• 9.377.445 stemmen

Geregisseerd door: Bryan Bertino

Met onder meer: Scott Speedman, Liv Tyler en Glenn Howerton

Releasedatum: 17 juli 2008

Plot The Strangers

"Lock the door. Pretend you're safe."

Een jong koppel brengt de nacht door in het afgelegen vakantiehuisje van de ouders van de man, na het bezoeken van een bruiloft. De nacht verandert echter in een nachtmerrie als ze worden aangevallen door drie gemaskerde vreemdelingen. Het koppel moet boven henzelf uitstijgen om de aanvallers tegenstand te bieden en te overleven.

Kristen McKay

Man in the Mask

Mormon Boy #1

Joe - Lumberjack (onvermeld)

Shawn the Bartender (onvermeld)

avatar van %%%%%%

%%%%%%

De film begint zoals vaker vermeld spannend en met een goeie sfeer

Maar naarmate de film verder loopt neemt de spanning weg en word het allemaal erg voorspelbaar en verveelend

De film had veel ingredienten in zich om een goeie thriller te worden maar dat word verprutst door de regie jammer 2 sterren

ik betwijfel als het echt op waar gebeurde fijten is gebaseerd

t begin is nog vrij geloofwaardig maar hoelanger de film duurt hoe nepper het ook word

avatar van Nesquick

Nesquick

Toen ik de trailor zag dacht ik dat dit wel een filmpje is die top zou zijn, viel eigenlijk lelijk tegen.

Had van in het begin door dat Liv Tylor niet geknipt is voor deze rol.

Super lekker ding, maar niet gemaakt voor dit soort filmen.

Toen 'the strangers' aankwamen was het best spannend maar na een 10minuten was de suspens al ver te zoeken en herviel het weer in het gebruikelijke déjà vu genre.

Dit gecombineerd met wat slap acteerwerk en overdreven lawaai makende Liv ...

Film kan hoogstens een 2* krijgen, gewoon omdat Liv er als een lekker snoepje bijloopt

avatar van Shinobi

Shinobi

En de film begon nog zo goed, lekker sfeertje en alles erom heen. En zoals al eerder gezegd stevent de film gelijk op ramkoers af helaas. Zowat alle clichés worden uit de kast gehaald en uiteindelijk gaat deze film gewoon nergens over...
Ze hadden het veel beter kunnen uitbouwen met die 'Strangers' en de echte boosdoener was dat ze alle drie hun maskers afdeden en hoe kansloos worden hun gezichten niet in beeld gebracht. Tenminste van dat ene blonde meisje weet je wel hoe ze eruit ziet. Maar nergens wordt echt duidelijk wat nou hun daadwerkelijke doel is, ze gaan niet voor het geld enz. Maar voor wat dan wel? Er wordt ergens volgens mij gezegd van: "Because you were here." Lekker duidelijk dan.
En sommige dingen waren ook best ongeloofwaardig in beeld gebracht, zo zie je iemand niet dan weer wel en zo zie je hoe iemand een hand op die James legt en opeens is diegene weer weg. Het zijn toch geen superwezens of zo?
Al vond ik sommige scènes toch wel goed in beeld gebracht zoals die scènes waarin ze gewoon onheilspellend voor hun uit zitten te staren.

Maar op een gegeven moment leefde ik echt niet meer met de slachtoffers mee. Vooral bij die ene scène waarin ze maar in hun staken met een mes. Ik had echt zoiets van: ja, leuk hoor maak ze nu alsjeblieft eens dood zeg. En hoe kansloos die vrouw blijkt op het laatst nog steeds te leven.

Nipt 2, 0 sterren.

avatar van john constantine

john constantine

Hele sterke Thriller/horrorfilm!

Ik vond het allemaal realistisch overkomen. Het acteerwerk was erg sterk, dat maakte deze film erg sterk. goeie opbouw wat vanaf begin al heel creepy is. De gemaskerde mensen, waren echt eng om te zien, en natuurlijk omdat deel van het verhaal waar is!!

Ik ga hem zeker nog een keer kijken!

Krijgt van mij ee 4.5*!! omdat ik al een hele tijd niet meer zo'n creepy film gezien heb!!

avatar van maxo922

maxo922

hele spannende film, het vervelende was dat je er niet achter komt waarom de moordenaars dat doen, ' Because your were home' zegt ze dan, ik ga toch ook niet iemand vermoorden omdat hij thuis is. wel goed geacteerd en de spanning was goed op gebouwd. * 3,5

avatar van Ejerika

Ejerika

schimmel schreef:

Ze hadden er wel wat kettingzagen en beter einde kunnen bedenken.

Ik vond hem wel heel hard, alleen niet alles van de film!

Een 4,5/5

Eigenlijk wachten ik ergens op in de film maar het kwam niet.

Dat vond ik ook. Achteraf vind ik juist dat hetgene waarom de film me zo bij blijft.

avatar van Ejerika

Ejerika

Hectometersnor schreef:

Waarom vind ik het nu al jammer dat er een vervolg komt....?

Dat weet alleen jij.

Ik kijk er wel naar uit. Dit soort spanningsopbouw mag vaker op het doek.

avatar van Hectometersnor

Hectometersnor

Ja waarschijnlijk vind ik het jammer omdat er (zoals heel vaak) een tegenvallend vervolg komt dat dit eerste deel ontkracht en dat lijkt mij erg zonde.

avatar van the catcher

the catcher

Schitterende en vooral spannende films. Als je voor dit genre van film bent kan deze volgens mij nooit tegenvallen.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

the catcher schreef:

Als je voor dit genre van film bent kan deze volgens mij nooit tegenvallen.

Ben een groot fan van dit genre, maar dit was wel echt een drama.

avatar van ViggøJøhnny

ViggøJøhnny

Het begin was lekker spannend en had ik zoiets van 'Bahh dat moet jou maar overkomen', maar later was op de een of andere manier de spanning eruit.

Het verhaal is zeker goed voor een horror/thriller. Maar in deze film komt het niet goed over. Met het verhaal kun je meer dan dat ze in deze film laten zien.

Door het spannende begin en goed verhaal 2,5*

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Zeer goede en spannende real life-horror film. Dat zulke dingen ook echt gebeuren. Dit is dan toch ook een van de betere Amerikaanse horrorfilm die kwa real-life aan The Texas Chainsaw Massecre doet denken en kwa plot ook een beetje aan Scream. Maar dit was me toch wel een pareltje. Een sublieme spannende nagelbijter omgeven in een donker en creepy sfeertje en weinig overbodige muziek. Met als achtergrond een oud donker huis dat schemerig verlicht is waardoor de sfeer donker is. Die 3 officieele bewoonders van het huis zagen er ook erg creepy uit met die maskers en je zou als eerst denken dat het geesten zijn. Ook die nare herhaaldelijke toon van die grammafoonplaat die ene keer zorgt voor een ziekelijke sfeer. Die scenes van oa: dat Kristen door de kamer loopt en achter haar in een hoek zo'n gemaskerde psychopaat tevoorschijn komt (zie poster trouwens) en die scene dat ze in de kast verstopt zit zorgen ook voor een goede dosis rillingen. Snapte trouwens alleen dat hele einde niet met die jongens. Waren dat nou toevallige getuigen en kwamen zei toevallig dat huis tegen? En die ondmoeting dan met die 3 Psycho's? Ja, de ondertiteling was Engels en kwam de laatste kwartier niet op de juiste tijd aan.

Verder vond ik Liv Tyler en Scott Speedman ook erg goed spelen.

Zeer spannende real-life nagelbijter. Ondanks het een waargebeurt verhaal is zou een echte die-hard horror liefhebber hier ook zijn plezier in vinden.

avatar van guylopez93

guylopez93

maxo922 schreef:

ben het echt helemaal met je eens. Goede spanning zat er in de film alleen was het weer jammer dat je niet kwam te weten waarom die moordenaars dat allemaal deden.

avatar van Hectometersnor

Hectometersnor

guylopez93 schreef:

Voor mij is dat gek genoeg weer een van de grootste rede waarom ik deze film zo goed vind. Waarom moet alles een motief en een gezicht hebben? Daarvan hebben we al genoeg schreeuwende tiener horrorfilms naar mijn mening.

avatar van josephinee

josephinee

Het is niet gebaseerd op waar gebeurde dingen.

Dat was gewoon zo'n marketing praatje.

Spannende film, alleen wel een beetje een standaard verhaal.

Alleen na afloop van de film, kon ik het begin van de film niet plaatsen..

Leuk voor een avondje, maar vond het geen super geweldige film.

avatar van Malibu Stacy

Malibu Stacy

Spannende film, goed geacteerd, alleen het einde verpest het voor de hele film. Lijkt wel of er tegenwoordig geen films meer gemaakt worden met clou.

avatar van Boeikens

Boeikens

Goede thriller.

Een goed verhaal, gebaseerd op waar gebeurde feiten, dat wat doet denken aan Ils, maar dan toch minder spannend naar het einde toe.

Goed geacteerd, de sfeer hangt er goed in maar de aanvankelijke spanning blijft naar het einde toe niet behouden. Ook het einde is een beetje pover.

avatar van joey_saza

joey_saza

Vond het een vrij standaard horrorfilmpje. Langdradig en saai. Had gehoopt op een verrassend einde, maar dat was er ook niet.

avatar van benq

benq

The Strangers komt niet goed uit de verf en dat heeft te maken met het feit dat de spanningsboog niet altijd gespannen staat. Ils toont aan hoe het wel moet. En het werd vrij ongeloofwaardig voor mij, zo zaten ze haast in je nek te hijgen en als je je omdraait waren ze nergens te bekennen. Dat trucje werkt 1 of 2 keer maar niet constant. Verder is het plot vrij mager en wat is die Speedman saai.....

Nee, nergens verrassend helaas, ook niet dat "Carrie" einde...

2,0.

avatar van Scarrie

Scarrie

Erg jammer, het had zo goed kunnen worden.

Op bepaalde punten moest de bedoeling van de 'the strangers' wat beter uitgebeeld worden op bepaalde punten was dit te onduidelijk.

Vooral op het einde was zeer prut. Ze hadden dit zo goed kunnen maken maar deden dat niet.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

avatar van stoffel75

stoffel75

Wat een teleurstelling; in deze stijl van horror is 'Ils' vele malen sterker. Het eerste half uur was best spannend, daarna wordt het voorspelbaar en ongeloofwaardig. Hoofdrolspelers zijn ook niet meteen de sterkste acteurs, vooral Speedman is ongelooflijk saai.

En wat een onnozel einde, de 'slechterikken' bewijzen hier dat ze gewoon domme idioten zijn.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Friday the 13 th schreef:

Zo raar is dat niet

avatar van Reinbo

Aardige 'Old School' horrorfilm. Met eenvoudige middelen wordt een nare en ongemakkelijke sfeer geschapen. Helaas is de film nergens vernieuwend en daarom is het wel allemaal erg voorspelbaar, maar daarom niet minder spannend. 3*

avatar van komerad

komerad

Vond de film toch wel onder het gemiddelde.

Toch nog een 2 omdat de sfeer wel goed zit en het einde toch simpel en mss net daarom degelijk is.

Reden waarom we hem minder dan het gemiddelde vonden :

Het kat en muis spelletje was iets te veel kat en muis. Op de duur ging de spanning gewoon verloren.
Waar zit die man de helft van de film? Na zijn 'ontmoeting' met de slechterik hoor ik toch een schot, de slechterik zwaait met zijn bijl.. beiden hebben blijkbaar gemist. Daarna zou de slechterik de man bewusteloosgeslagen hebben, laten liggen. Nog wat in het huis rondhangen om het slachtoffer daarna weer te gaan ophalen ofzo..

Kortom amper geloofwaardig.

avatar van deTuinman

deTuinman

Friday the 13 th schreef:

Zeer geloofwaardig hoor.

avatar van Tarkus

Tarkus

Weet niet echt wat ik van deze film moet denken.

Liv Tyler is zoals steeds zeer goed als actrice, maar ik heb de indruk dat dit genre niet echt aan haar is besteed.

Over Scott Speedman kan ik niet zoveel zeggen ik vind zijn rol veel te klein om er een goed oordeel over te vellen.

Maar de prent in zijn geheel is een gemiste kans denk ik, hoewel het verhaal zich tot meer leent is het bijzonder mager uitgewerkt.

Het had best wat gruwelijker mogen zijn en ook een beetje meer suspense.

Echt horror als genre kan ik op deze film niet plakken en thriller al helemaal niet, ik heb al spannender filmen gezien in dit genre.

Spijtig, want met een actrice van Tyler's kaliber zou je wel meer mogen verwachten.

Toch nog 3 sterren en dat is toch vooral voor Liv Tyler alleen.

avatar van The Last

The Last

Min of meer de Amerikaanse tegenhanger van Ils.

Aardige debuutfilm wel. De impact is natuurlijk beduidend minder, maar 't is daarom niet minder spannend. Er zitten een 3-tal fijne schrikmomenten bij. Moet zeggen dat ik me wel weer ergerde aan de vermelding van 'gebaseerd op waargebeurde feiten'. Dat blijft toch echt regelrechte bullshit.

Eerste helft is veruit het best. Vooral een goede aanloop naar een sterk psychologisch spelletje met goed acteerwerk ook. Tweede helft kakt het wat in en neigt het meer naar een standaard horrorfilmpje, met o.a. die belachelijke maskers van de indringers. Laat de gezichten dan gewoon helemaal niet zien. Dan krijg je natuurlijk het verwachte kuteinde, met een onnodig bloederige climax. Vond het absoluut niet toepasselijk.

Conclusie; pakweg minder dan Ils. De uitwerking was minder, veel braver eigenlijk, het het allemaal wat gewaagder gemogen. Maar ook hier een fijne film voor wat waard was. 3,0*.

avatar van thomasjoey

thomasjoey

Want begon deze goed!

Ik was door het zien van de trailer zeer enthousiast geworden.

Maar na 30 min kijken was ik al door de film heen. Alles verloor zijn geloofwaardigheid.

Deze film krijgt van mij 0,5!

avatar van Jozzy

Jozzy

Wat een anus film. Zit je gewoon anderhalf uur naar sippe beelden te kijken, blijkt de film gewoon helemaal geen plot te hebben! Bagger!