• 9.375.183 stemmen

Genre: Romantiek / Drama

Geregisseerd door: Cameron Crowe

Met onder meer: John Cusack, Ione Skye en John Mahoney

Plot Say Anything...

"A Lloyd meets girl story."

De nietsnut Lloyd Dobler wil niets liever dan met de mooie en intelligente Diane uitgaan. Voor ze naar Engeland vertrekt voor haar studie probeert Lloyd haar hart te winnen. Hij krijgt hierbij te maken met haar beschermende vader.

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

Hele goede rol van Cusack, zeer geloofwaardig, vooral de scene van het plaatje is zeer goed.

avatar van morpheus

morpheus

sympathieke film met een zeer sterke rol van cusack. De film is erg onschuldig en lekker 80er jaren met ook een paar leuke komische momenten. vooral als je veel latere cusack films hebt gezien zul je veel bekende gezichten tegenkomen...

***1/2

avatar van kanjertje

kanjertje

Wat een domme film.

Hier zat nu echt niks in, geen enkele spanning, geen opbouw, een verhaal van niks.

Dus echt langdradig en vervelend.

Niet kijken jongens want pure tijdsverlies

2 en dat is eigenlijk nog te veel

avatar van Alpha X

Alpha X

supergoede tienerfilm!

lekker gewoontjes, geen overdreven scenes als in de meeste tienerfilms.

avatar van 1976Ben

1976Ben

Ben 'm helaas nog niet op DVD tegengekomen, anders stond ie in m'n kast

Erg mooie, romantische 80ies film. En "In your eyes" van Peter Gabriel is een supermooi nummer, goed gebruikt onder het romantisch hoogtepunt van de film.

avatar van gotti

Ietwat tegenvallend. Muziek en cast is goed, maar helaas mist het verhaal wat drama om echt te overtuigen. Nu kabbelt het maar wat voort zonder dat er echt grootse dingen gebeuren...

avatar van niethie

niethie

Wat gotti al zegt. Sympathiek filmpje met prima vertolkingen van Cusack en Skye, maar over het algemeen was het allemaal maar wat standaard en had er toch echt meer ingezeten. De veel besproken scene waar Lloyd met zijn ghettoblaster boven zijn hoofd waarhopig een poging doet Diane terug te winnen is trouwens erg mooi.

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2060 berichten

Toen ik een tiener was zag ik in de Veronicagids een aantal keer een plaatje van deze film, met Ione Skye in een witte jurk en bloem in haar haar. Ik vond haar toen het mooiste meisje dat ik toen ooit had gezien en wilde later deze film zien. Ik kwam er onlangs pas achter dat het om Say Anything gaat.

En wat een desillusie: Zo mooi is ze helemaal niet en de film vond ik zéér langdradig en zo goed als inhouds- en emotieloos. Jammer

avatar van Irish

Irish

Weet iemand waar ik deze op dvd kan vinden? En of er nog een speciale uitgave van is oid? Een van de beste tienerfilms!

avatar van Irish

Irish

Bedankt!

Probleem is, is dat ik niet weet of mijn dvd speler de regio 1 versie kan afspelen - moet ik nog ff uitzoeken.

avatar van WanderingStar

WanderingStar

Geweldig!!!!!!!!

Ooo echt een heerlijke film!!

Niet snel... niet spectaculair... geen explosies, geen doden.. zo heerlijk simpel en oprecht..

Dat liedje van Peter Gabriel is fantastisch.. ik had het toevallig laatst opgezocht op youtube na 'n aanrader van iemand op mijn weblog.. was érg leuk om het zo in de film weer tegen te komen!

Haha ik ging deze film kijken omdat ik op facebook zo'n testje had gedaan "What '80's movie are you' ... Ik had deze eerst weggeklikt omdat ik het niet vond passen (ik wou natuurlijk 9 1/2 weeks)..

Maar uiteindelijk toch wel leuk!!

(héélleuk:)

avatar van rep_robert

Fijn filmpje van Crowe met een jeugdige Cusack in vorm en een charmante Skye.

De opbouw in hun relatie wordt goed uitgewerkt, al zitten er wel een aantal verhaallijnen bij die er wel uitgehaald hadden mogen worden(gedoe met Skye en haar pa).

Dat zorgt ervoor dat haar acties niet altijd even geloofwaardig overkomen, want op het moment van de break-up vind ik haar beredenering niet altijd kloppen. Zo erg is haar pa immers niet, had het wat erger verwacht.

Voor de rest een sfeervol jare 80 werkje, met uiteraard een typisch college party, slechte kleding en een voorspelbaar verhaaltje.

Wel leuk om gezien te hebben.

Bubblez schreef:

Emotieloos?? Nou ja zeg!

Voor een highschoolromcom zit er juist een perfect sfeertje in de film en echt authentieke personages met een echte chemie tussen de 2 hoofdpersonen. Erg fijn filmpje derhalve.

Cusack en Skye (wat is er toch met haar gebeurd ) zijn echt perfect gecast en ondanks regelmatig wat dom gedoe van bijrolspelers is de rode draad gewoon absoluut geslaagd. Ook de rol van pa John Mahoney is prima.

Dikke 3,5 alvast.

avatar van badfans69

badfans69

Irish schreef:

Bedankt!

Wat ik soms doe, als ik films ntsc koop , is de dvd omzetten met DVDFab naar regio 2.

avatar van J_ffr3y

J_ffr3y

Als filmliefhebber moet je deze gezien hebben!

avatar van Mescaline

Mescaline

Vrij standaard plot dat wel op een leuke frisse manier wordt gebracht.

John Cusack was redelijk, maar stond heel duidelijk in de schaduw van John Mahoney die zijn karakter een stuk beter wist uit te diepen aan de kijker.

Cusack speelt vooral in de jaren 80 nog al veel de zelfde rolletjes, waar door ze erg veel op elkaar gaan lijken. Zeker niet slecht maar ook nergens bijzonder of heel erg knap.

Say Anything keek onlangs het vrij langzame tempo goed weg en vond het erg leuk om John Mahoney eens in een andere rol te zien als in Frasier.

Leuk filmpje dus, nergens echt bijzonder maar zeker de moeite waard.

avatar van goongumpa

goongumpa

Vertederende, gevoelige en oprecht romantische film met 2 goede hoofdrolspelers. Geen perfecte personages, geen 'ze leefden nog lang en gelukkig', maar echte mensen in echte situaties.

Let trouwens op Cusacks kickbokspartner: niemand minder dan… Don ‘The Dragon’ Wilson!

Een klassieker in zijn genre.

avatar van BBarbie

BBarbie

Romantische film met een heel aardig verhaal. Prima acteerwerk door John Cusack, zijn zuster Joan en John Mahoney. Maar het optreden van Ione Skye vond ik vreselijk. Geen wonder dat zij naderhand nog nauwelijks aan de bak is gekomen. Een Lea Thompson of Mary Stuart Masterson of zo iemand zouden in die rol voor een veel betere chemie gezorgd hebben. Die ontbak nu en dat haalt het niveau van de film jammer genoeg een beetje naar beneden.

avatar van scorsese

Prachtige film waarin een net afgestudeerde jongen een afspraakje regelt met het slimste meisje van de school. Mede door de goeie dialogen en de uitstekend geschreven en geloofwaardige hoofdpersonages weet deze film de gemiddelde jaren '80 highschool romcom ver te overstijgen. Onderhoudend, een mooie soundtrack en een perfect einde in het vliegtuig. John Cusack en Ione Skye zetten goeie rollen neer en hebben chemie en ook John Mahoney als de vader is het vermelden waard.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Puber filmpje, niet onaangenaam, maar meer is het niet.

avatar van soom

soom

Ik vond het fijn. De sfeer van de eindjaren '80, helemaal John& een halfje Ione, de decorstukken die zo mooi in het geheel pasten. Ik zat alweer in gedachten foto's te maken, en ook te kijken hoe de stand van de camera gelopen zou hebben. Ik heb nog steeds geen werkelijk verstand van camera-hoeken en waar je moet staan voor een perfect close up beeld, maar wel enigszins aan het leren. Reuze interessant om dat te zien.

Het was verder ontzettend mooi. Ik ben eigenlijk het meest gecharmeerd van John. Ik weet niet, Ione was echt zich een slag in de rondte aan het spelen, maar ze slaagde er maar niet in om in de buurt te komen van John qua verschijnen. Ze zitten imho niet op dezelfde frequentie. Het sprankelt wel enigszins, dat vooropgesteld, maar het was best een chagrijnig hoofd dat daar rondwandelde en haar teksten op las. Mnee. Geen punten voor mrs Ben Lee, sorry. Verder vond ik het wel al merkbaar dat Cameron Crowe aan het scheepsroer stond. Mooie liedjes die de film versterken. Een paar mooie quotes en de enkele beter in elkaar geshuffelde scene laten het geheel in evenwicht komen.

avatar van mikey

mikey

Lichtelijk drammerig tienerding met wederom een hysterische cusack die een mooi maar slim meisje stalkt, met een ghettoblaster. Een wereldberoemd shot overigens. Veel emoties en enkele komische tinten.

Crowe schreef hiervoor een betere tienerkomedie: fast times. Die was gedurfder, komischer en realistischer.

avatar van BBarbie

BBarbie

mikey schreef:

...want gebaseerd op gebeurtenissen uit zijn eigen leven.

avatar van mikey

mikey

Hij zat daar undercover, reseach voor het boek/script fast times.

avatar van gauke

gauke

Een solide, geestige, soms emotionele romantische tienerfilm, over eerste liefde, zonder pretenties, waarin geloofwaardige situaties en omstandigheden gecreëerd werden, al bleven de personages wellicht toch nog iets teveel aan de oppervlakte hangen. Tussen de beide hoofdpersonen was sprake van chemie, zowel John Cusack als Ione Skye lieten destijds al zien over talent en een dosis charisma te beschikken.

avatar van mister blonde

mister blonde

Ongelofelijk dat elke scène werkt als een trein. Als ik het scenario op papier had zien staan had ik het waarschijnlijk in de prullenbak gegooid. De film is geestig, warm en overtuigend op elk moment. 4 sterren.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Regisseur Cameron Crowe weet in elk van z'n films wel met een fantastisch muzikaal hoogtepuntje (of meerdere) te komen. Die man brengt altijd wel iets moois met muziek in z'n films. In deze 'Say Anything...' is dat natuurlijk het 'In Your Eyes' moment van Peter Gabriel wanneer Cusack de radio omhoog houdt.

Prachtig. Sowieso slaat deze film heel veel planken raak. Bijzonder goed geacteerd door Cusack en Skye en meeslepend van begin tot eind. Erg sterk geregisseerd door Crowe. Ik heb me mee laten voeren. Als kijker voel je de liefde, het geluk en het verdriet. Zit erg dicht tegen een verhoging aan. Voor nu dikke voldoende.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Deze film deed het hem niet bij mij. Vond het maar een vlak en standaard gebeuren met een romance tussen twee ogenschijnlijk totaal verschillende types. Natuurlijk komt het met wat hobbels op de weg allemaal wel goed, maar de uiteindelijke manier hoe dat dan gebeurt, vond ik maar suf. Lichte onvoldoende dan maar...

avatar van IH88

IH88

Leuke film. Er is totaal geen opbouw en de film begint eigenlijk zomaar ergens midden in een gesprek en gaat zo verder. Wel zo origineel. De soundtrack is goed en Crowe is toch wel een favoriet van me (Jerry Maguire, Almost Famous). Jammer dat de man geen geweldige films meer lijkt te kunnen maken. Ione Skye is leuk om naar te kijken en heeft inderdaad prachtige ogen zoals Lloyd ook al opmerkte .