• 9.379.649 stemmen

Genre: Animatie / Sciencefiction

Alternatieve titel: Wall-E

Geregisseerd door: Andrew Stanton

Met onder meer: Ben Burtt, Elissa Knight en Jeff Garlin

IMDb beoordeling: 8,4 (1.306.067)

Releasedatum: 31 juli 2008

Plot WALL·E

"After 700 years of doing what he was built for, he'll discover what he was meant for."

Het is het jaar 2815. Terwijl de mensheid de planeet Aarde vanwege oververvuiling heeft moeten verlaten, is het kleine robotje WALL-E in zijn eentje nog steeds bezig met het schoonmaken van de verlaten planeet. Elke dag weer maakt hij van de grote bergen afval kleine pakketjes en neemt de unieke spullen die hij tegenkomt in het vuilnis mee naar huis. Op een dag wordt de robot EVE naar de planeet Aarde gestuurd om te onderzoeken of het leven op de planeet weer mogelijk is.

WALL·E / M-O (stemrol)

Mary (stemrol)

Ship's Computer (stemrol)

avatar van mister blonde

mister blonde

Heb het dus inderdaad niet over odes of verwijzingen, heb het over de uitwerking van het tweede deel van het verhaal. Is niet een willekeurige sci-fi. Is heel erg Star Wars. Alles in het tweede deel van deze film, lijkt heel erg op a New Hope. Noem inderdaad wat algemene dingen, maar er waren nog veel meer zaken zoals het worden afgeschoten van die ruimte sonde, Wallee heeft sowieso wat weg van r2 d2 , het vast komen te zitten in verlaten ruimtes van een spaceship (is idioot welke ruimtes in een spaceship zijn nou verlaten of ontbreekt camera toezicht) . Etc. Heb geen notieblok gepakt, maar ik vind dat heel duidelijk Star Wars elementen. Zo'n sloot aan films op een gigantisch ruimteship, waarbij het hoofdpersonage bijna onopgemerkt kan rondstruinen, terwijl de badguys hem op de hielen zitten en waar het welvaren van de wereld van afhangt zijn er trouwens nou ook weer niet.

En heb het nogmaals over de manier waarop, niet over het feit dat het aanwezig is. Kortzichtigheid zorgt ervoor dat verschillen eerder duidelijk worden dan overeenkomsten, zeker als de uitwerking (animatie) zo anders is. Alien en de meeste andere serieuze films (de toon van het deel van Wallee en Star Wars lijkt gewoon op elkaar) zijn kleine, nee haast claustrofobische spaceships. SW was een eerdere variant van een spaceship welke haast een wereld op zich was, net als hier. Maar als je vindt dat SW toch al niet zo van invloed is voor latere films, zul je wel gelijk hebben. 2001 was trouwens ook al van invloed op SW, maar is ook een wereld van verschil met SW. Het is altijd makkelijk verschillen te zien dan overeenkomsten, hoewel dat hier mee viel.

avatar van The One Ring

The One Ring

Je praat me nu toch een beetje te veel over wat onbewustere invloeden. De Star Wars-invloeden zijn dus gewoon die de film op science-fiction in het algemeen had gehad. Ik sprak zelf meer over heel directe verwijzingen, zoals die naar 2001. De klassieke muziek en het stuurtje komen duidelijk uit 2001 en kunnen niet uit een andere film gehaald zijn.

De invloed van het uiterlijk van Wall-E komt overigens eerder uit Short Circuit (die ik overigens nog nooit gezien heb), dan dat het van R2-D2 komt.

avatar van mister blonde

mister blonde

The One Ring schreef:

Je praat me nu toch een beetje te veel over wat onbewustere invloeden.

Ja, was niet mijn bedoeling iets anders te beweren.

Gaat wel wat verder dan dat in deze film vind ik.

avatar van Devoo

Devoo

Deze film kent een enorme hype, en het is wel een klein beetje terecht ook. Goede film, en de chemie tussen EVE en Wall-E is zo goed gebracht. Echt geniaal hoe ze de gevoelens van die robotten toch zo goed weergeven. Het verhaaltje zelf is iets origineler dan andere films in het gerne, en het einde vond ik wel mooi. Goede film! Audiovisueel ook meer dan in orde!

avatar van Jordy

Jordy

Voor de helft een bovengemiddeld CGI-product met de verplichte boodschap, grappige sidekicks en leuke verwijzingen, en voor de helft (alles op aarde, dingen als die brandblusser-scene) fantastisch, het beste wat Pixar gemaakt heeft. Had eerlijk gezegd van tevoren gehoopt dat de hele film van dat kaliber was geweest.

dik 4 sterren voor nu

Ik ben altijd al gecharmeerd geweest van de Pixar films, en ging vandaag met hele hoge verwachtingen de bios in. Zo hoog, dat ik alleen maar een teleurstelling verwachtte. Ik kwam echter een grotere lach de zaal weer uit. Ik vond 'm echt tof!

Sterker nog, ik vind dat Wall-E de beste Pixar film is (op de voet gevolgd door Finding Nemo en Rattatoile)

Geweldig hoe Pixar erin is geslaagd om robots zo'n sterke persoonlijkheid te geven. (Wall-E is te schattig voor woorden)

De animaties waren absoluut geweldig, en de grappen waren leuk en goed getimed. Het 1e stuk kon mij even veel boeien als het 2e, ik was verblufd van de animatie en de visuals. Ik weet wat erbij komt kijken om zoiets te creeren en dat helpt deze film meer te waarderen, (en misschien om er zelfsl meer van te genieten)

5 stars

avatar van chillout

chillout

heel goede film prachtig uitgewerkt, alles in orde!

dikke 4* waard.

avatar van newsman

newsman

Hele leuke film voor jong en oud. Prima vet oke dus !!!

avatar van judgepaddy

judgepaddy

Namens mn zoontje 5 sterren, ik ben het daar stiekem wel een beetje mee eens.

In de hoofdrol: de geweldige graphics en Wall-e is inderdaad te schattig voor woorden.

Ik maak er nog ff een 4 van.

avatar van freebert

freebert

Zoals veel vaker gezegd is het eerste stuk op aarde echt briljant, daarna wordt dat allemaal in één klap overboord gegooid en vervalt het in een erg rommelig geheel.

avatar van .Rutger.

.Rutger.

Helemaal mee eens dat het eerste deel op de aarde briljant is. Heel erg goed werk. Maar die sfeer gaat langzaam over in het kinderaspect van de film. Heel erg leuk, vrolijk en lief. Aftiteling ook leuk gedaan. (Ik ben alleen wel stiekem benieuwd naar een andere draai in het verhaal dan wanneer Wall-E Eve tegen het lijf loopt)

avatar van Moow17

Moow17

Ik ben een van de weinigen die de film vond tegenvallen.. Wall-E bevat heel mooie beelden en was af en toe grappig, maar ik miste een beetje die gezellige sfeer en ook het verhaal vond ik niet heel sterk. Geen slechte film, maar zeker niet de beste Pixar film..

avatar van nino120

nino120

ik vond deze film wel een leuke film aangezien de kwaliteit ongelofelijk

mooi is en de verhaal ook spannend is.

Alleen vond ik het jammer dat er weinig gepraat in zat dat was bij mij 1 min punt anders zou ie van mij een 5 krijgen.

*I am going to plant a tree with pizza growing on it* haha

avatar van Mikemans

Mikemans

Een leuke, mooie film! De film viel totaal niet tegen.

Plus- en minpunten:

+muziek

+kwaliteit animatie (haar scherp en veel detail)

+humor

+verhaal

-mensen zijn deels geanimeerd (niet mooi)

-Auto is een copy van HAL-9000 (2001: a space odessy)

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Mikemans schreef:

Een leuke, mooie film! De film viel totaal niet tegen.

Plus- en minpunten:

+muziek

+kwaliteit animatie (haar scherp en veel detail)

+humor

+verhaal

-mensen zijn deels geanimeerd (niet mooi)

-Auto is een copy van HAL-9000 (2001: a space odessy)

waarom is dat laatste een minpunt?

avatar van Mikemans

Mikemans

SmuttWars schreef:

waarom is dat laatste een minpunt?

Verwijzingen zijn leuk maar niet als ze een belangrijke rol moeten spelen. Dan noem ik het een copy vanuit een andere film. Iets wat mij tegen viel. Ze hadden beter een eigen versie van kunnen verzinnen.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Vergeleken bij Finding Nemo en The Incredibles viel deze Pixar toch een beetje in het niet. Het is allemaal prachtig getekend, prachtig geanimeerd, maar echt veel gelachen heb ik niet. Ik vond het echter wel een prima film, alleen de tweede helft zakt een beetje in. Er zitten zeker gigantisch leuke vondsten in, maar Nemo en Incredibles blijven voor mij de toppers van Pixar. 3,5 *

avatar van Gollem

Gollem

Wat mij betreft heeft Pixar het hem (alweer) geflikt om een superleuke, ontroerende en mooie film te bedenken en te maken voor jong en oud. Alleen wel jammer dat ze er deze keer een échte acteur in mee laten spelen (de ex-president), dat hadden ze niet moeten doen, want de geanimeerde mensen zien er héél anders uit dan deze man van vlees en bloed. Bovendien zijn ze vele malen leuker om te zien. Maar dat is dan ook het enige puntje van kritiek. Ik ben zéér benieuwd naar Pixar's 10e project. Ik weet trouwens niet of iemand het hierboven al gezegd heeft, maar ook het korte filmpje vóór de hoofdfilm, over een goochelaar en een hongerig konijn, was hilarisch!

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Gollem schreef:

Ja, dat filmpje!! Dat was idd geweldig! Ik heb tranen over mijn wangen gehad van het lachen! Hoe verzinnen ze het toch??

avatar van Resh

Resh

Tja wat moet ik van deze animatie film zeggen, ik heb me geen enkel keer gelachen maar het was zeker een vermakelijke film. Ik moet eerlijk zeggen ik had veel meer verwacht van deze film dan behalve een robotje die ontzettend schattig is . In de gedurende film kwam er heel veel vragen in me op zoals wat is met heel de menselijke bevolking gebeurt?. Waar zijn de dieren gebleven? Wat is er gebeurt met de criminelen? Wat was de doel in de ruimte? Jammer dat de verhaal niet goed uitgewerkt was, want ik vind deze verhaal zeer boeiend omdat het gaat over de mileu veranderingen waardoor leven op de aarde onmogelijk word (hoe de toekomst later voor ons eruit zou kunnen zien).

De teksten vond ik zwaar tegenvallen, alleen maar Wall-e! Wall-e! en that's it. De ''president'' moesten ze ook als een animatie poppetje afbeelden en niet als een echte mens want dat pastte totaal niet in het verhaal(''beeld'') waardoor het een beetje verpest werd. En toen kwam er nog een vraag in mn hoofd van waar was de ''president'' toen ? Okal werd alles beetje vaagjes, moest ik me toch bewust zijn dat deze film ''maar'' een animatie film is. Maar kortom ik had wel meer verwacht. Het einde vond ik wel teveel van de goede maar was wel mooi om te zien wanneer Wall-e opeens aan geheugenverlies leed Ook zou ik willen zien hoe ze de aarde weer op zouden bouwen. Maar ik geef deze film zeker een voldoende omdat ik het een vermakelijke film vond en de robotjes en mensen mooi gemaakt waren . Maar tegenover finding nemo, the Incredibles,Ice Age,Shrek, valt deze animatie film zwaar onder de maat

avatar van dikkop

dikkop

Weer een echte leuke animatie, echte de moeite waard

avatar van Berniertje

Berniertje

Ik vondt dit toch wel 1 van de meeste heerlijke films die ik dit jaar heb gezien. Prachtig gewoon om te zien hoe een robotje toch gevoels heeft. Ik heb vaak gelachen om de grappige capriolen van Wall-e en Eve. Er was ook wel een duidelijk verschil tussen deel 1 voor de pauze, en deel 2, na de pauze.

Voor de pauze was het rustiger, gevoeliger en meer voor de iets oudere mensen. En na de pauze was het iets drukker en grappiger, dus voor de jongere mensen onder ons. Daarom een film die ik aan iedereen aanbeveel omdat er voor iedereen wat in zit.

Ook het einde was toch aardig spannend want zou Wall-e het overleven of niet. Je weet natuurlijk dat het altijd goed komt. Maar als je ziet dat Wall-e opeen Eve is vergeten dan vergaat de hoop je toch eventjes, maar het komt gewoon goed.

En zeer verdiende 4****

avatar van valerio2003

valerio2003

Wat is dit een geweldige film zeg,ik ben helemaal weg van wall.e.

Ik vind hem een beetje op ET lijken qua karakter.

Ik heb best wel veel gelachen maar hij was ook best een beetje zielig.

avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

Wall-e, zojuist in de bioscoop gezien en wát een prachtige film is dit zeg!

De film ziet er prachtig uit. Grafisch geweldig. Maar ook de vormgeving is zeer speciaal. Met name op de aarde zien we desolate en overweldigende omgevingen, zoals je die in de normaal wat standaard vormgegeven Pixar films nooit ziet. Het is écht prachtig!
Eenmaal op het ruimteschip laat men helaas de gedurfde vormgeving varen en zien we weer de standaard Pixar look terugkeren. Dat is jammer, maar gelijk het enige minpunt van de film. Want het blijft er mooi uitzien, alleen wát de kijker ziet is niets nieuws.

Dan Wall-e. Hij is een typisch tekenfilm personage, dat stoort je, of je houdt ervan. Ik viel in ieder geval helemaal voor de klunzige robot. Ook EVE mag er wezen. Haar vormgeving zorgt met name op de aarde voor een mooi contrast. En ik vind het prachtig gedaan door de makers hoe ze deze twee robotten zo menselijk hebben gekregen, terwijl ze qua uiterlijk zo verschillen. Hun relatie is écht heel ontroerend uitgewerkt, knap!

Het achterliggende verhaal is leuk, en natuurlijk een kleine steek naar de huidige consumptiemaatschappij en de manier waarop wij met de natuur omgaan. Leuk voor volwassenen, niet storend voor de kids.
De humor die erin zit is geslaagd, niet nadrukkelijk aanwezig, maar gewoon geslaagd. De technische snufjes van alle robots zijn leuk verzonnen.
Zoals gebruikelijk heeft Pixar moeite om mensen in beeld te brengen. Maar vanwege het verhaal de mensheid is dik geworden geven ze zichzelf wat meer ruimte om die cartoony uit te werken.

Al met al een heel erg goede animatie film! En ook de intro, met de goochelaar en zijn konijn, was heel grappig. Ik vind nog steeds dat Pixar in die korte filmpjes op hun best is.

4.5*, dik verdient!

avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

Resh schreef:
Ook zou ik willen zien hoe ze de aarde weer op zouden bouwen.

Kijk de aftiteling!

avatar van Resh

Resh

en waar zie je dat ?

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Hmm, da's een moeilijke....voorfilmpje? neh, halverwege het verhaal? mwah, zou kunnen....oeh! ik weet het; tijdens de aftiteling!
Zo, was dat even een moeilijk raadsel!

Oké, even serieus, zodra de endcredits beginnen te rollen zien we op de achtergrond tekeningen van de personages die de aarde weer opbouwen.

avatar van soom

soom

Ok, ik geef het toe, Wall-E is niet de film die ik ervan verwachtte, maar erg leuk. Ik had m'n twijfels bij het zien van de trailer, en verwachtte niets van de uitwerking daarvan. Want een robotje die in zijn eentje nog steeds bezig met het schoonmaken van de verlaten planeet is, hoe kun je daar nu in hemelsnaam een goede en mooie film van maken? vroeg ik me af. Ik ging er toch heen, ondanks alle ideën en gedachten die ik had. En moet tot mijn schande schoorvoetend toegeven, dat ik er naast zit. Ik ook altijd met mijn zelfingenomen gedoe, en dat ik denk dat wat ik doe te maken heeft met serieus een recensie schrijven.. Of wat het ook is wat ik doe. Want Wall-E is, zoals ik al zei, dus best leuk en het einde is best goed en heel lief.

Niet zo leuk als Nemo, dat niet, maar bezit best de Pixar stijl. Wat dat ook moge zijn. Misschien moet ik er maar eens serieus over gaan denken om alleen maar te stemmen en voortaan m'n mond dicht te houden.. Maar niet dat ik dat kan. Soms ben ik echt blij dat ik nog niet van de site gegooid ben, want ik lijk niets toe te voegen .

avatar van Timotei

Timotei

Kom net uit de bioscoop, en alleen bij het voorfilmpje lach ik al een scheur, weer briljant neergezet en je gaat meteen met een goed gevoel de film in.

Over Wall-e zelf: Pixar heeft er weer een meesterwerk bij en het verschil tussen dreamworks en pixar blijft toch wel erg groot hoor, ondanks de grote sterren die dreamworks elke keer weer aantrekt om de personages in te spreken.

Het beeld is echt fantastisch, op dat vlak misschien wel de mooiste pixar/walt disney animatie. Dikke pluim!!

Verhaal wat vaak wel te vinden is, was in het begin ver te zoeken. ( was niet saai ofzo ) vond het juist wel apart en gaf een leuke intro.

De boodschappen die in de film zelf zijn verwerkt, zijn om op te eten ( letterlijk en figuurlijk ) Persoonlijk vind ik dit er erg goed in verwerkt en is toch wel een keiharde diss naar de maatschappij van nu ( vooral usa ) Ook de liefde overwint alles volgens Pixar en zo is het maar net!!!

Al met al een dikke 4.5!!

avatar van mejasty

mejasty

dit is huilen met de pet op