• 9.378.724 stemmen

Geregisseerd door: Bryan Bertino

Met onder meer: Scott Speedman, Liv Tyler en Glenn Howerton

Releasedatum: 17 juli 2008

Plot The Strangers

"Lock the door. Pretend you're safe."

Een jong koppel brengt de nacht door in het afgelegen vakantiehuisje van de ouders van de man, na het bezoeken van een bruiloft. De nacht verandert echter in een nachtmerrie als ze worden aangevallen door drie gemaskerde vreemdelingen. Het koppel moet boven henzelf uitstijgen om de aanvallers tegenstand te bieden en te overleven.

Kristen McKay

Man in the Mask

Mormon Boy #1

Joe - Lumberjack (onvermeld)

Shawn the Bartender (onvermeld)

Tonypulp

Ik kan wel een lijstje maken .

Kom maar op!

Tonypulp

Ik zie 't graag als een film waar clichés elkaar ontmoeten, een broedplaats van alles wat een film als deze handig zou moeten ontspringen om enigzins de sfeer vast te houden (wat er wel degelijk was) en enigzins spannend te zijn. Een aaneenschakeling van debiel handelen, door 't mormel genaamd Liv Tyler (irrelevent, maargoed ). 't leentjebuur spelen bij andere wél interessante en originele werkjes, het ontzettend voorspelbare (kan me 't einde niet meer herinneren, was dat wel zo goed dan? Want het is niet blijven hangen) wat door de hele film hangt, iets wat vooral bij een herziening de film nóg ondraaglijker maakt.

Klap komt extra hard aan als je bedenkt dat ik het eerste half uur vrij geniaal vond, als je dát dan om zeep weet te helpen...damn dan heb je 't slecht gedaan.

TragieStar.*

Hoezo debiel handelen? Dat is dus zeker niet waar, want wat zou jij in zo'n onmogelijke situatie doen, dan gaat ook niet alles perfect en weet je ook niet van alles te verzinnen. Want ik kan me geen scene herinneren waarbij ze debiel handelen. En je lijstje met slechte dingen vind ik bagger want ik snap er helemaal niks van.

Elineloves

Het einde? Dat zij op de grond ligt, dat jongetje denkt dat ze morsdood is, en plots grijpt ze het jochie bij zijn arm. Nou, ik schrok wel hoor.
Wat het nut er precies van was, weet ik ook niet.

TragieStar.* schreef:
Dan ligt dat aan jouw leesvaardigheid.
Elineloves schreef:

Ah ja, samen met het begin leuk.
Dat is dus zeker niet waar
Als jij 't zegt..

Elineloves

1 punt voor 't begin, en 1 punt voor 't einde.

Tonypulp

Hehe gaat je niet lukken .

avatar van 606

Elineloves schreef:

1 punt voor 't begin, en 1 punt voor 't einde.

Hehe

Elineloves

Wat? Ik deed niks. ....shit!

Tonypulp schreef:

Dan ligt dat aan jouw leesvaardigheid.

Ah ja, samen met het begin leuk.

Als jij 't zegt..

Nou dat ligt zeker niet aan mijn leesvaardigheid,

Ja en dat zeg ik, net zoals jij dit zegt.

TragieStar.* schreef:

Ja en dat zeg ik, net zoals jij dit zegt.

?

TragieStar.*

Wat zit jij nou allemaal kinderachtig te doen man, pff kan je niet gewoon reageren ofzo, achja laat ook maar ik reageer niet meer op geen enkele bericht van jou. Dit is de laatste.

Tonypulp

Ik heb normaal gereageerd, maar dat zie je blijkbaar maar al te graag over 't hoofd. Maar ik bedank je, word ik niet meer lastig gevallen door iemand die alles misinterpreteert.. Met het verkeerde been uit bed gestapt?

avatar van Freckles

Freckles

Dinsdag middag op Prime Star.

avatar van 1311811

Die regisseur mag van mij wat meer ervaring op doen, want deze was niet geslaagd! Een aantal schrikmomenten die mij weinig deden en voorspelbaar waren, de film is niet origineel, weet mijn aandacht er niet bij te houden, omdat ik hem totaal niet spannend kan noemen en door het einde haal ik er nog eens 0,5 ster af! Een tegenvaller die van mij geen plekje krijgt op mijn EHS.

avatar van yeyo

yeyo

1311811 schreef:

Nochtans vind ik de eerste keer dat we de moordenaars zien (wat helaas verraden wordt op de cover) doeltreffend en origineel binnen dit genre.

1311811 schreef:

door het einde haal ik er nog eens 0,5 ster af!

Sja, dat lees ik hier helaas voortdurend. Mensen kunnen het blijkbaar niet verwerken als er iets aan hun interpretatie wordt overgelaten.

Elineloves

Ik snap het ook niet zo goed eerlijk gezegd. Wat is er slecht aan het einde?

avatar van Hectometersnor

Hectometersnor

Ik vind het juist geweldig dat een thriller/horror film eens geen cliché einde heeft maar een einde die volledig open blijft voor eigen interpretatie. Elke film in deze categorie word gedragen door een 'motief'. The Strangers is een van de weinige die er perfect in slaagt dit achter wegen te laten, wat overblijft is een hele spannende film zonder irritante schreeuwende tienermeisjes of kansloze 'I'll be right back' vergelijkbare scènes.

Elineloves

Precies. Hadden ze dan allebei dood moeten zijn? Hadden de kijkers willen zien hoe het verder met haar ging?

avatar van puckb96

puckb96

The Strangers is Bryan Bertino's film-debuut, maar als je daar niks van weet, zal je dan niet verwachten want deze film was gewoon te gek! En het was gewoon erg creepy en eng. Elke moment had wel iets wat je angst deed wekken. En ik schrok nogal dat dit Bertino's film-debuut is, kan wel iemands 32'ste film zijn, zo goed was ie! Deze film is gewoon fantastisch. Ik ben benieuwd wat voor meer films hij in petto heeft. Genoeg over de regisseur, nu over de film zelf.

Zoals ik al zei is The Strangers gewoon geweldig. Het begint geweldig en toen de film begon werden we geïntroduceerd voor de personages, wat ik wel prettig vond. En toen daarna begonnen de enge momenten! Ik had de schrik-momenten echt niet verwacht, het eerste schrikmoment zorgde ervoor dat ik van mijn bank afviel!

Sommige kijkers zeiden dat het acteerwerk niet al te goed was, maar ik ben het daar absoluut niet mee eens. Het acteerwerk was gewoon goed, Ik ben het wel eens over een ander punt: Liv Tyler fluisterde de hele tijd haar tekst. Het acteerwerk in de hele film was gewoon goed!

The Strangers themselves waren zeker te gek! De mannelijke vond ik het engst. Alle momenten hadden wel een enge eigenschap. Het was gewoon allemaal creepy! Die maskers die ze dragen zijn goed gemaakt, eng! Serieus dit is gewoon de engste film ooit!

Dus ik heb wel gegriezeld

avatar van Roonn

Roonn

Sorry voor de late reactie..

Ik vond de film slecht omdat, alles te langdradig was.

Voor mij is een horrorfilm tempo en actie OF anders goed opgebouwde spanning, creapy gedachten of goed verhaal.

Ik vond 't nogal voorspelbaar. Het kon me op de één of andere manier totaal niet interesseren en m'n aandacht trekken.

Maar, nogmaals, mijn mening.

Oké sorry, moet bekennen dat ik nog wel 1 pluspuntje weet: de manier waarop de regisseur het neerzette dat ze 'nee' zei toen ze ten huwelijk werd gevraagd.

TragieStar.*

En je houd nog wel zoveel van horror-films

avatar van Roonn

Roonn

Klopt, maar niet van deze.

Ik vond deze totaal niet creapy of aandachttrekkend.

avatar van pie18

pie18

Een van de beste horror films laatste jaren. Zoals vroeger krijgen ze niet meer gemaakt maar vind dat deze wel in de buurt komt

avatar van clockwork72

clockwork72

Uhmm.. ja wel aardig filmpje.

avatar van Layla!

Layla!

Ik weet alleen nog dat ik erg geirriteerd raakte van deze film.. Gaan kopen en herzien..

avatar van essepluisje

essepluisje

Lekker creepy filmpje, de engerds zijn ook gewoon echt eng.

avatar van bjerik76

bjerik76

flinterdun verhaal lijntje.

wel erg spannend, alleen word geen enkele vraag die je over deze film heb beantwoord.

en die honingzoete fluister stem stem van Liv ..... die heeft ze ieder geval niet van dr vader

avatar van Cybill.

Cybill.

Ik ben het eens met de vorige reactie. Dit is gewoon een dramatische, uiterst gewelddadige film (vooral op het einde). Op zich geen problemen mee, maar dan moet er wel een verhaal inzitten.

Ik dacht dat we enkele antwoorden zouden krijgen als het koppel vastgebonden zit en de daders hun maskers afdoen Maar nee, ze worden gewoon zo goed als allebei afgemaakt. En waarom doen ze plots hun maskers af, om de kijkers enkel met meer vraagtekens achter te laten? Kende het koppel hen? We zullen het nooit weten

Er zit gewoon geen boodschap in deze film, voor mij heeft hij geen nut. En dan mag hij nog zo spannend zijn en al wat je wilt, bevredigend is ie niet. 2,5* omdat het goed begon, maar het laatste halfuur heeft veel verprutst bij mij.