Halloween (2007)
Genre: Horror
Speelduur: 109 minuten / 121 minuten (unrated version)
Alternatieve titel: Rob Zombie's Halloween
Geregisseerd door: Rob Zombie
Met onder meer: Malcolm McDowell, Scout Taylor-Compton en Tyler Mane
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 25 oktober 2007
Plot Halloween
"Evil has a destiny."
Nadat Michael Myers als 10-jarig kind een gruwelijke slachtpartij aanrichtte, werd hij opgenomen in een psychiatrische inrichting. Nu, 17 jaar later, komt hij per ongeluk vrij en keert onmiddellijk terug naar zijn woonplaats Haddonfield, op zoek naar zijn jongere zus. Iedereen die zijn pad kruist, is in levensgevaar.
Laurie Strode
Lynda van der Klok
Patty Frost
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Blader een aantal pagina's terug en lees waarom deze film wel/niet goed is (discussie tussen mij en MaxJoep).
Hahaha Max en Joep heeft ongeveer met iedereen een discussie gehad die zijn mening niet deelt over deze film
Aapje81
Film zojuist gezien. Ik ben een fan van het orgineel en dan vooral van het werk van Carpenter en de muziek die hij voor Halloween heeft geschreven.
Voor mij is het daarom een pluspunt dat ik af en toe het orginele thema voorbij heb horen komen en daarnaast vind ik de songs waarvoor Zombie heeft gekozen erg smaakvol. Ander pluspunt is het gebruik van cultacteurs als Malcom Mcnogwat, Udo kier en Brad D. Qua acteren overtuigde ze echter nauwelijks maar toch leuk om ze weer eens te zien. Alleen Moon Zombie en en dat kleine killer kind vond ik overtuigend.
En dan de rest. Het eerste half uur kon er nog mee door maar daarna ging het hard naar beneden.
Enkele storende punten.
1. Het acteren met als dieptepunt dat wicht dat de rol van Curtis speelde.
2. Oppervlakkige en vooral overbodige personages die alleen dienen als slachtvee. Nu weet ik natuurlijk ook wel dat dit bij een horrorfilm hoort. Maar het orgineel was juist zo goed omdat meer aan spanning word gewerkt. Dat is hier geen moment het geval.
3. Ordinaire dialogen, die werkelijk nergens op sloegen. Ik ben absoluut niet conservatief of preuts. Maar zelfs in de meest normale momenten zat haast geen zin zonder scheldwoord. Nogmaals het stoort me normaal niet, maar het past niet in deze setting en is gewoon teveel.
4. Gebrek aan spanning compenseren met nodeloos veel bloed dat alles behalve angstaanjagend is. Spannend is het geen moment. Slaapverwekkend is een betere term.
Kortom erg zwakke verfilming met goede bedoelingen die niet uit de verf komen.
finalman
dat is dan zijn mening hé... Alhoewel, Halloween van Rob Zombie...
Mindsick
Ik heb hem gisteren gekeken. Vond het niet een geweldige film, niet eng. Wel spannend, door de vele moorden die worden gepleegd, maar echt eng vond ik hem niet. Sommige slachtoffers vond ik echt irritant, en die scene in de cel met die bewaker die dat meisje ging verkrachten ging ook nergens over. Toch heb ik me geen moment verveeld, maar ik had er meer van verwacht. 2,5*
Ralf81
Deze film is gewoon een beetje jammer....
Ik heb gelezen dat er een vervolg is opgepakt, maar waarschijnlijk een vervolg op Zombie's Halloween. Ik hoop dat ze hierop terugkomen en gewoon verder gaan op de normale reeks en Zombie's film gewoon als niet gemaakt beschouwen!
is just a joke
ik had het een paar maanden geleden gezien moet weer kotsen als ik eraan denk aan die waardeloze goedkope scene's
Max en Joep
is het nu de bedoeling dat we je serieus nemen?
- 11913 berichten
Nou ja...overdrijven is natuurlijk ook een vak, maar vond je echt dat sommige scenes er zo mooi uitzagen? Jep, dit is een retorische vraag.
pompoen
In het origineel leer je de personages kennen, inclusief de slachtoffers (totally).
Je leeft dan ook meer mee als Michael Myers mischien één van hen zal vermoorden.
In Carpenter's versie werdt er voor de sferf cénes zelfs geen bloed gebruikt.
Zelf niet toen die man aan de muur werdt genageld.
Toen zat Michael onverwachts in de kast en maakt in alle gemak zijn werk af.
Deze Michael is veel te sentimenteel en gaan ook te bloederig en te snel te werk.
Mischien is het omdat de jeugd nu veel meer beledigende woorden zegt maar de vervanger van Curtis en haar 2 vriendinnen zijn wel veel onvriendelijker in tegenstelling tot de brave studente 'Lauri uit 1978.
martinovitch
Blijkbaar komt er ook van het 2de deel een remake van Rob Zombie.
Weet hier iemand meer over?
martinovitch
Ik heb een trailer van halloween 2 remake gevonden maar ik betwijfel of het echt is....
- 11913 berichten
Er staat toch duidelijk bij FAN Teaser Trailer...
uberjason
Als je af gaat op de overleden Moustapha Akkad's wijze les, dan kun je toch wel een paar jaartjes wachten op een eventueel vervolg op Zombie's Halloween. Er is ooit de fout gemaakt na het succes van Halloween 4 om het jaar daarop al een deel 5 uit te brengen. Akkad zei toen dat er minstens 3 tot 4 jaar tussen een film moet zitten. Ik moet zeggen dat de remake een knaller was, zeker vergeleken met Halloween resurrection, dus verwacht nog maar geen Halloween II remake de komende tijd....Rob Zombie zei ook dat als het aan hem ligt er geen vervolg op de remake komt. maar ja....het is een franchise...ik denk dat de volgende halloween een Michael vs. Pinhead word, of inderdaad toch een vervolg op Halloween 2007.
Het is nu ook populair om van remakes een nieuwe serie te klonen, kijk maar naar The hills have eyes, texas chainsaw massacre en er komt een Alien vs. predator 3. (ook al is dat dan geen remake-serie)
Zelf ben ik al blij met een nieuw deel dat komt, omdat ik de oude reeks al zo vaak gezien heb, dat ik automatisch toch wel naar de volgende film zal uitkijken.
Halloween was een van de betere remakes, die het een stuk beter doet dan de remakes van o.a. Psycho, Amityville horror en Piranha.
orbit
- 12092 berichten
Zeer vergeetbare remake.. eigenlijk is alleen het begin een asset, met een bijzonder goed spelend Myertje.. daarna wordt het één lange nazit van het origineel die nergens ook maar in de buurt komt van het origineel. Irritant mens ook, Curtis was toch wel onnoemelijk veel beter.
Max en Joep
Irritant mens ook, Curtis was toch wel onnoemelijk veel beter.
dat is 1 van de weinige kritiekpunten waar ik het nu eens WEL mee eens ben.
De Laurie Strode in de remake is zeer irritant en mag nog niet in de schaduw van Curtis staan.
lagaiske
Deze remake kan niet tippen aan het origineel.
Zoals eerder vernoemd,zeer veel overbodige nutteloze personages die dienen als slachtvee.
Enkele keren snel wat blote tieten en een vrij scene en klaar is kees.
Word niet spannend en je krijgt totaal geen band met de personages waardoor het je dan ook koud laat wie er sterft en wie niet!!!!
Maar twas toch eens (leuk) om deze eens voor een keer te bekijken.
Nomak
die klotefilm uit 1978 haalt 3,68 en deze maar 2,97????
Omdat het origineel misschien beter is. En omdat het tijd wordt om eens te stoppen met die domme remakes.
psycholamp
- 1960 berichten
die klotefilm uit 1978 haalt 3,68 en deze maar 2,97????
En dat is nog vrij hoog voor zo'n boutfilm als dit.
Sasja
die klotefilm uit 1978 haalt 3,68 en deze maar 2,97????
dat hangt allemaal af van wat de mensen ervan vinden. De meesten vinden kennelijk het orgineel beter, wat ik eigenlijk wel logisch vind want heel veel mensen zijn met het orgineel opgegroeid. ik vond de remake ook wel goed maar hij miste wat er in het orgineel zat: de mysterie. je zag dan alleen een psychopatische moordenaar. je wist zowat niks over hem en hoe hij zo was geworden. je wist dan alleen wat er in deel 2 werd verteld (en misschien in verdere delen) en dat maakte het orgineel mysterieuzer
Linn
Pff vind het gemiddelde ook wel erg laag hoor. Ik vond deze bijna net zo goed als de oude versie. Jammer..
lykathea
Met zo'n tergend slecht, onnozel, te uitleggerig en mysterie verneukde begin? Nah.
Klopt als een bus.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
en deze maar 2,97????
Wat ik nog vrij hoog vind voor deze flutfilm.
- 11913 berichten
Laten we het omdraaien: maar 3,63 voor het geniale origineel!
lykathea
En tóch ging 'ie vandaag in de herkijk, zonder dat ik de eerste pakweg 45 minuten doorspoelde.
Misschien ligt daar ook wel de kracht van de film, dat het goede nog beter lijkt na iets (heel) slechts.
Ik heb mij weer lopen erger en op zit te vreten om de talloze echt totaal nietzeggende dialogen die 't begin rijk is. Ook 't feit dat echt elke zin 't woordje "fuck" nodig heeft om een beetje agressief over te komen is bijna hilarisch slecht. En om dan maar te zwijgen over het acteerwerk.
De moorden zijn op zich goed te doen, mede door 't gebruikte gore, maar zijn over 't algemeen gewoon vrij standaard.
Het ergste is misschien nog wel dat Myers hier een "gewone" psychopaat/serie moordenaar is gemaakt. Inclusief bijbehorende dierenverminking fetish. - En dan zeik ik niet alleen met 't oogpunt op het origineel, maar ook gewoon het feit dat een normale psychopaat dus totaal niet interessant is, meneer Zombie.
Paar maanden later. - Verwaarloosbaar, een gek wordt gekker, mijn god wat een verrassing. Een Danny Trejo die in de gevangenis werkt, in plaats van erin zit is misschien nog wel 't leukste van heel dat stuk.
Maar dan, uit 't niets, is daar ineens de échte Myers. - En vergeet dan vooral heel zijn voorgeschiedenis, want anders krijg je zo'n raar gevoel van, een blond jongetje met licht blauwe ogen veranderd in een beest met bruin haar en donkere ogen. Allemaal zeer onlogisch maar vergeef dat, want dit is 't beste wat je op dit moment kan overkomen.
Geen kusjes meer 't hoofd van je jonge zusje; geen affectie, nee een Myers die na 20 jaar verzorging van ene Trejo diezelfde man genadeloos kapot maakt
't Masker, waar Zombie overigens beloofde een goed verhaal bij te verzinnen van 't hoe en waarom (totaal mislukt), ziet eruit zoals in je ergste nachtmerrie (mijn droom). Vies, vuil, verminkt, onverschillig, en dus oh zo geweldig.
Een paar schoonheidsfoutjes daargelaten, de laatste 45 minuten kennen klassieke Halloween stukjes, een feest voor de fans. En waar de grote meerderheid van zulke films je altijd met een vrij teleurgestelde gedachte achterlaten (en hij begon zo goed...), is hier het tegenovergestelde waar.
Bovendien geeft dit enorme perspectief voor de toekomst, want ware het niet dat je nu dus totaal géén introductie meer nodig hebt, en dus meteen kan beginnen, of beter nog gewoon kan doorgaan met de goede lijn die je hebt weten in te slaan.
Zombie bewijst op 't einde dat 'ie het kan. Doe 't nu maar gewoon in één keer helemaal goed. Pretty please, with sugar on top.
Max en Joep
je bent TE goed, Zombie mag maar in zijn handen knijpen met goeierds zoals jij.....
ja, dat zal het zijn
nee, dan het orgineel....
Jaja, veel huis, tuin en keukenachtiger maken ze ze niet
hilarisch
ja, onlogisch he, dat een kleine jongen groeit en volwassen wordt
EN dat lange haar he, verschrikkelijk.
Ik bedoel: what's next? Vrouwen met een lange broek? Nikkertjes met stemrecht?
oh, en misschien moet je de haar- en oogkleur van de jonge en oude Michael uit het orgineel nog eens vergelijken........
ik vond het hoe en waarom inzake het masker werkelijk briljant en een hoop "toevoegen", om maar eens een popi term te gebruiken
Hij zal ECHT boodschap hebben aan je stukje denk ik.......
lykathea

EN dat lange haar he, verschrikkelijk.
Ik bedoel: what's next? Vrouwen met een lange broek? Nikkertjes met stemrecht?
Wat loop je nou als een kip zonder kop te bazelen man, wáár geef ik kritiek op 't lange haar dat hij heeft? - Ik heb zelf een "metal-coupe", dus je kritiek houd weinig stand.
Bovendien, in 't origineel is het verwaarloosbaar, want de jonge Myers zie je maar een paar seconden in beeld, en de oude Michael welgeteld 5 seconden. - Erg vergelijkbaar met de remake inderdaad, waar het joch 30 minuten in beeld is, en Tyler Mane ook nog is een goede 5 minuten.
't Joch dat z'n zus neukt met dat masker op, nee angstaanjagend zeg. - Alweer zo'n mysterie verneukd detail dat Zombie toevoegd. Erg jammer.
Het feit dat de jonge Michael steeds een nieuw masker op wil is opzich een goed standpunt, maar iets subtieler had het ook wel gemogen.
Nee, daar moet jij mee aankomen, met pagina's volle prietpraat die vaak kant noch wal raken.
- De rest van je posts zijn verwaarloosbaar en behoeven geen reactie.
Max en Joep
je mijdt opzichtig enkele kernpunten van mijn "gebazel", zoals jij het zo subtiel meent te moeten verwoorden.

Halloween II
2009

Deze horrorfilms en -series verschijnen de komende maand op Netflix

Halloween
Horror / Thriller, 1978

Cosa Avete Fatto a Solange?
Thriller / Mystery, 1972

The Devil's Rejects
Horror / Actie, 2005

The Texas Chain Saw Massacre
Horror / Thriller, 1974
maskeroppashalloweensadismepsychopaatthrillerontsnappengemaskerde moordenaarcowardlinesscrueltymaniacrebootduringcreditsstingerdisturbed child