moeite

Ik ben toch wel een horrorfan en vind dit een erg goede film!

avatar van Dee Al

Dee Al

nakada schreef:

Ja, dat is waar. Dat werd inderdaad niet gezegd. Een foutje van mijn kant. Maar dan blijft wel de vraag over: hoe overleefde deze vrouw haar tocht door de mist?

RuudC

(hoogstwaarschijnlijk) vanwege het feit dat ze vroeg vertrok in combinatie met een beetje geluk.

nakada

Maar komen we dan te weten dat ze het overleefd heeft ?

RuudC

Ja, want ze zit in het einde op de truck die voorbij rijdt.

nakada

O, oke. Ik zal de volgende keer eens beter opletten.

avatar van movie-edje

movie-edje

beetje langdradig allemaal.

het einde was best verassend.

avatar van Number23

Number23

Dat einde! Mijn god, wat een staaltje janken van Thomas Jane. Pijn is zo voelbaar in die kreten. Zowieso is het acteerwerk in orde, net als de fantastische sfeer en verhaallijn.

avatar van SlasherMovieMan

SlasherMovieMan

Is The Mist opnieuw een klassieker van Steven King of heeft de film een verkeerde locatie gekozen waar een hittegolf plaatsvindt?

persoonlijk vond ik The Mist best wel tegenvallen. Na 1408 dacht ik effe dat dit een geweldige horrorfilm ging worden, maar helaas is dat niet het geval. Toch is de film wel oké en het einde is knap lullig. Het acteerwerk is allemaal in orde en zo, maar de film deed me maar weinig. Ik geef de film met name een 2,5 voor het donders onverwachte einde. Dat zag ik absoluut niet aankomen. Voor de rest is ie best wel matig.

SlasherMovieMan schreef:

Waar gaat dit over ?

avatar van herder

herder

Films die het gevoel willen geven dat we straks met 'zeer enge dingen' te maken krijgen en daarna het niet waar kunnen maken vind ik meestal zeer zwak.

Ook in deze film is alle spanning weg wanneer de aap uit de mouw is (populaire uitdrukking de laatste tijd). Niet dat het daarvoor echt spannend was, maar goed.

avatar van siebentjee

siebentjee

Ik vond het een onverwacht goede film. Dat wezen met die tentakels vond ik zeer nep. Dat moet ik toegeven. Maar dat is dan ook echt het enige. Dat idee met die insecten, prima idee en ik stond ook verbaasd te kijken over hoe goed de emoties gespeeld werden. Aan het begin had ik al het gevoel dat dit een goede film kon zijn. Erg goed vond ik die gelovige vrouw. Uitstekend gespeeld, gelukkig blijft het bij spelen, want als zo'n vrouw echt had bestaan, had ik me er kapot aan lopen ergeren.

Ook een waar pluspunt vond ik de rol van die oude vrouw en 'Ollie' die oude vrouw deed verrassend actief mee en had een verrassende rol in de film en dat is precies wat een film extra leuk maakt. Ik was al vanaf het begin een Fan van Ollie. ook van hem verwacht je zulke dingen niet. Hij leek op een oliebol, maar zijn rol vond ik uitstekend gevonden en uitgevoerd.

Ook het einde vond ik echt heel mooi gevonden. Ze zitten met z'n vijven in een auto en er zijn vier kogels. Dat er dan 4 zelfmoord plegen en er 1 overblijft vond ik erg mooi gevonden. al helemaal mooi werd het toen de overgebleven schreeuwde van emoties. het deed mij zelfs wat, en dat overkomt me niet vaak, je merkte ook echt heel duidelijk hoe verdrietig hij was en je voelde echt heel duidelijk zijn emoties. Ook daarvoor heb ik grote complimenten.

Het is dat die tentakels zeer nep waren. Vanwege dat 0,5 eraf.
Verder alles fantastisch; emoties, verhaal, rollen, perfect allemaal.
Dat maakt al met al een hoge beoordeling van een 4,5