• 9.450.572 stemmen

Geregisseerd door: Mick Garris

Met onder meer: Henry Thomas, Lucie Laurier en Matt Frewer

• meJane Bekijk via meJane

Plot Chocolate

Jamie (Henry Thomas) is een alleenstaande en ietwat depressieve jongeman. Op een gegeven moment krijgt hij last van allerlei vreemde hallucinaties en rare dromen. Vervolgens wordt Jamie verliefd op een vrouw, die hij nog nooit heeft ontmoet. Op een dag is Jamie het zat en besluit hij haar op te zoeken. Maar is dit wel zo'n goed idee?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van SmackItUp

SmackItUp

MOH aflevering 12.

Bah, hier had ik weinig zin in zeg. Ik heb 1 keer eerder een film gezien van Garris, Desperation, en deze was zo langdradig als iets. Na enkele reacties hier gelezen te hebben werd ook hier de term langdradig veelvuldig gebruikt. Het mini beetje zin dat ik nog had in deze film verdween dus ook als sneeuw voor de zon. Maar ach, het is maar een uurtje en het is goed om alle aflevering eens een keer gezien te hebben. En misschien valt het nog wel mee. And off we go..

En inderdaad, het viel me alleszins mee. Ook al is niet echt duidelijk waar het nou precies om gaat, de sfeer is degelijk. Tevens zitten er best wel enkele scènes in die me lichtelijk deden huiveren. Helaas raakt de film op een gegeven moment de draad kwijt en is het wachten op de climax. Deze is niet best. Maar toch. Als horror heel slecht, als thriller niet onaardig.

avatar van joolstein

joolstein

‘Chocolate’ is geregisseerd door de baas van het gebeuren zelf, namelijk Mick Garris. Ironisch genoeg is de door hem geschreven en geregisseerde film een van de mindere delen uit de reeks. Het te trage verhaal en te veel overbodige scenes zijn de oorzaak dat de film niet overtuigd. Daarnaast zorgen het gebrek aan spanning en de afwezigheid van bloed (behalve op Henry Thomas blouse) er bovendien voor dat deze film het predicaat horror niet of nauwelijks verdient. En met alleen een paar blote borsten en erotische grapjes redt je het niet.Het blijft überhaupt onduidelijk waarom Jamie ineens die visioenen krijgt en vanuit het niets opeens verbonden is met een wildvreemde. Het resultaat is een bloedloze '90 jaren-achtige Thriller die erg zwak was.

avatar van John Milton

John Milton

Zwakste van de reeks tot nu toen, en het is nog wel een aflevering van de show’s creator/executive producer Mick Garris (Sleepwalker, The Stand, die andere The Shining). Ik had wel naar Theunissen moeten luisteren en eerst zijn review moeten lezen voor dit in de trein te kijken, want hier gingen niet een maar twee vrouwen topless. Je zou bijna denken dat het een serie uit de ‘90s is. Het is aardig om Henry Thomas zijn best te zien doen, maar verder is het vooral weinig horror, en afwachten tot de slappe ontknoping.

avatar van Shadowed

Shadowed

Toch wel een soort van ironisch dat de naam achter de volledige serie vervolgens met dit flutriedeltje aan komt zetten dat in de essentie echt nergens over gaat. Henry Thomas zelf mag zich ook echt wel achter de haren krabben wat betreft zijn bijdrage, die vooral geschreven lijkt te zijn om hem voor het blok te zetten. Verder bouwt Chocolate zichzelf op naar een redelijk originele invalshoek die uiteindelijk nogal halfbakken wordt uitgewerkt, met een zinloze romance als klap op de vuurpijl. Op visueel vlak lelijk ingericht ook, waardoor van enige spanning of dreiging nergens sprake is. Wat rest is een handjevol acteurs en actrices die hun best doen om er wat van te maken, maar eigenlijk niet op kunnen tegen de onzinnige inhoud.