Genre: Thriller / Horror
Geregisseerd door: Bryan Bertino
Met onder meer: Scott Speedman, Liv Tyler en Glenn Howerton
Releasedatum: 17 juli 2008
Plot The Strangers
"Lock the door. Pretend you're safe."
Een jong koppel brengt de nacht door in het afgelegen vakantiehuisje van de ouders van de man, na het bezoeken van een bruiloft. De nacht verandert echter in een nachtmerrie als ze worden aangevallen door drie gemaskerde vreemdelingen. Het koppel moet boven henzelf uitstijgen om de aanvallers tegenstand te bieden en te overleven.
Kristen McKay
James Hoyt
Dollface
Man in the Mask
Pin-Up Girl
Mike
Mormon Boy #1
Mormon Boy #2
Joe - Lumberjack (onvermeld)
Shawn the Bartender (onvermeld)
yeyo
Ik dacht dat we enkele antwoorden zouden krijgen als het koppel vastgebonden zit en de daders hun maskers afdoen Maar nee, ze worden gewoon zo goed als allebei afgemaakt. En waarom doen ze plots hun maskers af, om de kijkers enkel met meer vraagtekens achter te laten? Kende het koppel hen? We zullen het nooit weten
Een film mag toch wel iets aan je eigen interpretatie over laten? Trouwens, de moordenaars zijn gewoon psychopaten. Natuurlijk kenden ze het koppel niet (wordt zelfs duidelijk gemaakt!) en een 'motief' hebben ze al evenmin
Er zit gewoon geen boodschap in deze film, voor mij heeft hij geen nut.
Hoeveel gelijkaardige films ken jij mét een boodschap?
Karl van H.
Er zit wel een boodschap in: soms doen mensen fucked up dingen zonder reden. Zo tevreden?
Tonypulp
Zulke mensen hebben natuurlijk geen boodschap om over te brengen. Vaak zelfs geen reden om het te doen, zoiets verlangen is dan ook onredelijk.
Cybill.
Misschien heb ik dan te weinig van die gelijkaardige films gezien, want ik had er veel meer van verwacht. Het begon goed en er was opbouwende spanning, maar er worden gewoon te weinig vragen beantwoord, los van het feit dat de daders geen reden hadden om het koppel lastig te vallen. Enkele gaatjes in de film en een nogal bruusk einde dat ze beter hadden kunnen uitwerken vind ik. Net zoals het hele verhaal.
Dan vind ik Eden Lake toch een pak beter, als ik het hiermee mag vergelijken.
yeyo
Welke 'reden' hebben psychopaten ooit? Het wordt toch klaar en duidelijk uitgelegd op het einde dat het puur willekeurig was.Dat maakt het voor mij veel overtuigender dan moesten ze met één of ander flauw motiefje afkomen.
xiqu0n
Dit vond ik een erg leuke horror film. Ik ben zelf wel een fan van deze vorm van horror. Het idee dat psychopaten je op deze manier gaan lastigvallen is al een enge gedachte ansich.
Wel is het jammer dat veel vragen niet beantwoord worden. Waarom hebben ze het voorzien op de hoofdrolspelers, wie is "Tamara" enzovoorts. Van de andere kant maakt dit de film voor mij weer aantrekkelijk. Het pas in het onverklaarbare gevoel voor mij wat ik heb wanneer psychopaten aan het werk zijn. Waarom doen ze zoiets, wat bezield hun?
Kortom, voor mij werken deze films. Ik heb de film dan ook beoordeeld met 4*
Abe_Sapien
Begin van de film vond ik erg spannend, maar naar mate het langer duurder werd het voorspelbaar en werd het ook niet meer eng.
Een tegenvaller dus..
Er zijn maar weinig Hollywoodfilms die ik echt eng vind, maar dit is er toch wel eentje van. De angstaanjagende geluidseffecten en het feit dat alles zich op één locatie afspeelt, maken het extra beklemmend. En net als de slachtoffers wordt je in het ongewisse gelaten over de identiteit of motieven van de daders (wat ook wel frustrerend werkt). Wat ook frustrerend werkt, is dat de twee gewoon niet weg kunnen komen of wat dan ook.
Helaas is op een gegeven moment de geloofwaardigheid wel ver te zoeken, vooral ook omdat het soms lijkt of de drie belagers wel superkrachten of gaven hebben.
Bird_Mad_Girl
Wat een vreselijk slechte film. Van het begin tot het eind gebeurt er gewoon totaal niets bijzonders. Je denkt nou gaat het komen.. maar nee.. Echt heel saai
Slater (crew films & series)
Als "The Strangers" een motief hadden, en het koppel kende... dan waren ze geen 'Strangers' meer.
Het was gewoon willekeurig, en anders klopt de filmtitel niet
Beloki
Wat een tegenvaller, zeg. Het verhaal kende geen lijn (wat niet per definitie verkeerd is, het was gewoon totale willekeur van de daders, dat kan), maar hij werd gewoon niet echt spannend. Je wist dat als iemand door het raam keek, of achter een deur, ze een masker zouden zien. Ze vluchten er niet van weg, sterker nog: meneer en mevrouw bleven maar in en rond het huis hangen, en daardoor herhaalde continu dezelfde schrikmomenten zichzelf. Echt een gemiste kans.
B.
jordandejong
Toch wel een erg goede horrorfilm. Net zoals in Vacancy zit je hier in elke scene de donkere hoeken van de kamer uit te pluizen zoekend of je een gezicht ziet. Vaak zie je het dan ook maar het liet me toch schrikken. Helaas begond de film te langzaam en werden de momenten later te eentonig. Aan de andere kant vond ik het goed hoe de regiseur spanning opbouwde met de simpelste geluiden. Recorders die vast lopen, voetstappen,metalen staven die op de grond vallen, en bij alles kwam toch weer een neiging om te gaan nagelbijten. 3,5* en dat was meer geweest als de schrikmomenten later niet zo eentoning werden.
dinhus
Het ging werkelijk nergens over.
Het geheel kon mij van geen kant raken.
Jiminho
ik vond het een hele spannende film met aardig wat schrikmomenten (terwijl niet heel veel films mij nog erg laten schrikken), vooral de eerste helft was spannend, de 2e helft (ietsjes) minder.
Het einde had wel wat beter gekunt, maar toch een hele goede horror!
bollepeer
sjongejongejongejongejongejongejonge. wat baal ik enorm zeg. ik zit nu al een jaar die trailer te kijken en ik moest en zou hem per sé zien. eindelijk gedownload en ik zat helemaal klaar. het begin viel mij al tegen omdat het zo langdradig was, totdat er op de deur werd gebonst. Op dat moment veranderde de film in een ge-wel-dige film en ik zat egt te genieten tot ongeveer 75% van de film.
op dat moment had je de schrikmomenten wel gezien en zat je te hopen op het eind. en ai ai ai dat einde, dat haalt de film een ongelooflijk stuk naar beneden.
jammer, jammer jammer. het had zo'n goede film kunnen worden.
tog 3* voor het middenstuk.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
en ai ai ai dat einde, dat haalt de film een ongelooflijk stuk naar beneden.
jammer, jammer jammer. het had zo'n goede film kunnen worden.
tog 3* voor het middenstuk.
Wat vond je zo slecht aan het einde eigenlijk? Film sluit lekker bruut en mysterieus af.
bollepeer
juist dat mysterieuze. bij sommige films is dat uitstekend, maar hier werd niets uitgelegd, ze deden hun maskers af, maar je kwam niet te zien wie het waren en dan nog iets: ze zeiden op het laatst in die auto: 'volgende keer zal het makkelijker worden', terwijl het veel makkelijker had kunnen zijn, aangezien ze die 2 in het huis al 100x hadden kunnen pakken. Daar stoorde ik me aan.
Kasper90
Ik ben normaal niet echt van de horror/thrillerfilms, maar dit keer was ik bij vrienden en die wilden perse deze film kijken. En ik vond het eerlijk gezegd 85 weggegooide minuten. De aanloop is heel langdradig, een verhaal is er eigenlijk niet en er zijn slechts een paar schrikmomenten. De enige keer dat ik een keer echt schrok was het allerlaatste moment en toen was de film gelijk af.
De film doet me er in ieder geval aan herinneren waarom ik niets van dat genre moet hebben.
1.5 ster
maithekke
Vond deze best spannend eigenlijk.
Een scene die ik erg leuk vond was dat ze in het midden van de kamer stond en je achter haar een masker tevoorschijn zag komen. Vooral omdat ik het eerst niet merkte en toen iets zag bewegen en dacht van :O
Maar naarmate de film vordert vind ik hem toch minder worden. Op een gegeven moment is de spanning er een beetje vanaf, op een paar momenten na.
Vond het wel een aardige film met soms best wel sterke scene's erin.
Ik vond hem trouwens veel weg hebben van de franse film "Ils" die ik een paar jaar geleden heb gezien. Was in mijn herinnering alleen wel wat sterker en spannender.
* 3.5
maithekke
Met "de volgende keer zal het makkelijker worden" werd denk ik niet bedoeld met dat ze ze de volgende keer sneller te pakken zullen krijgen maar dat het vermoorden van iemand makkelijk word. Op het gebied van geweten denk ik.
Dat ze hun niet meteen te pakken krijgen is denk ik vooral omdat ze het leuker vinden om die mensen flink bang te maken. Daar halen ze hun plezier uit, vandaar ook die enge maskers en het staren naar het huis het meerdere keren aankloppen op de deur. De muziek etc. De maskers hebben verder geen functie om hun identiteit te verbergen aangezien ze deze aan het einde van de film afdoen dus de enige reden is waarschijnlijk om angst aan te jagen jegens het koppel
krumel
al met al een redelijke film al wordt hij richting het einde wel minder
ik vind het begin van de film het beste, want dat is er nog genoeg spanning
je zit eigenlijk te wachten totdat ze de psychopaten een keer zien
er zitten wel een paar schrikmomenten in, maar naarmate dat de film vordert begint de spanning ook af te nemen
sander.h
Vond dit toch een tegenvaller.
In tegenstelling tot zijn Franse soortgenoot "Ils" hangt deze film veel meer van de clichees aan elkaar en wordt dientengevolge wel erg voorspelbaar. Op het moment bijvoorbeeld dat die vriend opduikt met zijn auto en naar binnen loopt weet je toch al precies wat er gaat gebeuren. Jammer.
Tegenvaller.
De introductie van de hoofdrolspelers begon aardig, op een gegeven moment werd het wel wat langdradig.
En dan begint het, een meisje klopt hard aan de deur om te vragen waar Tamara is. Het is 4 uur 's nachts, er woont geen Tamara in het huis waar het echtpaar verblijft.
Mysterieus, vervolgens vertrekt het mannetje om sigaretten te kopen. Dan begint de ellende.
De rest van de film is saai, langdradig en voorspelbaar. Ik heb het met mijn vriendin over verschillende dingen gehad, pas bij het slot eindigden wij met kletsen. En we hadden niks gemist. In het gehele middenstuk is niks noemenswaardigs gebeurd. Dit had ook achterwege gelaten kunnen worden, want de vreemden hadden de hoofdrolspelers ook direct kunnen vermoorden (?).
Maar de film moest een anderhalf uur duren natuurlijk.
Een sterretje.
Karl van H.
De hoofdrolspelers direct vermoorden, wat is daar nou de lol aan?
Tonypulp
In dit geval dat je iets anders kunt gaan doen met je tijd
...Maar normaal gesproken idd een dom voorstel.
Nitrouz
De hoofdrolspelers direct vermoorden, wat is daar nou de lol aan?
Dan duurt de film een kwartiertje en kan ik nog een goede film gaan kijken.
gizmo_o
Maar de film moest een anderhalf uur duren natuurlijk.
Een sterretje.
Een vreemde opmerking, aangezien het duidelijk is dat de 3 masked killers een luguber spel spelen met hun slachtoffers en dat direct vermoorden hier niet in past.
Nitrouz
Zo kwam het niet op mij over.
Omdat je zat te kletsen
Zulke figuren spelen altijd een spel, is vrij typisch voor een moordenaar. Begluren of gewoon teisteren.

The Strangers: Chapter 3
2026