• 9.378.921 stemmen

Releasedatum: 18 september 2008

• Videoland Bekijk via Videoland
  • CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot 3:10 to Yuma

"Time waits for one man."

Remake van de gelijknamige film uit 1957. De door droogte geteisterde arme rancher Dan Evans is samen met zijn beide zoons getuige van een zeer gewelddadige overval op een postkoets met de salarissen voor het personeel van de Southern Pacific Railroads door de beruchte outlaw Ben Wade en zijn bende. Wade wordt echter gearresteerd. Dan Evans begeleidt vervolgens tegen een beloning van $200 Wade van Bisbee naar Contention, van waar hij Wade met de trein van tien over drie naar de gevangenis in Yuma moet brengen. Vanaf het vertrek uit Bisbee blijkt de reis niet zonder gevaren te zijn en een psychologisch kat en muis spel tussen Evans en Wade begint.

avatar van 2Beren

2Beren

Morinfen schreef:

Blijkbaar wordt een bijzonder dwaas wegwerpscript bij Westerns al wat sneller vergeven dan in andere genres, maar laten we wel wezen: de ridicuul gekunstelde ontknoping die je enerzijds van kilometers op voorhand ziet aankomen en anderzijds gewoon te onnozel om los te lopen is haalt de film wat mij betreft grotendeels onderuit. Matig.

je hebt de film simpelweg niet zo goed begrepen volgens mij...

avatar van smeetsm

smeetsm

aardig, het orgineel heeft meer indruk op me gemaakt

avatar van Quaest

Quaest

Dit is me beste westernfilm die ik heb gezien.

Veel beter dan Buono, il Brutto, il Cattivo, Il en C'era una Volta il West.

Er zijn mooie sfeer. Mooie muziek.

Christian Bale en Russell Crowe acteren beide geweldig.

Dikke 4.5*

avatar van STEN_91

STEN_91

op zich een aardig filmpje. maar geen meesterwerk. de film voegt niets toe aan het filmgenre. de film vond ik vrij voorspelbaar en te amerikaans. het einde ik slap. wel complimenten voor bale. oh en quaest, vergelijk deze film alsjeblieft niet met een meesterwerk van Leone.

3,5

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Geweldige film en leuke sfeer. Weer eens een Western!

avatar van Rutte

Rutte

Een hele aardige western die heel wat elementen in huis heeft die een western nodig heeft.

Passende muziek, mooie beelden, spanning en een uitstekende Russel Crowe zorgen voor de juiste sfeer.

Echter, toch komt dit niet in de buurt van de meesterwerken van Sergio Leone, dan moet je wel van heel erg goede huize komen.

Maar desondanks is deze "moderne" western heel goed te verteren.

avatar van tomzwier

tomzwier

Mooi filmpie

Quaest schreef:

Dit is me beste westernfilm die ik heb gezien.

Veel beter dan Buono, il Brutto, il Cattivo, Il en C'era una Volta il West.

Er zijn mooie sfeer. Mooie muziek.

Christian Bale en Russell Crowe acteren beide geweldig.

Dikke 4.5*

Ik wil je best geloven, iedereen heeft recht op een eigen mening. Maar waarom vind je deze dan beter?

avatar van EflYn

EflYn

Goede film maar het einde vind ik echt iets te sterk

avatar van 88Fabian

88Fabian

maar het einde vind ik echt iets te sterk

Ik snap niet helemaal wat je bedoelt.

avatar van peter74

peter74

Ik vind het een goede western, maar het einde vind ik ook waardeloos.

avatar van deTuinman

deTuinman

88Fabian schreef:

Ik snap niet helemaal wat je bedoelt.

Geloofwaardigheid neem ik aan..

avatar van Reservoir Dogs

Reservoir Dogs

Time waits for one man

3:10 to Yuma is een geweldige Western vol met genadeloze actie en sfeervolle sensatie, de cast alleen al is om van te watertanden.

Russell Crowe zet zijn rol zeer goed neer als de geweldadige boef Ben Wade.

Maar vooral Christian Bale vond ik zeer overtuigend spelen, de film heeft dan ook een zeer sterk einde.

Reservoir Dogs schreef:

de film heeft dan ook een zeer sterk einde.

Enorm zwak einde vond ik het.

avatar van tomzwier

tomzwier

Beste western sinds jaren

avatar van Sandy24

Sandy24

Aardige film maar helaas een bijzonder slap, ongeloofwaardig einde.

Tja wat kan ik zeggen.

Het verhaal is erg ongeloofwaardig ik heb nog nooit iemand zo hard zien rennen met een houten poot!

De film is niets bijzonders maar ook wel vermakelijk 3*

avatar van 88Fabian

88Fabian

Het verhaal is erg ongeloofwaardig

Het is eigenlijk grotendeels allemaal wel degelijk mogelijk.

avatar van joeriL

joeriL

Erg zwakke en voorspelbare film. Eerste half uur wel tof en Bale is vet!

2,5 voor bale

88Fabian schreef:

Het is eigenlijk grotendeels allemaal wel degelijk mogelijk.

Wat denk je zelf Je gaat toch niet een topcrimineel verplaatsen met een klein clubje als er een bende doorgewinterde criminelen achter je aan zit weet je toch dat je aan het kortste eind trekt. om 3 uur smeekt ben wade bijna om een afkoop en stelt een dikke aanbetaling voor van ik weet niet hoeveel geld zodat hij een rijke boer kan worden en personeel kan huren. En om 3 uur huppelt hij christian bale helpend naar de trein en slacht vervolgens zijn eigen bende af. Om vervolgens na alle ontberingen en knokpartijen waarmee hij heeft geprobeerd te ontsnappen vrijwillig plaats te nemen in de gevangenen cabine van de trein. Dat noem ik ongeloofwaardig

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Mwah zo kort door de bocht als jij het beschrijft is het inderdaad nogal ongeloofwaardig.

Gelukkig wordt het in de film beter uitgewerkt.

Nomak

Hij heeft het gewoon beschreven zoals het in de film gebeurd.

avatar van peter74

peter74

inderdaad, dat vond ik ook van de film, en verder was hij goed, maar het einde is eerder belachelijk dan geloofwaardig.

luuk1988

Oke ik beschrijf hier de lijnen wat kort door de bocht. Een liefhebber van deze film kijkt hier moeiteloos doorheen,maar als ik mijn draai niet vind in de film dan wordt ik erg kritisch dus ook zo het geval.

avatar van JJ_D

JJ_D

Met Christian Bale op de affiche en James Mangold achter de camera kunnen de verwachtingen niet anders zijn dan “hooggespannen”. Toch is ‘3:10 to Yuma’ een gans ander soort film dan verwacht: in plaats van een focus op de psychologische kant van het verhaal, legt Mangold de klemtoon ondubbelzinnig op de actie. En of dat een verstandige keuze was...?

Bijgevolg geldt ‘3:10 to Yuma’ als één van de meest spannende films van het jaar. Het einde is echter absoluut ongeloofwaardig, en maakt van de film alsnog een kleine afknapper.

Daartegenover staat dat het tempo doorheen de film verschroeiend hoog ligt, en om dat te benadrukken is de regie van Mangold af en toe onwaarschijnlijk zenuwachtig, maar ten allen tijde esthetisch verantwoord. Tel daar de stoere smalltalk van de hoofdpersonages, een bombastische soundtrack en geen al te moeilijk verhaal bij op, en je hebt een actiefilm uit het dozijn. Maar dan wel een goeie…

(Ik blijf hangen tussen 3* en 3,5*, maar het slappe einde laat me toch werkelijk op mijn honger… )

Nomak

Waarom doet iedereen altijd zo lyrisch over die Christian Bale?? Ik moet de eerste film waarin hij overtuigend acteert nog tegenkomen.

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2049 stemmen

Erg leuke en spannende western die helaas wat te vaak ongeloofwaardig is.

Waarom in hemelsnaam een levensgevaarlijke outlaw vervoeren met een dierenarts, een ambtenaar, een rancher en een gewonde bountyhunter terwijl z'n bende jacht op hun maakt. En ook het einde was niet erg sterk.

Maar ondanks dat heb ik me de hele film vermaakt mede door de puike acteerprestaties.

avatar van JJ_D

JJ_D

Nomak schreef:

The Machinist. Als je dan nog twijfelt...

avatar van joeriL

joeriL

Nomak schreef:

Hij is gewoon een superbikkel.

avatar van Lord@ragorn

Lord@ragorn

Prachtige film! Ik ben nooit zo'n fan van westerns geweest, maar ik ben blij dat ik deze film toch heb bekeken. Ik moet eerlijk zeggen dat het verhaal zelf mij niet zoveel boeide, nergens in de film was ik benieuwd naar hoe het afliep, ik liet de film gewoon op me afkomen. De mooie beelden en goed acteerwerk maakte het dat deze film een genot was om naar te kijken. (Wat dat betreft was deze voor mij vergelijkbaar met; No country for old men).

Een dikke 8 -> 4*